Vilken dag!

Vilken dag!
I LA:P1 idag fick vi 63% alltså ett nationellt kval!
I LA:1 fick vi 67% och vinst! :D
Inte nog med det så har Julia tagit riktigt fina bilder på oss!
Tack för en supermysig dag mamma, pappa och julia! :D ♥
 



Visste ni att..

halva Pee Wee´s man är fuxman och halva är lite beigeaktig!
 
Ganska dålig bild, men tog den snabbt efter ett ridpass för väldigt längesedan.



Mer badbilder!

kolla igenom lite bilder och märkte att jag inte laddat upp dom sista bilderna från när jag och Pee Wee badade.
Här kommer ialla fall dom sista mysiga bilderna! :)
Min prinsessa ♥



Svar!

Det var någon som frågade varför jag hade bootsen på bakbenen för någon vecka sedan, och det är säkert fler som undrar men bara inte orkar skriva och fråga.
 
Pee Wee hade bootsen på bakbenen hela tiden förutom i boxen, men det var för att hon inte blivit skodd på länge så en av spikarna i ena bakhoven började lossna och stack ut lite, och såklart vill jag inte att hon ska skada sig, så då fick hon ha dom på bakbenen för säkerhetens skull!
 
Så alla som undrat har fått svar på det nu! :)



Mål för tävlingen imorgon

hm.. I LA: P1 som är första klassen är det nog som vanligt, bara få en bra känsla och göra en bra runda, resultatet spelar inte så stor roll! Blir nog svårt att tävla mot alla fina d-ponnys också ;)
 
I LA:1 Är det också som vanligt, rida nogrannt och försöka få en placering. Förra gången kändes det helt okej men då slog vi även vårat bästa resultat i procent i alla fall. Så jag ska verkligen försöka få till en riktigt bra runda nu!
 
Taggad till tusen! :D



Helgen!

Även denna helgen kommer tillbringas med Julia, superkul! :D
Först imorgon ska jag upp tidigt och rida Pee Wee sen får jag prata lite med Julia om när hon kommer och så, sen på kvällen eller senare på eftermiddagen måste vi ut igen och tvätta hennes ben och så.
På söndag kommer julia som sagt att följa med till tävlingen, ska bli jätteroligt då hon inte varit med på nån av våra tävling på jag vet inte hur länge!!
Aja, det blir ju en till supermysig helg med bääästa i alla fall, kommer säkert uppdatera er något, men annars får ni ha de bra sålänge! :D
 
puuuss
 



Starttider!

Måste säga att jag fick jättbra starttider nu på söndag, 12.30 och 13.30.
Kanske lite tätt mellan klasserna men det funkar!
Det som är jobbigt i mitt huvud är att vi startar LA: P1 först och jag startar först i båda klasserna. Sen startar jag bara med d-ponnys i LA: P1 :/
Men att jag startar först får jag ju dock skylla mig själv, så går det när man efteranmäler ;)
Julia kommer följa med och jag hoppas verkligen att hon knäpper några riktigt fina bilder! :D
 
Fick även en fråga om vart jag skulle tävla och då kan jag passa på att berätta att det är på osbyortens rf!



Träningen igår!

Träningen igår gick superbra!
Hon var superfin i traven och i skritten men lite svår i samlingen med galoppen faktiskt.
Vi tränade på saker ifrån LA: P1 såklart eftersom det är den och La:1 jag ska rida i helgen. Öppnorna i höger varv var klockrena redan ifrån start men i vänstra varvet var det jättesvårt måse jag säga.
Lite konstigt eftersom det brukar vara vänstervarvet som är enkelt, men det har vänt helt!
Vi red igenom programet i slutet och det gick jättebra, trav arbetet var superfint med sen är det då galoppen som är det svåra för oss, men jag tyckte ändå att det var helt okej.
Nöjd är jag och taggad inför tävling också! FinaFina ponny! :D
 



Träning

Idag har jag träning för Helena, längtar riktigt mycket!
Kommer inte bli någon uppdatering förens ikväll då jag inte kommer hinna med att göra något innan träningen, men jaja nu vet ni, så vi hörs ikväll! :)



Dagens ridpass a lá Jasmin V

Idag var första dagen jag red jasse helt ensam utan att Felicia följde med, kan ju säga att jag var lite nervös eftersom att jag skulle rida vid vägen till dressyrbanan på den jätten! han är 1,75 liiite skillnad mot Pee Wee.. ;)
Men han är så otroligt snäll!
Hahaha, det gick faktiskt verkligen över förväntan! I början var han lite stel och det tog lite tid innan jag ställde om mig eftersom jag bara varit hemma om och bytt häst.
Något jag märkte direkt var att han tryckte mot innerskänklen i speciellt högervarv så det försökte jag lossa lite genom att göra lite öppnor. Dock jobbade jag honom i galopp för det mesta av ridpasset.
Gjorde öppnor där med och sen gjorde jag en övning där man gör 10 m volter i hörnorna och sen när man är påväg ut från hörnan så gasar man lite extra just för att dom ska få upp styrkan i bakdelen.
I volterna var jag så noga jag bara kunde med att hålla emot bakdelen då han helst skjuter in den.
Vi gjorde även några byten som är helt nytt för mig så det håller han på att lära mig ;)
Efter ett tag lossna han ordentligt och jag tyckte att han blev såå fin! Jag blev jättechockad över hur lite häst jag ändå fick i tyglen, när jag travade honom i slutet var han helt rund och fin och jag behövde knappt göra något med tyglen alls, han bara gick där. haha, jag blev/blir helt överlycklig som ni märker! ;)
 
Det tog inte så lång tid med två hästar som jag trodde faktiskt, kom ändå hem vid 7 - halv 8.
En sak som är säkert är att jag vill rida honom mycket oftare, han är ju så härlig den grabben! :D
Efter fick han mycket godis och beröm och så stod vi en stund och mös i stallgången, han har så stort hjärta! 
Eftersom jag inte har några bilder tillsammans med honom blir det en bild på honom och min syster Felicia!
 



Dagens ridpass a lá Pee Wee´s Bo-Gi

Båda hästarna idag gick jättefint måste jag säga!
Idag red jag henne i en ganska låg form, har tränat henne i hög form så mycket nu så jag tycktre att vi skulle ta det lite lungt med det idag.
Måste säga att hon var jättefin men att hon dock hängde i vänstertyglen och det fick jag inte bort till 100 %, men det fixar vi hos Helena imorgon!
Gjorde inte ökningar i trav idag då jag gjorde det mycket igår, idag börjde jag bara igenom henne ordentligt i sidorna. Det vill säga mycket serpentiner och volter.
Längtar till träningen imorgon! :D
 
Hade tagit outfit bild på Pee Wee som hade lila idag, men min kamera vill inte samarbeta med mig så de blir ingen bild -.-
hihi, en bild från i vintar på min sötnos ;)



Två hästar idag!

så de är bara att sätta igång! vi hörs ikväll med uppdatering
 



Veckans schema!

Såhär planerar jag inför tävlingen i helgen!
 
Måndag                    Dressyr på banan
Tisdag                      Dressyr eller rida ut en liten runda
Onsdag                    Dressyrträning för helena
Torsdag                    Vila
Fredag                      Rida ut en lång runda i skogen
Lördag                      Dressyr på banan och känna så att allt sitter inför tävlingen
Söndag                     Tävling
 
TAGGAD! och julia följer nog med och fotar oss! :D
 



Dagens ridpass

Idag blev det så sjukt varmt!
Julia åkte hem vid 2-3 tiden och då gick jag ut och solade. Har verkligen aft supermysiga dagar med henne, så tack för det julia! ♥
Solade i ungefär en timme sen kom det moln såklart.. Men gick in och spelade lite musik och kolla tv sen stack jag till stallet på kvällen då det blev helt perfekt för ett ridpass!
Hade tänkt rida ut med henne på gramanen och galoppera av henne, men när jag hoppade upp kändes hon ganska stel och då är det inte så kul för verken mig eller henne att rida ut.
Så jag bestämde mig för att ta ett dressyrpass. ´Vilket behövdes eftersom hon inte gått dressyr förens onsdag förra veckan och det hadejag helt glömt.. så ja det var inte mer än rätt att det skulle ridas dressyr idag! ;)
Satte igång henne ganska fort då jag bara ville börja jobba!
Det gick faktiskt superbra för att vara första dressyrpasset på nästan en vecka, verkligen över förväntan och hon lossade direkt i sidorna! :D
Gjorde allt möjligt i galoppen gjorde jag samlingar och ökningar och tränade på att jag skulle vara snabbare med min skänkel och jag tycker faktiskt att jag redan märker skillnad. Gjorde även förvänd galopp och ett par perfekt byten!
I trav tränade jag på attha mycket energi i traven, alltså mycket energi i den samlade traven. Samlade jättemycket i hörnorna och sen bara sköt hon iväg med bakbenen och hennes framben bara dansa! Jag har aldrig någonsin känt en sån underbar känsla på någon häst, någonsin! Det var verkligen fantastiska ökningar idag och hon fick supermycket beröm för dom! :D
Gjorde även någon öppna som hon helt plötsligt har superenkelt för och även slutorna.
Sen taravade jag at henne läänge i lång och låg form och jobbade henne på volter och i serpentiner så hon blev riktigt lösgjord.
Hahah, som ni hör har detvarit ett riktigt toppen pass och nu hinner man med så mycket på bara 35 min!
 
Är galet nöjd!!
 



Nu är skolan igång!

Idag var första dagen i skolan, och jag kan säga att jag faktiskt tyckte de var roligt. Vi gjorde en del onödiga saker som var väldigt tråkigt men det var verkligen superduper roligt att träffa alla vänner igen!!!
Såna som man oftast inte träffar på fritiden.
Imorgon blir det vanlig skola med lektioner och så, men tisdagen ser ändå helt okej ut och dessutom slutar vi en timme tidigare, tio i 2. 
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med ponnyn, men det får vi se, tror att det blir ett pass som liknar det jag gjorde i dag som ni kommer få läsa senare ikväll.
Kände mig inte alls motiverad till att blogga i eftermiddag, där av att det inte kom ngt inlägg.
Men vi hörs senare i med i alla fall dagens ridpass.
 
Puss på er sålänge!
kan säga att jag faktiskt hunnit bli trött bara av denna dagen, jag undrar hur jag känner på fredag när det gått en hel vecka + att dom lagt alla jobbiga lektioner på fredagen, men aja! vi får se ;)
 
 



Mitt nya bälte!




Hästskötare!

Idag är jag faktiskt hästskötare till min syster som ska tävla på hemmaplan i hoppning!
Kameran följer med, så kommer säkert filma och fota.
Julia har knoppat och jag har fixar resten, han ser ut som en riktig dressyrhäst ;)
 
aja, tänkte bara säga att det kommer bli låg uppdatering idag eftersom vi kommer tillbringa vår tid där, senare ikväll ska jag även rida min ponny, men vi kommer kanske höras under dagen annars hörs vi ikväll!
puss på er!



Dagens ridpass

Idag hade jag som sagt tänkt ta ett dressyrpass på banan, men min vän Emma berättade att det var tävlingar på ringsjöorten hela helgen. Vilket betyder att jag inte kan rida på bananorna, vilket betyder att jag inte får rida dressyr på hela helgen och jag är såå taggad och vill bara rida!
Så idag blev det en uteritt, finns en superhärlig runda där man verkligen kan arbeta hästen ute i skogen som Emma visade mig i torsdags. Men jag vill inte rida den ensam, så det blev en jättetråkig runda som bara är på rakt spår med två svängar -.- Jippi! Eller inte..
Passade i alla fall på att verkligen jobba henne, i speciellt skritt. Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar och halter och igångsättningar. Gick jättebra tyckte jag, hon har så mycket energi nu varje dag och jag är såå tacksam för det!
 
Min lilla ponny är allt underbar hon!



Some photos on..

..me!



Today!

Idag har jag en del att stå i! Nu ska jag till stallet och mocka och så, även rida ett dressyrpass på ponnyn.
Sen ska jag nog ta några bilder i mitt nya urfräcka skärp som jag ska ha i skolan på måndag.
Senare kommer Julia och ska sova här i två nätter, ska bli mysigt att träffa henne då vi inte träffats på superlänge!
Underkvällen kommer vi säkert tönta oss som vanligt, hahah men kanske slänger upp något inlägg i alla fall!
 
Under dagen kommer jag faktiskt lägga upp några bilder på mig själv, så ni får hålla utkik!
 



Sista bilderna

BILDBOMB!

Några favoriter här? De har jag! :D




Bilder ifrån träningen

har ni någon favorit? jag har många! :D
(Ännu mer bilder kommer!)



Träningen för Helena

Gick super! Hon var jättefin!
Vi började med att prata om tävlingar och klasser och så. Sen satte vi igång och då var hon redan fin ifrån början.
Vi gjorde Öppnor, öppnor på volten, ökningar, rida rakt längs medelinjen, förvänd galopp och en ridväg i programet LA:4 där man travar upp längs medelinjen och gör halt och ryggar och sen fram i galopp och så träna vi skänkelvikning.
Allt gick super måste jag säga och vi hann med mycket på träningen!
Vi fick verkligen igenom henne i öppnorna jättefint som vi har haft lite svårt för, pappa fick faktiskt fina bilder på det!
Vi träna lite extra på att jag skulle vara snabbare med min skänkel för eftersom mina ben är förlånga på Pee Wee så tar det längre tid för mig att skänkla eftersom hennes mage inte är vid min fot. Och det är ju inte snyggt att fastna med skänklen i sidan hela tiden, så ja vi tränade på att jag skulle vara lite snabbare än vanligt.
Har inte så mycket att säga, det gick jättebra! :)
mer bilder kommer om en timme ungefär :)
 



Hagbilder

I tisdags efter ridpasset gick jag ut till Pee Wee och knäppte ett par härliga bilder på henne :)
Enjoy!



Sandra Nilsson & Ängsgårdens Käck!

Fotade även sandra som står i samma stall som jag. Tyvärr är det inne ju och då blir bilderna jättesuddiga :(
Men jag hoppas du hittar någon du gillar! Fina käck är även till salu, ni hittar honom på hästnet.



Gårdagens outfit!

Måste säga att jag har en riktigt snygg ponny! ♥
Jag
Hjälm - Uvex
T-Shirt - Ralph louren
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - Domino
Ridstövlar - Glen Gordon
Sporrar - Ullared
 
Pee Wee
Träns - olika delar
Pannband - Glenn Gordon
Sadel - Prestige
Schabrak - Hv polo
Lindor - ?
Boots - Från Falsterbo HS 2011



Godmorgon på er!

Nu är det en ny dag och fler och andra saker att göra! ;)
Jag ska faktiskt göra lite nytta i vårt trädgård, städa mitt rum, sola och sen senare ikväll blir det en lång uteritt med Emma! :)
Igår sa jag att det skulle bli mycket bilder och uppdatering, haha men så blev det inte.. kände lite paniken att jag ville ut och sola och det tog så lång tid med bilderna och så. Sen var jag inte hemma förens sent igår.
Nu ska jag sätta igång min dag med att göra lite uppdatering här på bloggen, sen rullar schemat på!
Vi hörs!
 
ps. Jätteroligt att statestiken bara ökar varje dag! Ni är bäst! :)
smakprov ifrån träningen igår! 



Cajsa Malmström &

Fotade även cajsaa!  Jag hoppas du gillar dom! :D
har 4 till cajsa men dom vill inte laddas upp, hör av dig så löser vi det på ett annat sätt :)



Filip Bergvall & Holsteins Offerte

Fotade även detta fina ekipage! Jag hoppas du gillar bilerna filip! :)
 



Snart skola...

usch ja! snart är det skola och då börjar man 9an. alltså nationella prov, vill inte!!
Tur att Julia kommer och sover över på lördag och kaanske söndag, hoppas!
Idag ska jag ligga i solstolen och bli lite brun igen inför skolan, senare ikväll är det träning för Helena.
Jag tror att jag tar med kameran, vi får se helt enkelt.
Kommer även göra lite tidsinställda under dagen med bilder band annat från igår och tävlingen, sen kanske jag hör av mig mer senare ikväll. Men ni får ha det bra så länge!
 
puuuusss
mysig bild jag tog på Pee Wee i hagen igår!



Alice Sjöstedt & Cracker Jack

Tog bilder på detta fina ekipage! Dock blir ju bilderna jättesuddiga här i ridhuset :(
Alice bloggar även på http://Crackerjack.blogg.se ta en titt! :)



Tävlingen i Lördags!

När vi kom dit såg vi att dom som skulle tävla högre klasser (LA:1 & LAP1 denna dag) fick rida inne, blev ganska besviken och lite små sur. Det var ju så sjuukt varmt! Efter jag ridit LA:P1 fick jag knappt luft liksom. 
 
Vet inte riktigt hur jag ska börja haha. Hon var jättefin på framridningen, kändes mjuk och lätt liksom.
Tyckte att vi kom bra överens, fast hon skulle testa en gång med att få sin vilja igenom med att dra upp huvudet.
Men löste sig fort när jag bara höll kvar och drev framåt!
Det var start inne från banan och jag tyckte Pee Wee skötte sig bra! Det var ett par träplankor i den ena hörnan som skillde sig i färg som hon var ganska rädd och nervös för, så red förbi där ganska många gånger och bara väntade på att hon nästa skulle explodera, haha alla som har häst har känt den känslan. Men som tur var höll hon sig i skinnet!
Programet började både bra och inte bra, allting gick bra tills första travökningen då vi fick galoppinslag två gånger.. Haha ja men jag har mycket hellre en häst som är övertaggad än en som blir seg.
Blev inte så sur över det faktiskt, visst det var synd! Men då märkte jag att hon var taggad på det hon skulle göra och det blev helt enkelt bara att hon ville för mycket.Förr har hon jätteenkelt kunnat bli den sega hästen men nu börjar hon få upp energin, även inne på banan! så blev ändå rätt glad ;)
Allt gick bra sen och när vi kom ut ifrån banan fick hon mycket beröm.
En sak som jag håller på att träna med är att inte släppa ut tyglen när det är dags för programet. För jag sitter och rider henne jättefint på framridningen men när vi ska in på banan släpper jag ut tyglen 10 cm.
Och såklart gjorde jag det här i LA:1 så det var ju miss från min sida.
Resultatet slutade på 66,3 % och en 3dje plats, dock bara 2 placerade, om vi inte haft galoppinslagen i travökningen så hade vi tagit andra platsen.. aja, den får vi ta nästa gång ;)
 
Till LA: P1 tänkte jag verkligen på det där med tyglen och att hålla på innersta ploppen på tyglen heela tiden.
Och för första gången inne på banan lyckades jag hålla den där, och hon är så mycket finare då.
Tänk så hade jag gjort det i LA:1 också?! Då hade det blivit toppen!
I LA: P1 började vi med en miss. Hon bröt av till trav ett steg innan halten (inridning i galopp) kände att nu när vi redan har en miss så kan jag jobba igenom henne och det gick bra. Fick två till missar dock i det ena enkla bytet där det blev halt istället och den andra missen var när jag skulle korta upp tyglarna från ökad skritt för där körde hon upp huvudet och ville inte riktigt komma loss, blev även ett trav steg i hörnan ungefär men tror inte domaren såg det faktiskt ;)
Men för övrigt tyckte jag att det gick bra och var jätteglad när jag kom ut!
Trodde att jag skulle komma över 60 % i alla fall men icke.. 57,1% blev verkligen jätteledsen!
Men hon dömde väldigt lågt för vinnaren hade 59% Men ja, den sved..
 
Är i alla fall jättenöjd med helgen och båda ritterna! Taggar till nästa helg då det är dags igen! :D
Pappa tog bara bilder på när jag travade och galopperade fram, så det får ni nöja er med. Jag fotade dock många vänner så det kommer även komma upp på bloggen senare!
en väldigt suddig bild inne ifrån banan i LA: P1



Dagens outfit!

Var uppe rätt tidigt i morse för att jag ville rida innan det blev varmt, så knäppte några bilder på Pee Wee's outfit idag!
 



uppdatering

ikväll, med massor av bilder och så kommer jag berätta om tävlingen igår!



När jag kommer igång..

.. och städar, då kan ingen stoppa mig!
Har precis kommit hem, har verkigen skrubbat hennes vita ben och gjort allt det som ska göras.
Men när jag väl kom igång med allt så packade jag transporten också, kände att det var lika bra eftersom vi ska iväg så tidigt imorgon! Men det som var lite "konstigt" va att när jag kommit igång med allt så kom Frida Franssons ideér fram och jag började städa insidan av transporten.. HAHA. Med svamp och vatten.
I krubban och runt om krubban och så, städade hela transporten, sopade och la allting till rätta på andra sidan där det inte står någon häst, platta till och la spånen till rätta där hon ska stå när vi åker imorgon o.s.v
haha, typiskt mig. så det blev en sen kväll i alla fall! ;)



Dagens ridpass!

Det gick verkligen superbra! Hon känns verkligen på topp nu min lilla ponny!
När jag red fram så gick hon och snubblade och höll på, lite lat i benen liksom. Satte riktig fräs på henne.
Först började jag med att öka-samla-öka-samla, sen fattade jag galopp och red den i ett friskt tempo.
Sen börja jag med att öka längs långsidorna och volt i hörnorna, och ibland fler volter och ibland färre volter och i olika tempon, just för att hon inte skulle lära sig hur det skulle gå till så att jag kunde jobba igenom henne.
Gjorde sedan ökningar längs diagonalen och så kom vi ut i förvänd galopp och sen snett igenom i ökning igen. Efter det fick hon en väldigt lång paus. Hon var jättesvettig av att hålla igång hela tiden, men det är just det hon behöver!
När jag kortade tyglarna fattade jag galopp igen, red först ett varv på volten med ett friskt tempo sen började jag samla. Hon tappade jättelätt takten idag i den samlade galoppen, så jag visade och bestämde jättemycket med sitsen hur takten skulle vara så att hon inte skulle bli osäker imorgon. Red ett tag där jag tydligt visade takten och sen klarade hon av det själv galant! :)
Efter det travade jag och gjorde lite öppnor och slutor. Gick jättebra det med!
När jag gjort det några få gånger så fick hon pausa en stund igen, dock mycket kortare. Och sen red jag igenom LA:P1 programet. Efter det fick hon en paus igen sen red jag igenom LA:1 proramet.
Båda programen gick super! Mamma filmade båda rundorna så att jag sen kunde kolla hemma och se vad jag behövde bättra inför morgondagen! Riktigt smart, något jag tänkt jag skulle börja med :)
 
När jag kollade på filmen hemma såg jag 3 saker som behövde bättras inför morgondagen, allt annat var superfint!
sak nr 1 var att jag behövde mer tvärning i öppnan.
sak nr 2 var att hon behövde böja mer på nacken i slutan
sak nr 3 var att det behövdes två skrittsteg till i dom enkla bytena.
 
Jag är supernöjd och galet taggad inför morgondagen! :D
dock ingen bild från idag, utan en gammal bild från början av 2012!



Mål!

Mina mål i LA:1 är att såklart få en bra känsla. Verkligen rida ut i hörnorna och vara jättenoga med vägarna.
Även att ha ett friskt tempo i alla gångarter. Satsar även på en placering, det är 3 placerade i denna klassen.
 
Mina mål i LA: P1, eller mer mina "små krav" i LA: P1, är inte alls stora!
Det är bara andra gången vi startar det, så jag har verkligen inga förväntningar!
Mina krav är att jag ska våga samla henne och våga arbeta ordentligt. För ibland kan det bli så att man bara sitter och åker omedvetet. Även här ska jag tänka på nogranna vägar och samla varje liten poäng vi kan i detta program.
Jag ska helt enkelt göra programet så nogrant vi kan, och sen får vi se vad det leder till.
 
En sak som är synd är att vi har såå långt mellan klasserna, jag startar min första 09.56 och min andra 14.30.
Lite synd men det är sånt man får ta, vi får göra det bästa av det helt enkelt! :)
 
Nu ska jag iväg till stallet igen och göra vid min ponny inför tävlingen imorgon!
 



Va uppe med tuppen i morse!

Nu sitter jag uppe på ponnyn och ska rida igenom henne inför tävlingen imorgon!
Fick passa på nu på förmiddagen för det ska ju rengna på eftermiddagen idag.



Tredje starten 2012!

Får börja med det igen nu när jag kommit igång lite!
 
Reg, Dagstorp RF, 29/4
Gick inte lika bra som första starten 2012 med det gick MYCKET bättre än andra starten.
Startade regional LA:1 för andra gången och kom 3:a! (Fick 6 poäng till rankinglistan i tdb)
Är jättenöjd med tävlingen. Vi vann framridningen.
Jag var nervös när jag skulle in på banan för att jag ville ha ett kval.
Traven gick jättebra, men det gick lite fort. Galoppen var kaos men Helena sa att vi skulle lösa det på bara någon vecka. Fick 65,2 % Alltså ett kval!
Efter mina två regionala placeringar fick vi 15 poäng och la oss på 25:te plats i rankinglistan för ekipage.
 
Det var även min och Pee Wee´s första 3:dje placering någonsin!
 
Detta skrev jag då, så det är lite gammalt ;)
Blev inga bilder här ifrån.



This or That

Glömde att svara på dom när jag kollade på dressyren, men här kommer dom! :)
 
Vita tecken/inga tecken
Mycket man o svans/lite man och svans
Het häst/ lat häst
Samlad häst/Häst i ökning
bocka/stegra
Rykta/putsa utrustning
Mocka/packa höpåsar
Mocka/sätta mat
Brunt läder/svart läder
stort stall/litet stall
Tävla innomhus/ tävla utomhus
Schabrak/Vojlock
 
Gul/blå
Hingst/valack/sto
Fux/svettfux
apelkastad skimmel/ avblekbar skimmel
Svart/Fux
Brun/skimmel
Vita tecken/inga tecken
Het ponny/lat ponny
Hoppning/rida ut  
Träna/tävla
Facebook/twitter
Blogga/läsa bloggar
Chips/godis
Glass/popcorn
Hund/katt
Shoppa till hästen/shoppa till dig
Vit/svart
Lila/grön
Brun/marinblå
 
Tack för att ni kommenterade! :)



Just nu:

final och en chipsskål!



HAHHAA

Jag och mamma sitter och skrattar åt gamla bilder på mig och Pee Wee på min bilddagbok!
7 Juli 2011:
20 maj 2011:
 
Nu:
 
Vad tycker ni?



Skynda mig!

Nu ska jag skynda mig att göra vid mig och sticka till stallet!
För 13.25 ska jag sitta framför datorn och kolla på finalen i dressyr.
 
Det går inte så bra med frågestunden, tänkte att det skulle vara en rolig grej, men de verkar ju inte så.
Har fått in 3 frågor och det känns inte lönt att mina väner ska svara på dom. Så vi hoppar över den helt enkelt!
 
This or That går dock bättre så jag tänkte svara på det idag när jag kollar på dressyren.
Det finns fram till ungefät kl 13.00 kvar att skriva, HÄR hittar ni inlägget!
 
Vi hörs senare!



Bilder ifrån träningen igår!




Dagens outfit!

Så här såg vi ut på träningen idag
Pee Wee
Träns - Olika delar
Pannband - Swarovski
Sadel - Prestige
Schabrak - Hv Polo
Lindor - ?
Guldboots - Från falsterbo HS 2011
 
Jag
Hjälm - Uvex
T-Shirt - Pikeur
Ridbyxor - Domino
Ridstövlar - Glen Gordon
Sporrar - Ullared
Handskar - Roeckl



Dagens träning!

Träningen idag gick superbra! precis som förra veckan.
Fick en väldigt lång framridning idag eftersom helena fick problem med hennes bil, så jag passade på att skritta henne extra länge. Hon var väldigt stressad idag och jag har ingen aning om varför.
Hon var stressad redan när jag skulle tränsa henne i transporten och det blev inte bättre när hon kom ut då det var mycket rörelse och ljud överallt. Försökte att hålla mig själv lugn så att jag inte blir stressad också, för då blir det inte bra! ;) Jag försökte hålla mig på andra tankar och försökte öven få Pee Wee på andra tankar. 
Därför använde jag hela banan till min framridning.
I traven kändes hon ganska stel i sidorna, mest åt vänster. Jag gjorde en övning som Helena lärde mig för väldigt längesedan och även skänkelvikningar, fast utan mycket tvärning! Efter bara en liten stund blev hon koncentrerad på mig istället för vad som hände utanför ridhuset.
När helena tränade oss tränade vi på öppnor, slutor och att galoppera på medelinjen.
Öppnorna fick vi träna ganska mycket på då jag gärna lättar på yttertyglen istället för att hon ska korta sig i hennes innersida. Vi gjorde en övning med både öppna och sluta, tänkte att jag skulle visa er den i ett annat inlägg.
Slutorna gjorde vi några gånger för att bakdelen kom före, men jag fick väldigt fort ordning på det.
Galoppen på medelinjen gick galant, vi behövde bara göra det två gånger i varje varv, dom var bra från första början.
Galoppen har alltid varit den svåraste gångarten på Pee Wee, men jag börjar få mer koll på den nu, så det kommer bli väldigt spännande att se hur den blivit om ungefär två veckor till en månad!
 
Hon var jätteduktig och fick mycket klapp och beröm min lilla pärla!
 
Kameran va med, så det blev säkert något bra, vi hörs mer sen.
Smakprov:



Inspiration!

Idag har jag träning för helena. Jag är såå taggad och vill bara träna, tävla, träna, tävla!
Jag har egentligen väldigt mycket att skriva om, men min inspiration inom både ridsporten och utanför har legat på noll. Men jag har kollat på OS i dressyren och nu har jag fått ny inspiration, och utanför ridsporten har jag också hittat. Så allt verkar falla på plats igen.
Dom senaste två (?) dagarna har jag bara varit i stallet och sen har jag suttit vid fb eller gått och lagt mig i sängen igen. Haha, verkligen inte likt mig!
Men nu är Frida Fransson back on track! 
 
Har fortfarande bilder ifrån sjön och ifrån träningen kvar, så det blir väl uppdateringen nr 1.
Kameran följer med idag också, så vi får hoppas att någon vill fota oss!
 



Schema!

Lördag                             Galoppera av henne i skogen
Söndag                            Bom träning
Måndag                            Skrittas ut
Tisdag                              Dressyr pass
Onsdag                            Dressyrträning
Torsdag                            Vila
Fredag                              Kort dressyrpass
Lördag                              Tävla
Söndag                             Ut och gå
 
Låter toppen! :)
 



Dagens ridpass!

Idag stack jag och syrran ner till hoppbanan och la upp bommar för både galopp och trav.
Det gick riktigt riktigt bra för både mig och felicia!
Ett enormt framsteg jag märkt hos Pee Wee på bara en vecka är galoppen! Hon tar i så mycket och vill verkligen kämpa!
Vi har haft det väldigt svårt med galoppen då hon mer än gärna bromsar hela tiden, även i ökningar.
Om jag tex ska öka på en långsida hos Helena så tar hon i dom 5 första sprången sen börjar hon bromsa in utan att jag sagt det och om hon är riktigt olydig bromsar hon fastän jag gasar.
Det ja märkte idag var att det i stort sätt är helt borta! Hon gasar på fram till tyglarna hela tiden!
Jag är sååå glad!
Något jag mer var glad för som jag märkte var att när jag samlade ordentligt idag så höll hon galoppen igång och jag testade att lätta på tyglarna och hon bärde sig helt själv! Jag höll inte i tyglen alls och hon både höll formen och galoppen i exakt samma takt som när jag höll i tyglarna.
Den känslan kommer sitta kvar lääänge i min kropp och mitt huvud, FANTASTISK KÄNSLA! ♥
Ponnyn fick mycket beröm och godis idag, jag är helt galet glad! :')
  
Tänkte visa hur övningen var i ett annat inlägg, om ni har lust?
 
Kommer gå och lägga mig i min säng med ett leende på läpparna idag!
 



Mer badbilder!

Den finaste! ♥



Full rulle!

Händer saker nu varje dag! Träffar olika folk hela dagarna, och så klar tar jag hand om min lilla ponny!
Man får ju passa på nu när man snart börjar skolan! :(
 
Idag hade jag tänkt ta med min ponny till skogen och galoppera av henne ordentligt! Hon har vilat i två dagar nu eftersom jag varit i malmö och jag känner att hon behöver springa av lite energi! :)
Tur att jag har massa bilder som får hålla er uppdaterade hela dagarna!
 



More pictures of my wonderful pony!




HEEEEMMA!

Nu har jag kommit hem från bästa Cajsa! Har verkligen haft det supermysigt med henne och hennes familj!
Tog lite bilder vid poolen tillsammans med henne, så här får ni:
 
Grattis till din nya fina häst Sofie!
tack för supermysiga dagar! ♥



Frågestund! - men det är inte jag som svarar..

Tänkte köra en frågestund! Senare kommer jag ha en frågestund som jag svarar på i ett videoinlägg, men denna gången ska jag be mina närmsta vänner att svara på den.
Så ni kan ju inte fråga tex. när ska du sälja Pee Wee, för det har dom ingen aning om. Ni får ställa fråger som ni tror att dom känner till. Tex. Beskriv frida med 3 ord. eller ngt liknande! ni får själva komma på :)
Vissa av mina vänner håller på med ridning lika mycket som jag och vissa håller inte på med ridning alls.
 
Så kom igen skicka in massa fråger om mig och mitt hästliv till mina vänner!
 



This or That?

Ni vet hur This or That funkar! Skriv på! :)
 



Min fina ponny!

Hinner inte berätta så mycket om träningen eftersom jag måste iväg. Kan säga att så fin och självbärande som hon var igår har hon nog aldrig varit! Jag behövde knappt hålla i tyglen!!
vackra ponny!



Cajsa!

Idag åker jag till malmö för att sova där i en natt hos supersaknade cajsa!
Det var nästan ett år sedan vi träffades!
Jag kommer nog vara där till kvällen imorgon, men jag vet inte, det är inte helt säkert. Jag hoppas på att få vara där så länge det bara går! :D
 
Jag har gjort något tidsinställt inlägg, dock mest där ni får vara aktiva, men ni har något att läsa och så i alla fall! :)
så länge får ni en bild på mig som jag la upp för någon dag sedan. hihi



Träningen idag!

Det gick riktigt riktigt riktigt bra!
 
smakprov:
Jag älskar min underbara ponny! ♥



BILDBOMBER!

Kan säga att ni kommer få ganska många bildbomber för där är många bilder ifrån badet!
Här kommer bara 10 av dom ;) :
Haha, i bilden över ser man bushästen! Man ser hur hon laddar



Bästa köpet!

Det bästa köpet jag gjort som jag kan komma på just nu är min bruna HV Polo jacka. Den köpte jag i Falsterbo Horse Show 2011.
Den har superkvalité, och jag har använt den nu i stort sätt varje dag sedan jag köpte den!
Den är även rikitgt riktigt snygg! och är lagom tjock, så den passar att ha i alla olika årstider utan att man fryser.
Den följer med överallt!
 
Utan tvekan bästa köpet!
 



Önskeinlägg - Tävlingar jag varit på

När jag bad om ideér från er så märkte jag att det var några som var intresserade av att jag skulle skriva om mina tävlingar jag varit på undertiden jag inte bloggade, och det kan jag självklart göra!
Jag har en liten bok som jag skriver om mina och Pee Wee´s tävlingar i så därför kan jag berätta hur det kändes.
 
Andra starten 2012 var i skabersjö. I boken har jag skrivit att det kändes skit och att vi var väldigt nervösa båda två.
Mycket var mitt fel då jag inte kortade upp tyglarna och eftersom jag red fel en gång. Jag gjorde skänkelvikningen på fel håll.
Det var debut i Regional LA:1, och mitt mål enligt boken var att på första försöket få ett kval in till Svenska Ponny Derby. Med så höga krav på mig själv märkte vi ju hur det gick..
Vi fick 61,8% och med det blev det vinst! Fick inte mitt kval, men det blev ändå vinst, så det var blandade känslor.
Snälla Ida var med och fota!
 
Det var allt jag skrev om den tävlingen, väldigt lite eftersom det bara var en klass och eftersom jag nog var för arg för att utvärdera mer, haha ;)
Tänkte ta en tävling om dagen tills dom tar slut.
 
Bilderna från tävlingen:
tänk vad man kan utvecklas på bara någon vecka/månad! Roligt att se!



RSS 2.0