Ridbilder på Pee Wee.. Det var längesedan!

Idag fotade mamma när jag red dressyr på Pee Wee, så jag tänkte bjuda på dem nu:
Travar av:
 



Vad doktorn sa om mitt magont..

Var hos läkaren runt två tiden för att kolla upp min mage lite. Det visade sig att det är lite magkatarr som jag fått utav stress den senaste tiden. Det jag ska göra nu för att det ska bli bättre är att äta ofta men lite, stressa mindre såklart, inte äta sent på kvällen, äta mat som är "snäll" mot magen,  ska försöka äta samma tid varje dag och minska på koffein te.x te som jag dricker ofta. Genom detta sen så ska det bli bättre! 
 
Tänkte göra upp en liten planering nu när jag ändå är igång då det är tävling och så i helgen.
  • Måndag - Stannade hemma från skolan för att kolla upp magen. Pee Wee fick gå ett dressyrpass!
  • Tisdag - Jag har D-dag, som det kallas och är ledig. Min dag kommer bara bestå av en hel del plugg, lite bloggning då och då samt en liten powerwalk tror jag för att få komma ut. Pee Wee ska dressyr dessutom.
  • Onsdag - Jag har matteprov i skolan. När jag kommer hem ska jag rida ett joggingpass på Pee Wee i paddocken. Ska även få gjort all läxa och jobba lite extra på det stora arbetet jag har i skolan nu.
  • Torsdag - Börjar skolan senare än jag brukar då första lektionen är inställd. Efter skolan ska jag till tandläkaren och när jag är klar där ska jag till stallet för att träna för helena.
  • Fredag - Efter skolan ska jag till stallet så fort som möjligt för att rida ett lösgörande pass på Pee Wee och fixa allt inför tävlingen. Hoppas det är fint väder så jag kan gå där ute och mysa. När jag kommer hem sen ska jag bara sätta mig i soffan och mysa med la famila!
  • Lördag - Jag ska upp och tävla med Pee Wee vilket kommer bli jätteroligt! Efter tävlingen ska jag försöka koppla av lite och sen jobba med det stora arbetet i skolan.
  • Söndag - Pee Wee får "dagen efter tävling vila". Jag ska jobba med alla arbeten jag har i skolan, alltså stort fokus på skolarbeten denna dag.
Såhär är min vecka planerad hittills. Blir väl alltid någon liten ändring, men i stora drag såhär :)
Så härligt väder det har varit de senaste dagarna förresten!! Det har varit super varmt och Pee Wee har varit riktigt nöjd med att gå utan täcke under dagarna! Två bilder från hagen när vi myser lite



Besök på sjukan idag?

Jag har haft ont i min mage hela veckan och igårkväll svullnade vänstersidan upp. Från mitten av magen ut till lite under revbenet var jag supersvullen och ut av det hade jag blivit stenhård också! Detta var på vänstra sidan av magen, på den högra var allt normalt! När man rörde över svullnaden fick jag även typ små "singnaler" om att jag skulle kräkas.. så vi bestämde oss för att kolla upp det och därför har jag stannat hemma idag! 
Nu när jag vaknade hade dock svullnaden gått ner ordenligt så det enda jag känner är att jag mår illa när man rör där. Menmen, vi får se! Vi ringer in och frågar vad dom tror att det kan vara och ser ifall de tyckar att det är lönt att åka in och kolla det nu när svullnaden ändå har lagt sig. Vad tror ni att det kan vara?
 
För övrigt idag ska jag även till Tandläkaren, rida min lilla ponny och plugga en hel del! Har prov på onsdag, så det är dags att sätta igång nu.
Vi hörs mer under dagen
 
 



Bilder på de nya kläderna!

Här kommer bilder på mina köp från emporia igår. Jag, syrran och mamma bestämde oss för en mysdag med shopping, fashion show och god mat! När vi kom hem så satte vi på en film som heter Mud, en riktigt bra film! Så vill ni ha filmtips så kolla på den.
Vitt linne från Ginatricot.com
Rosa kjol från Ginatricot.com
 Blå blus från Zara.com
Rosa blus från Ginatricot.com



Tips på god frukost som går snabbt att göra!

Tänkte tipsa er om en supergod frukost som tar 5 min att göra! Det krävs:
- 2 mackor
- 1 banan
- lite kanel
 
..och sen te på det såklart! På bilden nedan ser ni hur det ska se ut. Testa, det är verkligen supergott!



Skälet till låg uppdatering idag!

Emporia..







Myskväll!

Ikväll har jag varit ute och myst med tjejerna!. Så himla härligt att träffas, äta gott och snacka om allt roligt vi upplevt tillsammans! Guud, vad jag längtar efter 2014s sommarlov kan jag säga!!
Mina finisar på bild!
Dagens outfit!



Godmorgon!

Idag börjar jag lite senare då vi ekonomiklasser ska ha en förelänsing. Så idag har vi totalt bara 2 lektioner. Efter skolan idag ska jag och tjejerna till emporia och mysa, senare på kvällen sen ska vi äta på Vapiano. Ska bli riktigt roligt och mysigt! 
Pee Wee får vila idag då hon har gått jättetufft sedan i lördags. Igår när jag och minna red ut så hade hon fortfarande massor av energi kvar och ville bara galoppera hela tiden, haha! Men hon kändes faktiskt jättefin denna gången också, väldigt mjuk i sidorna!
Nu ska jag börja göra vid mig inför skolan, vi hörs senare idag!
Tog mig tid till att göra en lite godare frukost än jag brukar! I vanliga fall är det bara två mackor som jag käkar på tåget men idag blev det:
- 2 mackor
- 1/2 Avokado
- 2 skivor ananas 
- 1 glas C-vitaminvatten



Just nu

Just nu sitter jag och myser i sängen med en kopp te framför top model sverige. Heja Ellinore säger jag bara! Nu är det snart dags för att titta på ryttareliten.
Fixade även mina naglar innan jag satte igång de olika avsnitten, riktigt nöjd blev jag faktsikt!



Dagens outfit!

Nu ska jag ge mig av till stallet och rida ut en mysig runda med Minna! När jag kommer hem så ska jag krypa ner i sängen och titta på ryttareliten och top model sverige programmen som jag har missat denna vecka! Hörs mer ikväll. Så länge får ni bild på dagens outfit:



Hur håller jag motivationen uppe för plugg? Del 2

Del 2 handlar lite mer om hur jag går till väga, hur jag tänker och prioriterar för att hinna med allt plugg.. Men skrev ändå samma rubrik som i förra inlägget så ni vet vad det handlar om!
 

Jag har som sagt olika anledningar som gör att jag orkar med allt i skolan, och en riktigt stor och viktig del för mig är ridsporten. När jag har supermycket att göra i skolan så får Pee Wee tyvärr vila. Jag mår alltid super dåligt av det då jag vill att hon ska arbetas eftersom hon gillar det, men även för att jag själv är i stort sätt är beroende av att få komma till stallet och göra något annat. Stallet är den plats där jag får komma bort och tänka på helt andra saker! Det finns inte en chans att jag har tid till att tänka på skolan när jag är där för det finns så extremt mycket att tänka på inom både ridningen, skötslen och allt annat runt omkring. Jag är i stallet ca 3 timmar om dagen och det får mig till att orka med allt i skolan.
 
Ridsporten är så bra exempel till detta tycker jag. Det första man gör när man kommer till stallet är att mocka och hålla på med mat till hästen hit och dit. De tar mig lite mindre än en timme att göra och där har jag tid till att tänka igenom allt jag känner för att tänka på, om det är något jag fundrerar över så har jag tid till att få svar på det undertiden jag gör nytta för någon annan, Pee Wee. När man är klar med all skötsel så tar man in sin häst och pysslar, pussar och gör den fin. Där får man så mycket kärlek, både jag och min häst! När det sedan är dags för träning försvinner allt annat! Det är bara fokus på hur man ska få hästen att göra som man vill, hur det ska kännas, hur saker ska göras bättre o.s.v. Det finns inte att man skulle tänka på något annat än den träningen man håller på med. Och det är något som jag personligen tycker är extremt skönt! Jag älskar ridsporten på många olika vis, men i koppling till skola, stress och mycket plugg så är detta det bästa med ridsporten: Tid till att tänka, kärlek och stor fokus på träning. Det finns ju många olika sporter där det är likadant fast på annat sätt med andra rutiner. Men att få komma iväg och få frisk luft medans man tänker på annat, det är GULD värt för mig! 
 
Det jag försöker säga är att jag tror att det är väldigt viktigt att hitta en sport som man brinner för, för att sedan kunna prestera i skolan! Det funkar inte att komma hem ligga framför tvn och sedan plugga i två timmar, man behöver komma ut och man behöver göra samt tänka på något annat! För sin egen skull.
 
Jag var på kurs i sudieteknik en gång och där berättade de om hur det egentligen ligger till utan att man är riktigt medveten om det. Dem berättade att de ofta har elever som kommer inkrypandes på sina knä och ber om hjälp för det är så mycket plugg och för att de inte klarar den pressen längre. Då bestämde de sig för att göra en undersökning. Alla elever i en klass skulle ta tiden varje dag i en vecka där det verkligen satte sig ned och pluggade utan att något störde, tex. mobiltelefon och sådana saker. Det visade sig att eleverna i genomsnitt bara satt i 45 min om dagen utanför skolan. Resten av tiden där det var så stressade berodde bara på att de gick och hade skolan i huvudet hela tiden, och det gör ju inte att saker blir gjort snabbt så man blir av med det! Eller hur?
Detta är ett exempel jag ofta tänker på när jag känner att det är tufft! När jag får en uppgift i skolan nuförtiden efter denna föreläsning är att bara få det gjort! Gör arbetet så snabbt det bara går så är det ute ur världen sen.
 
Mitt exempel med att ha en sport som man lägger daglig energi på är just för att man inte ska lägga all den tiden som dessa eleverna gjorde på att tänka på allt kring skolan. Utan att man faktiskt har något där man får känna sig lite fri från allt det arbetet och få koncentrera sig på något annat än bara massa skola. Det är otroligt viktigt för mig. Hade jag inte haft ridsporten så hade jag blivit galen över vart jag skulle tänka på istället de 3 timmarna som jag lägger ute i stallet. När jag kommer hem från stallet är jag väldigt ofta på så gott humör. Jag har fått släppa skoldagen, ägnat mig åt något annat en tag för att sedan kunna gå tillbaka igen och ge skolan 1-2 timmar till!
 
Det är inte jobbigare än vad man gör det till, kom ihåg det! Kämpa på :)



Mer hårtips! Håroljan är guld värld

I slutet av förra veckan fick jag hemsickat en ny hårolja som är från Joico, den är riktigt riktigt bra! Jag använder en pump i håret efter jag duschat, samt en halv pump i topparna när håret är tort. Jag har inte använt det så länge men jag känner redan en stor skillnad!
 
Joico är ett proffessionellt ledande varumärke inom hårvård som är representerat i mer än 60 länder runt om i världen. Märket är känt som "the Healty Hair Company" och använder sig av modern forskning och kvalitetsingredienser för att skapa produkter som garanterar ett friskt hår. Den oljan som jag tipsar er om idag är en olja som gör håret lenare och glansigare med bättre elasticitet och spänst. Man får snabbt mjukt och lätthanterligt hår! Joicos unika sammansättning av naturliga oljor återställer håret och ger livfullhet och glans såklart. Det är en riktigt bra olja som jag absolut tycker att ni alla bör testa!
 
Ni hittar den hos te.x Capa Frisörer i Lund, men ni kan även hitta den på Joicos hemsida som ni kommer till genom att klicka på någon av bilderna!
 
 
 



Hur håller jag motivationen uppe för plugg? Del 1

Detta är en fråga jag har fått väldigt ofta på senaste tiden. Det är en sak jag funderat över väldigt mycket och därför har det tagit tid innan jag kunnat besvara den.
 
Det är sällan jag känner att något i skolan är roligt att plugga in.. Liksom något jag verkligen längtar efter att få lära mig. Om jag ska vara helt ärlig! ;) Men man måste eller hur? Det som får mig att plugga hur omotiverad jag än är, är min rädsla för att misslyckas på mina prov. Skulle det gå dåligt så hade jag mått såå dåligt över mig själv. Jag har ju dessa krav som jag sätter på mig själv som jag blir knäckt av om det inte går så pass bra så att jag klarar av att nå upp till dem. MEN, det betyder ju inte att jag försöker vända plugget till något roligt, eller hur?
 
Jag går ekonomi/juridik på Katedralskolan i Lund. Året jag sökte till gymnasiet så var det en av de svåraste linjerna att komma in på. Mina första dagar i skolan där var en total chock! Det var knäpptyst i klassrummet för att alla arbetade och skulle kunna koncentrera sig. Alla var och är (!) så seriösa och vill verkligen ha en bra utbildning med höga betyg för att sen i framtiden kunna bli något. Detta gjorde ju givetvis att mina krav på mig själv blev ännu lite högre. Under en längre period var jag jättestressad i skolan för att jag kände att det var så mycket jag hade missat som alla andra redan hade kunskap om från deras tidigare skolor. Det var super roligt med ny skola, nytt sätt att jobba på och nya vänner! Men den där lilla prestationsångesten fanns där och det är inte förens nu jag har lärt mig att kontrollera allt på en och samma gång. Så hur gick jag då till väga?
 
PLANERING. En grymt noggrann planering under en tid framöver räddade mig. Planering i detalj räddar mig alltid! Jag var tvungen att hitta nya sätt att lära in alla saker på. Alla lärare har ju olika slags sätt att lära ut, och det tar tid innan man förstår vad det är som de är ute efter. Det tar tid innan man hittar sitt sätt att plugga på, där man själv lär sig snabbast. Man kan inte bara läsa 5 sidor och komma ihåg allt som står. Man måste hitta sitt egna sätt att lära in, och ibland krävs det olika metoder i olika ämnen. Jag själv fungerar bäst med att läsa igenom allt det jag har prov i och sedan koncentrera mig på ett stycke i taget. För att gå djupare in i stycket så att det fastnar i huvudet så brukar jag sammanfatta varje stycke i egna ord och sedan ställa frågor till mig själv om det. ”Det man inte tänker lite extra på, det kommer man inte ihåg lika länge”. Det är mina motivationstankar när jag sitter och försöker få in 50 sidor samhälle eller historia i huvudet. Det gäller därför även att börja i tid! Man lär sig INGET när man pluggar under stress. Det har jag lärt mig.. ;) Så hur håller jag då motivationen uppe?
 
Det finns lite olika saker som får mig att fortsätta vara motiverad i skolan. Det är svårt att lista upp men den allra största orsaken för mig är strävan efter att lyckas. Man får ju en sådan glädje när man får tillbaka ett prov som man kämpat så mycket inför och det står ett högt betyg på det. Det tackar ingen nej till! Det är som en bekräftelse på allt slit! Ett bra resultat=mer motivation till att fortsätta göra bra resultat ifrån sig.
 
Jag har lite olika anledningar som gör att jag orkar och tvingar mig själv till att hänga med i skolan. Men det hade jag tänkt berätta om i en liten del 2 som kommer upp imorgon! Så håll utkik!
 



Lite bilder från träningen i söndags!

I söndags tränade jag dressyr för Helena. Både pappa och mamma följde med och titta vilket var väldigt roligt! Jag gav pappa i uppgift att fota, men jag hade inte alls tänkt på att ladda batteriet så han hann bara ta några få kort innan kameran stängdes av. Menmen.. Han får fota snart igen!
Träningen gick i alla fall jättebra, det var tufft men det gick bra. I början var det lite kämpigt att komma igenom det lilla "skumpiga" stadiet innan hon blir helt loss och fin, men när vi väl kommer igenom det så blir hon superfin!
Hon är ju en helt annan häst att rida, mer självgående, avslappnad och arbetsvillig. Det handlar nu om att jag ska kunna ta oss dit varje träningspass. I början är hon lite skumpig och då bromsar jag gärna för att det ska bli bekvämt för mig att komma ner lite i sadeln men det som egentligen behövs är att gasa på som satan så att hon använder sina bakben och får dom under sig. Man ska ju aldrig börja samla innan de fått igång motorn. Det är detta jag behöver träna på och lära mig att få igenom det på ett snyggare sätt, för just nu känns det som att jag sitter och flaxar som en kråka, haha! 
Efter vi kommit igenom det skumpiga så blev hon såå fin! Vi gjorde öppnor och slutor men behövde bara göra en av varje från båda hållen då de satt helt perfekt! Riktigt jobbigt och tufft pass, men jag lärde mig massor!
Pee Wees schabrak hittar ni HÄR. Pee Wees lindor hittar ni HÄR.



Tränat 3 gånger idag.. Mer planering för träning denna vecka!

Idag har jag varit otroligt aktiv och det är jag superstolt över, haha! Jag har bland annat jobbat på varje lektion i skolan idag. Det finns oftast en lektion om dagen där man brukar sitta av tiden, sån är jag i alla fall. Men idag har jag faktiskt jobbat på varenda en! En annan sak är att jag har tränat 3 gånger idag. Först hade vi idrott i skolan där vi tränade redskap. Där tränar man för det mesta styrka och smidighet. När jag kom hem från skolan så gav jag mig ut och powerwalkade till en början, sedan när alla backar kom så började jag springa för att det skulle ta lite extra. Där tränar jag kondition bland annat.
Efter det åt jag nån macka och åkte vidare för att träna den tredje gången för dagen på min lilla ponny. Där tränar jag många olika muskler, Pee Wee behövde det dessutom för att hon inte skulle stå och bli stel. Hon har gått två tuffa dressyrpass både i lördags och söndags. Så ett jogging pass behövdes för hennes del!
Jag har själv tränat väldigt många olika muskler i kroppen idag, så det ska bli kul att se hur jag känner mig imorgon ;) Jag känner mig helt uppe i varv och är taggad på lite allt möjligt just nu.
 
Tänkte även skriva en planering för kommande veckan gällande träning, så såhär ser det ut:
  • Måndag - Idrott i skolan, powerwalk och jogging när jag kommer hem samt joggingpass på Pee Wee.
  • Tisdag - Har lång dag i skolan. Pee Wee ska gå dressyr och jag ska ut och powerwalka eller springa. Beror lite på hur jag känner mig i kroppen efter dagens alla träningspass.
  • Onsdag - Träning i dressyr för Helena. Förutom det hade jag inte tänkt göra mer faktiskt!
  • Torsdag - Rida ut på min lilla skrutt och ta en powerwalk om det är fint väder. Annars hoppar jag över det denna dag också.
  • Fredag - Pee Wee ska få en riktigt välförtjänt vilodag. Jag ska iväg på kvällen med tjejerna, så får se om jag ska hem eller inte innan. Om jag ska det blir det nog powerwalk som gäller.
  • Lördag - Ska iväg under dagen. Pee Wee ska gå dressyr och jag ska plugga inför prov.
  • Söndag - Pee Wee ska gå dressyr om jag inte kan komma på något annat kul. Jag själv ska nog ut och springa och sedan plugga.
Ungefär såhär kommer min vecka att se ut! Det blir träning varje dag, härligt! Får passa på nu denna veckan när jag har det lite lugnare i skolan.



15 % rabatt!

Nelly.com har 15 % rabatt på allt fram till 23.59 idag. Passa på att klicka hem något fint!
Klicka på länken eller på bilden för att komma till hemsidan!
 
 
 



Mitt tips till fint hår!

Mitt hår är jätteviktigt för mig så därför hade jag tänkt att jag skulle berätta hur jag sköter mitt hår och vilka produkter jag använder.  Jag kommer från och med nu skriva några inlägg då och då där jag skriver lite om mina favoritprodukter till håret . Det märket jag har mina produkter i som jag tycker ger bäst resultat är Joico.

 

Produkter fån Joico gör mer än att bara se till att ens hår ser bra ut. De både repererar, återuppbygger och skyddar håret samtidigt som de gör håret starkare och friskare! Alla förstår ju att ett friskt hår är lättare att ta hand om. Det är glansigt och blir enklare att styla. Alla Joicos produkter innehåller Quadramine Complex, kreatinprotein, som reparerar och skyddar håret inifrån och ut.

 

Jag tycker personligen att Joico har de absolut bästa produkterna! Ni kan hitta dem bland annat hos Capa Frisörer i Lund. Testa, ni kommer inte bli besvikna! 

 Jag använder både shampoo, balsam och hårolja från Joico. Det finns fler produkter som jag använder där ifrån, men de kommer upp senare då och då!



Vad tycker jag om Aurora och Sirius tränsen på hööks?

Hej! Jag undrar vad du tycker om tränsen aurora och sirius? de är på hööks. Tycker du att man kan ha sirius som dressyrträns fast med ett svängt glittrigt pannband till? Typ som ditt träns, du har ju också smal nosgrimma. Vilken av aurora oh sirius tycker du är snyggast? :)
 
Hej! Jag tycker verkligen att aurora tränset är ett fint träns. Det är ett träns jag själv skulle vela ha till min häst! Så det tränset är helt klart en 10 poängare för mig! Sirius tränset är också ganska fint. Men om man ska välja mellan aurora och sirius tränset så skulle jag valt aurora till dressyr. Jag är ju väldigt svag för breda nosgrimmor fastän jag inte har det själv! Men abolut kan du har sirius tränset i dressyr. Hade varit jättesnyggt att mixa ihop det med ett brett silver/guld pannband! :)
 Tränsen kommer från Hööks



Vår nästa tävling!

Min och Pee Wees nästa tävling är den 5/4 Klippans RK där ska vi starta LA: P1 och FEI Inledande.
Jag ser verkligen fram emot denna tävlingen då det var längesedan vi tävlade och för att det är så mycket starter i den ena klassen, super kul! I LA: P1 är där 13 st startande och 2 reserver. När det gäller c-ponnys så brukar det faktiskt inte bli så många som startar på regional nivå, 4 - 8 ungefär. Men nu är det hela 13 vilket är riktigt roligt! I FEI Inledande är där dock bara 4 startande men jag ser ändå väldigt mycket fram emot detta!
I LA: P1 så blir där 3 placerade och i FEI Inledande är det vinnaren som tar allt.
 
Mina mål för denna tävling är främst att ha roligt och att göra så bra ifrån mig jag kan såklart. Jag ska göra mitt bästa som vanligt, mer än så kan man inte göra! Jag vill bara visa upp hur fin Pee Wee blivit på senaste tiden och sen är det en bonus om man kan få lite creed för det. Hade varit roligt om även domarna såg våra framsteg som vi gjort nu på senaste!
 
Planen fram till tävlingen är bara att rida på. Träning träning och träning är det som gäller! Dock vill jag att den ska vara väldigt varierad så att hon tycker att det blir extra roligt sen när hon väl går dressyr. Hon har varit väldigt positiv till arbete den senaste tiden så det ska förhoppningsvis inte bli några svårigheter med det :)
 
Idag är det exakt 2 veckor kvar, TAGGA!



Bilder från spaet!

I söndags var vi på spa hela dagen för att fira min mammas födelsedag, vilket var riktigt mysigt!
Först när vi kom dit så började vi med ett värstingpass i gymmet allihop och sedan gick vi och gjorde vid oss för att hoppa i poolen. Det var perfekt temperatur där i så det blev svalkande men absolut inte kallt! När vi slappat där ett tag så gick vi till det varma typ "inne bubbelbadet" som var supermysigt. Det var alldeles mörkt förutom några små lampor i taket! När vi varit där en stund så gick vi och duscha för att sedan gå vidare till våra behandlingar. Jag tog själv en hotstone massage, vilket var otroligt otroligt skönt! Jag var nära på att somna flera gånger, haha. 
När vi var klara med våra behandlingar så var vi super trötta allihop så vi tog lite fika och gjorde vid oss för att gå på restaurang. Det var verkligen så fint inne på restaurangen, ja inne på hela spaet måste jag säga! 
När vi käkat klart så tog vi bilen hem och lyssnade på massa bra musik på högsta volym!
 
Stort grattis till dig världens bästa mamma! ♥
Hur där såg ut:
Andra bilder:



Vi hittade ett hem till shetlandsponnyn!

Idag har det varit underbart väder så jag och minna passade på att rida ut en väldigt lång runda med hästarna där vi kunde släppa dom lite så dom fick springa av sig! Det gillade dom verkligen och Pee Wee var verkligen mjuk och fin i sidorna! Hon brukar bli lite spänd när man rider ut för hon är så nyfiken och vill titta på saker hela tiden, men idag ville hon arbeta och var riktigt mjuk. Skönt!
När vi kommit halvvägs på vår ridtur så ser vi en super liten shetlandsponny ute på en stor grön äng som kommit bort. Vi hade inte hjärta till att strunta i den stackaren så vi gick tillbaka hela vägen för att se till så den kom hem igen. Minna gick med den lilla shettisen och jag gick med två c-ponnyer fyllda med energi och nyfikenhet på den lille. Men det gick faktiskt bra! Tur att det var vi på världens snällase hästar som hittade den, haha!
Efter att vi i stort sätt gått tillbaka hela vägen så fick vi påbörja vår runda på nytt. Härligt att det är just till kvart i 7 i alla fall ;)
Tog en bild på minna och shettisen som tydligen hade ett litet föl i magen!



Snart tillbaka!

Det har inte varit någon uppdatering de senaste dagarna och det beror på att jag har ett stort prov idag som jag varit tvungen att plugga mycket till. Fick tyvärr prioritera bort bloggen :/ Men ikväll är jag tillbaka och då väntar bland annat bilder från spadagen i söndags! Håll ut



Spa och mysdag med la familia

Godmorgon alla glada! Idag ska jag och familjen iväg på en spadag i Båstad. Vi startade upp dagen med en härlig "hotellfrukost" med bacon, ägg och alltihopa. Riktigt gott! Nu ska vi snart ge oss iväg och det första vi ska göra när vi kommer fram är att gymma. Efter det blir det bubbel, massage och god mat. Vilken söndag va? Finns inget bättre sätt att ladda upp inför veckan! Det kommer bli supermysigt!
Jag ska se om jag kan uppdatera er något under dagen eller om det kommer bli helt mobilfritt. Så länge önskar jag er en bra söndag!



Brunstigt sto!

Haha jisses vad Pee Wee brunstar! När hon gick förbi boysen idag så gnäggade hon lite fint och skulle stanna och lukta och vara riktigt söt bara. Mot mig var hon dock lite surare, haha! Det negativa med ston..
Idag gick det sådär när jag red. Kunde inte riktigt hitta knapparna på henne och få igenom henne helt. Kan ju också bero på hennes brunst.. Jag väljer att skylla på det idag i alla fall så känns det bättre ;) Haha eller inte..
Nya tag på måndag, då jäklar!
 
Nu ska jag göra vid mig för ikväll kommer mormor och morfar över och äter god mat!
 



Pee Wees utrustning!

Önskeinlägg
Här ovan ser ni bilder på Pee Wee's utrustning. På bild...
 
1. & 2. Ser ni hennes träns och pannband. Jag kan inte riktigt svara på vart allt kommer från då vi köpte en grund och fick sedan byta massa delar för att det skulle passa. Hennes mule är ju jätteliten så det tog jättelång tid för oss innan vi hade ett helt träns där allt passade perfekt! Men på de två bilderna ser ni hur det ser ut från sidan och framifran i alla fall. 
Jag gillar faktiskt hennes träns. Jag tycker det är stilrent, och som ni vet vid det här laget, så är jag väldigt förtjust i det stilrena ;) Det är liksom ett helt vanligt träns! Dock hade jag velat ha en svart lite bredare och lackad nosgrimma när jag tävlar som jag berättade i ett inlägg för lääängesedan. Men det får jag ta efterhand!
 
3. ser ni hennes sadel som är en presstage. Den är väl helt ok, men jag hade velat att den skulle varit lite mer bekväm för mig! Men där ser ni hur den ser ut i alla fall.
 
4. ser ni en typisk vardagsoutfit jag har på Pee Wee! Det är ju då hennes sadel och träns med vilket schabrak som helst. När jag inte tränar för helena så använder jag benskydd på henne istället för lindor så att det ska gå lite snabbare för mig själv. Och för att det ska bli mindre att tvätta, haha ;)
 
Har ni några frågor eller något i hennes utrustning som ni vill se närmare på så är det bara att säga till så fixar jag det!
 



Min stil utanför ridsporten!

Jag fick en önskan om att jag skulle visa och berätta lite mer om "min stil" utanför stallet. Jag måste säga att det var en väldigt svår uppgift.. haha! Det tog lång tid att hitta bilder där man har klätt sig "lite finare" för att man ska iväg någonstans, så vissa bilder är gamla. Men fortfarande saker jag mer än gärna har på mig! Får bli bättre på att ta outfit-bilder helt enkelt ;)
Här ser ni ett par bilder med kläder jag har på mig i vardagen. Jag gillar att variera min stil och känna mig lite fin när jag går till skolan. Det blir mycket roligare att gå dit då på något konstigt vis, haha! ;)
Ibland vill jag ha på mig något som ser lite mer seriöst ut med kavaj och hela köret. Jag älskar kavajer och skjortor, det är bara så snyggt och passar alltid till allt.
Ibland vill jag ha på mig något som är lite mer gulligt-snyggt. Jag vill inte att det ska se fjantigt ut, men något lite mer tjejigt. Seriöst och stilrent men med lite gladare färger.
Ibland känner jag för att ha på mig något lite tuffare, eller vad man ska kalla det. Lite mer coolt. Snygga skinnbyxor, vanlig blus och en annorlunda jacka blir perfekt!
På den understa ihopklippta bilden ser ni några riktigt typiska vardagsoutfiter i "min stil". Ett par snygga byxor med en snygg blus blir ju super.
På dessa bilderna ovan ser ni kläder jag har på mig när jag ska träffa vänner, träffa släktingar o.s.v. Det är den stilen av kläder jag har på mig när jag ska iväg på något mer speciellt.
På vissa bilder kan ni se att jag har väldigt färglada kläder på mig som jag sedan matchar ihop med något lika färgglatt. Jag gillar när man vågar sticka ut på det viset och vågar bära färg! Stort plus på det!
På någon bild kan ni se att jag bara har allting i vitt. Jag kan tycka att det blir väldigt snyggt för man får en sån fräsch känsla. Där finns en bild där jag bara har en vit spetsklänning till ett par väldigt färgglada skor, det är också något jag är väldigt förtjust i! 
 
Det var väldigt svårt att hitta bilder och det är ju aldrig lätt att försöka förklara sin stil. Men det här är jag och det jag gillar i klädväg! Jag kan ju tyvärr inte få med allt. Jag gillar ju även boyfriend-jeans då jag tycker det ser väldigt fräckt ut. Men tyvärr hade jag ingen bild med det. 
Men jag hoppas ni blir nöjda i alla fall och fått en liten inblick i "min stil"!



Skrattade så mycket..

..när en kompis som också är sjuk skickade denna bilden! Det är ju typ världens bästa bild?! haha
 
Jag är tyvärr fortfarande sjuk och ligger hemma i min säng. Dock har jag vaknat kl 7 både torsdag och fredag.. När man väl får chansen att sova så går det inte! Jag hatar att vara sjuk, det är ju bara för tråkigt och man kan ju inte göra någonting. Aja, nu ska jag sluta klaga!
 
Eftersom jag ändå ligger hemma så känner jag att jag har mycket tid till att skriva långa/speciella inlägg här på bloggen. Men jag är lite tom på idéer när det gäller vad jag ska skriva om. Jag har några önskeinlägg som ligger och väntar, så det ska jag få gjort. Men jag tänkte fråga er om ni har några idéer på vad ni vill att jag ska skriva om? Blir superglad om ni kommer med förslag!



Tips till er bloggare!

Hm, vad är en läsvärd och bra blogg för mig? För mig är det viktigast att vara ärlig, men inte på ett sätt som folk att känna sig ”träffade”. Jag ser helst att en blogg får människor att mår bra och känna sig motiverade när de sedan lämnar bloggen.

 

Jag, personligen, gillar bloggare som vågar bjuda på sig själva. Som vågar visa olika sidor av sig själv och sitt liv. Som inte bara skriver om allt som ska få folk att tro att deras liv är perfekt hela tiden, utan som vågar dela med sig av saker som också kan vara mindre bra.

 

Jag bestämde mig för att skriva några tips där mina åsikter kommer in! Hoppas att detta ger er lite tips där ute:

  •  Det allra viktigaste, BRA UPPDATERING!  Herregud vad man blir trött på när folk skriver att man ska börja blogga och ta tag i allt, och sen tappar allt direkt igen. Man blir ju bara besviken.  Nej, uppdateringen är det viktigaste av ALLT. 2-4 inlägg om dagen ska det vara!
 
  • Nya fräscha bilder relativt ofta. Jag menar absolut inte att man ska ut varje dag och fota nya saker eller sig själv för att hålla igång en bra blogg, för det fattar ju alla att det är för bra för att vara sant! Men jag tycker inte att man ska använda samma bilder allt för ofta heller. Man får hitta en balans helt enkelt.
 
  • Jag tycker det är viktigt hur man skriver också. Det är väldigt tråkigt om man läser ett inlägg med massor av stavfel till exempel. Det känns som att bloggaren inte ”pallar” lägga ner så mycket tid på sina inlägg, utan bara om det skrivs något så är det bra liksom. Kvalité, det tycker jag är viktigt!
 
  • Live-uppdatering. Det är något som gör att läsarna får en ”inblick” i bloggarens vardag. Det räcker med en bild och en spännande mening. Live-uppdatering är lockande om det handlar om något spännande och intressant. Jag älskar när hästbloggare är väldigt aktiva under meetings och gör live-uppdateringar för att visa hur dom har det och bara skriver kort om sina dagar. Det är därför jag är så aktiv när jag är på meetings, för jag vet att det är något jag vill läsa. Hihi
 
  • Jag vill gärna att det ska vara bra kvalité på bilderna man lägger upp.  Det är väldigt tråkigt med en blogg med suddiga/korniga bilder! Men jag förstår såklart själv att man inte alltid lyckas, det gör inte jag heller! Jag menar bara att man ska lägga en extra tanke kring det.
 
  • Jag gillar att läsa bloggares åsikter om saker. Om viktiga saker men som inte alla skriver om! Man får liksom hitta ett ämne som intresserar folk men sen inrikta sig på något i det ämnet som inte andra bloggare lagt märke till. Det gör bloggen unik!
 
  • Det är viktigt med en bra balans mellan sina inlägg. Det blir jättetråkigt om bloggaren lägger ut superlånga inlägg varje dag, för det är det ingen som orkar läsa. Men det blir inget intressant om bloggaren bara lägger ut bilder och skriver 2 meningar heller. Det är inte roligt om en bloggare bara skriver om sina dagar, som oftast ser lika dana ut, hela tiden. Man vill som läsare ha en uppfattning om bloggarens vardagsliv men det blir tråkigt att bara läsa om det hela tiden utan åsikter och annat. Därför är det enligt mig viktigt att hitta en balans mellan alla möjliga inlägg, korta som långa, så att det fångar läsarnas intresse!

 

Jag tror att de var alla mina tips till er bloggare som jag kan komma på just nu. Jag kommer säkert komma på fler saker direkt när jag publicerat detta, men jag tror ändå att detta är liksom grunderna till en bra och läsvärd blogg.

Det viktigaste en blogg ska vara enligt mig: Uppmuntrande, varierad och unik!

 

Jag är själv inte någon ”proffsbloggare”, men detta är saker jag tänker på när jag går in och läser en blogg och när jag skriver i min egen! Smaken är som baken, delad!

 

 

 




Superponnyn!

Träningen idag gick såå bra! Vi tränade mest på samling, hur jag ska känna liksom när jag riden. Vad det är för känsla i de olika lägen jag ska sträva efter. Jag tycker att Pee Wee har blivit en HELT annan häst att rida nu! Hon är så avslappnad, arbetsvillig och använder sin energi till rätt saker. Det känns som att hon vill lära sig saker hela tiden! Vilket gör att det blir mycket enklare för mig också.
Något jag är väldigt glad över är att vi har hittat ett bett som passar henne super. Hon trivs verkligen jättebra på det och jag tror att det är en stor anledning till att hon är så avslappnad nu när hon blir riden.
Ååh, jag bara längtar efter att få rida varje dag nu, det är så kul när man känner att man utvecklas så mycket som ett ekipage! Jag är glad att jag åkte till stallet för att träna fastän jag mådde så dåligt!
 
Imorgon tror jag faktiskt att jag ska rida ut en lång runda i skogen. Hade inte tänkt göra något med henne imorgon, men jag ändrar så att hon får vila på fredag istället för imorgon. 
Min lilla ponny blev så fin i sin nya gröna outfit tycker jag!



Sjuk

Idag åkte jag hem efter min första lektion. Jag känner mig inte alls bra då jag har feber, huvudvärk, fryser och mår illa.. Jag tänkte att det var bäst att åka hem och lägga sig för att sova eftersom det är i stort sett det enda som hjälper när man inte mår bra, haha!
Jag har dock träning för helena senare, men jag får se om jag verkligen kan rida.. Hade behövt träna idag för jag hinner inte göra det någon annan dag denna veckan. Menmen, jag får se vad jag bestämmer mig för. Ska sova i någon timme till i alla fall och sen får jag se hur jag mår när jag vaknar!
Åh, jag är såå glad för att solen värmer så härligt nu varje dag!



Planering för veckan!

Såhär kommer min vecka att se ut:
  • Måndag - Pee Wee får vila. Jag har egentligen d-dag (studiedag) men eftersom jag missat prov pga att jag skulle opereras, så fick jag åka in och skriva de. Min kväll fick sedan bestå av ännu mer plugg!
  • Tisdag - Pee Wee ska gå dressyr. Jag skulle egentligen gå på ***********möte men det blev flyttat till nästa tisdag. Vad mötet handlar om får ni reda på när jag varit på det ;) När jag kommer hem ska jag ut på PW och ta det lite lugnt på kvällen.
  • Onsdag - Pee Wee ska gå dressyr och sedan ska jag börja plugga lite på mitt prov som jag ska ha nästa vecka. När jag kommer hem från stallet ska jag powerwalka. I övrigt ska jag försöka koppla av lite och ta det lugnt för en gångs skull.
  • Torsdag - Slutar tidigt i skolan, men jag och en kompis ska sätta oss i lunds statsbibliotek och arbeta på vårt projekt som ska vara klart på måndag. Pee Wee får vila.
  • Fredag - Efter skolan ska jag skynda mig hem och rida Pee Wee. Har inte riktigt bestämt mig än för vad jag ska hitta på med henne. Tror att det antingen blir en lååång uteritt eller dressyr. Efter stallet ska jag skynda mig hem och fixa mig för att sedan fira en vän med kompisar!
  • Lördag - Jag ska rida Pee Wee. Vet inte här heller riktigt vad jag ska hitta på, men det kommer väl upp någon idé snart. I övrigt blir det plugg inför provet och packa senare på kvällen.
  • Söndag - Vi ska åka på en lång och skön spadag för att fira mamma! Ska bli riktigt skönt att få massage och bara få slappna av och samla en massa energi! 
Min vecka från och med idag är faktiskt ganska lugn. Jag ska göra saker, men det är saker jag vill göra liksom, haha ;) If you know what i mean? Inte en jäkla massa prov och hoppa över att göra roliga saker pga det.
Hoppas ni också får en bra vecka!
två bilder från lunchen idag när vi sitter och värmer oss! Så skönt att solen äntligen tittar fram!
 



Ny outfit!

Nu är två prov avklarade vilket verkligen är skönt! Dock kändes det inte så bra, men vi får se hur det blir. Jag har ju ett till stort prov imorgon, så egentligen har jag inte tid till att sitta och skriva här. Men jag kände att det behövdes ;)
När jag var klar med mina prov idag så åkte jag och mamma till hööks och köpte bettet Pee Wee går så bra på, fast i rätt storlek. Hon är så liten så vi var tvunga att åka och köpa ett mindre, haha! Jag såg också en underbart fin outfit till häst i skyltfönstret och bestämde mig för att köpa den. Grönt är ju bara såå snyggt på fuxar! Längtar till onsdag, då ska den prövas på min lilla skrutt ♥
Två dåliga mobilbilder



Efter en kväll fylld med plugg

Så avslutar man veckan med mys och musik! 





Träna Träna Träna!

Jag har nyss varit och powerwalkat, så det är snart dags för frukost! Jag är såå hungrig. Åt ingen kvällsmat igår eftersom jag mådde illa, så jag verkligen längtar efter frukost, haha!
 
Min dag idag kommer att vara supertråkig.. Jag ska plugga, sen plugga, efter det plugga, och efter det rida (vilket dock är roligt), och sen plugga igen! URK
 
Tänkte bjuda er på de låtar jag lyssnar på när jag tränar! Spelar dom om och om igen hela tiden: 
Lyssnar även på "panda da panda - då har vi förlorat allt". Men jag hittade inte den på youtube så ni får lyssna på spotify.



Tänk vad man kan bli glad!

Idag har det varit skinande sol heela underbara dagen! Jag får en sådan otrolig energi av det!
När jag kom till stallet idag så insåg jag att det inte bara var jag som njöt av att solen äntligen tittar fram lite. Pee Wee stod och vilade med ena bakbenet och blundade. Jag ropade och ropade men hon bara stod och njöt av den värmande solen. Haha, gulle!
 
Idag red jag första ridpasset ute i år. Vi har solen rakt över utebanan så solen värmde så härligt. Jag skulle bara jogga Pee Wee idag i ca 30 min. Så jag plockade bara upp henne i formen och red i samling de sista 10 minuterna. Hon var sååå otroligt fin! Jag fick en riktig lyckokick! Hon var så mjuk och följsam och tappade inte takten i galoppen EN ENDA GÅNG i galoppen! Jag var så otroligt nöjd när jag hoppade av. Hade kunnat stanna kvar och rida hela dagen.. Men det är inte förens nästa onsdag jag ska rida dressyr på henne igen. Jaja, jag har något att längta efter i alla fall!
Testade henne även på det nya bettet idag och hon verkade STORtrivas i det! Så skönt att hitta ett bett hon tycker är bekvämt. För er som undrar vad det är för bett så är det ett vanligt rakt med fasta bettringar. Ska se om jag kan fixa en bild på det nästa gång jag är i stallet.
 
Imorgon ska vi ut på en härlig tur i skogen med Julia och Daven. Förhoppningsvis är det strålande sol imorgon också!
Herregud vilken bildbrist jag har, haha! Här får ni en bild från någon gång i vintras



Bloggen har fyllt 3 år!

I måndags blev bloggen 3 år, grattis grattis! haha, jag missade det helt..
 
Idag har jag redan varit aktiv, vilket menas med att jag har varit ute på pw. Nu är det dags för de härliga efterträning-frukosten och sen blir det en del plugg ;) Idag ska jag även till stallet och rida ett joggingpass på Pee Wee och sedan blir det plugg i mängder tyvärr!
 
Jag börjar bli förkyld nu igen.. Har superont i min hals :( bläää på det!
 
Ni får ha det bra så länge bloggisen!
 



Riksdagsrollspel

Idag har vi haft riksdagsrollspel tills vi slutade 12.00. Jag var faktiskt ganska nervös inför detta då man såklart vill att sitt parti ska vinna, men det var faktiskt riktigt kul! Alla var så serius klädda med svarta byxor och kavaj med en skjorta eller blus. Och alla killar hade kostym. Haha, man kände sig verkligen "viktig" när man satt där i stadshuset ;) Ett plus var att vårt parti fick igenom allt det vi ville förutom en sak, super nice ju!
När vi slutat gick jag och några vänner för att käka på mcdonalds. Såg väldigt roligt ut när alla satt och käkade hamburgare i kostymer, haha! 
 
Nu fortsätter min dag med plugg..



Planering för veckan!

Halva veckan har redan gått.. Men jag tänkte att jag skulle passa på och göra en planering i alla fall.

 

Måndag – Skola, Rida dressyr och plugga spanska.

 

Tisdag – Studiedag, rida dressyr, ta det lite lugnt och plugga spanska på kvällen

 

Onsdag – Skola och sedan plugg i samhäll hela kvällen.

 

Torsdag – Riksdagsrollspel i skolan till 12.00, efter det är jag ledig. Min eftermiddag kommer att bestå av PW och spanska plugg.

 

Fredag - Spanskaprov i skolan. Rida ut på Pee Wee när jag kommer hem. Om jag orkar ska jag plugga samhäll, annars blir det bara mys med familjen.

 

Lördag – Rida dressyr samt plugga till både ekonomiprov och samhällsprov

 

Söndag – Rida dressyr samt plugga till både ekonomiprov och samhällsprov

 

Måndag – Jag har studiedag egentligen men eftersom jag var hemma för att jag skulle opereras så missade jag prov. Därför ska jag in till lund vid 12 och skriva ekonomiprov och en liten del i spanska. Pee Wee kommer att vila för jag ska plugga när jag kommer hem inför mitt samhällsprov.

 

Tisdag – Prov i samhälle. Slutar dock lite tidigare eftersom jag ska iväg på ett super spännande och roligt möte :D

 

Såhär långt har jag planerat mina dagar. Som ni ser själva så kommer jag att ha mycket mycket plugg fram till tisdag, men efter det blir det lite lugnare. Men denna vecka kommer jag att sitta spikad framför mina böcker! Hoppas ni har en roligare vecka än jag ;)

Bildbrist



Godmorgon

Idag har jag varit aktiv redan! Steg upp lite över åtta och bara drog på mig kläder för att ut och gå. Det var väldigt uppfriskande att få andas frisk luft och röra på sig direkt när man vaknat. Dessutom smakar frukosten mycket bättre nu när man kommit hem, haha!
Mina övriga planer för denna dag: mer träning, plugg och tv.
Min frukost som består av honungste, snacks morötter och flingor



Studiedag!

Idag började jag skolan först 12.30 och hade bara 2 lektioner, riktigt skönt! När jag kom hem med tåget så körde mamma mig direkt till stallet så jag kunde rida ett lösgörande pass på Pee Wee. Så jag kom hem tidigt idag och fick mer tid till att plugga.
Imorgon är det studiedag och då har jag planerat att rida, ut och gå själv och plugga lite inför de 3 proven jag har framför mig nu. Vi har bara 2 hela veckor kvar innan påsklovet för i de andra 3 veckorna så har vi studiedag antingen måndagen eller tisdagen, hur skönt är inte det?!
 
Nu ska jag fortsätta att plugga, vi hörs!



Lever i paniken!

Just nu vet jag inte riktigt vad det är med mig. Jag sover inte alls på nätterna, och jag kan inte komma ihåg senast jag gjorde det heller. Jag har ont i magen för att jag känner stress och oro för minsta lilla sak som händer, även om det är en positiv sak. Jag har panik över alla prov och arbeten i skolan fastän allt går bra. Jag har ont i hela min kropp, bokstavligen. Hela min vänstra sida i ryggen och axeln är förstörd, så fort jag bär något är jag nära på att börja gråta. Det gör fruktansvärt ont hela tiden. Inte nog med det så har min högra arm tagit efter. Igår kunde jag inte sträcka ut den helt för att musklerna i överarmen var svullna och det gjorde så ont. Jag kunde knappt bära ut min tallrik i köket när jag ätit klart och idag ska vi ha livräddningsprov i skolan, jippiii!
 
Tack för att tigerbalsam finns så att jag får mig själv till att gå runt! Haha nej men allvar, jag är så trött på mig själv och min ständiga oro. Men jag har ingen aning om hur jag ska ta mig ur det! bläää på this shit



5 sanningar om mig själv

♥ Något jag verkligen ogillar är när folk lägger sig i. När de lägger sig i saker som inte har med dom att göra, liksom whyyy?
 
♥ Jag skulle aldrig i hela mitt liv vela vara "som alla andra". Jag gillar att sticka ut och vara mig själv!
 
♥ Jag och Pee Wee har bytat klubb och tävlar numera för Åsbo RF
 
♥ Jag är inte rädd för att säga vad jag tycker! Men, jag skulle ALDRIG säga mina åsikter med mening att såra någon. Det är, för mig, en väldigt stor skillnad!
 
♥ Förr tyckte jag att "positivt tänkande" var rent ut sagt skitsnack. Det funkade inte att tänka positivt.. Allting var precis likadant i alla fall! Men nu känns det som att det är positivt tänkande det jag lever på. Jag har typ lärt mig och nu känns allt mycket lättare! Det underlättar främst för mig själv, men även folk i min omgivning!



RSS 2.0