Ledig helg

Denna helgen är den första på vääldigt länge som jag är ledig! Jag har gjort något speciellt varje helg ett bra tag nu och jag kände att det var dags för en paus. Det var dags för en helg där man kan sova hur långt in på dagen man vill och sen bara åka ut till stallet och plugga på kvällen. Att bra få ta det lite lugnare ibland är guld värt!
 
Idag ska jag inte göra något ansträngande för Pee Wee hon ska få skrittas en runda i skogen med daven undertiden jag snackar med julia. Jag hade faktiskt tänkt att hon skulle få ta en veckas ledighet där hon bara skrittas, hm får tänka mer på det. När ja kommer hem sen ska jag skriva ett arbete på 3 A4 sidor om ett ämne inom språksociologi efter det blir det att plugga historia och spanska som det är prov i den kommande veckan.
 
Snart. Snart är det jullov. Det otroligt efterlängtade jullovet. Bara 20 dagar kvar!
 



Studiedag!

Idag har jag en efterlängtad studiedag. Man är verkligen helt slut i kroppen och hjärnan nu haha, så all vila man kan få just nu är guld värd. Skönt att det börjar närma sig vinterlov!
 
Idag har jag i alla fall redan stressat. Haha, fattar inte varför jag alltid utsätter mig själv för stress när det är det värsta jag vet?! Jag har varit ute i stallet och ridit Pee Wee sen fick jag skynda mig hem för att sen med tåget till lund för utvecklingssamtal. Fick sämsta tiden, mitt på dagen 12.30.. 
Senare idag ska jag i alla fall in till lund för andra gången för att hämta upp Julia i skolan för att sen fira hennes födelsedag som var i tisdags på bästa sätt, bio och käk! Mys ♥
Åh, vilka minnen man har fått med denna tös på 4,5 år! 



Jag har äntligen hittat tillbaks!

Min träning i söndags gick super! Pee Wee var så otroligt fin och hade verkligen energi. Först hade jag väldigt svårt för att rida med den energin och tyckte att det var jobbigt att hon gick så mycket framåt, men det var som min tränare sa ,man kan inte önska energi och framåtbjudning men sen säga att man inte vill ha förmycket av det, man får lära sig att rida med det helt enkelt.
Vi gjorde lite allt möjligt på träningen med många olika rörelser som öppna och sluta i både trav och galopp så att Pee Wee verkligen skulle komma igång och korsa bakbenen. Hon har nog aldrig någonsin gjort så fina öppnor i trav! Efter att jag fått koll på hur jag skulle hantera all energi, hehe. Nej, men hon var så otroligt fin verkligen och efter denna träningen är jag riktigt sugen på att tävla och träna igen riktigt ordentligt.
 
Det känns som att Pee Wee går bättre än någonsin för hon presterar varje dressyrpass. Jag dock.. har ju tappat en del konditionsmässigt. Jag har ju inte kommit in i skolan och allt det här med hur jag ska lägga upp mitt schema för veckorna med häst, skola, vänner, dans o.s.v förens nu! Vilket har inneburit en hel del vila för båda mig och Pee Wee. Nu känner jag dock att jag vet någorlunda varje vecka hur det kommer att bli med allt, visst det finns ju alltid någon extra eller annorlunda med alla veckor men grunden och det som är ett måste har jag lärt mig nu! Efter typ 5 månader

Jag har varit ganska nere och förvirrad när det gäller lite allt möjligt men nu känner jag att jag är påväg tillbaka och har funnit mig själv igen! Góa Frida är tillbaka :)
 
Jag är i alla fall jättetaggad och längtar tills nästa gång jag ska rida, som är imorgon.
En roligt bild på Pee Wee i stallgången för någon dag sedan



Dagens planer!

Idag har jag inte gjort mycket. Vaknade vid klockan 10 men har legat i sängen och inte orkat röra ett finger till klockan 12, haha. Nu har jag i alla fall nyss ätit frukost och hade tänkt att åka ut till stallet och rida min lilla ponny. Efter det ska jag hem och göra vid mig för sen ska jag och tjejerna ut i lund. 
Imorgon kommer hovslagaren redan vid 11 så då måste jag vara på plats, senare på eftermiddagen ska jag träna för helena och ta in hästarna. Längtar till träningen! 
Ni får ha en underbar dag allihopa!
smile,
haha, skrattar så att jag 
får kramp i magen varje
gång jag ser denna bild!



bildbomb

Här kommer en bildbomb på mig och minna när vi hoppade i ridhuset i söndag.
Ja herregud.. Skrattar tills jag gråter när jag ser vissa bilder! Kan ju minst sagt säga att där finns många failbilder ;)
Little miss sunshine



Nyss gjort prov

Idag har jag bara behövt åka in till skolan för att göra spanskprov, så nu är jag klar i skolan för denna dagen! 

Men i övrigt har jag mycket att stå i idag, no rest. När jag kommer hem nu ska jag snabbt ut till stallet och rida dressyr på pee Wee och pyssla lite där. Sen ska jag hem, byta om och iväg på dans. När jag kommer hem inatt (känns det som) blir det plugg som står på listan..
Köpte även en chai latte på väg hem från Lund!



Hoppat idag!

Idag har jag och Pee Wee hoppat i ridhuset tillsammans med minna och hennes ponny herkules! Det var verkligen jätteroligt! 
Först var Pee Wee lite osäker och i början hoppade hon jämfota hopp över hela tiden, hahah som vi skrattade! Men efter ett tag gick det jättebra och hon verkade tycka att det var riktigt roligt att få göra något annat än att bara gå dressyr i ridhuset. Kom på att det måste varit MINST ett år sedan jag hoppade sist!
Vi hoppade ungefär 60-70 cm och Pee Wee blev superduper lösgjord efter, hon var jättemjuk och lyssnade på allt jag sa till henne!!
 
Kan min sagt säga att det var en rolig dag i stallet i alla fall! Mamma följde med och tog massa bilder på både mig och minna som kommer dyka upp så småningom på bloggen. Jag har galet mycket i skolan denna kommande veckan men minst 3 prov... 
En bild från idag när jag och minna skrittade av hästarna ute
 



Bästa pappi!

Grattis på fars dag världens bästa pappi! ♥



På topp!

Igår kväll kom julia hem till mig och då passade vi på att kränga godis och titta på en skräckis. Den slutade ca 20.00 och efter det låg vi bara och snackade till 04.00!! Jag kan säga att jag är minst sagt trött.. Men det var lätt värt det :)
 
Idag blev det även ett ordentligt dressyrpass på Pee Wee i ridhuset, vilket känns som om att det var längesedan. Idag blev det mest fokus på att få igång bakbensaktiviteten i galoppen så jag red för det mesta skänkelvikningar, slutor och mycket tempoväxlingar. Det var inga disskutioner alls utan Pee Wee verkade bara tycka att det var super roligt att få jobba på lite extra! Min lilla pärla!
 
I övrigt mår jag riktigt bra idag! Har fått massor av energi och känner mig starkare än någonsin



Ge mig sommar!

Hej allihop! Har inte bloggat på ca en vecka nu igen och jag har kommit fram till att jag inte kommer att hinna med både skola, häst, läxor, prov och blogg i vardagen. Så tyvärr prioriteras bloggen sist måndag-fredag.
 
Det händer saker hela tiden, haha jag hinner knappt med! Det var första veckan i skolan nu också efter lovet, men inte har det varit mjukstart.. vi har haft 2 prov redan. Jag vågar knappt tänka på de kommande veckorna nu när man vet vad som måste hinnas med inom skolan innan jullovet!! 
 
Pee Wee har fått ta det lite lugnt. Jag passade på att rida i stort sett varje dag på lovet då jag äntligen kände att jag hade tiden till det. Men som sagt så har skolan dragit igång och då blir det mycket vila på veckodagarna men fredag - söndag rids hon ordentligt igen! 
 
Idag i övrigt så ska jag inte göra så mycket. Pee Wee ska ridas ut en ordentlig runda i skogen och sen när jag kommer hem så ska jag se till att få mycket gjort i mina skolarbeten så att jag slipper det i morgon. Oftast blir det ju att man gör läxor och pluggar till prov i sista minuten i alla fall.. haha! 
Jag längtar så galet mycket efter värme! Mår dåligt när det är så kallt och ruggit, HATAR höst och vinter..



Blogg.se nya uppdatering!

Är det någon mer än jag som har uppdaterat blogg.se appen? visst är den bra?
Jag är i alla fall super nöjd med den. Det går super fort att ladda upp ett inlägg med bild och så har dom lagt till så att man kan skriva med kursiv text och fet text även när man skriver från telefonen. Man har också mycket enklare tillgång till saker via menyn längst ut till vänster där du kan göra allt möjligt som att kolla och svara på kommentarer och se statestik o.s.v 
Det är precis som om man bloggar från datorn, bra jobbat! STOR HISS till nya uppdateringen!
menyn
inställningar till inlägg
när man skriver ett inlägg



Svar på frågestunden del 3

Här kommer de sista svaren på frågetunden!
 
  • Vad har du för planer i framtiden? Vill du jobba som modell om chansen dyker upp? Eller något annat (tex relaterat till det du läser på gymnasiet) - Ja absolut vill jag jobba som modell om det dyker upp stora chanser. Jag har inte planerat min framtid så mycket, jag har bara planerat fram till ett år efter jag tagit studenten. När jag har gått ut skolan vill jag ut och resa med mina vänner och bara ha roligt och samla energi. Jag ska även ta körkort och sådana små saker.. Vad som händer efter det har jag ingen aning!
  • Vad är det bästa du vet att göra en typisk lördags kväll? - Det finns två olika alternativ. Antingen är det att gå ut med tjejerna. Vi har alltid roligt så det tackar man inte nej till. Eller så är det att inte göra ett skit! Bara sitta hemma framför tvn/datorn med en stor skål godis.
  • Jag undrar ifall utseende är viktigt för dig? alltså generellt. Bryr du dig mycket om hur du själv ser ut, hur pojkvänner ser ut o.s.v ? - hm, klurig fråga. Asså jag kan direkt säga att jag bryr mig om hur jag ser ut! Inte för att jag är "rädd" för vad andra ska tycka annars, utan för att jag mår bättre när jag kan fixa mig och göra mig lite snygg. Jag får lite mer självförtroende liksom. När det sen kommer till vänner så bryr jag mig inte alls hur dem ser ut! Bara min personlighet matchar med deras och jag kan ha roligt med dem så spelar det absolut ingen roll! När det sen gäller pojkvän så bryr jag mig mer om utseendet igen. Det är egentligen samma sak som gäller där, matchar personligeten och man kan ha roligt tillsammans med personen så är det super. Men man vill ju såklart att ens pojkvän ska vara lite extra och ha glimten i ögat! ;) 
  • Vad är dina största intressen förutom ridning och modellande? - Jag tycker dans är extremt roligt!
  • Hur ofta träffar du dina vänner? - Jag träffar mina vänner så ofta det bara går! Jag har dock otroligt mycket i skolan, trodde inte man kunde få mer än i 8an och 9an men jodå! Jag har ju även Pee Wee så det blir inte mycket tid över till annat tyvärr.
  • Har du några syskon? - Japp jag har en storasyster som heter Felicia.
  • Vad vill du bli när du blir stor? - Jag vill bli så många olika saker så det är svårt att svara på!
  • Har du någon favorit restaurang - Jadå. Där jag bor har jag en favorit restaurang som heter Jernkällaren men sen har jag en i malmö, vet dock inte vad den heter, men båda ställena har jättegod mat!
  • Är du kär just nu? - Nej



RSS 2.0