Bildbomb

"Du vill så gärna nån ska se dig, men jag har hela världen med mig. Du söker bråk, jag kräver dans"
 



Extremt besviken och arg!

fyf*n vad jag är besviken.. Hur kunde jag veta att dom skulle ställa in operationen?!
 
När vi kom dit fick vi börja med att vänta i 25 min på att få komma in. Väldigt frustrerande då dom själva skrivit i pappret att det är viktigt att repektera tiden. När vi väl kom in började dom med att kolla mitt öga, dom läste igenom alla journaler eller alla papprena efter alla 237092760362 gånger vi har varit där och kollat, men fortfarande kan dom inte komma överens om vad det är i mitt öga! 
5 år, det har gått 5 år sen senast och äntligen skulle jag få operera bort den äckliga saken som både skaver och kliar, men vad gör dom? jo, dom ställer in! AAH, jag blir snart galen!! Alla läkare har olika åsikter så nu väljer dom att skicka mig till andra speciallister i lund för att de också ska kolla. Det känns som om att jag aldrig kommer få bort det..
 
Jag var superledsen när jag gick där ifrån. Vi har undersökt det såå många gånger och väntat i 5 år och äntligen ger dom mig klartecken på operation, dom gav mig förhoppningar om att jag äntligen skulle få slippa det kliande skitet. Men så klart ställer dom in det. Hur kunde jag känna det på mig?
Lyckan som uppstod när man fick hem detta i brevlådan..! 
 
Nu har jag dessutom missat ett jätteviktigt prov helt i onödan som jag kommer få göra om i MARS på en studiedag när alla andra är lediga. Jag är verkligen skitarg..



Snart dags!

Igår hann jag inte uppdatera någonting eftersom Fredrik var hemma hos mig. Idag är det även hans födelsedag, grattis till dig! 
 
Idag ska jag träna dressyr för helena. Sista gången innan operationen. Pee We vilade igår, men jag hoppas hon kan hålla sig lugn idag ändå, haha. När det är så kallt ute och hon får vila i en dag blir hon jättebusig nästa dag när det är dags att rida igen!
Efter och innan träningen idag är det plugg som gäller. Jag har en del jag vill ha klart innan helgen, så att jag kaaanske kan få ta det lite lugnt och ha myskväll med Emelie på lördag. Vi får se vad som händer, men det hade varit skönt att bara ha provet nästa vecka att plugga till.
 
Bara lite allmän update till er från mig, hihi
två bilder från min systers födelsedagskalas
 



Spelas i mina öron, hela tiden!

Denna låt spelas i mina öron heeela tiden! Den får migg taggad på något vis..
 



Pee Wees schema denna veckan!

  • Måndag – Ridas dressyr i ridhuset
  • Tisdag – Dressyr i ridhuset igen. Jag troooor att jag bara ska arbeta henne i skritt och trav, för jag har jobbat henne väldigt mycket i galoppen på senaste tiden. Det är ju bra om hon kan få en liten vila från galoppen och träna lite andra muskler i traven istället.
  • Onsdag – Pee Wee får vila
  • Torsdag – Dressyrträning för Helena
  • Fredag-söndag – Får se lite vad jag kommer göra med henne där. Hade egentligen behövt träna henne inför tävlingen nästa vecka, men eftersom jag opereras så får vi se vad jag får göra.

Såhär ser Pee Wees träningsvecka ut. Jag hoppas ju såklart att jag får rida henne hela helgen men vi får se. Jag vet ju ingenting om operationen, den kanske är super liten så jag kan rida senare samma dag. Eller så är den lite större och jag måste ta det lugnt i helgen eftersom det finns mycket bakterier i stallet. Aja, tror inte att den är särskilt stor och jag hoppas inte att den hindrar mig från att rida i någon dag. 

 



Operera mitt öga!

Det är många som frågat vad för operation jag ska göra på fredag, så jag hade tänkt att jag skulle berätta det lite snabbt!
För ca 5-6 år sedan var vi i Thailand och hade det så himla bra. Någon gång sista veckan fick jag dock sand i mina ögon och allt gick tydligen inte bort när jag skulle skölja. Ett sandkorn hade satt sig i ögonvitan och började skava. När jag vaknade dagen efter var jag helt röd i hela ögat och då hade mitt vänstra öga börjat "kappsla in" det där sandkornet för att skydda resten av mitt öga. Det kliade så extremt mycket! Det är ju som en liten buckla så det är väldigt irriterande och i början skavde det även när jag blinkade och så.
Vi åkte till ögonläkaren när vi kommit hem och det var då vi fick reda på denna informationen. Vi har varit där ett antal gånger och försökt få dom till att ta bort det då sandkornet är borta nu, och eftersom det dessutom fanns som alternativ att få göra. Men de ville inte operera mig då och sa att jag skulle vänta i 5 år för då skulle det nog vara borta, annars skulle de operera mig. Det har gått mer än 5 år och bucklan är inte borta ännu. 
Det har dock blivit bättre för ibland är det röda i ögat ljust och då tänker man inte på det, men det finns även dagar då hela ögonvitan är extremt röd på den sidan bucklan är. Jag är trött på det skitet nu och det SKA bort, och det NU! haha
Jag har fått operationstid på fredag morgon. Jag är väldigt nervös då ögat är ett väldigt känsligt ställe.. Jag kan knappt peta mig själv i ögat haha. Men det går säkert bra!
Det jag nog mest är rädd för är att de ska "ställa in" operationen av någon anledning, jag har velat detta i minst 5 år nu, så det är ju det värsta som kan hända!
 
Jag vet egentligen ingenting om operationen, alltså vad som kommer göras för att få bort det. Så det får jag helt enkelt skriva när allt är klart! Wish me good luck
Tyvärr kan jag inte få översta bilden större, men där ser man det lite i alla fall. Kommer ta före och efter bild på fredag också där man kommer se bättre!
På denna bild syns det inte jättemycket, det är en "bra dag". Men ni kan se även här att det är typ en fläck i ögat.




Bara för att

Idag är det rätt stressigt. Vi ska ha kalas för min syster så alla bara springer runt och städar här hemma. Jag hade behövt plugga in det sista till mitt prov imorgon, men det för vänta tills ikväll när alla gäster har gått. 
Jag och pappa var ute och fixade till Pee Wee lite snabbt. Jag hade aldrig hunnit med att rida henne idag, så jag gick med henne i ridhuset så att hon i alla fall fick upp värmen i kroppen lite!
 
I övrigt så kommer nästa vecka vara väldigt tuff i skolan. Vi har 3 prov denna veckan + läxor.. Så jag är glad om jag överlever, haha! En "positiv" sak är att jag bara kommer gå i skolan 4 dagar. På fredag är det nämligen så att det är dags för operation och jag måste säga att jag är väldigt nervös! Det negativa med att stanna hemma den dagen är att vi har ett prov då som jag missar så därför kommer jag få åka in på en studiedag i mars och skriva det provet istället.. I MARS. Det känns skit faktiskt för då har vi redan börjat på nya kapitel.. Men aja, det finns inget jag kan göra åt det!
 
Jag är så sugen på att skriva och uppdatera här på bloggen med allt det ni vill att jag ska skriva om, men tyvärr får det vänta lite då jag måste prioritera mitt prov.. Men jag ska försöka ta mig tiden imorgon till att skriva ihop något roligt till er! Vi hörs vänner och ha en awesome dag
bjuder på en liten bild där min ponny visar sin nyfikna sida.. haha hon ser galen ut när hon gör så med ögonen!
 
 



Grattis världens bästa syster!

Grattis älskade du! ❤️



Godmorgon!

Varför vaknade jag kl 8 idag?! Så irriterande. När man väl får sova länge så går det inte..
 
Idag ska min dag bestå av plugg i alla fall! Jag har företagsekonomi-prov på måndag som jag måste börja plugga till.. Jag har bara idag på mig att plugga in allt tills på måndag, för imorgon ska vi ha gäster för att fira min syster som fyller år. Panik hej..
Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra med Pee Wee idag. Hade ju tänkt att jag skulle rida dressyr, men jag tror inte att jag hinner med det. Vi får se! Vill ju helst inte att hon ska vila flera dagar i rad nu när hon går så otroligt bra. Åh beslutsångest, rida? plugga?
 
Jag har några önskemål på inlägg som jag ska skriva, jag ska bara ha tiden till att skriva lite mer sådana "djupa" inlägg. Så jag tänkte bara höra om det finns något annat ni vill läsa om sålänge? Uppskattar verkligen tips! Det vet ni
 
 



Jag har inte förstorat mina läppar.. är ni galna eller?

Jag har INTE förstorat mina läppar, haha! 
Jag vaknade i morse med en stor förkyldningsblåsa eller munsår, eller vad ni nu vill kalla det, och min överläpp var enormt svullen! Det såg ut som om den skulle explodera! Haha, jag själv tyckte då att det såg jätteroligt ut och bestämde mig för att skämta lite. Till min förvånging så är det OTROLIGT många som gått på det. Det syns ju på bilderna att jag har något konstigt på min läpp?!
Jag kan i alla fall lugna er med att säga att jag INTE har förstorat mina läppar, jag skulle ALDRIG få förstora mina läppar och jag skulle ALDRIG få för mig själv att förstora mina läppar!! NÅGONSIN
 

- PEACE GOTT FOLK
kolla på mitten av min överläpp och känn er lugna
lättlurade var ni allt, hihi



förstorat läpparna!

Nu blev ni allt chockade va? Men måste säga att jag är jättenöjd! Syns inte jättemycket, men tyckte det blev lagom nu första gången! ( ;) )
Vad tycker ni? 



Bilder från fotograferingen

"I dare you to love
I dare you to cry
I dare you to run
I dare you to try

I dare you to fall
And lay on the ground
I dare you to feel
I dare you to be"
 



Svar på fråga!

Fråga: vad gjorde du för övningar för att hon skulle bli mjuk? :)
 

Svar: Just det ridpasset gjorde jag mest tempoväxlingar och ändrade steglängd. Hon fick liksom helt plötsligt ta 3 stora galoppsprång mitt i rörelsen och sedan direkt återgå till arbetet igen. Det viktiga här är att man inte får stressa. Ändrar du på något när du låter hästen ta de få stegen i ett annat tempo eller i en annan steglängd är det lätt att man blir lite stressande med skänklen och tänker " ja kom igen nu. Snabbt, du har 3 språng på dig." Det jag fokuserade mycket på var att göra de övergångarna mjuka och få henne att verkligen trivas med det. Om man bara sitter och samlar hela tiden eller inte bytar rörelse o.s.v blir det lätt att hästen blir uttråkad. Därför är det väldigt bra att bara bryta för att göra en sådan sak. 
Rörelsemässigt gjorde jag volter, öppnor och slutor i galopp längs långsidorna. Även där mycket tempoväxling!
 
Tips till er från mig! :) ha en fortsatt bra kväll
Bild från en tävling i somras
 



Gårdagens ridpass, bästa på länge!

Igår var Pee Wee fantastiskt fin! Jag red henne dock för länge för det blev ändrade planer under ridpasset..Först skrittade jag fram Pee Wee hur länge som helst och tänkte på vad jag skulle göra med henne under ridpasset. Jag bestämde mig snabbt för att rida henne i lång och låg form så att hon bara fick sträcka ut, vilket för min del inte är så ansträngande. Så jag följde mina planer och Pee Wee frustade och tyckte att livet var perfekt, haha. Dock började jag känna sen att hon blev lite stel i sin vänstersida och då kan inte jag, perfektionisten själv, bara ställa in henne i stallet och låtsas som inget har hänt. Så mitt i allt bestämde jag mig för att pressa henne när det kommer till samling och bakbensaktivitet men samtidigt på ett lugnt och mjukt sätt så att det inte blir värsta stressen bara för att hon var lite stel. Efter att jag gjort lite rörelser och fortsatt mitt pass på ett lugnt sätt så fick jag Pee Wee preciiis där jag ville ha henne. Hon blev så otroligt fin speciellt i galoppen, som är hennes svåraste gångart. Jag kunde bara sitta och njuta och göra precis vad jag ville. Hon var supersvettig från topp till tå och speciellt mellan hennes bakben vilket visar att hon verkligen använt dem på rätt sätt. Jag fick ett riktigt lyckorus efter! Det känns verkligen som om att jag är på väg att hitta lite nya knappar på henne minsann!

 

NÖJD

 

 

 




En typisk dag för mig i vardagen!

Jag har fått kommentarer om att jag ska skriva om hur en vanlig dag ser ut för mig och skriva om hur jag gör för att hinna med allt.

 

En vanlig dag för mig stiger jag upp klockan 6, börjar skolan kl 8 och slutar 15.00 jag är hemma lite senare än halv 4 och är i stallet kvart över 4 halv 5. Jag är i stallet i ca 3 timmar. Jag börjar med skötslen som tar lite mindre än en timme. På den tiden mockar jag, sätter hö och bytar vatten. Efter det gör jag vid Pee Wee för ett dressyrpass och rider henne max 60 min med uppvärmning o.s.v. Efter det gör jag vid Pee Wee för ”läggdags” och är hemma igen vid halv 8. Det första jag gör när jag kommer hem är att duscha och efter det är det dags att äta. Jag är klar med allt det vid halv 9. Vid denna tiden är jag väldigt trött! Jag har gått i skolan, fixat allt till hästen och ridit. Men jag kan inte ta det lugnt eller hitta på något annat utan jag måste direkt sätta mig ner och plugga. Det kan vara allt från läxor, redovisningar, inlämningar och skriftliga prov. Jag försöker sätta en maxgräns vid 10 där det får vara nog, men det är svårt att sluta eller så vill jag sitta och skriva inlägg till bloggen. Så det gör jag till typ halv 11. Sen går jag runt och fixar lite och gör sedan vid mig och ligger i sängen vid 11. Sen brukar jag kolla på mobilen sista gången vid kvart över 11-halv 12. Det här är en vanlig dag för mig, ett riktigt bra exempel.

 

Hur gör jag då för att hinna med allt annat? Jo jag planerar, varenda minut. Jag måste säga att jag är proffs på att planera! Mina söndagar, till exempel, består bara av plugg, städning och att rida Pee Wee. Söndagar och måndagar brukar vara de dagarna jag försöker jobba undan massa arbeten i skolan. Men oftast försvinner inte allt skolarbete ut världen bara på de två dagarna. I veckan får vi läxor och inlämningar till dagen efter eller två dagar senare som vi fått uppgiften. Och det är det jag gör på min en och en halv timme på kvällen mellan halv 9 och 10. Den tiden man egentligen är super trött på och bara vill sätta sig ner och ta det lugnt för en stund. Jag älskar att rida och jag älskar att gå i stallet och fixa, så det är därför jag kan få det att gå runt! Jag är väldigt självständig av mig och kräver inte mycket hjälp av andra i varken stallet eller när det kommer till att plugga sent på kvällen. Jag behöver inte ha någon som följer med mig i stallet, för jag klarar mig själv. Jag behöver inte ha någon som tjatar på mig om att göra mina läxor eller plugga till mina prov, för jag förstår det själv, att den enda tiden jag har till att plugga är den 1 och en halv timme på kvällen. Jag klagar inte, för jag älskar det jag gör, och jag älskar att få vara själv någon gång, och jag älskar att få ha stallet där man får frisk luft och får tänka på något helt annat än skola och verkligheten. Bara få träna och lära sig andra saker än allt i skolan.

 

Mina fredagar nuförtiden brukar också bestå av plugg. Men jag brukar försöka få fredagen eller lördagen fri till att umgås med vänner och nära och kära. Men det är efter jag har tagit hand om min häst. Och tyvärr måste de "roliga sakerna" komma efter jag pluggat allt jag måste till skolan veckan därpå. För hamnar jag efter eller prioriterar fel så får jag inte nästa vecka till att rulla på, och inte veckan efter det, och inte veckan efter det o.s.v. Som hästtjej tror jag verkligen att man får lära sig att prioritera, vara självständig och framförallt att ta ansvar. Vi har ett stort ansvar för att lära oss alla dessa saker och vi har faktiskt ansvaret för en häst. Vi har faktiskt valt att ha ansvaret för ett djurliv, och enligt mig, är det ett av det bästa som finns! Finns det någon bättre än sin egna häst? Nej aldrig.

 

Mitt tips är alltså att lära sig alla dessa saker som kommer att gynna dig senare. Att kunna planera och prioritera är ett av det viktigaste som finns. Gör det själv helst. Du kommer göra fel någon gång. Du kommer hamna efter i planeringen, du kommer att välja att göra fel saker, men det är så vi lär oss. Eller hur? Vi lär oss genom våra misstag vi gör då och då, stora som små.

 

Jag kände att detta blev ett lite "halv djupt inlägg” men jag vill att alla ska läsa och tänka på det. Det är så här det är för mig och för nästan alla hästtjejer där ute, detta är våra liv och vi ÄLSKAR det!

 

Kämpa på där ute! :)

 



Min vecka

Jag hade tänkt skriva upp lite hur jag tänkt göra denna veckan, mest för min egna skull.

 

  • Måndag – Skolan såklart och direkt när jag kommer hem åker jag till stallet och fixar. Jag hade även tänkt rida ett dressyrpass på Pee Wee idag. Ikväll sen ska jag fixa lite i mitt rum, för vi håller på att göra vid lite där, sen blir det plugg som gäller.
  • Tisdag – Slutar sent i skolan så jag ska nog inte ut till stallet. Det blir plugg hemma helt enkelt!
  • Onsdag – När jag slutat skolan ska jag hem och rida lösgörande på Pee Wee. Sen kommer min kväll bestå av plugg.
  • Torsdag – Slutar tidigt i skolan så förhoppningsvis ska jag träna dressyr för helena. På kvällen sen blir det att plugga till alla prov inför v.5
  • Fredag – Efter skolan ska jag jogga Pee Wee lite i ridhuset. Hade inte tänkt att hon ska anstränga sig så mycket utan mest slappna av genom att få röra på sig lite. Sen hoppas jag att jag kan få ta det lugnt, men har jag inte pluggat intensivt i veckan så får min fredagskväll gå till plugg den med.
  • Lördag – Min syster fyller år, så det blir lite firande. Pee Wee ska gå dressyr i ridhuset, gärna pressa henne lite extra. Resten av dagen består nog av städning i huset och plugg såklart.
  • Söndag – Jag ska rida ut med Pee Wee eftersom vi ska ha gäster. När vi firat klart min syster ska jag kolla igenom lite företagsekonomi eftersom jag börjar min v.5 med prov i det.

Som ni ser så kommer denna veckan bestå av mycket av plugg. Min v.5 kommer att vara hemsk för vi kommer ha så otroligt mycket i skolan, så nu veckan innan måste jag plugga stenhårt så jag sen lätt klarar av nästa vecka. Pee Wee kommer nog att ha det väldigt lugnt nästa vecka, men det ska jag inte planera nu, haha. Denna vecka måste klaras av först!




Dagens ridpass!

I dagens ridpass var det bara fokus på att Pee Wee skulle vara avslappnad, vilket hon verkligen var! 
Pee Wee var jättemjuk och fin redan från början, och nu äntligen börjar jag känna som ryttare att hon börjar komma till freds. Jag har börjar komma på den "mjuka" tekniken där hon verkligen blir avslappnad, det som återstår nu är att komma igång och lyckas sätta press på henne i det här lugna och fredfulla. haha, jag försöker hitta så att det blir bra för oss båda utan att någon av oss två tonårstjejer blir surisar! ;) 
Pee Wee var i alla fall jättefin idag och jag känner att jag börjar komma åt henne på ett annat vis, spännande att se vad som händer sen tycker jag!
 
Pappa följde med och hjälpte mig i stallet idag, så efter jag ridit klart gick vi ut och tog någon bild!
 
 



Dagens sysselsättning!

Fast nu ska jag ta en paus och åka till stallet och rida Pee Wee! Men måste ändå säga att det är roligt att skriva en artikel om ridsportens historia.. En rolig uppgift i skolan



Anmäld till vår första tävling 2014!

Nu är jag och Pee Wee äntligen anmäld till vår första tävling! Vi startar upp med en nationell tävling i dagstorp.
Mina "mål" denna tävling är ingenting. Jag brukar inte sätta mål in för första tävlingen för man vet inte om man fortfarande ligger på samma nivå som för eller om man har förbättrats under vintern i domaren ögon. 
Men när vi väl är klara med alla starter den dagen är det dags att sätta nya små mål och bygga sig uppåt. 
Jag kommer att starta två FEI lagtävlan klasser och jag hoppas så klart att det kommer att gå bra!
 
Taggat ekipage!
Sakna sommaren!



Mitt arbete inlämnat ♥

Nu är ääääntligen mitt stora arbete inlämnat!!!! Mitt ena i alla fall... haha, jag har ett till som ska vara inne på söndag.. Men ett av dem är ur världen i alla fall!
 
Idag red jag ett dressyrpass Pee Wee i ridhuset vilket gick bra! Jag red inte igenom henne helt dock för jag och minna bestämde att vi skulle byta hästar den sista stunden. Så idag har jag även ridit herkules! Herkules är en c-ponny, precis som Pee Wee, med snabba och höga knälyft. Hans galopp var så otroligt härlig, så jag måste säga att det var roligt att få sitta på något nytt och annat än vad man brukar! 
Minna red även Pee Wee jättefint! Vänstervarvet var perfekt men sen är ju Pee Wee lite svårare i höger, men jag måste ändå säga att Minna var väldigt duktig! Pee Wee är ju en liten teknikponny, min buse.
 
Imorgon ska jag upp tidigt och rida ett dressyrpass i ridhuset. Efter det kommer hovslagaren och då ska jag passa på att mocka ut boxen så hon får det ljust och fräscht där inne! När det är klart ska jag snabbt hem och göra vid mig för att sedan åka på kalas och fira min kusin. En bra mysig dag helt enkelt!
sötnosar på bild



Precis som jag

Skriver imorgon



En trött Frida!

Usch vad trött jag är.. Jag vill bara krypa ner i sängen och sova djupt i 9-10 timmar. Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist!
 
Idag har jag varit i stallet och ridit Pee Wee. Det gick sådär. Hon var ganska stel och spänd, och hon ville titta på allt annat i ridhuset. Kan ju dock inte förvänta mig att hon känns 100 när det är så kallt ute och hon inte blivit ordentligt riden sedan i lördags.. Aja, i slutet frusta hon mycket i alla fall, så om inget annat så blev hon ju lite avslappnad. I övrigt var det ett skitpass, haha!
Jag har lagt väldigt mycket fokus på mitt arbete i skolan, och det är inte slut än. Ska sitta hela kvällen ikväll och sen får vi se om jag har något kvar. Hoppas att jag blir i stort sett klar för då har jag tid att titta igenom det igen på fredag innan det ska lämnas in. Hade varit skönt att bli klar idag så att jag kan koncentrera mig på mitt andra arbete som ska vara inne på söndag.. Många bollar i luften just nu!
 
Tänkte i alla fall skriva upp lite snabbt hur resten av min vecka kommer att se ut, mest för min egen skull, men såklart även för de som tycker att det är intressant att läsa!
  • Idag: Skola såklart, stallet och plugga resten av kvällen.
  • Torsdag: Först skolan såklart och sen ska jag och Emelie verkligen sätta oss ner och plugga i någon timme. Efter det bror det på hur långt jag kommit med allt och hur trött jag är, annars åker jag ut till Pee Wee och rider henne lite lösgörande. Hade behövts egentligen, men som sagt bror det helt på mina arbeten och hur mycket jag får gjort ikväll!
  • Fredag: Sista dagen i skolan för denna veckan och det ska jag fira med att åka hem och rida Pee Wee och sen träffa tjejerna och ha myskväll med film och god mat! Kommer bli supermysigt!
  • Lördag: Stiga upp tidigt och åka ut till stallet då Pee Wee ska skos. Sen ska hon bli riden och efter det blir det snabba ryck hem och göra vid sig för att sen åka på kalas. 
  • Söndag: Förhoppningsvis kan jag få sova (?!), i alla fall i mer än 6 timmar. När jag vaknar sen ska jag ut till stallet och rida. Efter det blir det hem och skriva det sista på mitt arbete innan tiden går ut! 
Som ni ser har jag full rulle och jag känner mig faktiskt väldigt stressad.. Och detta är bara början på terminen :(



Dagens planer!

Just nu sitter jag på lektion i skolan. Jag är verkligen supertrött så jag har svårt för att koncentrera mig...
 
Tänkte därför bara skriva lite snabbt här på bloggen vad som är mina planer idag. 
Idag ska jag skynda mig snabbt hem för att åka ut till stallet och rida Pee Wee och fixa där. Jag har inte varit där "på riktigt", haha, eller varit där och verkligen lagt tid på henne sedan i lördags tror jag så det känns verkligen som det är dags. Så mitt samvete kan lugna sig ;) 
 
När jag har varit i stallet idag ska jag hem och skriva som satan på mitt arbete. Satt 4 timmar i sträck igår och skrev men jag har ändå 2/3 av arbetet kvar! Jag vill gärna bli klar med hela arbetet imorgon så det blir att jobba på som gäller!
 
Så, helt enkelt så kommer min eftermiddag att vara en riktigt typisk eftermiddag för mig.
Såg även att det kom in en önskning om att jag ska skriva en typisk dag i veckorna ser ut för mig och hur jag gör för att hinna med allt. Så det lovar jag kommer att komma upp snart också! 
Jag blir verkligen glad när ni kommer med förslag på saker jag ska skriva!
Bjuder på en halvkonstigbild från fotograferingen i helgen där jag är påväg att resa mig upp och mamma fortsätter att fota! haha



Sneak Peak!

I love this shit
 



Just nu

Just nu sitter jag hos min mormor och skriver på ett arbete. Det är inget litet arbete som jag väntat liiite för länge på att börja med, så idag är det hard work som gäller!
 
Vi hörs senare ikväll med sneak peak från fotograferingen igår, så glöm inte att kika in ikväll!



Done!

Åh, fotograferingen gick riktigt bra så jag längtar tills jag får se noggrannare på bilderna ikväll! 
Nu ska jag till stallet.. Det får gå fort ;)





Fota

Idag blir det förhoppningsvis lite nya bilder! Jag och mamma hade tänkt ta lite bilder här hemma så vi får se om det blir något bra. Jag har inte blivit fotad på hur länge som helst, så det känns nästan som att jag glömt "hur man gör", haha! Men aja, något bra hoppas jag att det blir!
 
Idag ska jag även ut till stallet och mocka ut hos Pee Wee och även rida ett dressyrpass på henne. Igår red jag bara ett joggingpass på henne då det hade regnat hela dagen och hon frös jättemycket så jag ville inte pressa henne. Men idag hade jag tänkt rida henne lite mer ordentligt!
Fyfasen vad trött jag är på detta vädret nu! Det bara regnar och regnar och det blir så lerigt ute i stallet. Jag vill MYCKET hellre att det kommer snö nu i så fall än att det ska fortsäta såhär, usch!
 
I övrigt idag ska jag sitta och skriva ett arbete. Jag har ett stort arbete i samhälle som ska vara klart snart, så jag måste komma igång ordentligt nu!
 
Ha det bäst 



2013 i bilder, del 2!

juli-december
 
Mitt lov rullade sedan på med fler tävlingar, dagar på stranden och umgicks med många vänner!
Sedan var det dags för Falserbo Horse Show! Där var många fina ponnys och hästar med fy vilken dålig shopping det blev, det var inte mycket jag kom med hem. Ovan ser mina köp 2013 i falsterbo
Mitt efterlängtade objektiv kom precis innan det var dags för svenska ponnyderbyt
Jag var ju tvungen att testa det direkt också!
Svenska ponnyderbyt
Fotografering i skogen vid stranden
Efter svettiga träningar blev det ett dopp i poolen
Någon vecka innan skolstart fick jag även en iphone 5
Meeting i Jönköping! Det var tufft med slutade ändå bra då jag vann bästa horsmanchip
Mys med mamma och pappa uppe i jönköping
Familjen åkte till en stuga, super mysigt!
Många roliga kvällar med girlsen!
Jag började på gymnasiet
inspark
Pee Wee ute på annons
Det visade sig att jag fick världens góaste klass! Träffade även 3 tjejer som står mig otroligt nära nu!
3a i DM
Hittades i tidningen
Började på dans
Det kom en period där jag inte bloggade så mycket
Träffade Fredrik ♥
Julafton
massa roliga saker med tjejerna!
 
.. och nu bara flyter allt på! Jag kommer att göra samma sak om 2014 när det blivit 2015!



2013 i bilder, del 1!

2013 började med att hela familjen bodde på hotell
Jag och en vän till mig var på Kyra K clinic
Alla tävlingar körde igång
massa fotograferingar både med Pee Wee och själv
Vår hund började bli sjuk..
Jag var med som inspiration på ett fashioninspo-konto på instagram
Vår hund blev sämre och sämre trots vi testade allt, så det var dags att ta det stora beslutet. Jag låg så här dag ut och dag in. Jag mådde så fruktansvärt dåligt!
sista gången jag fick krama om världens finaste hund..♥
 
Jag blev väldigt nere en period och de enda ställena jag var på var i min säng med katten eller i stallet med min fina ponny!
Jag tog med julia på makeup och bubbel i Make Up Stores affär
Efter en lång tid bestämde jag mig för att rycka upp mig och fortsätta kämpa på även fast det sved att min älskade hund inte var med mig längre
satsade allt på Pee Wee
träffade hanna massor och smed lite dansplaner o.s.v
Jag började träna som en galning både själv och med Pee Wee
Alla tävlingar fortsatte att rulla på
Jag fyllde 16 år
Tävlade i flera dagar. Detta är bilder från ett av mina bästa meetings någonsin!
Lärarmiddag/bal 
Min syster flyttade hem ifrån Australien
Galen dag i Danmark med 9orna, Bakken.
Photographer www.gabrielron.com
Model: Frida F (Sweden models)
Make-up: www.mwmakeup.se
 
Fotografering med Gabrielron.com
skolavslutning
Jag och Julia åkte till Hong Kong!
 
Dessa saker har hänt mellan Januari och Juni. Del 2 kommer inom kort!



Nu kör vi igång 2014 på riktigt!

Nu har skolan kört igång på riktigt! Vi har redan mycket framför oss nu och allt börjar redan nästa vecka!

 

Sedan jag började gymnasiet har jag haft väldigt svårt för att hinna med allt! Jag har till exempel inte hunnit fota något, varken mig själv eller Pee Wee, och enligt mig ska en blogg ha nya och fräscha bilder hela tiden. Det gjorde mig väldigt otaggad på att blogga och det blev inte bättre av att vi hade så väldigt mycket i skolan! Jag kan ju inte precis påstå att denna terminen kommer bli lättare då det sätts betyg till sommaren och det kommer dyka upp massa nationella prov. Alltså måste jag satsa fullt ut i skolan och även satsa stenhårt på min och Pee Wees tävlingstermin som börjar i början av februari! Det finns inget annat liksom, det är ett MÅSTE!

 

Jag älskar att blogga, berätta och visa saker om mig själv och Pee Wee, skriva om saker som händer i min vardag. Jag tycker att det är super roligt! Men bloggen blir tyvärr lidande när allt annat kommer runt om kring. Jag ska dock göra mitt allra bästa för att hålla den vid liv då den säsongen som kommer nu blir den roligaste för er att läsa om nu när tävlingar o.s.v kommer igång! 

 

Jag har inga planer alls på att ta en paus när det kommer till bloggen då jag fått en superduper bra respons sedan jag startade upp den nu under lovet igen! Vilket glädjer mig massor! Som sagt så kommer jag satsa allt detta året och det gäller även bloggen. Dock så lovar jag inte att allt kommer vara så intressant vissa perioder då det kanske är mycket i skolan och så, och då får tyvärr bloggen prioriteras sist.

 

Dock har jag planerat nu en liten tid framöver, så jag har koll på allt och hinner med allt. Jag hade tänkt att jag ska börja med mina skolarbeten i tid.. Haha, det låter väl alltid så efter ett lov? Men jaja, jag ska i alla fall mena det och göra det så gott jag bara kan! Inga latheter här inte!

 

Med detta sagt så ska jag sätta mig ner och skriva en av alla mina uppsatser jag fått, nu kör vi igång 2014!




Bästa/sämsta händelserna 2013

Bästa händelserna 2013:

  • En otroligt bra tävlingsstart på året! - Vi red LA:P1 och debuterade FEI Inledande på godkänt resultat. Det blev inga placeringar men det var en bra känsla i båda klasserna!
  • Jag var på Kyra K clinic med Ida! - Det var superintressant och jag lärde mig en hel del!
  • Träna ett antal gånger med d-ponnysarna och storhästarna som är med i laget Future Young Dressage.
  • Fick SM-Kval! - På en av de bästa meetingen i hela mitt liv lyckades vi få ett kval till SM
  • Många roliga meeting
  • Fotografering med Gabrielron.com
  • Besökte Hong Kong med julia - Det var verkligen fint och varmt där!
  • Fick mitt super efterlängtade objektiv!!
  • Vann Bästa Horsemanchip uppe i jönköping!
  • Kom in på skolan jag ville och träffade vänner för livet! - Jag ångrar inte en sekund att jag valde denna skola. Jag har träffat en del av de finaste människorna i mitt liv där!

 

 

Sämsta händelserna 2013:

  • Vår hund blev svårt sjuk så i år förlorade vi vår hund! - Jag har växt upp med den fantastiska hunden och nu när han inte än med mig har jag ett stort hål i hjärtat!
  • Falsterbo horse show shoppingen! - Vad var det?! Det var en jättebra dag där med alla fina dressyrponnysar och hästar! Men där var ju verkligen ingenting jag ville ha med mig hem den gången!
  • Har inte varit så flitig här på bloggen! - Sedan jag började på gymnasiet har jag haft så otroligt mycket att göra så att jag inte hunnit med bloggen alls. Jag hoppas att jag lyckas planera in bloggen nu bra när skolan börjat igen.
  • Pee Wee ute på annons! - Ja det var ju dags.. men det värsta som finns är att vara tvingad till att sälja sin bästa vän!
Ordet för detta året är lärorikt! Jag har sagt det innan, men säger det igen. Detta året har haft tuffa stunder men även väldigt många bra! Som ni ser så finns där ju mycket mer bra saker som hänt detta året än de dåliga. Och det är ändå bara de allra bästa jag fått plocka ut så att det inte skulle bli för mycket!

Puss på 2013

Blir två bilder på min saknade hund ♥



Nyårslöften

Nyårslöften.. så här 8 dagar senare.. ;)

 

Mitt löfte detta året är att satsa. Vad jag än gör, en läxa, en tävling, en trevlig kväll med vännerna, en uteritt i skogen, allt! Jag ska satsa på alla sätt och vis!

 

Egentligen kan jag tycka att nyårslöften är lite överskattade. Visst det är nytt år och nya tag, men om du vill förändra något kan du göra det nu, just nu och inte vänta till nyårsskiftet. Du kan bestämma dig för att skärpa dig i skolan från och med nu och du kan bestämma dig för att förändra dig själv från och med nu o.s.v. Nyårslöften, nja asså.. det behövs inte känner jag! Jag kan bestämma mig för att sluta äta godis imorgon eller börja med att laga mat här hemma, haha. Dock är det väl för att jag är så extremt envis och därför blir det lätt för mig. Det var dåliga exempel.. men ni förstår väl någorlunda i alla fall ;)

 

Vet inte ens varför jag kom in på det. Men i alla fall så ska jag verkligen gå inför allt i år. Stå på mig, tro på mig själv och det jag gör helt enkelt!

 

Har ni några nyårslöften?




Make over del 2

Nu är äntligen Pee Wees make over del 2 klar ;) Idag har jag klippt man, öron och panlugg så nu börjar man känna igen min tävlingshäst på riktigt! 
Jag ryckte Pee Wees man och jag tyckte faktiskt att det blev bra. Dock tycker jag personligen om den ryckta manen mer när det har gått några dagar, det ser så jämt och löjligt ut när den är helt nyfixad, haha!
 
aja, idag var Pee Wee i alla fall jättefin att rida. Igår tränade vi bara på att jag skulle slappna av i min ridning, så jag fortsatte att träna på det idag med. Egentligen skulle jag inte ridit idag, men febern hade lagt sig och jag var så sugen på att träna och göra något, så jag kunde inte hålla mig borta från att hoppa upp i sadeln!
I slutet av dagens ridpass blev Pee Wee jättefn och jobbade verkligen genom bakbenen och ryggen. Fiiin ponny och nöjd ryttare!
 
Manen före:
manen efter:



Godmorgon!

Idag är det egentligen första dagen i skolan men inatt har jag mått super dåligt! Det har kännts som om att någon kört över mig med en lastbil eller något. Så idag ligger jag hemma i min varma säng och kollar på Paradise Hotel.
Det enda jag längtar efter idag är att få träffa mina fina äkta vänner och krama om min fina lilla ponny!
Men vi får se hur långt jag kommer med min feber.. 
 
Nu hade jag tänkt gå och göra mig en rejäl frukost och efter det ska jag skriva lite tidsinställda till bloggen!
Time to move on
mina finisar ♥



Pissed off!

I give and give but you just spit me in my face. I am so done with this now. You had your chance.



Skönt!

Nu har jag skrivit klart mitt prov och är ledig resten av dagen. Provet kändes väldigt bra, så vi får hoppas att resultatet blir därefter! 
Nu ska gymma med min syster i Lund och efter det ska jag hem och träna för Helena med Pee Wee. Älskar att träna, finns det något bättre? 

Imorgon börjar skolan på riktigt så förhoppningsvis är jag trött ikväll efter all träning så jag kan sova. För det gick inte inatt kan jag säga!
Bara för att detta inlägget handlade så mycket om träning så får ni en bild på min goda Caesar sallad som jag gjorde igår ;) 



Jag just nu!

Tagga prov första dagen i skolan! 




haha så sant!

Hittade denna bild på fb och kände igen mig! Vad säger ni med häst? Stämmer det?



Bilderna

Här kommer travbilderna pappa tog idag!



Dagens träning!

Dagens träning idag gick bra! Jag hade lite svårt för att göra mitt bästa hela tiden då jag är rätt slut i kroppen.. Inatt har jag sovit på toan för att jag har mått illa hela tiden. Men det hindrar mig inte från att träna!
 
Idag fick vi mest fokusera på mig. Jag drar gärna upp min vänstra axel och släpper ut den så att Pee Wee kan gå på sne för att det inte ska bli lika jobbigt för henne. Så fort jag får min axel på plats får Pee Wee en helt annan form och blir superfin!
Jag var dock lite spänd i mina armar idag och bromsade gärna i rörelser. Men jag tror faktiskt att det berodde mycket på att jag inte orkade hänga med och bromsade för att göra det lite lättare för mig själv.
Så fokuset låg på mig idag och när jag slappnade av blev Pee Wee helt stadig.
 
Pappa fick några fina bilder i trav som jag tänkte slänga upp här lite senare under kvällen, glöm inte att kika in!



Dags för träning

Nu är det dags för träning med Helena! Kameran är med så förhoppningsvis blur det några fina bilder! 




Mina planer för Pee Wee 2014

Det är många som undrar hur det går med Pee Wee och hur jag har tänkt mig detta året eftersom hon är till salu, så jag tänkte att jag skulle ta ett inlägg till att skriva det eftersom det var en önskan.
Vi har haft ett antal duktiga ryttare som har varit och testat henne men just nu är det lite lugnt på säljningsfronten, hon är till salu, men vi ska fixa ny annons på hästnet med ny film och ny text. Det ligger på schemat!
 
Mina planer för Pee Wee i år är att bara köra på. Så länge hon ägs av mig så kommer jag satsa fullt ut! Det finns inget som hindrar oss från det. Bara för att hon är till salu tänker jag inte satsa mindre och "ta det lite lugnt" och gå ner i klasser. Icke! Precis tvärt om faktiskt! Jag kommer satsa ännu mer och vi ska försöka prestera så gott det bara går! Under tiden jag tränar henne inför tävlingar och är ute på meetings kommer Pee Wee kommer att ligga ute på annons hela tiden där vi emellanåt kommer att uppdatera prestationer och filmer för att man ska få en bild av henne i "just nu"-läget. 
Det är absolut ingen hast med att hon måste bli såld för det är otroligt viktigt för oss att hon kommer till det bästa hemmet hon kan få med en gullig liten ryttare som ger henne den kärlek hon behöver.
 
Mina tävlingsmål detta året är att prestera så bra som möjligt. Pee Wee är en så otroligt fin ponny som har mycket att ge och förra året så påverkade mina nerver oss väldigt mycket och förstörde lite för vår prestation. Jag var så uppe i varv och kände sådana krav för att jag var i toppen med alla andra fina ponnys. I år ska dock inte mina nerver försöra för oss. Jag är verkligen taggad på vårt tävlingsår tillsammans 2014 och det ska bli så galet roligt att få visa upp henne. Jag ska snart få visa upp min fina ponny på tävlingsbanan igen efter vinteruppehållet.
Jag känner mig inte alls nervös eller pressad av mig själv, utan jag känner snarare en lättnad och längtan efter att få ge mig ut på banan igen!
 
Det var även någon som undrade om Pee Wee kommer att lånas ut om hon inte blir såld och det kan jag svara nej på direkt. Pee Wee kommer aldrig att lånas ut kan jag säga! Det är jag som kommer att rida henne och ta hand om henne tills hon blir såld.
Mitt allt ♥



OBESKRIVLIGT GLAD!

Gissa vem jag och syrran ska åka och titta på.. MILEY CYRUS! Längtar så otroligt mycket!
Hon är så galet grym!



Planer för tävlingsåret!

I år ska vi bara ut på banan och ha riktigt roligt!
För några dagar sedan satt jag och tittade på vilken tävling som troligen blir vår första. Som det ser ut just nu kommer det att vara en nationell tävling i dagstorp i februari, det kommer förhoppningsvis bli vår första. Jag opereras en vecka innan men förhoppningsvis kan jag ställa upp ändå! 
 
Efter den tävlingen är det tyvärr ett uppehåll nere i skåne med nationella tävlingar. Så är det varje år.. Men antingen kommer vi att starta någon regional här nere i skåne bara för att hålla igång eller så blir det att åka längre upp i sverige på nationella tävlingar. Allting måste matcha med skolan och skolan måste skötas bra, så allting hänger på hur mycket jag har att göra där!
 
Längre än så är det inte planerat och längre än så går det inte att planera just nu. Alla nationella drar igång sen och då är det bara att köra på! 
En bild från årets bästa meeting!



Nyår!

Hoppas alla har haft en bra nyårsafton?!
 
Jag själv hade super roligt tillsammans med alla fina vänner, det blev en bra början på det nya året måste jag säga!
Vi kom inte hem förens vid 4 och va i säng vid kl 5 så vi har sovit fram till kl 1 idag och kom till stallet vid kl 3. 
Idag var jag helt slut och bestämde mig därför för att bara gå lite med Pee Wee i ridhuset. Hon fick vila i måndags och har bara skrittats nu tisdag-onsdag, så imorgon är det dags att börja träna igen! 
Istället för att rida idag så mockade jag ut och la in massa ny spån o.s.v i boxen så hon får det mysigt och gott inatt! När jag var klar där åkte jag hem och fixa mig för att åka till fredrik och titta på film, mysigt!
 
Imorgon kommer min dag bestå av plugg och tröning med Pee Wee. Jag måste verkligen börja skriva mina arbeten nu, för jag har inte haft tid till att göra det innan! Måste snabba mig så jag får det gjort! 
 
Vi hörs mer imorgon bloggen och gott nytt år till er alla!



RSS 2.0