Sammanfattning av vårt tävlingsår 2013

Som man kan läsa i de andra inläggen om vårt tävlingsår, så har vi inte tävlat nationellt hela året. Vi kvalade dit väldigt fort men ville inte förhasta oss och startade därför lite regionalt.
När vi väl började tävla på nationell nivå så fick vi en tuff början! Jag kunde absolut inte hålla mina nerver i styr och blandade ihop alla banor. Det var ett tag som ni märkte där jag red fel på varje tävling. Det blev liksom en grej av det, en tröskel, som jag var tvungen att komma över för det var något som hade låst sig i mitt huvud att "jag kommer rida fel" och "det var här jag red fel sist".
Mina nerver har faktiskt förstört lite för oss. Det har kännts så konstigt att vara uppe på den nivån som mina kompisar och mina "små idoler" och tävla mot dom. Jag har tagit min ett-åring hela vägen hit själv och nu tävlar vi uppe i toppen! Det var något jag aldrig trodde skulle hända!
Efter ett tag så släppte det i alla fall och jag började verkligen rida inne på banan och få till allting, vi fick en hel del roliga meetings-minnen med oss på vägen! 
Efter det kom det en liten period där domarna var lite.. konstiga ibland.. haha! De hade oss på 5 % skillnad o.s.v men värst var ändå den tävlingen där de hade 8 % skillnad mellan procenten, galet! 
Efter det var det dags att runda av året på lite regionala tävlingar igen vilket gick jättebra då vi fick några vinster med oss hem.
 
Om jag ska beskriva detta tävlingsåret med ett ord så hade det varit: Lärorikt
Vi har inte ens tävlat ett helt år på nationell nivå och fick 1 SM-kval och 5-6 gånger där vi var 0,5% och 0,2% ifrån det där sista sm-kvalet.
Jag är otroligt nöjd över detta året då jag lärt mig så otroligt mycket. Vi har fått mer rutin och jag har inte tävlat mot någon utan jag och Pee Wee har tävlat för oss själva, mot oss själva. Vårt mål på varje nationell tävling har varit att komma över 60 % så vi sen kan klättra oss uppåt i procenten!
 
Detta året ser jag verkligen fram emot! Pee Wee är så galet fin just nu och vi kanske kan få ett upprepat "2012 år" fast på nationell nivå. Jag känner mig inte nervös alls utan bara förväntansfull och längtar efter att få visa upp henne och våra framsteg som vi har gjort! Jag har inget att bevisa för någon längre. Jag tog min ponny hit, JAG och ingen annan! Detta är mitt sista år på Pee Wee och jag ska bara njuta av varje steg hon tar!



Vårt tävlingsår 2013 Del 3

Vår nästa tävling var ett meeting uppe i jönköping och det blev verkligen en lärorik helg!

Dag 1: Första dagen hade jag två starter, både FEI mästerskap och FEI Lagtävlan. Pee Wee var så extremt fin på framridningen till första klassen! Vi var helt i chock, jag kunde bara sitta där och njuta medans hon gjorde allt jag ville! Väl inne på banan sen gick det inte alls bra, vi hade suupermycket missar hela tiden.. Slutade därför tyvärr på nästan 62 %. Domarna hade oss på 61,5% , 58,2 % och 66% hela 8% skillnad!! Skulle man skratta eller gråta?!

Till andra starten sen var Pee Wee väldigt dum. Hon gjorde allt som jag inte ville att hon skulle göra och bad jag henne om en sak gjorde hon precis tvärt om. Hon var så tjurig mot mig och ville allt förutom att samarbeta. Ni kan ju räkna ut själva hur det gick på banan! När vi lämnade tävlingsplatsen sen kunde jag bara inte hålla mina tårar inne. Jag var så extremt ledsen och fattade verkligen inte hur hon kunde göra så! Resultatet på den ritten blev i alla fall bara 58 %

Dag 2: Inför nästa dags tävling så var jag förbannad. Fortfarande väldigt besviken men jag visste ändå vad jag var tvungen till att göra. Mitt enda mål med denna start var att visa henne vem det var som bestämde och det var viktigt att det skulle göras just den starten för att hade jag väntat skulle hon fortsatt med att vara så dum framöver. Jag var tvungen att sätta stopp på det direkt! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om ritten då den inte var någon höjdare, jag hade bara en uppgift och det var det som gällde. Jag vann över Pee Wee och hon var genomsvettig när hon kom ut från banan. Jag visste att procenten inte skulle bli bra men jag var nöjd ändå för att jag hade vunnit fighten! Resultatet blev nästan 60 %.

Dag 3: Jag var lite spänd på hur Pee Wee skulle vara inne på banan inför denna start. Hur hon skulle reagera. Jag startade väldigt sent på dagen och hade ingen motivation alls! Men såklart var det bara till att köra på. Precis när vi kommer till framridningen öppnar sig himlen och det bara öser ner. Inte nog med det utan det började blixtra extremt och alla hästar flög hit och dit! Pee Wee var faktiskt lugn, men jag ska erkänna att jag blev rädd. Just eftersom vi var uppe på en liten kulle också! Alla hästar samlades inne i ett liitet ridhus och det kom bara fler och fler hästar dit. Jag försökte att rida fram men det var nästan omöjligt eftersom både jag och Pee Wee var helt genomblöta!! När det värsta var över satte dom fart på tävlingarna igen och då stängde ridhuset, så det var bara till att ge sig ut! När vi kom till banan igen fick jag total panik! Det var en liten hörna som inte var en sjö inne på banan. Jag ville BARA hem, det kändes orättvist mot både mig och Pee Wee efter den tuffa helgen vi haft. Men mina föräldrar vägrade att avanmäla mig och efter ett tag tog jag mig samman och satte fart igen. Jag fick skärpa till mig, jag har aldrig gett upp innan så varför skulle jag göra det nu?

Jag måste säga att jag är väldigt glad att jag startade då det gick väldigt bra! Galoppen var väldigt fin och traven också såklart! När jag kom ut var jag jättenöjd och Pee Wee fick mycket beröm. Resultatet blev till sist 63,5 % vilket jag var nöjd med! Jag åkte hem med ett leende på läpparna och det var trots allt en fantastisk helg! Mycket mycket lärorik! Inte nog med det för jag fick även pris för bästa horsemanship och det var inte mer än perfekt efter denna helg! Det var olika människor som röstat fram mig och de hade skrivit ner många fina saker om mig. Vilken helg!

Vår nästa start var på hemmaplan, ringsjöorten. Här startade vi regional LA: P1 och regional FEI Inledande. Till första klassen, som var LA: P1, gick Pee Wee super! Hon bara dansade fram och vi hade inga missar! Resultatet slutade på 68 % och vinst med 3 % marginal till nästa ryttare!

Till andra klassen var jag helt slut i hela kroppen och gjorde väldigt många ryttarmissar. Så där slutade vi tyvärr bara på 62,5 %

Efter det åkte vi på en lite lungnare tävling i Malmö för att avrunda året. Vi startade en regional LA: P1 som gick bra! Resultatet blev 66,3 % och vinst!

Sedan var det dags för vår sista tävling år 2013 som var DM. Tävlingen gick helt okej, men vi hade lite missar. Tyvärr fick vi bara 61,5 % men vi lyckades trots allt bli 3a i skåne! Vi missade dock tyvärr prisutdelningen till häst.. Men det var ändå ett bra slut på vårt tävlingsår 2013!

Jag har tyvärr inga bilder från den tävlingen så det är en bild från tävlingen innan

 
Detta var sista delen av vårt tävlingsår 2013! Ikväll kommer en sammanfattning



On my way to the gym!

Nu ska jag och min syster in till lund för att gymma! Efter det ska jag hem och göra vid mig för att åka tillsammans med mamma för att se om vi kan hitta något snyggt ute i butkerna för mina julklappspengar! 
Senare i eftermiddag åker jag till bjärred en stund och sen blir det hem och plugga..
Pappa är supergullig och mockar och så till min lilla ponny idag! Alltså står det vila på schemat för henne idag och uteritt imorgon :)
 
Vi hör senare med lite mer intressanta inlägg när jag kommer hem från gymmet!
Förra vintern



Vårt tävlingsår 2013 Del 2

Vår nästa start var i klippan där vi startade Nationell FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap. Jag kommer inte ihåg mycket av den tävlingen och jag har inte skrivit något om den här på bloggen (?) vilket är lite konstigt. Men men, resultatet blev i alla fall 61% i FEI Lagtävlan och 61,5 i FEI Mästerskap.

 

(jag har inga bilder här ifrån)

 

Vår nästa tävling var i hermanstorp som jag och pappa åkte på själva, vilket var jättemysigt!

Första starten var FEI Mästerskap som gick helt okej, det var dom enkla bytena som inte satt till 100% eftersom jag inte vågade samla henne tillräckligt mycket. Men jag var nöjd med denna ritt, resultatet blev 62,6 %. Till vår nästa start började det ösregna och blixtra som tusan, banorna blev dessutom sjöar och vi övervägde att stryka oss och köra hem. Men en liiiten stund innan min start slutade det blixtra så vi körde på! Pee Wee kravlade runt där inne på banan och fick trots allt ihop 64,8%. Extremt nära ett sm-kval!!

Vår nästa start var i åstorp. Vi tävlade i två dagar, 2 starter första dagen och 1 start andra dagen.

Första dagen gick det ganska bra. Vår första klass, FEI Lagtävlan, gick helt okej. Vi slutade på 62 % och denna starten var också vår första gång som vi blev extremt nerdömda. En domare hade oss på över 65%, alltså sm-kval, och en hade oss på 59%, vilket enligt mig inte är godkänt. Väldigt konstigt hur det kan skilja så!

Vår andra start den dagen gick väldigt bra! Vår enda miss var att Pee Wee råkade snubbla till ordentligt i den ena hörnan men annars var det inget. Vi slutade på 63,8% i FEI Mästerskap.

Andra dagen vräkte det ner och underlaget blev katastrofalt! Det var inte många hästar som klarade av att gå på banan utan att snubbla eller få några taktmissar. Pee Wee var trots det fantastiskt fin på framridningen men inne på banan blev det lite försvårt och vi fick lite för många missar p.g.a underlaget. Resultatet blev vi ändå besvikna över då vi fick 61,5 % och den rundan var värd mer. Jag var i alla fall nöjd när jag åkte hem för Pee Wee hade presterat super!

Ni ser själva hur extremt smutsiga benen blev!
 

Vår nästa tävling var ett meeting i dagstorp, det var dags för Svenskt Ponnyderby! En av de tävlingarna man längtar mest efter på året!

 

Dag 1: Förstadagen gick väldigt bra! Vi gjorde ett helt perfekt travprogram där vi fick 7or och 8or överallt. I galoppen fick vi dock några missar. Men för en gångs skull fick vi verkligen det vi förtjänade i traven. Vi startade FEI inledande där vi fick 64,3% och vi kom på 8/18 startande. En väldigt bra start!

 

Dag 2: Gick inte alls bra! Pee Wee började testa mig och det var helt fel tillfälle! Hon blev superhängandes i handen efter första halten och allt blev dåligt där inne, jag var såå ledsen och besviken när jag kom ut från banan! Resultatet blev nästan 62 %.

 

Dag 3: Efter lördagens ritt hamnade vi i b-finalen i stora rundan. Vi startade alltså FEI lagtävlan vilket gick bra! Mitt mål med denna starten var att vinna över henne och det gjorde jag, jag var väldigt nöjd när jag kom ut från banan eftersom jag visat henne vart skåpet ska stå. Resultatet blev 64,5 % alltså 0,5 % från sista sm-kvalet! Är det inte knäppt hur många gånger vi har varit så pass nära det där sista kvalet ;)

 
Sista delen av vårt tävlingsår och en sammanfattning kommer imorgon!



Canada Goose till salu

Det är dags att sälja min marinblå Canada Goose jacka i storlek S. 600 kr eller högst bjudande. Mot kontant betalning går det bra att hämta den när som helst! Ni kan kontakta mig på [email protected] 



Vårt tävlingsår 2013 Del 1

Vår första tävling 2013 var i dagstorp. Vi startade en LA :P1 och debuterade regional  FEI Inledande. Jag var jättenöjd med båda dessa starter. Resultatet i LA: P1 blev 66,3% och resultatet i FEI inledande blev 63,3%. Ett tag var vi uppe på 66 procent där med, men efter några missar i galoppen så förlorade vi poäng tyvärr. 

 
Vår andra start var i malmö där jag bara startade en LA: P1. Den tävlingen var väldigt pinsam då jag gjorde väldigt mycket ryttarmissar och vi fick galoppinslag i travökningarna och sånt smått som drar ner massor. Vi fick 61,7 % och jag var så otroligt onöjd med min egna insats!

Vår nästa tävling efter det var ett meeting men vi hade så nära dit så vi körde fram och tillbaka. Det var öresundspelen i hästhagen. Dessa tre dagar gick verkligen blandat!

Dag 1: Första dagen startade vi regional FEI Inledande vilket inte gick så bra. Jag var väldigt nervös och för första gången NÅGONSIN fattade Pee Wee fel galopp efter ett enkelt byte. Vi fick 62 %, men känslan var inte alls bra och därför var jag inte nöjd.

Dag 2: Andra dagen debuterade vi nationell FEI Lagtävlan. Jag var extremt nervös och red fel 3 gånger och blev därför utesluten. Men jag var ändå nöjd, för det var första gången jag verkligen red Pee Wee perfekt inne på banan. Så det var väldigt blandade känslor på den dagen!

Dag 3: Det blev i alla fall ett bra slut på helgen till sist. Vi startade nationell FEI Lagtävlan för andra gången på 61% och den rundan var jag nöjd med för att jag verkligen red henne som jag skulle och för att vi inte hade några större missar. Så det var minst sagt en lärorik helg!

Vår nästa tävling sen var i åsbo där vi startade regional lagtävlan för ponnyallsvenskan och LA: P1. Första starten som var ponnyallsvenskan gick bra, vi slutade på 65 % och jag var nöjd med rundan. Vår andra start gick dock fantastiskt bra. Jag har aldrig ridit en så pass felfri runda och både jag, mamma och pappa var helt lyriska för det gick verkligen galet bra! Bästa rundan någonsin! Vi blev dock otroligt ledsna och besvikna när vi fick resultatet där det stod 63%. Det kändes helt omöjligt att domaren verkligen tittat på vår runda..

 

Vår nästa start var på hemmaplan, ringsjöortens rf. Det var inget höjdare dag precis.. Vi började dagen med att debutera FEI Mästerskap på 59,4%. Det jag koncentrerade mig på den ritten var att komma ihåg banan eftersom jag glömt bort banan så många gånger den senaste tiden. Jag lyckades komma ihåg banan men vi hade en hel del småmissar.

Vår andra start den dagen som var FEI Lagtävlan gick inte mycket bättre.. Allting gick super fram till galoppen då jag red fel två gånger igen.. Det hade verkligen blivit en grej i mitt huvud att rida fel då jag gjorde det på nästa varje tävling just då. Vi slutade på nästan 60 % och jag kunde inte sluta tänka på vilka procent vi hade kunnat få om jag i alla fall kunnat banan.

Vår nästa tävling efter det var ett meeting! Det var så otroligt mysigt och lyxigt där! En av de bästa helgerna i mitt liv! Vilken upplevelse det var. Allting löste sig där och det gick väldigt bra för oss, jag kom ihåg alla program och slutade rida fel. Här fick vi vårt första SM-kval efter en tuff period.

Dag 1: Vår första start detta meeting gick väldigt bra då vi fick vårt första SM-kval på 65,5%. Vi fick till och med 67,8% av en domare, Snacka om att vi var lyckliga!

Dag 2: Starten dag två gick bra. Vi fick två missar som kostade oss vårt andra SM-kval! Vi tyckte att domarna var lite snåla för den ritten, vi fick 64,8% såå otroligt nära ett sm-kval! Domarna hade oss på 66,7%, 65,2% och en som dömde ner oss på 62%. Tråkigt!

Dag 3: Min sista dag gick sådär. Vi var extremt korkade och tryckte ner en stor hamburgare i mig precis innan start, haha. Jag kunde i stort sätt inte rida då det enda jag koncentrerade mig på var att ha kvar maten i magen.. Ni kan ju tänka er själva vilken extremt hemsk känsla att rida med! Vi slutade på 64,6 % än en gång såå nära ett sm-kval!




Ingen uppdatering alls igår!

Igår skrev jag inget alls här på bloggen och det berodde på att jag hade fullt upp. Först var jag i stallet på morgonen och sen på eftermiddagen kom fredrik och hälsade på!
 
Idag ska jag träna för Helena igen och ta in hästarna. Pee Wee fick vila igår, så hon har säkert lite energi som hon behöver göra sig av med idag! När jag kommer hem från stallet sen MÅSTE jag sätta mig ner och plugga lite så att jag inte får sitta och göra allt sista dagen på lovet!!
 
Dags att köra igång denna dagen också



5 snabba

Jag har problem med att koncentrera mig när det gäller något jag tycker är tråkigt. tex vissa skolämnen
 
Jag får superdåligt samvete om det går en dag där jag inte är och häslar på min häst eller gör något i stallet
 

Jag är en sommar människa, jag HATAR när det är kallt. Det är dock mysigt med knarrande snö under skorna

 

Jag saknar mitt långa hår något så otroligt mycket

 

Allting är perfekt just nu!

 En sommarbild på mig och en av mina närmaste vänner Emelie



Hoppbilder!

För någon vecka sedan innan jag började blogga igen så hoppade jag och minna igen. Det gick faktiskt väldigt bra så jag tror att min lilla ponny börjar få kläm på det nu ;) Vi hoppade lite högre än sist och hästarna verkade tycka att det var super roligt!
Vi har inte gjort den på lite mer än en vecka nu, så det är väl dags för det snart igen. Det är ju så otroligt bra med så pass verierad träning för både häst och ryttare!



En till amazing träning!

Idag steg jag upp tidigt för att träna för helena eftersom jag ska bort i eftermiddag. Det är även därför det inte har varit någon uppdatering förens nu!
Träningen gick i alla fall galet bra! Om jag sa att det gick bra igår så gick det dubbelt så bra idag!
Vi tränade inte på några rörelser utan vi tränade bara form på Pee Wee och min sits. Eftersom jag har så långa ben så blir det lite svårare att komma ner i sadeln och därför sitter jag och kniper med benen för det känns lättare. Saken är den att det blir tvärt om! När jag sitter så och klämmer vet inte Pee Wee om det är en skänkel som hon ska ta eller om det är jag som försöker sitta ner på henne.. Därför blir det väldigt svårt för mig att komma åt henne. 
Det gick superbra efter en stund och jag kom verkligen åt henne på ett helt annat sätt och hon fick en heeelt annan och mycket finare form.
Dock så satt jag omedvetet och klämde med min innerskänkel i det vänstra varvet eftersom hon kommit på något litet trams just nu att hon ska gå och trycka mot det benet så hela jag blir sne och hon slipper att jobba lika hårt. Resten av träningen tränade vi på att få bort henne från den skänklen genom att få in framdelen och hålla in ytterbogen och sedan kicka bort henne med min innerskänkel så att hon var tvungen att jobba själv.
När vi fått igenom det blev hon så otroligt fin! Hon lyssnade galant på allt jag bad henne om och hon blev väldigt väldigt mjuk i munen och var helt på plats hela tiden! 
Jag älskar att ha träningar som går så här bra för då vet man exakt vad man ska sträva efter sen när man rider själv! Jag måste säga att jag är otroligt nöjd med dagens träning!
 
Senare i eftermiddag ska jag iväg och titta på bio med min syster, mormor och morfar! Det var deras julklapp från oss så det kommer bli supermysigt! Jag ska självklart göra några tidsinställda så ni håller er uppdaterade!
Bild från sommaren 2012 när vi var på meeting, Svenska ponnyderbyt!



Vägen från skogsmulle till tävlingshäst:

Före:
 
Efter:
Visst får hon en otroligt fin färg när hon är klippt?
Före:
Efter:
Före:
Efter:
Haha, äntligen är getskägget borta!
Före:
Efter:
Före:
Efter:
 
Nu är hon äntligen klippt och fin! Det enda som ska fixas nu är hennes 2 m långa man och hennes superhåriga öron, sen är hennes make over komplett ;)



Träffa mina efterlängtade vänner idag!

Idag steg jag och mamma upp tidigt och åkte ut till stallet så jag kunde rida och så innan hon själv skulle iväg och träna. Dressyrpasset med Pee Wee idag gick otroligt bra! Min nya taktik funkar tydligen ;)
Jag red först utan spö i början och värmde upp henne ordentligt med tempoväxlingar. Hon lyssnade fint och var verkligen nöjd! De sista 10 minuterna ville jag ändå pressa henne lite så då tog jag ett spö och använde det som en påminnelse i vissa rörelser när mina ben inte räcker till. Mina ben är väldigt långa på henne men jag är ändå väldigt aktiv och noga med att hon ska lyssna på dem, men ibland i vissa lägen hinner jag inte och då är det bra att ha ett spö i handen som kan hoppa in när det behövs. 
Jag gjorde galoppslutor på en rak linje innan för spåret för att pressa henne lite och jag måste säga att hon var riktigt riktigt duktig! Hon sa inte emot alls utan hon gjorde exakt allt jag bad henne om! Hon fick såklart väldigt mycket beröm under just detta ridpasset för att hon ska förstå att det är helt rätt att hon ska vara så positiv till arbetet! Jag måste säga att hon verkade riktigt nöjd själv med både hennes egen och min prestation efter, haha!
 
I eftermiddag ska jag iväg och träffa tjejerna! Det känns som det var evigheter sedan jag träffade dom så det ska bli riktigt roligt och mysigt! Vi ska spela julklappsspelet bland annat, så nu måste jag sätta mig ner och försöka komma på några bra rim till mina julklappar. 
Jag och tjejerna på isen förra veckan!



Tidigt morgonpass

Dags för ett dressyrpass!




You make my day!

Jag är så glad och taggad just nu!
När jag började blogga igen för 5 dagar sedan så hade jag inte många läsare kvar här på bloggen. Vilket jag verkligen förstår eftersom uppdateringen här har varit extremt låg den senaste tiden i brist på tid.. Statestiken har dock ökat mycket för varje dag som gått och alla gamla läsare har kommit tillbaka!
Något jag är väldigt glad över idag är hur statestiken har rent ut sagt har skjutit ifrån och har satt klackarna i taket! Idag är det ett STORT besöksrekord och det betyder att det även finns många nya läsare där ute och jag kan bara säga att jag är så väldigt tacksam! Det är jätteroligt att det är så många av er som går in varje dag och läser och tittar på mina bilder, det är jätteroligt att det är så många som engagerar sig så mycket! För min skull
Jag ville bara skriva ett inlägg för att visa hur tacksam jag är över att ni engagerar er så mycket här och tittar in så ofta, jag blir verkligen superglad och ni gör mig så taggad på att fortsätta kämpa!
 
Med allt detta sagt undrar jag om det finns några önskeinlägg eller något som ni vill att jag ska ta med här? Blir bara glad om ni kommer på något och kommenterar!
 
Stor kram till er alla!



Pee Wees julklapp!

Pee Wee har fått samma julklapp varje år men ändå har jag inte sett hur hon beter sig när hon kommer in till detta himmelrike en enda gång! Jag har dock hört att hon var väldigt lycklig igår



Mina julklappar!

Min jul var supermysig, som vanligt! Jag är otroligt nöjd med mina presenter och allt kommer att komma till användning väldigt mycket! Tog mig tid till att fota allt idag, dock med ipaden så det är därför det är sämre kvalité. Men aja det funkar! Enjoy:
 
Har aldrig i hela mitt liv sett en snyggare jacka, to die for! Hollies jacka
Galet snygg jacka som kommer användas flitigt till våren!
Vanlig munkjacka. Jag ägde ingen förut, så jag kände att det var dags ;)
Pyjamas och en riktigt gosig myskofta!
Marc Jacobs perfym Daisy! Jag har haft den en gång förut, den luktar såå gott
Axcent klocka, ursnygg!
Ny häftig läderplånbok från bianco!
Sminkas! En sak jag önskat mig länge! 
Ansiktskräm och mask från The Body Shop
Dags att gymma en massa, ska bli skitkul!!
Handduk med mitt namn på, väldigt fin!
 
Sen fick jag även pengar, underkläder, godis och annat smått och gott!
Jag är verkligen jättenöjd och är enormt tacksam för alla fina julklappar jag fått! :)



Förbannad!

Jag måste säga att jag är riktigt sur och behöver skriva av mig! Jag vaknar upp idag och känner mig väldigt stressad, varför? Jo, för jag har 2-3 uppsatser som ska skrivas, en engelskabok på 454 sidor som ska läsas ut och så börjar jag med prov första dagen som jag måste plugga till. Är detta normalt egentligen? haha
Vi har fått två veckors lov där vi ska ta det lugnt fira nyår och jul med släkt och vänner, vi ska bli utvilade helt enkelt för att skolan är så extremt tuff! Men ändå får vi alla dessa läxor under lovet!!
Jag kommer inte kunna slappna av förens allt det är gjort och det är ju inte så att det går fort att läsa ut en bok eller skriva uppsatser för tex. uppsatserna tar ju två dagar var att skriva! 
Varje lärare har ändå lyckats säga, "jobba nu inte ihjäl er under lovet", nehe men ändå ger du oss uppsats på 3 sidor?
Åh jag blir så frustrerad! När ska jag få ta det lugnt och känna mig utvilad?! Hur ska jag orka med en till ännu tuffare termin men nationella prov och allt när jag inte fått ta det lugnt på ett enda lov?
 
Nu tänker jag inte vara mer negativ, jag får jobba undan allt så fort jag kan. Jag lyckades, med min vanliga tur, få det här under just mitt jullov och det finns inget jag kan göra åt det. Smile
 

Om min underbara jul och bilder på mina julklappar kommer i ett annat inlägg då det inte passar in här, haha! 
Håll utkik så ni inte missar det!
en bild lånad från google som beskriver mina känslor rätt bra just nu, haha!



Julpussar från oss!

Den finaste jag vet ♥
 



God jul!

Min morgon börjar bra!
Hoppas ni får en underbar jul allihopa! Nu ska jag ut och ta hand om min lilla häst och ge henne hennes julklapp :)
Necessärer från Victoria Secret 
Trosor från Victoria Secret
Hårolja från Kérastase
 



Tävlingsponny igen!

Nu är 50 % av Pee Wee tävlingshäst igen! Hon är klippt och fin så nu är det bara manen och öronen kvar som ska fixas! Hon var faktiskt väldigt duktig idag och stod helt stilla. Ibland är hon lite rädd om sina ben när det kommer till klippningen, men idag var hon fantastiskt duktig och stod still hela tiden. Massor av godis fick hon sen såklart! 
Jag red inte Pee Wee idag eftersom jag valde att klippa henne istället. Det tar så lång tid så jag orkar inte med båda sakerna. Imorgon hade jag dock tänkt ta ett lugnt dressyrpass på henne i ridhuset och sen ska jag även julpynta i boxen med massor av morötter och knäckebröd. Det är Pee Wees "julklapp" varje år och hon blir precis lika glad varje gång! 
 
Nu ska jag krypa ner i soffan och mysa med familjen så som vi brukar göra dagen innan julafton.
Mer uppdatering kommer senare ikväll!
Nu förstår ni varför jag tyckte att hon såg ut som ett monster innan med all denna päls.. Skillnads bilder kommer imorgon, så håll utkik!



Imorgon är det julafton!

Oj vad tiden går fort, imorgon är det julafton! 
Det känns verkligen inte som jul eller rättar sagt vinter eftersom det bara snöat super lite EN gång. Jag HATAR vändret just nu, det är blött, regnar och det är lerigt överallt. Det är det värsta vädret som finns! 
Jag har även hört att det kommer vara 9 grader ute imorgon, 9 grader på julafton! Vad är detta? 
Nu vill jag inte ens att snön ska komma längre, det är försent. Efter julafton är det försent!
 
Nej, nu lämnar vi julafton och pratar lite om mina planer för idag! Idag hade jag tänkt att jag skulle klippa Pee Wee om jag från tag på någon klippmaskin, hon ser verkligen ut som ett litet monster med lång man och jättetjock päls! Hon kommer att tränas ordentligt nu under lovet och därför måste hon klippas nu för det funkar inte att jag ska stå och vänta på att hon ska bli torr efter varje ridpass. Så, förhoppningsvis blir hon klippt idag, annars får hon gå ett lugnt och kort ridpass i ridhuset och klippas imorgon istället. 
 



Ny inspo!

Idag red jag ett dressyrpass i ridhuset på Pee Wee som kändes helt okej. Hon kom loss väldigt fint i högersidan men i övrigt kändes allting bara helt okej.
Pappa följde med och tog någon bild och dessa bilderna har faktiskt gett mig inspiration och fått mig att vela testa något nytt! Jag känner att jag själv ibland stressar Pee Wee när det är dags för dressyr. Jag vet att Pee Wee har så mycket potential och att hon verkligen har det som krävs och då kan jag bli lite hastig för jag vill så gärna att det ska visas! Jag tror, eller jag vet, att det påverkar henne och jag vill verkligen inte att hon ska tröttna på dressyren för att jag gör det tråkigt för henne.
Så från och med idag ska jag ta det lite lugnare för Pee Wee är superfin just nu så jag ska bara sitta där uppe och njuta av varje steg hon tar och bara låta henne dansa fram på alla sätt och vis. Jag ska helt enkelt från och med idag göra det roligt för henne varje dressyrpass jag rider.
Jag ska lägga mer energi på mig själv och koncentrera mig mer på mig själv, för hon klarar det andra så pass bra själv!
 
 
 
 



Underbar helg!

Nu är vi snart hemma efter en super mysig helg i Malmö! Det har varit jättemysigt att umgås hela familjen och ätit gott och shoppat, tack för denna helg! 
Jag hittade tillsist mina klänningar till julafton och nyår som var mitt stora mål haha, bara längtar tills jag får använda dem!!!

Om ni har tur så kommer det kaaaanske upp bilder på dom här på bloggen 
En bild på en liten del av hotellet Mäster Johan (där vi idag träffade på en av Sveriges mest kända gitarrister Janne Shaffer)



Mysdagen igår!

Hallå bloggen, Just nu ligger jag i sängen på hotellet och myser. Här är verkligen superduper fint! Vårt rum är som en fin lägenhet! 
Snart är det dags att gå ner och äta hotellfrukost. Finns det något bättre egentligen? 
Efter det ska vi göra vid oss för att gå några timmar i affärer och sen är det dags att åka hem och ta in hästarna! 

Igår skritt-tränades Pee Wee i ridhuset då jag egentligen skulle ridit ut med minna, men det regnade så extremt mycket så vi struntade i det och red barbacka i ridhuset istället. Idag hade jag tänkt att Pee Wee skulle gå ett ordentligt dressyrpass med fokus på mycket skolor. 

Vi får se om jag hinner blogga något mer nu när vi är i Malmö, annars hörs vi mer ikväll



Dagens outfit






Malmö shopping!

Denna helgen kommer bestå av shopping i malmö, både lördag och söndag! Jag är redan uppe så att jag kan sticka ut till stallet för att rida och fixa allt där, sen måste jag snabbt hem och fixa mig innan vi måste åka. 
Det kommer nog tyvärr inte vara så mycket shopping till mig själv skulle jag tro eftersom jag har lite julklappar som behövs köpas. Det som jag känner att jag måste komma hem med är en nyårsklänning! Det är ett måste.. haha.
 
Ipaden kommer att hänga med så jag kan uppdatera er flitigt! Så glöm inte att titta in.
 Vad konstigt det känns att blogga, kommer ju inte ens ihåg vad man ska skriva här!



Dags att köra igång bloggen igen!

Idag börjar jag 12.30, suuuuper skönt! Jag har en lektion där vi ska titta på film och sen efter det har vi avslutning. 
Det ska verkligen bli skönt med lite ledigt och det innebär alltså mer tid och därför har jag även tid till att jag uppdatera på bloggen också! Det var väldigt längesedan jag hann med bloggen "på riktigt", så nu hoppas jag att jag kan ändra på det och blogga som förr!
 
Det har hänt väldigt mycket sedan sist jag skrev här så förhoppningsvis kommer jag ta ett inlägg där jag skriver lite kort om allt det, håll utkik!



Skolan är snart slut

Nu sitter Frida i matsalen och väntar på att vi tjejer ska äta upp... Hon har jätte ont i magen så hon avstår från mat idag. Nu är det bara en lektion kvar sen slutar vi för idag :D

 



1:a advent

Igår åkte jag och julia in till lund på kvällen för att kolla på en skräckfilm som heter You're next. Usch vad äcklig! 
Men det var såklart mysigt att träffa Julia igen och gå i mysiga lund!
 
Idag är det 1:a advent och min dag består helt och hållet av plugg. Jag ska skriva ett arbete på 3 sidor som ska lämnas in idag och även plugga till två stora prov som jag har denna vecka.. Men har jag räknat rätt har jag bara ett prov kvar efter denna veckan. Haha, hoppas jag räknat rätt nu!
 
Pee Wee får i alla fall vila idag för att jag helt enkelt inte har tid till att rida henne idag. Ja ska dock ut och fixa där ute lite och rykta henne! Nästa helg blir det klippning som gäller för hon ser verkligen ut som en skogsmulle. Men om hon ska ta det lugnt i en vecka nu så blir det bra ifall hon har sin päls kvar som värmer henne!
 
Jag har även fått en ny sak till mitt rum som jag ska fixa lite med om jag hinner
Bild på Julia från igår
nya saken till rummet..
 



RSS 2.0