Blogg makeover!

nu är en blogg makeover inplanerad så att jag även får sitta med och vara jobbig och petig och bestämma! ;)
tihihi!

Designen kommer seeeenast in helgen v. 19! :D
/FridaFransson



Vart tar jag vägen?

ja jag kan säga att denna veckan har bestått av att rida och plugga!
Bokstavligen har jag VERKLIGEN PLUGGAT, hela dagarna! Och en sak jag märkt var att det verkligen ger resultat för båda proven har känts jättelätta.
Och min lärare berömde mig 3 gånger undertiden vi gjorde provet faktiskt, för att jag ritade och förklarade jättebra på provet i fysik. (Fysik tycker jag är det svåraste ämnet som finns!!) Så jag är superglad över att jag verkligen ansträngt mig för mina prov denna veckan, och jag har lärt mig nu hur man verkligen pluggar och hur jag ska göra inför alla prov! Ska bli väldigt spännande att få se resultaten.

ialla fall.. nu vet ni vad jag har gjort.
jag har inte hunnit uppdatera bloggen alls, fastän jag är jättetaggad! Men jag väntar fortfarande på min design.. + att det måste pluggas lika mycket nu över helgen då vi har måånga redovisningar faktiskt redan på måndag och ännu fler sen i veckan. Det är jättemycket nu våra lärare trycker in nu när vi ska praoa vecka 18-19.

Tillsammans med mycket plugg nu i helgen ska jag iväg med Pee Wee och tävla imorgon, jag är suuupertaggad och ska verkligen göra mitt bästa! Jag har ju bara några få gånger på mig att kvala till derby!
Det är vår debut regionalt och måste komma över 62 % för att få ett kval.
Men om allt går som tänkt klarar vi det lätt! :)

Säger såhär, det får bli bloggpaus tills designen är klar! :/
/FridaFransson



Bilder från i måndags

Här kommer lite bilder.
Längtar tills dom 2 prao veckorna så att jag och Julia kan fota massor, för behöver verkligen nya bilder!





alla bilder är från när jag rider fram
/Frida Fransson



Nästa veckas schema inför tävlingen!

Måndag                    Vila

Tisdag                      Träna för Helena

Onsdag                     Rida dressyr

Torsdag                    Vila

Fredag                      Rida ut

Lördag                      Rida dressyr

Söndag                     Tävla!

Japp, såhär ser nästa vecka ut!


Bild från när vi var i skabersjö sist
/FridaFransson



ÅÅH, längtar efter min design!

ÅÅh, jag kan säga att jag längtar efter min design så sjukt mycket!
Tills allt kan sättas in, få höra vad ni tycker om den och kunna börja blogga PÅ RIKTIGT. Det är sakerna jag längtar alldra mest efter!
Jag har sagt detta innan, jag vill inte göra några "roliga" inlägg nu, utan jag vill göra dom när jag har en snygg design för annars känns det som att ingen orkar läsa liksom.
Julia har bilderna jag ska använda på hennes dator, så jag kommer skicka bildnummerna så att hon i alla fall kan göra headern, sen ska jag skicka ett mail till henne med resten av bilderna som ska användas till andra saker som ni kommer att få se då, så att hon kan sätta igång så fort hon har tid.
Ska även berätta att allt ska sättas in samtidigt så att man ser en stor förändring!

ÅÅÅÅH vad jag längtar! Är så trött på den jag har nu!..

/FridaFransson



Idag!

Tänkte berätta lite om idag.
Idag ska jag iväg och fixa ögonfransarna och det kommer ta riktigt lång tid! När vi kommer hem så ska jag ut till Pee Wee och rida ett dressyrpass på henne, kommer skriva ikväll hur det gått.
Så jag kommer inte kunna uppdatera er under dagen, men kommer göra ett par tidsinställda som jag tänkte ut igår.
Måste även tacka er för att jag fortfarande har hög statestik fastän jag inte uppdaterat alls!
Ni är bäst! :D

/FridaFransson



Har inte bloggat på länge..

.. ja vet.
Men har fullt upp! Försöker fixa allt med designen nu till bloggen och skicka bilder och så, men vi har svårt att hitta en dag där jag kan skicka bilderna.
Har även haft träning 2 dagar i rad nu, och när jag tränar för helena hinner jag aldrig skriva något på kvällen för det blir så sent!
Jag har även fått reda på att vi har två prov på onsdag och fysiken fattar jag typ ingenting av, så jag kan säga att jag ängnar mycket tid till att plugga!
Tiden räcker inte till!!!

Lovar att jag ska bli bättre, efter nästa vecka. ska såklart uppdatera er nu med men hinner inte skriva särskillt långa inlägg. Väntar ju även på designen innan jag verkligen sätter igång! :)

/FridaFransson



Vill ni se mer?

Är ni sugna på mer bilder? Och en film? :D

Ni får se en halvbra bild sålänge
/FridaFransson




Gårdagens ridpass!

Känner att jag börjat utveckla mina tankar i min ridning även undertiden jag rider och nu när jag sitter och skriver inlägg. Jag hittar oftast fort lösningar till mina problem. Stor utveckling från min sida!

Igår skulle jag bara rida ut en 50 minuters runda med skritt, trav och galopp om det kändes bra.
Jag kände att hon var något så sjukt spänd på allt runt omkring och kunde inte koncentrera sig alls.
Fick ingen bra känsla av att bara strunta i det och rida hem och göra vid henne och lossas som att allt var som vanligt, som jag hade gjort för ett år sedan.. Utan jag kände att jag var bara tvungen att göra något åt det för annars hade jag inte kunnat tänka på något annat än detta ridpasset.
Så när jag kom till vår förening som jag skulle rida igenom efter att ha ridit i stort sett hela rundan så red jag in på hoppbanan, bestämde mig för att jag inte skulle hoppa något hinder alls.
Dock låg där en bom som jag kände att jag kan rida över för att hon ska få lite annat att tänka på, eller ja, för att både jag och Pee Wee skulle få annat att tänka på.
Men började först på en volt i höger varv och började med att trava, jag var lite nervös över hur det skulle kännas för jag vill ju att allt ska gå och kännas bra, men jag kunde ju inte förvänta mig att det skulle kännas super efter att hon varit så rädd och spänd när jag red ut.
Men när jag började trava henne var hon superduper fin! Hon koncentrerade sig till 100 % på mig och var jätte lösgjord och gjorde allt jag ville! Jag blev super glad och började slappna av.
Innan jag red in på hoppbanan sa jag även till mig själv att jag bara skulle trava för ifall det inte skulle gå bra så hade jag inte tid till att sitta och försöka få det till att gå bra. Men efter att det kändes så bra i traven så kunde jag inte hålla mig ifrån att testa hennes svåraste gångart, galopp.
Jag tog det lungt och fattade galopp och visst var hon exakt lika fin där! Och det var likadant i vänster varv också.
Så glad som jag var så kunde jag inte sluta rida, så jag började trava och galoppera över bommen och sen utvecklade jag det till att rida över bommen i en åttvolt så jag bytade galopp när vi var över bommen.
Jätte duktig var hon, fast när vi skulle byta till höger galopp så hade hon lite svårt med att få med bakbenen till att byta också, hihi. Galopperade också längs långsidan i snabb fart men var noga med att hon inte fick ta upp huvudet. Sen galopperade och travade jag av henne.

Glad till 1000 lämnade jag hoppbanan och hon fick mycket beröm!
Det känns så härligt att känna att allt äntligen börjar lossna för oss nu och att allt jobb jag lagt ner på henne verkligen börjar ge resultat. Jag är såå nöjd med min ponny och faktiskt är jag lika nöjd med mig själv! Även ifall jag har jättehöga krav på mig själv!

Du är det bästa jag vet! ♥


/FridaFransson



Yesterday/Today!

igår hann jag inte skriva fler inlägg för vi åkte till min farmor och var där till sent, så igår var det dålig uppdatering.
Idag ska det bli ändring på det hoppas jag! ;) Ska skriva lite om gårdagens ridpass o.s.v
Om det är något ni vill att jag ska skriva om så får ni gärna tipsa!

Dagens schema:
Ta det lungt till kl 12
kl 12 halv 1 ungefär tror jag att jag ska till stallet, ska rida, mocka, byta vatten i hagen och boxen, sätta hö, sätta mat och mocka ut heeela hagen! Så kommer vara där ett bra tag!
Vad ska jag göra sen? vet inte riktigt, blogga, kanske dyker upp något som behövs göras.
Mamma sa att hon ville följa med mig idag när jag red, så nu ska jag gå och sätta kamera batteriet på laddning! ;)

Vi hörs!
/FridaFransson



Nu..

.. Ut till ponnyn! :)

/FridaFransson



Shopping!

JAG ÄLSKAR ALLT JAG KÖPTE IGÅR! :D
Ridsporten:




HV Polo schabrak, svart/turkost

HV Polo strumpor, turkosa


HV Polo väst, svart/turkos

Event benskydd, vita. Ska använda dom på tävling, vi ska beställa bakbenskydd med fårull också.

Till vardags:
sen åkte vi och köpte massor av underkläder till mig, 4 trosor, 6 bhar och ett linne. Det är inte med på bild.

köpte dessa snygga också nu när jag ändå var igång ;)

Vad tycker ni? :)
/FridaFransson



Frida likes!


Tycker dessa schabraken är ursnygga!
Blir faktiskt förvånad över att jag gillar dom, för har hatat att det blivit så mycket blommor och så hit och dit på all utrustning nu innom ridsporten. Har tyckt och tycker på vissa saker att det är fruktansvärt!
Men när jag såg dessa schabraken var det kärlek vid första ögonkastet!!
Min syster kom hem med två schabrak till sig och sin häst, det var detta oranga schabraket och ett annat brunt.
Mina ögon drar sig alltid till brunt och marinblått och turkost när det gäller schabrak och lindor, men denna gången kastade jag mig över detta oranga! aaah!
Grejen om hur jag kan gilla schabraken fastän det är blommönster på är väl för att det är väldigt lite av det mönstret så att det blir ögongodis för mig istället.

mmh, puss på det oranga schabraket!




tummen upp till schabraken scapa!

Vad tycker ni? Hiss/Diss?
/FridaFransson



Prao!

Vecka 18-19 är det prao för mig!
Jag och min kompis Julia ska praoa hos Helena, vår tränare. Vi har bestämt och pratat om det hit och dit.
Det som är helt klart nu är att vi ska flytta dit Pee Wee under dessa två veckorna, vilket julia redan gör.
Vi ska trimma hästarna och oss själva så att vi är på topp! Vi ska träna som satan och Helena ska hjälpa oss så vi är på topp när vi återgår till det vanliga igen. Känns riktigt bra!
Jag och Julia har bestämt att vi ska ha med hennes kamera varje dag och fota. Vi ska fota varandra när vi rider, huvudbilder på hästarna och några huvudbilder på oss tillsammans med hästarna.
Vi har även beställt fint väder dessa veckorna så att vi kan rida ute och få otroligt fina bilder! ;)
men.. Det har ju inte börjat så bra, nu snöar det.. Jaja, vi får hoppas att det är borta och att det fina vädret hinner komma, annars är vår plan förstörd! Ingen vill ju ha fotodag när det snöar ute!

aja, jag längtar så sjukt mycket! :D

/FridaFransson



Gårdagens ridpass!

Igår red jag riktig dressyr på Pee Wee, som jag inte gjort på hur länge som helst!
Hur som helst gick det jättebra!
I början var jag inte så värst nöjd.. Tyckte att hon var för öppen i formen. Såklart så började jag tänka negativt och börja rida runt runt runt på den här lilla volten för att försöka få henne bättre i form, vilket inte gör någon skillnad alls! Som jag igentligen vet om.
Så efter ett tag så fick jag nog, av mig själv! Hur ska jag och Pee Wee komma någonstans ifall jag bara sitter och tänker negativt om oss istället för att glädjas åt det som går bra?!
Så jag fick rycka upp mig, börja tänka på Angelina och Stella och försöka lösa det jag hade problem med.
Först och främst försökte jag mig ifrån den där j*vla volten som jag enkelt fastnar i, började med öppna och sluta, och det gick bra.
Började ganska fort med att galoppera för att ibland tycker jag att det känns enklare på Pee Wee att börja med galoppen för då har hon mycket mer energi i traven sen!
så jag började med galoppen och sköt in bakdelen längs långsidan, en övning jag rekomenderar!
Efter jag gjort det ett tag så kom hon helt loss i galoppen och var superfin! jag kunde liksom göra allt med henne.
Gjorde även enkla byten och dom sista satte vi helt perfekta! ♥ Verkligen en underbar känsla!
Har ju inte gjort något sånt på hur länge som helst.
När jag bröt av hade hon en himla fart i benen och sköt på ordentligt. Kände då att hon hängde lite i tyglen, så då började jag samla-öka-samla-öka, och då kom hon loss hur fint somhelst!
Gjorde några ursnygga ökningar längs diagonalen också där hon verkligen sköt på i längre steg.
Kan det vara så att hon saknat att få jobba ordentligt? ;)

hihi, ialla fall ett superbra ridpass med andra ord!


/FridaFransson



Dagen!

Idag är det fullt upp!
Först ska jag ut till stallet och mocka och ja allt man gör där ute. Sen ska jag skynda mig och göra vid mig, så igentligen har jag inte tid med att sitta här och uppdatera er! ;)
Sen ska jag och mamma åka iväg så jag kan handla lite nya saker till mig och min ponny! Testa lite kavajer och så, behöver ju en helt ny tävlingsoutfit!
Sen när vi varit där så åker vi snabbt hem, jag hinner kaanske lägga upp bilder på det jag köpt, inte säkert, men jag ska försöka hinna! Efter det ska hela familjen åka iväg till ett par kompisar. Och jag är helt säker på att vi kommer vara där till mitt i natten.. Så blir nog inte mycket mer uppdatering ikväll, men ska göra några nu under dagen, så det är bara till att sätta igång med det!

Vi hörs!

hihi, sötnos!
/FridaFransson



Vinnaren av finn fem fel!

Gjorde det medvetet väldigt svårt denna gången, kanske det var därför ingen ville delta för att man inte hittade felen? haha, ska göra det enklare för er nästa gång!
I alla fall, tjejen som hittade alla felen först var Russin! Grattis!
http://russindressyr.blogg.se/

Hon skrev:

Gud va svårt det va! xd
1. Flaggstången i bakgrunden
2. Silverspännerna på tränset
3. Den lilla vita pricken i nedre hörnet på din jacka
4. Sista siffran på täckes loggan fattas
5. Lite av ögonfransarna på Pee Wee fattas
Kram

URL: http://russindressyr.blogg.se/
Orginal:

Redigerade:

/FridaFransson




Hur gick det hos veterinären!

Åkte dit så att vi var där 15.00, 15.45 var vi klara med allt.
Fört när vi kom dit så blev Pee Wees ögon jätte stora och hon såg skräckslagen ut för hon har aldrig varit hos veterinär förut. Vi gick in med henne och berättade hur hon varit och vad jag tyckt känns konstigt, Ulrike som hon hette kände igenom henne och tryckte och klämde men ingen reaktion hos Pee Wee.
Sen gick vi ut och longerade henne, halva volten var ganska hård andra volten var väldigt mjuk. Syntes inget fär heller i någon gångart.
Sen gick vi in och gjorde böjprov på henne och där visades inget alls där heller.
Och sist fick jag rida en liten stund men inget där heller.

Jag blev och är så himla glad och är så taggad inför alla tävlingar nu!

/FridaFransson



Nytt i garderoben!


Skor - H&M
Shorts - Gina Tricot
Rosa blusen - Gina Tricot 
Vita blusen - H&M

/FridaFransson



Dålig uppdatering!

Har varit dålig uppdatering dom två senaste dagarna, men i Tisdag hade jag tjejkväll hemma hos mig där vi kolla på 3 skräckfilmer. Vi smög till sängen halv 5 på natten.. haha kommer berätta mer om det senare.
Dagen efter ville jag och julia inte vara ensamma så då hängde jag med henne hem, kommer berätta mer om det också då jag red en annan häst.

Jag lovar att jag kommer verkligen uppdatera och göra mitt bästa när jag fått min nya design! Min lilla designer har fått designen som jag skrivit upp och beskrivit, men nu ska hon bara få tid till att göra den, för det är inte lite som ska göras.. Och jag vill att allt ska bli klart innan jag börjar med allt "intressant" ;)
Just nu får ni nöja er med att läsa om min vardag nu på påsklovet! hihi

/FridaFransson



Finn 5 fel!

som vanligt! Den som hittar alla 5 fel först vinner en länk!
orginal:

Redigerad:

Lycka till!
/FridaFransson




Gårdagens ridpass!

Red Pee Wee lite igår och skulle ju "pressa" henne lite mer då för att se om det blev som det blev i onsdags.
Det jag krävde av henne var att hon skulle ha kortare hals än gårdagen "på tygel", hon skulle driva frammåt och kunna samla i galoppen.
Det gick jättebra! Allting gick bra och hon var som vanligt innom dom grejerna, vi hade inga disskutioner i vänstergaloppen som vi hade i söndags.
Allting snurrar i mitt huvudet just nu..

Mamma var snäll och följde med för att hon skulle filma, jag kollade batteriet hemma innan för att vara säker på om där var batteri och det var fullt! en halvtimme efter i ridhuset när mamma skulle filma var det helt slut.. hm

Jag vill bara tävla och visa upp dig min fining! ♥

/FridaFransson



Morgondagens schema!

Idag blir det fullt upp, inte så mycket att göra men saker som tar lång tid!

1. göra något tidsinställt på morgonen
2. baka till tjejkvällen
3. åka med Pee Wee till veterinären
4. städa mitt rum!
5. när allt är klart ska jag skynda mig hem och göra vid mig, kanske skriva ett inlägg om hur det gått om jag hinner.
6. Linnea,Wilma o Julia kommer och då ska vi äta pizza, äta kakor och så ska vi kolla på skräckfilmer!

Kanske kan fixa någon bild på oss alla 4 också som kanske kan komma upp som är tagna under kvällen.
Vi får se! :)

/FridaFransson



Smidigt!

jaha.. den funkar i alla fall!

/FridaFransson



Gårdagens ridpass

Igår red jag Pee Wee lite, red bara lätt och red henne i låg form!
Gick faktiskt bra! dock krävde jag inget alls och det är när man kräver saker då man märker att hon inte är sig själv. Mamma filmade i alla fall så tänkte att ni skulle få se lite.

Idag ska jag rida henne igen och imorgon åker vi till veterinären. Ska kräva lite mer av henne idag och sitta ner lite, får se ifall mamma vill hänga med och filma. Men förvänta er inte förmycket!

Här är filmen, tänk på att jag jobbar henne i låg form


filmad med mammas mobil, så det är inte så bra kvalité ;)
/FridaFransson



just nu..

.. Har jag inte orken till att blogga.
Ska fråga min designer ifall hon kan fixa ihop en ny eftersom jag vet hur jag vill ha den nu.
Känner att jag liksom går och väntar med att skriva alla inlägg tills jag fått fin design så att lite fler läsare stannar kvar. Det är därför uppdateringen verkligen inte är på topp!
Nu är det ialla fall påsklov, vilket är superskönt! Hade planerat att rida och ta jättefina bilder o.s.v men det sket sig för Pee Wee ska till veterinären på tisdag då hon verkligen inte är sig själv. skulle ju tävlat igår annars..

Usch, allt känns jobbigt nu

jag älskar dig! ♥
/Frida Fransson



RSS 2.0