Dagens start!

ja.. hur börjar man?
På framridningen var hon jättefin som vanligt och faktiskt var hon fin inne på banan också fram till en galoppökning längs långsidan då hon plötsligt blev rädd och spänd för staketet och ville inte vara ute på spåret, efter det fick jag en TOTAL "BLACK OUT". Egentligen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad som hände, men programet bara försvann totalt ifrån mitt huvud, jag har aldrig varit med om något liknande! Jag hade inte en enda aning om vad jag skulle göra och jag hade inte en enda aning om vart jag skulle rida, det var så fruktansvärt! Det var inte så att jag red fel en gång utan jag kunde fortfarande inte komma ihåg programet och red fel 3 gånger, alltså blev jag utesluten.. Men jag fick rida klart!
Det konstiga var att när jag väl blivit utesluten så kom jag ihåg programet igen. Är det inte konstigt?!
Först tyckte jag att det var så otroligt pinsamt och jag visste inte vart jag skulle kolla eller ta vägen och jag bröt ihop totalt! Det var inte så att jag var sur sen efter utan när jag gråtit klart så var jag hur pigg och glad som helst! För jag var chockad över det som hände och att jag verkligen inte kommer ihåg något av programet. Men jag kan säga att jag är nöjd! Väldigt nöjd! Trots att jag blev utesluten så är jag väldigt nöjd!
Jag red för en gångs skull så som på framridningen inne på banan och jag satt inte och klämde med benen så att Pee Wee blir sur hela tiden, utan jag red bra och Pee Wee var fin! Så jag kan inte säga annat än att jag är nöjd med dagen! Också lite konstigt va? ;)
Förutom att alla rörelser gick åt skogen mitt i min totala black out så fick jag 6or och 7or på allt, och det var vår debut i detta programet och det dessutom nationellt!
 
Nej, måste säga att jag är nöjd och ser verkligen fram emot imorgon, för det kan bara bli bättre! Right?
Pappa tog tyvärr bara bilder när jag trava och galoppera fram i lång och låg form, han lova att han skulle fota mer imorgon! ;)



Hästhagen 29/3 Del 2




Hästhagen 29/3 Del 1




Gårdagens tävling!

Kan inte påstå att jag är jätte nöjd över gårdagens ritt. Det går verkligen super på framridningen och sen när jag kommer in på banan blir jag stel som en pinne och gör fullt av småmissar!
Igår fattade Pee Wee fel galopp i det ena enkla bytet och det har aldrig NÅGONSIN hänt förut! Ändå så kände jag mig inte särskillt nervös men dock inte särkillt taggad heller.
Detta är en liten "tröskel" jag måste komma över inne på banan, det är bara att ut och tävla hela tiden som gäller!
Kan inte påstå att resultatet var hemskt, men jag var inte nöjd med känslan jag fick och för mig är det den viktigaste! Fick i alla fall 62 %
Nya tag idag och jag är faktiskt taggad för att tävla! ;) Nu kör vi!
 
Måste tacka alla fina männsikor i min omgivning också! Min tränare först och främst som verkligen ställer upp och finns där, stort tack! Sen min fina mamma och pappa som hela tiden hjälper mig, stort tack! Och sist men inte minst alla fina vänner som finns för mig! Ni anar inte hur mycket det betyder för mig att ni tittar, kommer fram och peppar mig och pratar och skriver urgulliga sms, stort tack för det! Ni betyder massor ♥
Min fina!
En sak som var riktigt roligt var att vi fick i kommentar att Pee Wee hade en fin galopp och vi fick även en 8a på ena galoppökningen vilket inte händer så ofta då den är lite knepig ;)



SNÖÖ?!

Nu blir jag så förbannad igen, idag när jag vaknade var det fullt med snö ute och det snöar fortfarande! Jag tror att jag kommer starta i alla fall men jag och pappa ska åka dit snart och kolla hur där ser ut och sen bestämma där efter. Jag blir så besviken.. väderet är aldrig på min sida!



She's not me

Hej bloggen! Idag har jag en del jag tänkte att jag skulle berätta och skriva om men först ska jag ut till stallet och rida. Träningen för Helena igår gick verkligen super bra!! Och eftersom jag ska tävla i tre dagar så får Pee Wee ta det lite lugnt idag!
Hade tänkt att jag skulle få stallet gjort nu så fort som möjligt och sen hade jag tänkt att jag skulle ut och röra på mig och senare i eftermiddag/kväll ska jag förbereda inför tävlingarna och även planera lite inlägg som ska komma upp under dessa 3 dagar! ps. har hört lite goda nyheter om min nya design, snart så!
 
Tänkte så länge tipsa om Zara Larssons nya låt! Själv tycker jag att den är jättemysig och jag gillar den skarpt! Visst är hon duktig?
 



Kort film

Här kommer ett litet litet klipp på en travökning ifrån förra träningen!



Svar

Fråga: hur går det med modellandet nu? går du på några catwalks eller har det helt tagit slut? tack för en superfin och inspirerade blogg :)
 
Svar: Har gjort något fotojobb som jag tycker är jätteroligt och som jag hoppas att det blir mer av! Har inte blivit mer modevisningar men det kanske kommer. Min kontakt Kamilla från Sweden Models hade bokat mig på ett jobb som blev inställt med en känd stylist som jobbar runt om i hela världen men hon skulle återkomma när han var i sverige så det ser jag fram emot! :)
foto: Johan Bergelin



Uppe tidigt!

Idag är jag verkligen uppe tidigt! Ska ha träning nu på morgonen för Helena och sen ska jag göra ett arbete till skolan samt skicka iväg det och sen sticker jag och julia in till lund för att käka och gå till Make up store. Ska bli roligt!
Jag har gjort inlägg som kommer upp under dagen, så håll utkik!
två bilder ifrån uteritten igår. Bild på Pee Wee och hennes favorit sträcka!



She gives me strength!

Träffade ju Hanna idag och kom inte hem ifrån lund fören vid typ halv 8 haha!
Vi hade massor att prata om och det är så skönt att kunna prata om vad som helst med henne, hon ger mig en sådan otrolig energi och hon pushar mig verkligen till att kämpa! Har pratat om så mycket med henne idag och det känns skönt att veta att hon stöttar och finns där för mig! Vi satt och bara snacka i mun på varandra på Espresso House i 3 timmar!!! Finaste danspartner,hihi, love you! ♥
 



Sista bilderna

Är kommer dom sista bilderna ifrån förra tävlingen!
Fråga mig inte hur jag red när jag var inne på banan... Man ser att jag helt tappade koncentrationen!



Lund!

Nu ska jag ge mig iväg till lund! Vi hörs ikväll
Försökte mitt bästa med håret, haha



Start tider!

Ojojoj vilka start tider jag har fått, så otroligt skönt!
På fredagen startar jag FEI Inledande kl 17.46 och på lördagen startar jag FEI Lagtävlan kl 15.57, vilka otroligt underbara tider!! Dock startar jag ju sen 11.08 men ändå!
Jag älskar att få starta så sent på eftermiddagen för då har du exakt all tid på dagen att göra andra saker och hur skönt är inte det?
Det är ju heller inte säkert ifall jag ska starta.. Tävlingen är ute och om vädret inte står på med sol nu varje dag (som det hittills har gjort) så blir det ingen tävling. Om underlaget inte blir något bra så vill inte jag riskera Pee Wee!
Inte en chans! Så allt hänger på vädret, så vi får hoppas att det fortsätter att gå på rätt håll nu.
Bild ifrån förra helgens tävling



Äntligen!

Idag ska jag få träffa otroligt saknade Hanna! Vi har inte träffats på hur länge som helst och äntligen har båda tid till att ta en fika i lund!
Hanna och jag lärde känna varandra när vi båda var med i Nova modell 2013 och kom till finalen. Hanna och jag lärde känna varandra väldigt fort och vi hade super roligt tillsammans! Och nu håller vi fortfarande kontakten. Som sagt så har vi inte träffats på superlänge så vi har en del att snacka om, hihi!
 
Kommer göra några tidsinställda under dagen så att ni fortfarande kommer vara uppdaterade!
Hanna och jag, guud vad jag saknar detta ♥



Vinnaren!

Den som hittade dom 4 felen först blev Mr bean, haha, fanns inget att länka till dock!
Rätt svar:
Bokstaven A på väggen.
Texten på hästens vänstra fram linda.
Fickan på din jacka på vänstra sidan.
Och fläcken på vänstra bak ben.



Hollister, my favorite store!

Här är bilder på köpen som gjordes idag! Är så galet nöjd och bara längtar tills det blir väder att använda allt, kommer bli så nice!
Armband från Hollister
Shorts från Hollister
Shorts från Hollister
Jeans från Hollister
Från H&M
Converse



Underbara dag!

Nu har jag och mamma nyss kommit hem från Emporia! Måste säga att jag har fått helt ny syn på det stället. Jag och en kompis var där när det nyss öppnat och då tyckte jag att det var alldeles för stort! Men nu måste jag säga att det är mitt favoritställe! haha
Berättar mer när jag kommer hem för nu ska jag ut till stallet!
En bild på mig och min outfit idag!



finn 4 fel!

Den som hittar dom 4 felen först vinner en länk!
Denna gången är vissa superlätta och vissa lite svårare, lycka till!
Orginal:
Redigerad:



Dagens outfit!

haha, strumpan för långt upp, piiinsamt! Detta var vår outfit på träningen idag!



Dags för film?

Träningen gick super! Vi blev verkligen pressade både jag och Pee Wee och båda två var svettiga från topp till tå ;)
Dagens träning var jättenyttig för oss, något vi verkligen behövde!
Vet inte riktigt hur jag ska berätta om träningen för vi gjorde så mycket, haha! Men pappa var med och filma, så ska se om där blev något bra men så länge får ni en bild på världens finaste ponny innan träningen:



Lördag

sorry för att jag inte skrev mer igår, men blev så irriterad på en grej så jag kunde bara inte skriva. åh, blir irriterad nu igen bara av att tänka på det..
 
I alla fall, nu på förmiddagen hade jag tänkt att jag skulle göra lite tidsinställda inlägg för hela veckan eftersom jag kommer ha så mycket att göra. När det är klart hade jag tänkt att jag skulle städa klart mitt rum, för igår började jag verkligen storstäda helt plötsligt och sen hade jag och mamma en myskväll framför en bra film på tvn och sushi!
I eftermiddag har jag träning för Helena och kameran kommer hänga med, sen om det blir film eller bilder får vi se då.
 
Vi hörs senare
den finaste som finns ♥



Utetävlingar!

Jag är så trött på vädret nu igen! Det är fullt med snö överallt, det räcker nu! Jag saknar sommaren något så otroligt mycket, solen, värmen, bada i havet, utetävlingar, skölja av hästen ute, bada med hästen i sjön och bara ta det lugnt, hur härligt är inte det?
Kom och tänka på häromdagen hur mycket jag saknar alla utetävlingar. För mig känns det knappt som tävling när man tävlar inne i ridhus! Nästa vecka ska jag tävla flera dagar i rad och det är ute, i alla fall framridningen, och vi har fortfarande snö och när solen står på smälter snön och då blir det frost vilket resulterar i att underlaget blir stenhårt? Vi får se hur vi gör med nästa veckas tävling, jag vet att det inte ger oss någon bra tävling med framridning ute om det blir på snö eller frost, och om det är frost är det inte bra för hästen heller.
Aja, saknar alla tävlingar ute i värmen, då slipper man alla dessa problem!
Bild på Pee Wee i hennes hage på stället där vi hyrde en box för att tävla derbyt. Hon hade två ingångar till hennes box och öppna man den ena gick kunde hon gå rakt ut i hagen, så när hon inte tävla så gick hon där ut och in och gjorde vad hon ville, haha! LYX!



Planer för mitt påsklov!

Äntligen lov! Igår hann jag inte att skriva något för hela familjen skulle iväg och äta middag hos några släktingar.
 
Tänkte att jag skulle skriva lite om vad jag kommer göra på mitt lov, då jag inte kommer blir helt ledigt detta lovet heller haha, men ni vet att jag älskar att ha saker att göra! ;)
 
  • Lördag - Idag ska jag träffa saknade ida i ridhuset med hästarna och så ska vi rida där tillsammans. När det är klart ska jag hem och plugga så att jag har det gjort sen under resten av lovet!

 

  • Söndag - Antagligen kommer jag ha lite mer uppgifter av skolan kvar så det ska jag helt få bort på söndag! Idag ska jag även träna för Helena.
 
  • Måndag - Pee Wee får vila för förhoppningsvis ska jag och mamma till Emporia för mamma har aldrig varit där.

 

  • Tisdag - Ska rida Pee Wee på förmiddagen och sen ska jag åka in till lund och ta en fika med Hanna! Som också är otroligt saknad!

 

  • Onsdag - Rida på förmiddagen och sen mot eftermiddagen/kvällen kommer julia och då ska vi iväg till make up store för lite fix och mys där, ska bli riktigt roligt! Efter det hade vi tänkt käka sushi, alltså en riktig girlsnight :)

 

  • Torsdag - Rida och förbereda inför tävling.
  • Fredag - Tävla!
  • Lördag - Tävla!
  • Söndag -Tävla!
 
  • Måndag - Bara ta det lugnt och va hemma och plugga!



ÅNGEST

Usch, har skuldkänslor. Jag har inte varit ute i stallet på 3 dagar och ska inte ut dit idag heller. Jag mår jättedåligt när man måste sitta hemma och plugga när man vet att sin häst egentligen mår bättre av att röra på sig, och eftersom jag älskar att rida mår även jag bättre av att få komma ut dit.
Jag ska troligtvis inte ut där imorgon mer än att snabbt mocka eftersom vi ska iväg till ett par släktingar och äta middag, så då har jag inte ridit på 5 dagar. Fy, får en klump i magen!
Jag vet att jag inte kan göra något åt det men har lovat mig själv att jag ska ägna mycket tid till henne på påsklovet! Det förtjänar hon.
Nej nu måste jag plugga, hörs!
 
Kan någon utav er få skuldkänslor när ni inte varit i stallet?



What doesn't kill you makes you stronger!

Jag har bara gått runt och deppat och varit nere och tänkt omedvetet på allt negativt runt om kring mig, men inget positivt! Jag behöver verkligen rycka upp mig!
Jag mådde så bra enda till halva vintern där jag bara hittade positiva saker med allt och jag kämpade, no matter what, men nu är det annat. Jag tänker bara negativt och det suger ut all den lilla enegi jag har kvar i kroppen, och det kan absolut inte fortsätta såhär!
Även ifall man inte tror på det så hjälper det alltid att tänka posivit även ifall det är något dåligt som hänt, man får rota ut det positiva och försöka glömma resten.
Jag har hört att det hjälper att skriva ner alla sina negativa tanker på ett papper och kasta det i en soptunna och man kan även tänka att man gör det i huvudet.
Jag har aldrig testat att skriva ner sakerna och kasta det men jag vet att det hjälper med att tänka det. Man tänker på allt negativt runt omkring och sedan tänker man att man kastar det i en stor svart soptunna med resten av dom andra negativa tankarna och sen rotar man fram det positiva och man ska efter det göra allt man kan för att glömma bort det man kastat. Det hjälper, tro mig!
Det är det jag behöver just nu, jag behöver skriva av mig, jag behöver någon som peppar mig, jag behöver helt enkelt den här enorma svarta soptunnan och kasta en hel del och move on!
Jag har varit väldigt lat på senaste tiden och inte orkat för "det spelar ingen roll" när jag pluggar tänker jag "jag orkar inte" och "det är inte lönt, det fastnar inte ändå" och ingenting blir bättre för det, precis tvärt om! Du intalar din hjärna att det inte går och varken du eller hjärnan ger det ett försök att ens prova!
 
Nej, jag är helt enkelt trött på detta nu, och jag har lovat mig själv att jag ska börja tänka på allt det positiva igen från och med när påsklovet börjar för jag mår såå mycket bättre då!



Makeup & bubbel

Ja tog en bild på det så ni kan läsa på bilden nedanför vad det handlar om.
Jag bestämde mig för att ta med Julia och det kommer bli så himla roligt och mysigt! Jag älskar sånt här, det är så härligt.
Datumet är ändrat vi ska dit onsdagen på påsklovet!



Tävlingsbilder




Längtar!

Kom och tänka på lite saker som jag ser fram emot som kommer hända inom ett halvår. Det känns så skönt att se att allt blivit tvåsiffrigt nu för jag längtar massor! För mig är det viktigt att man har saker att se fram emot, saker man kämpar för, det kan vara små saker som betyder mycket för en!
haha en rolig bild på mig och två av mina vänner! Som ni ser är det 80 dagar kvar tills vi nior åker till backen för att hitta på något roligt tillsammans! Ska bli super roligt verkligen!
Jag fyller 16 år! Känner mig redan som 16 haha
En av dom saker jag längtar mest till! Jag och Julia ska åka till Hong Kong och hälsa på hennes pappa och hans familj och där stannar vi i 2 veckor ungefär. Kommer bli så otroligt roligt och helt underbart! :D
SOMMARLOV! Vem längtar inte?



Hur lägger jag upp mina vardagliga ridpass?

När jag börjar börjar mina ridpass får jag först skritta i ca 10 minuter till ridhuset och då anser jag att hästen redan är lite uppvärmd i kroppen, fast oftast ser jag inte dessa tio minuterna som att skritta fram så när jag kommer till ridhuset skrittar jag fram 5-7 min till. Det bror väldigt mycket på vädret och tiden!
Är det sommar och jättevarmt räcker det med dessa tio minuter till ridbanorna men som nu på vintern är det superviktigt att hästarna blir lite varma i kroppen innan dom arbetas, så på vintern skrittar jag alltså fram en längre tid.
Bild från när jag skrittar fram Pee Wee
Efter jag gjort det börjar jag trava henne i lång och lagom låg form för att hon ska få sträcka på ryggen och komma igång lite och helt enkelt jogga fram för att bli ännu varmare i kroppen innan arbete.
Jag försöker att inte rida så mycket på fyrkantsspåret då jag inte tycker att det gör någon nytta utan jag gör alltid lite tempoväxlingar och rider på böjt spår som tex. volter eller serpentiner. Jag tycker att det böjda spåret mjukar upp hästen mer än om man bara travar längs fyrkantsspåret och ger hästen en bättre förberedelse inför kommande arbete. Detta gör jag i cirka 10-13 min.
Bild från när jag travar fram
När jag gjort det brukar jag ta en liten paus och ta av ländtäcke och jackor m.m och sedan kortar jag upp tyglarna lite mer och går in på stora volten och gör tempoväxlingar för att se om jag har henne med mig och få igång bakbenen lite. Efter det fattar jag galopp och gasar först på lite för att hon ska tänka framåt och galoppera på och få upp tempot lite. Jag galopperar inte fram så länge.
galopperar fram
Efter det samlar jag upp tyglarna och börjar jobba tempoväxlingar även i galopp, jag jobbar mer tempoväxlingar i galoppen än traven då vi behöver lägga ner mer energi på att stärka Pee Wee i galoppen.
När jag gjort det och det känns bra i galoppen så brukar jag ta en paus så hon får pusta. När jag sätter igång igen brukar jag direkt jobba med galoppen i olika rörelser eftersom det är Pee Wees svåraste gångart och om den blir fin så är även traven fin sen när man bryter av för då är hon så lösgjord.
Det bror också på om jag ska jobba galoppen eller traven just den dagen, för oftast så väljer jag bara en av dom två gångarterna och jobbar bara pyttelite i den jag inte väljer.
Ett ridpass är i genomsnitt i 45 min, ibland mindre och ibland mer!
 
Hoppas att ni fick svar på det ni ville och att jag fock med allt, annars är det bara att fråga!



Mer bilder!

Här kommer mer framridningsbilder ifrån tävlingen denna helgen!



Bilder ifrån tävlingen

Här kommer en del bilder ifrån framridningen. Man ser att det var jättedammigt i ridhuset på dessa bilder men man ser lite ändå.
 
Alla bilder är fotade av snälla Julia! tack så mycket!



Malmö Ridklubb 17/3

Helgens tävling gick inget vidare och jag tar helt på mig det! Pee Wee var jättefin men jag var alldeles för nervös och ville för mycket att det skulle gå bra så jag klantade till det..
 
Pee Wee var jättefin på framridningen, men hade önskat att jag kom igång lite snabbare för jag hann inte göra några rörelser förutom enkla byten innan jag skulle in på banan. Försökte bara få igång bakbenen i galoppen så mycket som möjligt och det gick ganska bra! Det var så otroligt dammigt inne på framridningsbanan så man riktigt kände hur man andades damm vilket kommer snynas på bilderna också.
 
På volten innan vi gick in på banan var hon fortfarande fin och jag kände att jag skulle kunna vinna alltihop om vi gjorde en bra runda, och när vi kom in på banan började hon direkt spänna sig för staketet vilket är konstigt för hon reagerar aldrig på staketet i vanliga fall. Direkt när domaren blåste i pipan blev jag riktigt nervös vilket resulterar i att jag blir stel och börjar "rida för mycket".
Det kändes verkligen inte bra inne på banan och vi fick en hel del missar som bland annat gloppinslag i den första travökningen och jag red så slarvigt så volterna som vi annars brukar göra toppen blev way to big..
Jag var så galet arg på mig själv när jag kom ut ifrån banan, jag kände att jag hade kunnat fixa det och jag ville visa alla ett toppen resultat och då satte jag väldigt höga krav på mig själv, och som vanligt blev det så att jag inte klarade av pressen och klantade till det, precis som det alltid blir när jag sätter för höga krav på mig själv, varför lär jag mig inte bara det?..
 
Jag är fortfarande så otroligt galet arg på mig själv för att jag gjorde ett sånt stort misstag med sätta den pressen på mig själv när jag vet innerst inne att jag redan har dom höga kraven på mig själv och om jag sätter ännu högre blir det bara pannkaka av allt..
Jag kan bara säga att jag tycker det är pinsamt, finner inga andra ord för tävlingen. Jag vet och har fått höra så många gånger på träningar vilka procent jag egentligen ligger på och jag tycker faktiskt synd om min ponny över hur jag klantade till det.
Resultatet blev 61 % vilket inte är katastrof men om man som sagt jämför med träningar och förra starten vi gjorde i LA:P1 som låg på 66 % så är jag så besviken på mig själv..
Bild från när jag travar fram på framridningen
 



pluuugg!

Jag lovar att jag ska berätta mer om tävlingen, så länge kan jag säga ett ord: pinsamt! Hinner dock inte idag, har farm tills nu bara legat och kollat på tv men har nationella kemiprov imorgon och jag känner att jag är rätt körd då jag inte ens öppnat boken ännu.. haha, heja snöstoooorm snälla!
Två snabba bilder på mig i soffan right now



Nu startar jag!

Nu gör jag min start för dagen och jag hoppas att jag kommer ut nöjd! Håll tummarna!



Mål för idag

Idag har jag en sen start vilket är superhärligt! Nu på morgonen ska vi fira mammsen som fyller år, stort grattis världens bästa mamma! ♥  Och sen bär det av till stallet för att fixa all mockning och skötsel innan tävlingen så vi slipper det efter, för då ska vi fira mamma ännu mer och då får vi lite gäster.
Idag ska jag starta LA: P1 och tänkte skriva lite mål för dagen.
Idag satsar vi på ungefär på 65 % minst, och även på vinst. Vi är bara tre stycken så då blir det bara en vinnare och jag ska rida som bara den så att förhoppningsvis jag och Pee Wee blir vinnarna! ;)
haha nej, men vi ska göra så bra ifrån oss som det bara går, man kan inte göra mer än sitt bästa, eller hur?
 



Grattis!

Grattis på födelsedagen VÄRLDENS BÄSTA MAMMA! ♥



Dagens träning!

Snacka om att Pee Wee var helt galet laddad!!
När jag travat fram lite på långa tyglar och glopperat några varv så kom helena in och frågade om vi skulle börja med att rida programet direkt utan att ha gjort något alls innan, blev lite paff men gjorde det såklart, haha ;)
Efter det så såg Helena precis vad det var jag gjorde "fel" på framridningen och berättade precis för mig hur jag skulle göra.
Vi jobbade sen med att jobba upp henne i fronten och att jag skulle hålla mina skänklar helt borta från hennes sidor och så fort hon drog upp huvudet skulle jag direkt bara gasa på rejält! Detta + enkla byten var det vi gjorde under träningen vilket var väldigt nyttigt och bra för oss båda! Pee Wee blev superfin och oehört taggad och laddad!!
Vi avslutade med att rida LA: P1 igen för att jag skulle känna skillnaden och det gjorde jag verkligen!
Första gången jag red det var hon inte uppe i fronten och galoppen blev hackig p.g.a att hon inte hade tillräckligt aktiva galoppsprång och aktiva bakben, men sista gången vi red det var det helt annat och allt som inte var bra i första var jättebra i andra. Jag är såå taggad inför imorgon, det ska bli så himla roligt!
 
 



Lite fix!

Idag är det en liten fixdag! Jag har varit och tränat för Helena och mer om det kommer jag att skriva ikväll.
Nu ska jag iväg och sola och sen ska vi fixa mina ögonbryn och göra lite hårinpackningar, lite mys alltså!
När det är klart kommer jag bara sitta och plugga så det kommer inte bli så värst bra uppdatering just idag, men om ni kollar in senare ikväll så kommer jag ha gjort ett inlägg om dagens träning för Helena.
Träffade Julia idag och hon kommer följa med imorgon på tävingen vilket jag tycker är super roligt och jättemysigt! ♥



Planerade tävlingar

Tänkte visa lite tävlingar jag anmält mig till som det ser ut just nu framöver!
Vår debut nationellt närmar sig och nervositeten kryper sig på.. Hur det än går så kommer vi att köra på med nationella tävlingar för det känns inte så lönt att tävla regionalt. Jo visst, kanske någon LA: P1 och FEI klass regionalt men egentligen är det nationellt som gäller.
 
17/3 Malmö Ridklubb - Det är tävlingen jag ska på i helgen och det är bara för att få någon start innan de nationella. Det blir en regional LA: P1
 
29/3 Hästhagens RF - Här kommer vi att tävla en klass 3 dagar i rad. Debuuuut!
Första dagen: Reg FEI Inledande
Andra dagen: Nationell FEI Lagtävlan
Tredje dagen: Nationell FEI Lagtävlan
 
21/4 Willands RF - Nationell FEI Lagtävlan
 
28/4 Hässleholms hästsportförening - Nationell FEI Lagtävlan
 
Det är såhär det ser ut just nu, kanske blir några ändringar men just nu är det planerat såhär!
suddig tyvärr



Gårdagens ridpass!

Igår gick det så otroligt galet bra! Var helt lycklig när jag gick ifrån ridhuset!
Tränade i stort sätt bara galoppen. I början lät jag bara henne galoppera på och efter en sund samlade jag upp och gjorde tempoväxlingar hela tiden så att hon skulle få igång sina ben. Hon fick såklart en paus och sen körde jag på med galopp igen fast då gjorde jag den övningen vi gjorde hos helena och verkligen pressade henne så att hon fick kämpa på och som omväxling gjorde jag någon ökning och enkelt byte.
Övningen är väldigt tuff för hästen och dom får verkligen anstränga sig och med det sagt så blir dom genomsvettiga, men övninen är riktigt bra och ger resultat! Jag gör den inte så ofta eftersom den är mer krävande än vad man tror men jag gör den med jämna mellanrum och mäker redan skillnad!
Efter gårdagens ridpass så var Pee Wee helt lösgjord och stadig på tygeln och galopperade på med aktiva språng, hon frustade även väldigt mycket i slutet och det är ju inget annat än positivt! Kan det blir bättre?



Mina schabrak

Fick önskan om att visa bilder på mina schabrak så förra helgen så tog jag mig tiden att fota mina schabrak jag använder till vardags och träningar, mina tävligs schabrak för komma i ett enskillt inlägg.
 
Någon som märker att jag älskar HV Polo? ;)
Mitt mest använda schabrak! Superbra passform och ligger på samma plats under hela ridpasset. Detta schabraket använder jag mest av alla schabraken i vardagen. Riktigt bra kvalité och supersnyggt, alltså en stor favorit! HV Polo
Ett av mina snyggaste schabrak! HV Polo
Även detta är ett av mina snyggaste! HV Polo
Riktigt läcker färg! Schockemöhle
HV Polo
Ett schabrak jag hittade när vi var på Falserbo Horse Show. Global
Är egentligen inte så förtjust i hansbo schabrak. Köper man ponny är dom så otroligt små i storleken och köper man full är dom så otroligt stora! Där är inte någon speciellt bra passform heller.
Men tyckte att detta var så snyggt till gula lindor så det följde med hem! Hansbo
Har aldrig använt detta schabrak. Jag tycker att det är jättefint men det är väldigt stort så det väntar jag med till nästa häst. Haglunds
Detta är ett ullared schabrak. Inte så nöjd med detta eftersom det har en så otroligt dålig passform.. Används, om det har tur, när jag rider ut.
 
Har fler nere i källaren som jag tycker är urtvättade och inte så "roliga" längre som jag inte använder, så känns inte så lönt att fota och visa dom. Har även ett jättefint hansbo schabrak som jag fick av min kompis Julia, men det är i storlek ponny och det går bara inte att använda.. Vilket är jättetråkigt!
 



plants for today!

  • Stallet
  • Bjärred!

Jag är såå arg!!! Det är vinter nu här i skåne för 7428620 gången! Det bara snöar och snöar och snöar.. Bilr snart deprimerad, vill verkligen inte ha mer snö nu!




Dagen idag!

Idag har jag mitt sista prov för denna veckan, så skönt! Imorgon, torsdag, är vi lediga och på fredag går vi bara halva dagen för sen på eftermiddagen är det kurs. Helt amazing!
Idag ska jag rida ut en runda på Pee Wee hade jag tänkt, får se hur snabb jag är ut till stallet för hade tänkt att jag skulle klättra men om jag tar längre tid på mig blir det en kortare runda.
Annars för övrigt händer det nog inget roligt idag för min del, men vi hörs och ni får ha det bäst så länge!
sötaste ponnyn på bild!



Några bilder

Här är några bilder, får se hur jag gör med resten. Om jag ska lägga upp alla i ett eller om jag ska sprida ut dom lite



Godmorgon!

Idag ska jag gå till skolan för första gången denna veckan! Gårdagen var hemsk och riktigt tuff för oss alla.. Men det är underbart att se alla fina människor som faktiskt bryr sig och skriver ett litet meddelande bara för att visa att dom finns där för en, det är en underbar känsla och jag är otroligt tacksam för det!
Det är väldigt tomt och tyst i huset men vår underbara hund har det säkert toppen med alla sina vänner uppe bland molnen ♥
 
Idag slutar vi lite tidigare och jag hade tänkt att jag skulle till ridhuset och rida ett dressyrpass men sen kom jag att tänka på att vi har prov imorgon som jag inte börjat plugga till så hon får nog vila idag.
Under dagen kommer lite bilder ifrån hagen igår på min ponny, hon ville helst inte vara med på bild men tror att jag fick något jag kan visa i alla fall ;)



R.I.P

R.I.P världens finaste hund! Man hade inte kunnat haft någon bättre hund än dig! Jag älskar dig! ♥



Nyss kommit hem!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit i stallet hela förmiddagen.
Har fixat lite och tagit några bilder på Pee Wee i hagen o.s.v Efter det tog jag en supermysig skrittrunda i solskenet!Finns nog inget bättre än att bara få sitta och njuta och rensa tankarna.
 
Nu ska jag gå ner till min hund och mysa.. ♥
Tog någon bild på Pee Wee innan jag hoppade upp



En okoncentrerad Frida på träning

Idag har det varit blandade känslor ledsen/glad, trött/uttråkad, omotiverad/peppad. Allt på en gång!
Exakt hela förmiddagen har jag legat i sängen med min katt och vilat och stundtals sovit. Skönt men tråkigt.
 
Idag på träningen kände jag mig väldigt okoncenrerad och dessutom kändes det hela tiden som om att jag skulle kräkas. Det var inget som märktes för någon annan, men man känner det själv hela tiden. Tankarna går hela tiden på annat håll liksom!
Pee Wee var superfin redan ifrån start och var mjuk och följsam hela tiden! Hon var lite svår i galoppen i början men vi gjorde även en jättesvår övning som vi aldrig gjort förut, som jag kommer fortsätta med här hemma och den kommer göra susen för oss!
Övningen handlar om att hästen ska sätta sig på sina bakben. Du går in på en diagonal i sluta och efter ungefär 5-6 språng så lägger du en volt åt det hållet hästen är böjd åt och det är superviktigt att man håller koll på yttersidan och har den med sig hela tiden! Och ur volten fortsätter du på diagonalen i sluta och lägger en volt till.
Det var svårt nu första gången, men jag älskar utmaningar så detta ska vi nog få koll på det med!
Efter vi gjort det så red jag igenom LA:P1 utan att ha gjort några rörelser som finns med i programet innan.
Helena ville bevisa för mig att om jag får Pee Wee på bakbenen kan hon göra vad som helst utan att man gjort det innan. Och hon hade så rätt!
Pee Wee var superfin genom hela programet och vi var såå nöjda med henne! Jag är så peppad inför helgens tävling så jag kan knappt sitta still!
Så här har min dag sätt ut! Mysigt det med ♥



Det ofattbara

Många undrar säkert vad som har hänt och vad det handlar om. Ni minns att jag för någon dag sedan berättade om min hund som är jättesjukt och har en dålig lever? Vi skulle ju testa det här fodret och se om han ville äta men det gör han inte.. Och han ska inte lida!
Jag börjar gråta nu igen bara av att tänka och skriva om det! Jag har så otroligt svårt för att tänka mig familjen Fransson utan vår älskade hund.. Han är en del av oss, en familjemedlem!
Han har varit med sedan jag var 6 år gammal och detta som händer nu är ofattbart för mig.
Han är verkligen världens finaste och mest góa hund som finns! Vi älskar dig, och glöm aldrig det!
 
Det har varit mycket tårar p.g.a detta den senaste tiden och det känns som om att jag inte har någon ork kvar i kroppen.. Idag ska jag bara ta det lugnt och senare på eftermiddagen blir det träning för Helena.
Imorgon blir jag nog hemma ifrån skolan, jag ska på förmiddagen fixa i stallet och ta en lång runda på Pee Wee i skogen och efter det ska jag bara gosa med vår hund den sista tiden.. ♥
 
Jag kan inte lova er uppdatering imorgon då det är en jobbig dag för mig
Jag älskar dig finaste du!!! ♥♥



If tears could heal you

"Behöver inte killar smink, behöver inte tjejer det heller"
 
Gråtit så att det svider i ögonen.. Jag orkar bara inte gå in på mer ikväll, tell you tomorrow



Dagens ridpass!

Idag var det nog mer miljöträning än igår! haha, Men det är riktigt bra!
Det blåser verkligen riktigt mycket, så mycket så att dörren/porten in till ridhuset öppnades en gång var 5te min och smällde igen med en riktig duns!
I början var Pee Wee ganska stressad över dörren och jag var rädd att man skulle få den på sig när man red förbi men vi hade tur att inget hände ;) Efter en stund blev Pee Wee van och brydde sig inte ett dugg!
Idag tränade vi på saker som vi redan kan men jag pressade Pee Wee lite extra så att vi kan utveckla rörelserna lite så att det sen blir enklare inne på banan. Hon var otroligt fin måste jag säga!
Vi gjorde öppnor och slutor längs långsidan, travökningar, skänkelvikningar, enkla byten, volter i galopp, volter i trav och ut ifrån volten gick vi direkt in i öppna.
Som sagt så var hon riktigt duktig idag och hon gjorde precis som och skulle och lyssnade fint på vad jag sa! Mycket beröm till en fin ponny alltså!
 
Imorgon bär det av till Helena för dressyrträning, ska se om vi kan ta med kameran så att pappa kanske skulle kunna filma lite, men vi får se!



Det känns awesome!

Igår kväll satt jag uppe väldigt länge och fixade en del grejer till bloggen, bland annat designen!
Jag är så spänd på hur designen kommer bli, satt länge och klurade på något nytt. Men nu är den iväg skickad nu är det bara till att vänta och se!
Fixade lite andra saker till bloggen igår natt också! Förhoppningsvis något ni kommer att tycka vara roligt lite längre fram!
Jag är i alla fall helt slut nu men det är en härlig känsla när man fått så mycket gjort!
 
Idag bjuder annars dagen på samma saker som igår, stallet, ridning, träning, plugg och ännu mer till bloggen!
Helt underbart ju
Bild från Svenska Ponnyderbyt 2012



Dagens ridpass!

Idag var det första dagen på hela veckan som jag faktiskt red Pee Wee, alla andra dagar har vi bara varit ute och gått.
I alla fall så hade Pee Wee otroligt mycket energi idag, nästan för mycket. Tror det blev en blandning mellan energi, stress och nervositet för det blåste som bara den! Trodde jag skulle flyga av Pee Wee och när vi väl kom till ridhuset knarra det överallt och det lät som allt skulle falla ihop. Bra miljöträning om inget annat! ;)
Idag tränade vi mest på överstrykning då jag har lite lätt panik över den.. Jag vet inte hur det ska kännas för jag har aldrig ridit en häst som kan och som jag testat det med så jag har svårt för att lära Pee Wee det när jag själv inte kan. Menmen, det löser sig nog!
I början förstod hon inte vad hon skulle göra men efter några gånger tyckte jag att det blev helt okej i alla fall, en början i alla fall.
Red även några rörelser ifrån FEI Lagtävlans programet och lite travökingar vilket gick superbra!
Pressade henne ganska mycket idag så imorgon ska jag rida ett lika hårt pass men med rörelser som hon verkligen är duktig på så att hon får mycket beröm och känner att hon vill fortsätta att kämpa!
Vi vill ha sommar!
 
 



Bloggar jag klickar in på

 
 
Det var längesedan jag tipsade om bloggar känner jag så tänkte skriva upp dom bloggar jag läser och skriva varför jag läser dom!
 
Kenzas.se - Kenza är en av dom tjejer som ger mig inspiration till olika saker här i livet. Jag läser inte det Kenza skriver men jag kollar alltid väldigt nogrannt på bilderna. Hon är så otroligt vacker och det går inte en dag utan att jag går in och kollar på nya bilder på tex. Today´s Outfit som hon lägger upp i stort sätt varje dag.
 
Angelicablick.se - Angelica är den tjej som verkligen ger mig mest inspiration! Hon är så galet snygg och blir helt otroligt bra på bilder! Det är samma sak här, läser inte hennes inlägg men kollar nogrannt på hennes bilder. Även Angelica gör helt amazing outfits precis som Kenza.
 
Zarish.blogg.se - Zara Larssons blogg läser jag för att jag vill se hur det går för henne. Jag gillar alla hennes låtar och tycker att hon verkar vara en väldigt pigg och "sprallig" tjej som vågar bjuda på sig själv!
 
Kissies.se - ja varför? Det kan man fråga sig. Kan tycka att det är roligt att läsa hennes inlägg där hon provocerar och kolla på hennes bilder såklart.
 
Juliawesen.se - Julia är min bästavän och vi är tajta som få! Vi har så otroligt roligt ihop och Julia är en av dom som betyder mest för mig. Julias blogg läser jag för att hon är min bästavän och för att jag vill se bilder på hennes fina ponnys!
 
Liinadolk.blogg.se - Lina och hennes fina häst OJOJ är en tävlingskonkurrent för mig och såklart vill jag ju läsa hur det går för dom!
 
Dressyrmupparna.se - Läser deras inlägg om dom har intressanta rubriker annars kollar jag bara på bilder!
 
Ponnysanning.com - Det är ingen blogg som jag bara måste gå in och titta på, men kikar in på den ibland. Mest när jag känner att jag vill läsa lite annat, eftersom det är en nyhetsblogg inom ridsport!
 
 Denna gången har jag skrivit bloggarna i den ordning jag går in och tittar på dom! Hoppas ni fick några tips!



Dagens planer!

Fy vilket hemskt väder! Det blåser som jag vet inte vad. Jag hoppas jag får energi till att göra det jag ska idag:
 
  • Stallet. Rida och fixa! Hade tänkt att jag skulle lägga lite extra tid där ut idag.
  • Ut och jogga
  • Plugga
  • Bloggens design

Så blir väl mina planer för idag. Hoppas bara jag får orken att ut och springa i detta vädret..




Roligt att ni uppskattar det!

Igår när jag kollade instragram såg jag att en liten page om mode som hade taggat mig i en bild, jag skyndade mig in för att se vad det handlade om eftersom jag inte hade en enda aning!
Såg sedan att det var massor av fina kläder och fräcka skor och ja helt enkelt en awesome fashionpage på instragram där jag hittade lite av kenzas outfits, mitt i allt kom en bild på min outfit som jag bara lagt ut på bloggen och på facebook. Tänk att jag blir länkad på samma fashion sida som kenza!
Det känns häftigt att få insperera andra människor inom mode och att man får bekräftelse på det nu också!
Dethär var verkligen roligt och gav mig en stor knuff att fortsätta med det jag gör! Ni är bara bäst!
Sidan heter amazingcoolfashion, gå in och följ!



Rätt svar!

Http://meeforyou.blogg.se var den som hittade felen först. Bra gjort!
Felen:



Otroligt!

Det är värt att kolla på filmen!
 



Dålig lever..

Vår hund har inte velat äta på länge och han blir bara smalare och smalare och vi har gjort ALLT för att han ska äta, verkligen allt! Han är 10 år gammal och förr när man kom in i huset flög han upp för att häsla och han var nästan jobbig så mycket energi han hade, nu ligger han bara kvar i korgen och har man tur så kollar han på dig.
Vi har bästämt i familjen att vi verkligen inte vill att han ska lida, så gör han det får vi ta bort honom...
Men vi ville att han skulle få en andra chans att bli bättre, vi har gjort allt vi kan men nu är det lite upp till honom.
Vi ringde hem en veterinär igår som kom och tog blodprover och lite sånt, han var faktiskt ganska pigg då och kom och hälsa! Samma kväll fick vi reda på resultatet och det visar sig att han har en dålig lever men att allt annat är som det ska!
Veterinären berätta för oss vad vi skulle göra framöver och vi skulle köpa hundmat som är speciellt för levern och då är det ju upp till vår hund själv ifall han äter maten eller inte, annars finns det inte så mycket mer att göra..
 
Detta är fruktansvärt och otroligt känsligt för oss nu och vi bara hoppas på att han vill äta maten så att han kan må bra igen!
Vi älskar honom otroligt mycket, han är som en familjemedlem för oss och vi kommer göra det som blir bäst för honom, vi älskar dig vackra hund ♥♥
Bilder ifrån denna vintern ♥



Happy birthday the blog!

Idag fyller bloggen 1 år! Happy birthday!
Detta året har gått otroligt fort och jag hoppas det blir många fler år tillsammans med denna blogg och alla fina bloggläsare, förr bytade jag blogg konstant hela tiden! Jag kan inte förstå hur jag har kunnat göra så hela tiden, men när jag öppnade denna bloggen började jag med att skriva
 
"Nu har jag landat här på en egen blogg. Har hoppat runt på väldigt många bloggar, men nu fasen stannar jag här i ialla fall 1 år! Har sagt det på varje blogg.. Men nu menar jag det!"
Och här stannar jag!
 
Då är det sagt, och då säger jag nu 2013 att jag stannar här ett år till, länge leva bloggen!
 



Veckans tränings schema!

Måndag: Vila
Tisdag: Rida i ridhuset
Onsdag: Rida ut/ Gå ut och gå
Torsdag: Rida i ridhuset
Fredag: Vila
Lördag: Träna för Helena / Rida i ridhuset
Söndag: Träna för Helena / Rida i ridhuset



Dagens outfit a lá Frida Fransson

Nu när kavajen är avslöjad kan jag lika bra visa några bilder med den på
Kavaj från H&M / Blus från H&M / Jeans från Monsoon / Skor från Bianco



Fundering..

hm, jag funderar på att ändra om helt i min blogg.. Att skriva om båda mina liv precis som Nellie Berntsson.
Fick en fråga här på bloggen om min kavaj på en bild jag la upp på facebook och tänkte att man kanske saknar att läsa lite om mitt liv utanför ridsporten! hm, får fundera vidare på den..
 
Jag hatar när man ber om ursäkt för att man inte har bloggat o.s.v  men det måste jag göra idag! Igår hann jag inte med bloggen då jag om mamma fotade en hel del och sen hade jag träning för Helena med Pee Wee, härligt att jag hinner med båda!
Nu har jag massor av bilder att välja mellan och kan klura ihop en design, så spännande!



FAIL!

Bjuder på ett par failbilder ifrån fotograferingen igår! Jag halkar och Pee Wee ler på nästan varje bild, haha



sneak peak!




What a feeling!

Photoshoot med denna låt på högsta volym! kan det bli bättre?!
 



Photoshoot!

Gud vilket underbart väder det är! Bara av att se solen blir jag helt varm innombords!
 
Jag vaknade kl 7 idag i värsta paniken om att jag skulle bli sen till skolan och inser senare att det är lördag..haha
Idag blir det nog photoshoot när det är så fint väder, jag ska göra allt för att hinna med att både ta bilder på mig själv OCH på mig och Pee Wee tillsammans! Får se hur det blir..
För övrigt blev mina andra planer för dagen inställda idag, men varför och vad det var kommer upp i ett inlägg senare i eftermiddag/kväll.
Inte så roligt inlägg kanske men kände att ni måste veta var jag kommer hålla hus eftersom det inte kommer bli så mycket inlägg nu när dagen blev full i alla fall!
Nej, nu ska jag sätta igång. Vi hörs sen alla underbara



RSS 2.0