Sista dagen i Jönköping!

På söndagen hade vi vår sista start och den hade vi vid 15.00 så innan på dagen gick vi och tittade på andra hästar och fotade lite. När det sen var dags att göra vid sig ville jag bara hem. Jag var trött och hade ingen riktig motivation till att starta. Men självklart så startade jag!
 
Precis när vi kommit till framridningen ute och börjat trava fram började VÄRSTA ovädret! Det blixtrade och smällde rakt över oss och det vräkte ner regn, alla hästar blev superrädda och började fara omkring här och där. Pee Wee var faktiskt väldigt lugn, hon var så koncentrerad så hon tänkte inte på att reagera, haha knäppis!
Men sen kom en enorm blixt och då blev alla hästar rädda och då kände jag att det är livsfarligt och jag vägrar att rida fram och tävla ute i detta vädret så vi red tillbaka mot stallet och då kom även alla andra ryttare med sina hästar och då kom funktionärerna springandes och sa att dom öppnat ett ridhus där vi kunde vara så länge till det värsta var över.
 
Det var kaos och det kom fler och fler hästar in i ridhuset och alla stod med handdukar och torkade sig för vi var helt totalt genomblöta. Jag försökte rida lite där inne men det kändes nästan omöjligt för jag bara halkade runt i sadeln med våta ridbyxor och jag tappade tyglarna hela tiden för både handskar och tyglar var genomblöta.
Då kan jag säga att jag kände hemlängtan! Jag ville bara hem krypa ner under en varm filt och käka godis framför tvn och bara börja om en annan dag.
Men icke. Efter ett tag drog dom igång tävlingarna igen på utebanan och då fick man inte vara inne i ridhuset längre utan då skulle alla vara ute.
När jag kom till banan ute igen fick jag panik!! Jag skojar inte när jag säger att heela tävlingsbanan förutom en hörna var fylld av vatten. Då ville jag stryka mig och köra hem, det kändes inte rätt för Pee Wee och det kändes inte rätt för mig!
Jag fick inte avanmäla mig för mina föräldrar (vilket jag är glad för nu i efterhand) och då blev jag superledsen. Det kändes så orättvist men samtidigt så avanmälde sig ingen annan heller.
 
Så efter en stund bestämde jag mig för att jag skulle skärpa mig och sluta tramsa för jag har ALDRIG gett upp förut så varför skulle jag göra det nu?
Efter en stund blev Pee Wee jättefin i särskilt galoppen faktiskt. Jag hade själv fullt upp med att klamra mig fast i sadeln och hålla kvar tyglarna så gått det gick, för efter en liten stund hade man ju nästan 1 m långa tyglar ;)
 
När det sen var vår tur så hade det mesta vattnet från tävlingsbanan runnit bort, funktionärerna hade kämpat som galningar för att det skulle försvinna inför första start. Vilket verkligen uppskattas!
Väl inne på banan gick det helt okej. Galoppen var överraskande bra och traven var som vanligt fin. Vi hade bara två missar och det var ryggningen och det ena enkla bytet men annars måste jag säga att det gick rätt bra!
När jag kom ut från banan var jag mycket nöjd och Pee Wee fick mycket beröm. Jag var än en gång nöjd över att jag gjorde det, över att jag faktiskt red efter att varit så bestämd för att stryka mig.
Men ingen annan gjorde det och det hade ju bara varit pinsamt om jag var den enda som gjort det.
Framförallt var jag väldigt tacksam över att mina föräldrar inte avanmälde utan stöttade mig in på banan.
 
Resultatet blev 63,5% två domare hade oss på över 65% och en hade oss tyvärr på 60%, väldigt synd för där rök vårt SM men jag var väldigt nöjd och glad i alla fall! Jag gjorde det igen, jag gav inte upp och det visade sig faktiskt att lördagens ritt, där jag red igenom henne, hade fungerat!
Efter den sista starten blev det ju faktiskt en rätt bra helg i alla fall, jag åkte hem mycket nöjd och med ett stort leende på läpparna!



Lyckligast!!

Titta vad som kom på posten idag! Hejdå iPhone 3 och hej iPhone 5 😁




Håruppsättning dag 3 jönköping




Grillkväll!

Hallå! Jag har faktiskt nyss vaknat då jag är helt slut och jättetrött eftersom det blev så sent igår, haha!
Känner mig som en zombie, men nu är det dags att vakna för idag är det dags igen. Jag ska först och främst försöka komma till stallet så fort som möjligt och få det gjort.
Efter det ska jag sen hem och göra tidsinställda till er och sen duscha och göra vid mig för då ska man till stallet igen och ha bad och grillkväll! Det kommer verkligen bli mysigt!
Men det är nog dags för mig att kicka igång denna dagen då jag ska hinna med så mycket på bara någon enstaka timme, vi hörs!



Håruppsättning dag 2 Jönköping!




Lördagens ritt!

Eftersom Pee Wee var så tjurig sista ritten på fredagen bestämde jag mig för att ta lördagens ritt till att verkligen rida igenom henne och säga till henne när det behövdes.
 
På framridningen satte jag stor press på henne och var väldigt noggrann med att hon skulle anstränga sig. I början tjafsade hon emot väldigt mycket och ville inte låta mig bestämma men efter ett tag släppte det.
Jag tänkte direkt att jag inte skulle gå på det för jag visste att hon sen skulle börja tramsa igen inne på banan.
Och jag hade rätt. Hon började direkt och skulle göra allt annat men jag gav mig inte och jobbade som en galning själv för att få henne till att göra det. Och jag vann! jag klarade det!
När vi kom ut från banan var hon helt slut och svettig och hon fick mycket beröm. Det var verkligen ingen runda jag var nöjd med men måste man så måste man.
Hade jag låtit henne springa rundor där inne och låtit henne bestämma så hade hon gjort det varje gång vi skulle gått in på banan, men eftersom jag tog denna fighten med henne nu så vet hon vem det är som bestämmer igen och det är jag väldigt nöjd med! Nöjd med att jag inte brydde mig om ett dåligt resultat till för vad är det värsta som kan hända? Dåliga siffror..
Resultatet blev 59,9% vilket var väntat och helt klart värt det.
 
Denna gången åkte jag inte ifrån tävlingen och var ledsen och besviken utan denna gången var jag nöjd och stolt trotts det dåliga resultatet för att jag gjorde något åt saken!
Tog alla bilder ifrån lördagen i samma inlägg för det var inte så många därifrån



Framridning fredag FEI Mästerskap




Planen för Pee Wee nu

Nu är det inte många tävlingar kvar år 2013, Pee Wee är inte anmäld till någon mer tävling då det inte finns fler nationella i skåne. Men vi ska titta runt och se om det blir en till iallafall.
Planen för Pee Wee denna veckan är att hon ska vila fram till onsdag ungefär och sen ska jag rida ut. Meetings tar väldigt hårt på hästarna och nu när hon dessutom har varit på två meeting på 2 veckor så är hon väldigt trött! och jag också..
Denna veckan blir lugn på hästfronten men jag hade tänkt hinna med alla mina saknade vänner. Det borde finnas fler timmar på dygnet så att man kunde träffa alla underbara oftare!
 
Ikväll kommer Tilda och hennes familj hit och myser och imorgon kväll ska hela stallet samlas och äta, bada och snacka! Supermysigt!



Favoriterna!

Mina fravorit bilder på Pee Wee ifrån fredagens framridning!



Framridningsbilder fredag




Fredagens starter i jönköping

Jag hade min första start redan halv 10 på morgonen så för oss var det att stiga upp riktigt tidigt och ut och förbereda. När vi ska sadla till första starten inser vi at gelépadden som vi har under schabraket inte har hängt med till tävlingen alls! Vi fick panik och sprang runt och letade efter någon slags padd.
Som tur var hade den gulliga familjen där vi hade hästen en fårskinnspadd som vi fick låna, tack än en gång!
 
På framridningen till första klassen, FEI Lagtävlan, var Pee Wee kanon fin! Så fin från start har hon inte varit på jag vet inte hur länge!! Och jag, mamma och pappa var nästan gråtfärdiga och chockade över hur fin hon var!
Men när vi sen kom in på banan hade vi en hel del missar, den ena efter den andra. Ryggningen var usel, bytena hastiga, skolorna fick vi inte till och bakdelsvändningarna var kassa.
När jag kom ut från banan var jag ändå ganska nöjd, det kändes bara som om att vi hade någon enstaka miss.
Så när jag fick protokollet blev jag ganska besviken, vi fick 61.9% Domarna hade oss på 61,5% , 58,2 % och 66% hela 8% skillnad!! Skulle man skratta eller gråta?!
 
När jag sen vilade upp mig inför nästa klass passade jag på att kolla på filmen från första ritten och då såg jag att jag hade en hel del mer missar än jag trodde.. Bestämde mig för att verkligen ladda om för att visa dom i nästa runda som var FEI Mästerskap.
 
På framridningen till andra klassen var Pee Wee väääldigt trött. Hon orkade inte driva fram till tygeln och jag kunde inte riktigt bestämma mig för hur jag skulle ta mig till för att få henne att arbeta med mig. Men till sist fick jag henne ändå ganska bra, ingen toppen känsla men fullt godkänd.
 
Inne på banan sen till andra klassen var hon bara dum. Hon rent ut sagt bara tramsade runt och det kändes som om att hon gjorde allt emot vad jag sa, på köpet så red jag fel också.. kan det bli bättre?..
Jag var såå ledsen när jag var klar och kunde inte hålla tårarna inne när vi sen lämnade tävlingsplatsen.
Jag var ledsen och arg på min ponny som gjorde så för jag vet att hon kan, jag vet att vi kan och jag vill såklart visa upp henne!
Resultatet slutade på 58% vilket den rundan var värd tyvärr.
 
Helt plötsligt var det inte alls roligt och jag hade lika bra kunnat packa ihop mina saker och åka hem igen.
Två bilder från framridningen på fredagen



Håruppsättning dag 1 jönköping

tyvärr dålig kvalité på bilden då skuggan var på uppsättningen
 



Skönt att vara hemma!

Denna helgen har varit mycket mysig och mycket lärorik och ni kommer att få läsa en hel del!
Idag ska Pee Wee självklart vila och det ska även lilla jag, jag har inget bestämt alls och vädret ska ju bli skit idag så det blir väl att ligga och dra sig och kolla på bilder och så från Jönköping.
Fastän det har gått upp och ner så är jag väldigt nöjd med denna helgen, jag bevisade för mig själv att jag är en riktigt duktig ryttare, men det hade inte gått utan allas stöd speciellt från min tränare och min familj!
Jag ska redan idag skriva om dag 1 i Jönköping hade jag tänkt, så vi hörs snart igen.
Jag har även fått nytt fint med mig hem som ni också kommer att få se
 



Känns ändå rätt bra!

Efter en kämpig helg är jag ändå nöjd med dagen och det känns som om allt slit har lönat sig!
Mycket att berätta för er och många bilder att visa.




Lite bilder

Börjar med dessa bilderna



Sista chansen!

Nu är det sista chansen för er att ställa frågor, snart kommer videon upp med svar, så har ni något ni undrar så fråga på!
 
KLICKA HÄR för att komma till frågestunden!



Havet!

Här kommer de sista bilderna från havet, men jag har massa fler bilder med bättre kvalité!



Mitt hjärta!

 
 






Finn 5 fel!

Den första som hittar alla 5 fel vinner en länk! Felen är svåra denna gången
Redigerad:
oredigerad:



Photoshoot

Här kommer lite bilder från kvällen vid havet!
Det var verkligen kallt, haha ;)
 



Sista bilder dag 3

Här kommer dom sista bilderna på min fina ponny från söndagens ritt!
dessa bilder är också mina favoriter från helgen!



Framridning dag 3




Svenskt ponnyderby dag 3

På något vis när jag vaknade upp på söndagen var jag taggad, taggad på att visa min häst och vinna över henne!
Det kändes faktiskt lite chockerande när jag var så pass taggad och lite nervös igen.
Även på söndagen var jag väldigt glad men ibland kände hur det ilade till i magen av nervositeten, precis så det ska vara!
 
Min tränare var även med och hjälpte mig på söndagens framridning. Pee Wee var väldigt fin och hermonisk redan från start och jag blev så otroligt lättad! Hela den framridningen flöt på utan några problem alls och där satt jag med ett leende på läpparna.
 
Inne på banan gick det även där bra, ingen av våra bästa ritter med det var verkligen inte dåligt heller!
Det viktigaste var att jag vann över Pee Wee.
Efter första halten, där hon de andra dagarna började hänga i handen, klackade jag till henne för att visa henne att det var fel. Efter det hängde hon inte alls!
Hon var spänd på vissa ställen men hon hängde inte i handen och det var mitt mål med den ritten. Vi hade bara en miss och det var våra bakdelsvändningar. Dom har alltid varit bra förut och vi har aldrig gjort så fina som vi gjorde på framridningen till denna start, men inne på banan blev dom inte alls bra på något vis.
Väldigt synd och surt för vårt resultat blev 64,5% alltså 0.5% från vårt sista SM kval! 
Det var något man gick och tänkte på hela tiden sen, haha men jag var ändå väldigt nöjd för att allt blev så pass bra till sist! Vi var väldigt nära i alla fall!
 
Efter att jag skrittat av Pee Wee så kom det fram en man och en kvinna och fotade mig och Pee Wee. Jag fattade inte vad dom höll på med och det kändes lite konstigt, men dom berömde oss och sa sedan att dom tyckte att vi var såå fina så att dom tvunget ville ha bild på oss! Verkligen jätteroligt, jag blev superglad! Fina ponny ♥
 



Nerdömd!

Hur kan det skilja 8%?!!




Sista bilderna från framridningen dag 2




Påväg!

Då är vi på väg! Okej.. Vi har kört ett tag men det är inte förens nu jag har fått internet till iPaden ;)
Tänkte bara säga att iPaden är med den också så jag kan live uppdatera er, Yees!
I övrigt är jag väldigt glad över att vara iväg och längtar tills vi kommer fram.




Bilder från svenskt ponnyderby dag 2




Svenskt ponnyderby dag 2

Lördagen började väldigt bra, jag var inte alls nevös och jag var på ett väldigt bra humör!
Allting flöt på som det skulle och även Pee Wee var glad men lite trött efter gårdagen.
Min tränare kom för att hjälpa oss på framridningen och det gick jättebra! Det var lite kämpigt på mitten då Pee Wee gärna vill bestämma hur mycket hon ska vara böjd och korsa bakbenen i högerslutan, men efter ett tag blev hon superfin och allt föll på plats och jag blev riktigt taggad på att gå in och visa upp henne!
När det var dags gjorde jag ökningar och samlingar runt om dressyrbanan för att fortfarande hålla henne aktiv, även där var hon superfin och jag bara kände att vi skulle ta vårt sista SM kval på den ritten.
 
Pee Wee var fin hela vägen fram till första halten då hon sedan började hänga i handen igen.. Ingenting blev riktigt som det skulle och jag fick inte riktigt till någonting där inne! Vi hade väldigt mycket missar, både stora och små och dessutom bröt Pee Wee av i hörnan före det enkla bytet så det blev mycket tidigare än vad det skulle egentligen. När jag kom ut var jag väldigt besviken, inte irriterad och så utan tom och besviken. Hur kunde det bli så liksom?
Hon var så superfin på framridningen och runt om banan och så blev det bara kaos där inne.
Resultatet blev 61,8%.
 
På kvällen sen hade jag väldigt svårt för att ladda om. Jag var så otroligt besviken på min häst och bara satt som en zombie och gjorde ingenting. Jag tror till och med att jag gick till sängs lite innan 9 för jag visste inte vad jag skulle göra åt saken.
Jag var besviken och hade svårt för att få energi till nästa start dagen efter.
Bild från när vi red runt om banan



Förberedelser jönköping

Idag bär det av till Jönköping och det sista ska fixas!
I stort sätt allting är klart i stallet, även Pee Wee. Exakt hela Pee Wee badades igår med shampoo och allt, så vi får hoppas att hon inte rullar sig i hagen nu innan det är dags att köra. ;)
Här hemma är det full rulle! Jag ska packa det sista till mig och jag håller på att skriva tidsinställda till dagarna då jag kommer vara borta, till söndag alltså. Jag har gjort/gör många tidsinställda så att ni har ca 4-5 inlägg om dagen att läsa, bra va?
 
Igår blev det urusel uppdatering men jag tog det lugnt och laddade upp inför denna helgen och sen på kvällen tränade jag för Helena och jag och Julia badade i poolen. Träningen gick verkligen KANON och jag och julia hade det mysigt i poolen som blev ett kvällsdopp runt 10, haha!
 
Nej nu måste jag fortsätta! Vi hörs
jag och pappa badade lite innan min träning också
träning med bästa ponnyn!
och kvällsbad med Julia!
 
Mobilbider



Sista bilderna från fredagens ritt!

 



Bilder från fredagens ritt!




Sneak Peak

Det detta jag gjorde igår



Svenska ponnyderbyt (Fredag)

Jag var skiit nervös redan när jag vaknade och det blev inte bättre av att jag fick vänta en hel dag på att få starta!
Framridningen är jag riktigt stolt över, jag gick verkligen in i mig själv och tänkte att jag var på träning för Helena och vad hon skulle sagt i de olika tillfällena. Jag var djupt koncentrerad på mitt eget och tänkte inte på något annat och det resulterade i att Pee Wee blev superfin!
 
Väl inne på banan gick det sådär. Det första jag kände efter att vi gjort halt hälsning var att hon började trycka ner i tygeln och hänga i min hand, det har hon inte gjort på jag vet inte hur länge så det var en sak jag blev väldigt irriterad över!
Travprogrammet gick verkligen kanon men när vi kom till galoppen blev det kaos. Pee Wee hängde supermycket i tygeln och jag fick ingen kontakt med henne och då blev alla rörelser inte bra alls!
När jag kom ut från banan var jag verkligen inte nöjd, jag tänkte inte ens på travprogrammet utan jag kom bara ihåg galoppen och hur hemsk den känts och då försvann allt det som gått bra ut ur mitt huvud.
 
När jag sen fick protokollet blev jag jätteglad verkligen! Vi hade för första gången fått betalt för vårt fina travprogram med 7.5 och 8or lite här och var. Galoppen hade jag ju alldeles rätt om att den inte var bra och det såg man även på poängen. Men jag var och är jättestolt över det travprogrammet! Vi fick 64,3% och kom 8 av 18, alltså i topp 10. Att vi var 3dje utan för placering kändes superroligt för det var verkligen stenhård konkurrans, så ett tag där svävade jag på moln ;)
Till lördagen sedan tänkte jag att jag verkligen skulle rida igenom henne för det var bara rent ut sagt trams med att hon började hänga i handen, för det gör hon aldrig annars!
Jag var lagom nöjd med fredagens ritt, det hade både gått super och riktigt dåligt, så jag laddade om och bestämde mig för att det skulle gå bra på lördagen.



Starttider Jönköping!

Då har starttiderna till Jönköping kommit upp och jag är väldigt nöjd med dom!
Vi kommer att åka upp på torsdag vilket passar perfekt då jag har en vääldigt tidig starttid redan 09.31 morgonen efter. Haha, vi kommer verkligen få stiga upp tidigt men jag ser det positivt för om det kommer bli supervarmt på dagen så är det svalast att starta vid den tiden!
Vi kommer starta två klasser på fredagen och vi börjar på morgonen med FEI Lagtävlan, senare på dagen startar vi vår andra klass som är FEI Mästerskap och då startar vi inte förens 15.24 vilket också är väldigt skönt då Pee Wee har väldigt länge mellan sina starter och då har hon lång tid till att vila upp sig och få ny energi!
Det är faktiskt riktigt skönt för eftersom hon står där så är det inga problem.
 
På lördagen kommer vi bara starta en gång och det är då FEI Lagtävlan 11.03. Vi kommer alltså bli klara fort den dagen så sen kan vi bara gå på tävlingsplatsen och ta det lugnt och titta på alla andra som tävlar!
 
På söndagen sedan kommer vi även här bara starta en gång och det är då FEI Mästerskap 15.00. Jag hade gärna velat starta lite tidigare så att man sen bara hade kunnat åka hem men jag är ändå nöjd med denna tiden också för då har man massa tid på dagen då man kan göra annat!
 
Jag är verkligen superduper taggad inför Jönköping och ser verkligen fram emot detta, det kommer bli riktigt roligt!



Nytt roligt på gång!!

Jag ska börja med att säga att jag är nöjd med min tävlingshelg och att jag ska berätta mycket mer om varje start senare, så håll ut!
 
Idag är jag uppe med tuppen för att åka ut till stallet och fixa där så jag fort får det undan, för sen efter det ska vi åka iväg och göra något jätteroligt! Jag är såå supertaggad! :D
Men det jag tänkte säga till er var att jag inte kommer att hinna uppdatera er idag men jag har massor att berätta och visa så det kommer, men just idag kommer här inte hända mycket eftersom jag inte hann göra några tidsinställda igår..
 
Nej nu måste jag ge mig av, vi hörs!



Blev några saker till!

Kunde inte motstå dessa saker heller!

Hittade denna lädergrimma och den var som gjord för min ponny, perfekt i storleken med fina swarovskistenar, VÄRLDENS FINASTE PRINSESSA ♥



Håruppsättning svenskt ponnyderby dag 3




Helt slut!!

Jag ska upp suuuper tidigt och tävla B-finalen med Pee Wee imorgon. Försöker ladda om för det var inte riktigt vår dag idag!



Håruppsättning svenskt ponnyderby dag 2

 



fiiiiint!

Hittade fina saker idag också, något fick även följa med hem! IN LOOOVE
En hel del ska invigas nu i helgen redan!



Nöjd!

Måste säga att jag är nöjd med dagens resultat!
Travprogrammet var jättefint och äntligen fick vi betalt för det, men galopp programmet var inte alls bra och det drog ner väldigt mycket!! Jag tänker faktiskt inte säga mer om idag utan jag kommer att skriva mer noggrant om varje start när helgen är över eftersom jag vet att det var väldigt populärt förra året.
Resultatet blev 64,3% och en 8 plats av 18 startande, tyvärr var det ju bara 5 placerade och vi var såå nära! Kan inte beskriva med ord hur glad jag är att vi kom i topp 10! ♥ ♥ ♥
 
Tack till er som kom och tittade idag, betyder jättemycket! ♥
 
Det blev tyvärr väldigt suddigt, men man ser lite i alla fall!



Frågestund!

Tänkte köra en frågestund nu här på bloggen då jag kom på att jag aldrig har haft det på 1 år och 4 månader som jag bloggat här, dessutom har jag fått in rätt många frågor på senaste tiden så det känns lika bra att ha en frågestund då.
Så fråga allt ni bara kan komma på och jag kommer svara så gott jag kan i ett videoinlägg!



Håruppsättning svenskt ponnyderby dag 1

 
 



Då är det dags!

Idag är det vår första start och jag längtar jättemycket! Jag ska rida så noga jag bara kan och våga chansa och testa lite, inte vara så rädd utan ta för mig!
I natt har jag inte sovit något alls.. Inte så bra uppladdning men det är väl nervositeten som håller mig vaken, det är i alla fall många timmar till min start så jag hinner ju bli pigg.
 
Jag ska faktiskt åka ut till stallet ganska tidigt för jag ska mocka och fixa innan + att Pee Wee ska knoppas. Men det är nog bra att jag har massa saker att stå i för då hinner jag inte tänka på något annat!
 
Pappa kommer även att vara fotograf alla 3 dagar, han kommer fota framridning och filma inne på banan. Jag vet att många av er vill se film på mig och Pee Wee och pappa har faktiskt filmat en film förra veckan som jag hade tänkt ladda upp men datorn är så fylld med saker så allting bara hackar och filmen blir lika hackig den med.
Jag håller på att rensa bland alla bilder så om vi har väldigt mycket tur funkar det snart igen.. Men bilder blir det i alla fall!
 
Uppdateringen kommer vara låg denna helgen, jag kommer ladda upp något roligt lite senare idag och sen kommer det vara uppe hela helgen. Det kaanske blir någon uppdatering från tävlingen och kaanske kommer det några bilder ikväll, men hoppas inte för mycket!!
 
NU KÖR VI!



Vinnaren av finn 5 fel!

Det blev Minna som bloggar på http://goldendressagepony.blogg.se som hittade alla felen först, Bra gjort!
Felen:
dina ögon, väsk-kanten på ryggen, olika färg på nagellacket, en sån prick på väskan är borta och dom små bladen på tröjan är borta :)
 



5 snabba

Jag har bloggat så länge jag kan minnas
 
Jag gillar all Zara Larssons musik och jag är en trogen följare när det gäller hennes blogg
 
Jag har 3 enorma drömmar som bara min familj vet om
 
Jag använder bara 50% av alla kläder som finns i mina garderober
 
Jag älskar att sjunga men jag tycker det är otroligt läskigt bland folk, därför är det oftast bara familjen som får lyssna
 
Photographer www.gabrielron.com
  Model: Frida F (Sweden models)
  Make-up: www.mwmakeup.se
 
Bilden ovan är från den fotodagen jag pratade om för ett tag sedan!



Testat objektivet!

Idag har jag varit ute och test fotat lite med det nya objektivet i trädgården, visst är det helt grymt? Hur kan man få skärpa och så på en liten fluga? Jag är såå nöjd! :D



Svar på kommentar!

Anonym skriver:

inte för att vara taskig, men du ser väldigt lång ut för din ponny?..  inte tänkt på att köpa ny och försöka sälja henne?.. :/

 

Svar: Nejdå jag tar inte illa upp alls! Tyvärr har jag ju väldigt långa ben på henne men eftersom jag inte väger så mycket så är det inga problem. Men benen är långa det håller jag med om och därför ska vi tyvärr sälja min super star i år. Vi ska snart börja jobba på den saken.. :(

 
Visade både kommentaren och svaret i ett inlägg då det säkert är många som undrar när det är dags att sälja, Bra kommentar!



Förberedelser!

Måste säga att det är superkul att statistiken går i taket nu varje dag, fortsätt så underbara ni!
 
Idag kommer jag bara att förbereda inför helgens starter. Det ska skrivas packlista, utrustingen ska smörjas o.s.v Pee Wee ska även badas, men i övrigt är hon klar för jag har förberett så att jag inte behöver fixa allt idag, så det är väldigt skönt måste jag säga!
Ikväll ska jag skritta ut en runda i skogen när de flesta flugorna försvunnit och det är även då jag ska fixa det absolut sista! Jag har ju inte start förens kl 4 imorgon så det blir både sovmorgon och jag kan ta det lugnt på dagen och även fixa lite till om jag känner för det.
Ååh, vad jag vill tävla! Jag ser verkligen fram emot denna helgen, det kommer bli såå roligt!



Träningsbilder del 2




Finn 5 fel!

Börjar med en jättelätt! Den som hittar alla 5 fel först vinner en länk!
Redigerad:
 
Original:
 



Träningsbilder del 1




Dagens träning!

Träningen idag gick super den med. Idag fick jag verkligen en aha-upplevelse och allting blev så klart med hur jag ska göra i olika lägen! Det har gått lite upp och ner nu och det handlar bara om att jag ska hitta alla dessa sätten på Pee Wee och tänka rätt, bakifrån och framåt.
I början var det lite tjafs men även här fick jag noga veta hur jag skulle göra så det löste sig ändå rätt fort. Vi gjorde lite allt möjligt och jag red även igenom FEI Lagtävlan som gick helt okej. Dom sista 10 minuterna gick verkligen superduper och där kände jag verkligen hur allt föll på plats och jag förstod riktigt hur jag ska komma dit!
Fin fina ponny! Imorgon ska hon vila och på torsdag ska vi rida i skogen sen är det dags!!
Bild från idag



Världens lyckigaste tjej!!!

När jag fick höra att det kommit med posten sprang jag genom byn för att hämta ut paketet och ännu snabbare sprang jag hem för jag kunde inte vänta en sekund till utan jag ville bara slita upp paketet och titta på det, jag sprang genom byn som en liten flicka!!
Fy vad jag har väntat och kämpat för att få tag på det, jag är helt upprymd och kan inte bärga mig, jag hoppar runt som en jag vet inte vad...
 
Nu är i alla fall mig älskling här, välkommen hem mitt nya objektiv!! ♥
 
 



Crazy us!

Bilder från Hong Kong ♥



Derbyt 2013

Dom premilinära starttiderna inför fredagens start är uppe!
C-ponnyerna som ska tävla stora rundan startar sist på dagen, vår klass börjar 15.20 och vi är 18 startande. Tiden jag ska starta är 16.00 vilket är otroligt skönt! I år ska vi tyvärr inte stå uppstallade med Pee Wee vilket är väldigt tråkigt eftersom det var så mysigt förra året och man hade så mycket tid man kunde gå bland tävlingarna och titta, men denna gången kommer vi köra fram och tillbaka varje dag eftersom att vi ändå bor så nära.
Lite tråkigt är det ju eftersom jag gärna vill kolla och stötta mina vänner när dom rider, men det är ändå skönt att åka hem direkt.
 
Dagarna går och det är snart fredag, snart är det dags för svenska ponnyderbyt 2013, en av de roligaste dagarna på året!
 
Är det någon av er läsare som ska dit och titta? eller vara med och tävla? eller fota?



Sista bilderna

Fina ponny ♥



Bilder från dagen


Här är lite bilder från dagens ridpass, pappa var gullig och följde med och fota!



Malmö next!

Pee Wee gick riiiiktigt super på träningen för Helena idag! Helena sa att hon aldrig sätt Pee Wee gå bättre i galoppen än vad hon gjorde idag, känns awesome.

Nu är det dags att göra vid sig för att åka till Malmö och gå på restaurang!




Från Falsterbo

 



Stoor besvikelse!

Igår när jag kom hem från Falsterbo var jag väldigt nere och deppig! För det första var det så kallt så jag gick och darra och mådde riktigt dåligt (och det var även därför det inte blev någon live uppdatering) och för det andra var det en fruktansvärt dålig shopping!! ALLTING SER EXAKT LIKADANT UT och alla affärerna hade samma saker!
Det man såg mest som andra människor hade köpt var det orangea schockemöhle schabraket som jag köpte förra årets Falsterbo. Nej, jag vägrade att köpa något mer än två grejer till håret och lite ridstrumpor, ni vet "bra och ha" köp, fyy vad fruktansvärt besviken och arg jag är faktiskt..
 
Vi var i alla fall och tittade på ponny finalen vilket var roligt, jag måste säga att alla ponnys var jättefina! Men jag tog inte med min kamera för det skulle vara för jobbigt att bära.
Jag vill i alla fall passa på och gratta min fina vän Wilma Björk som kom 4a i finalen, duktiga ni!
3 bilder efter förra årets Falsterbo, köpte flera helt nya outfits då och i år köpte jag inget..
 
Vad tyckte ni kära läsare om Falsterbos shopping i år?



Falsterbo Horse Show

Idag bär det av till Falsterbo och det menas med lite shopping och framförallt ser jag fram emot att se ponny kuren!
Jag kommer live uppdatera er lite för jag har inte hunnit med att göra tidsinställda för igår kom Amanda hem till mig och vi gick och köpte mat och tog med det hem och kollade på film, jättemysigt!
Måste även passa på att säga att Pee Wee gick bättre än bäst igår, min lilla pärla! ♥ Nu börjar allt falla på plats igen
 
Är det någon av er läsare som ska till Falsterbo? och vilka dagar? Man kanske träffar på någon av er där!
 
 



Nya skor!

Nu får Pee Wee äntligen nya skor så jag kan rida igen!




Snart hemma!

Hallå bloggen! Just nu ligger jag hemma hos Amanda och ska snart göra mig i ordning för att vi bestämde igårnatt att vi skulle stiga upp vid denna tiden för att vi ska ut och springa 6 km, duktiga töser är vi!

Men vi hörs mer när jag kommer hem snart




lovely day!

Idag inleder jag min dag på ett mindre roligt vis... spruta. Men dagen kommer bara bli bättre och bättre för efter det ska jag ut till stallet för att rida och fixa där och efter det blir det ännu roligare för då ska jag och Amanda åka in till Malmö och fika, gå i affärer, gå på restaurang för att avsluta med att gå på bio, myyyys!
Kan det bli en bättre start på veckan? :)



Stranden idag!

 



tappat en sko..

och hovslagaren kommer inte förens på tisdag, dum ponny...
 



Dagens uppgifter!

  • Nu på morgonen ska jag först åka till stallet och fixa där + att jag ska rida ut på Pee Wee
  • Om det är fint väder när jag kommer hem hade jag tänkt sola lite
  • Senare i eftermiddag ska jag resna ogräs för att täna lite pengar
I övrigt ska jag nog inte göra så mycket så det blir en lugn dag idag!
hittade en lite halvgammal bild på Pee Wee



Hong Kong

Dom första dagarna började vi med att gå till stranden, både jag och julia började med att bränna oss riktigt ordentligt! haha, herregud vi såg inte kloka ut! Men det var supermysigt och vi var på många olika fina stränder under dessa 2 veckorna. Dom andra dagarna var lite blandade, vi åkte till olika stränder, olika affärer, marknader och vi åt på många olika restauranger med mycket god mat! Vi hade fullt upp varje dag och det var bara med massa roliga saker!
 
Det är så roligt att titta tillbaka på bilderna och se vad man faktiskt har upplevt och komma ihåg hur härligt det var!!
Här kommer en heeel del bilder på hur staden såg ut där vi var mest







Yesterdays outfit

topp Abercrombie And Fitch / skjorta Abercrombie And Fitch / jeans Hollister



Under my shades




Flygplatsen!

Här kommer lite bilder från flygplatsen i Köpenhamn, finns inte så mycket mer att säga om det. Vi fjantade oss som vanligt och sprang runt och kollade i affärer, köpte godis, åt massa mat och lite sånt, vi väntade på att tiden skulle gå helt enkelt ;)



Fixar dag!

Idag har jag en del saker som jag ska hinna med och fixa så jag hade tänkt börja nu.
Jag tänkte bara kika in på boggen och säga att det har varit väldigt dålig uppdatering fastän jag inte har haft mycket för mig men det är för att det är så jobbigt att vända på dygnet så när jag kommer hem kl 6-7 på kvällarna är klockan 12-1 på natten i Hong Kong och då stupar jag direkt ner i soffan och somnar där. haha, det kommer vara lite svårt att vänja sig i början men jag lovar er att jag ska bättra mig från och med nu och planera lite bättre!
Fick en önskan om mer bilder och så från Hong Kong och det kommer inom kort!
En bild på Julia och mig från en dag på stranden



Nästa tävling!

Min och Pee Wee's nästa tävling blir om ungefär 2 veckor och det är då stora rundan i Svenskt ponnyderby.
Jag längtar verkligen för det kommer bli såå roligt, förra året var det sjukt roligt med dom vi stod hos, alla underbara människor och såklart våra framgångar vi fick inom tävlingen där, detta året ska vara precis lika roligt!
Detta året kommer det dock bli myyyycket hårdare konkurenter men det viktiga för mig är att ha roligt och ta vara på sista tiden tillsammans med Pee Wee!
Det är i alla fall ett meeting för er som inte vet vad Svenskt ponnyderby är och som sagt så ska jag tävla stora rundan i år så första dagen kommer jag att starta FEI Inledande, andra dagen blir FEI Lagävlan och sen bror det på om vi kommer till A eller B finalen, och om vi lyckas komma till A-Finalen startar vi FEI Mästerskap annars startar vi FEI Lagtävlan en dag till.
 
Jag ser verkligen framemot detta, det kommer verkligen bli riktigt roligt!
Är det någon av er läsare som ska dit och titta? Kanske till och med vara med och tävla? :)



Dagens planer!

Gud vad jobbigt det är att vänja sig vid tiderna här i Sverige! I Hong Kong är man 6 h före Sverige så igår hoppa jag i säng kl 23.00 och då är klockan 04.00 i Hong Kong, och nu när alla vaknar vid kl 09.00 på morgonen här då är klockan 15.00 där, haha snacka om att jag vaknade tidigt i morse!
 
Idag ska jag inleda min första dag tillbaka till verkligheten med att ut och springa och efter det ska jag nog ligga och sola om det är fint väder, det är jättefint nu så vi får hoppas att det håller i sig!
Senare i eftermiddag hade jag tänkt bege mig till stallet och rida dressyr på ponnyn, haha evigheter sedan..
 
Två suddiga bilder som är tagna med teleonen från igår när jag åkte ut för att pyssla lite med Pee Wee. Hon blev badad och borstad och vi myste massor, kärlek i mängder ♥



Back home in Sweden!

Hallå bloggisen, det var ett tag sedan!
Nu har jag kommit hem från Hong Kong och har en hel del att berätta och en hel del bilder att visa!
Jag har haft det helt underbart med allt jag fått se och göra med alla underbara människor runt omkring mig, tack för en otrolig resa! ♥
 
Just nu sitter jag och lyssnar på musik som jag inte har gjort sedan vi åkte.. men snart ska jag bege mig till stallet för att träffa min super saknade ponny!
Ikväll blir det även mys med min saknade familj ♥
 
Haha, mycket saknande här.. bjuder i alla fall på några häftiga bilder på mig och Julia från en kväll nere i Kowloon



RSS 2.0