sjuk!

Hallå allihopa, jag hoppas ni mår bättre än jag! Jag har helt plötsligt blivit superförkyld och jag får jätteont i mina lungor när jag pratar och hostar, igår hade jag även feber, så med andra ord mår jag skit!
Det suger för jag har inte tid med att vara sjuk, det är rätt mycket läxor och redovisningar i skolan nu, jag behöver rida Pee Wee och jag ska träffa vänner nästa helg. Aja, jag hoppas att det går över snart för det finns ju inget tråkigare än att få ligga i sängen hela dagarna.
 
Idag ska jag göra klart massa arbeten som vi jobbar med i skolan just nu, senare i eftermiddag ska jag till stallet och rida och fixa där, pappa är snäll och följer med och hjälper mig eftersom jag mår så dåligt. Jag hade planerat att rida dressyr för imorgon ska det filmas på träningen men jag vet inte riktigt om jag klarar det så i så fall blir det en tur i skogen, men jag ska verkligen se först ifall jag kan rida!
HATAR ATT VARA SJUK!
 



Häst/Frida läsare?

Tänkte bara kolla vad jag har mest läsare av då det kommer avgöra en sak om någon vecka, så snälla rösta!
Det kostar inget och tar absolut ingen tid!
 
Vad är du?



Free web poll



Från 10 till 1

Har sett att många gör denna listan så jag tänkte också göra den för jag tyckte den verkade rolig och intressant!
OBS! sakerna jag säger är INTE i ordning
 
10 saker du vill göra innan du dör: Jobba med något jag tycker är roligt, skaffa egen familj, resa jorden runt, bo i mitt drömhus, vara rik, skämma bort mina föräldrar och min syster och ge dom allt de förtjänar, bli en framgångsrik modell, göra något totalt crazy som jag sedan skrattar åt i resten av mitt liv, bli känd för något bra, bo i LA
 
9 saker om mig själv: Ja vill bli kär, nära och kära betyder allt, jag älskar dagar då man känner sig snygg, det finns inget bättre för mig än att göra någon annan glad, jag älskar överraskningar, jag vill ha bruna ögon ELLER brunt hår, jag vet att jag någon gång i framtiden kommer att klippa av mitt hår, när jag är gammal ska jag äta så  mycket jag bara vill eftersom jag älskar mat, det bästa som finns är att skratta så mycket så att man får kramp i magen
 
8 sätt att vinna ditt hjärta på: Fina snälla ögon, vackert leende, trevlig och framåt, visar stöd och förståelse, bra/fin klädstil, ha humor som alltid får mig att skratta, romantisk, visar att jag är the one and only
 
7 saker du ofta grubblar på: hur man får ett bra självförtoende, hur jag ska nå mina 3 stora drömmar, hur det känns att vara kär, om jag ska spara alla pengar jag får även när jag börjar jobba så att jag sedan när jag är ca 23-26 år kan vara utan jobb i något år och bara leva livet och sedan börja jobba igen, hur det känns att vara kändis, att det hade varit bra att kunna läsa allas tankar när man vill och känner för det, vad jag skulle gjort om jag haft mer timmar på dygnet
 
6 kändisar du tycker är snygga: Justin Bieber, Candice Swanepoel, Beyoncé, Zac Efron, Anton Ewald, Selena
Gomez
 
5 saker du aldrig skulle vilja göra: Förlora någon, se någon bli eller själv bli allvarligt sjuk, leva ensam, leva utan djur runt omkring mig, göra något jag inte vill som någon försöker tvinga mig till
 
4 saker du köpt den senaste månaden: kläder, skor, hästgrejer, chailatte
 
3 sätt att få dig att le/skratta: Roliga skämt, gulliga ord, annorlunda saker
 
2 gamla favoritlåtar: like a boy-Ciara , fix you-Coldplay
 
1 sak folk inte visste om dig: jag står ofta framför spegeln och dansar samtidigt som jag sjunger och drömmer mig bort
 
 
 
 



Inspark!

Idag ska vi från katedralskolan ha inspark i stadsparken. Vi ska klä ut oss, hitta på ramsor, tävla och ha riktigt roligt!
Vi i klassen har bestämt oss för att vara minions och vi har en klockren ramsa! Man tävlar i olika saker, bäst utklädda klassen, bästa ramsan och olika tävlingar som kommer upp under torsdagen.
Jag är riktigt taggad och tycker verkligen att det ska bli sjukt roligt! Det mest pinsamma blir väl dock att gå genom Lund sen och åka tåget hem och sen gå genom byn utklädd då vi även bestämt att vi ska ha gul kroppsfärg.
Jag ska faktiskt försöka ta så många bilder som möjligt som jag sen kan lägga upp här på bloggen!
Det är verkligen roligt också att klassen fått så bra kontakt redan och att alla vill ge gärnet idag.
jag och min syster på 40-års fest i helgen, har ingen bild på oss i klassen än



Finn 5 fel!

Ni vet hur det går till, den första som hittar de 5 felen först vinner en länk!
Denna gången är det rätt lätt
 
Orginal:
Redigerad:



5 snabba sanningar

  • Jag är perfektionist, jag kan ABSOLUT inte slarva när det gäller något, allting ska vara perfekt. Inte ens när jag försöker att slarva med något blir det slarvigt, haha!

 

  • Jag längtar efter att få jobba och tjäna mina egna pengar

 

  • Jag kan inte sluta att tänka på hur mitt liv ser ut om 3 år! Jag vet egentligen inte varför just 3 år men det händer så mycket då och det ska bli så roligt och se vad jag gör, vilka jag umgås med, hur klassen är, hur det går med övningskörandet, om jag rest någonstans, hur det går för bloggen, hur många läsare jag har på bloggen, vad jag gör direkt efter gymnasiet, ååh kan inte vänta!

 

  • Jag älskar att träna och pressa mig själv, jag utmanar mig själv i nästan allt jag gör

 

  • Jag äter alltid frukost i sängen, det är tio gånger mysigare än att sitta på en kall och hård stol vid köksbordet!
 Photographer www.gabrielron.com
Model: Frida Fransson
Make-up: www.mwmakeup.se



Min sommar i bilder!

sommarlovet börjar
tjejkväll
tävling
säger hejdå till Pee Wee innan Hong Kong
Hong Kong
myskväll med Amanda
Fick hem mitt älskade objektiv
Svenska ponnyderbyt 2013
nattabad
photoshoot
Jönköpings tävlingar
Fick äntligen en ny telefon
Fler myskvällar med Amanda
massa träningar
jag har en aktiv dag och städar
Träffar saknade Hanna
Mysig helg i Oskarshamn med familjen
party med tjejerna
loppis med sister
party
börjar gymnasiet
 
Gud vilken fantastisk och totalt underbar sommar det har varit! Kan inte bli bättre!!! ♥
Hur har er sommar varit?



YEEES!

Hallå bloggen, nu har jag fått min dator av skolan och tänkte bara titta in och säga att svaren på frågestunden blir i videoinlägg då det finns windows live movie maker på denna dator. Gött!
Jag ska försöka hinna filma imorgon så att det kommer ut tors-fre
 
SISTA CHANSEN ATT FRÅGA HÄÄÄR



Pee Wee hissar!

Pee Wee hälsar att hon älskar sin nya godisburk och hon tycker att alla hästar borde ha en sådan!
 
haha, nej men vi har haft en till henne innan men hon tröttnade på den efter ett tag och då slutade vi med det, men nu fick jag den som tack för att jag passat en hund under svenska ponnyderbyt och hon bara älskar den!
Detta är en annan smak än den vi hade innan, den vi har nu är smak mint. Pee Wee får lite av den innan ridning och hur mycket hon vill efter ridning.
 
Vad jag hört så är det många hästar som gillar dessa och dom finns i många smaker, stor hiss och även ett tips till er ryttare som vill skämma bort er häst!



Schemat för Pee Wee denna veckan

Måndag: Lång runda i skogen med alla gångarter, gärna lite klättring.
Tisdag: Dressyr i ridhuset
Onsdag: Träning i dressyr för Helena
Torsdag: Det blir lite vila så hon får skrittas
Fredag: Rida ut
Lördag: Dressyr
Söndag: Om hon går väldigt bra på lördagen så blir det uteritt, gick det sådär blir det dressyr igen
 
Får se om det blir vila också någon av dagarna då jag vet att jag har redovisning och lite sånt i skolan.
ååh, vill bara tävla när jag ser denna bild, hon är så otroligt vacker min lilla ponny! ♥



Minst 14 inlägg på 5 dagar!

Så nu har jag suttit hela min söndag och planerat och fixat så att ni har miiinst 14 inlägg att läsa fram till fredag, bra va? Det är absolut minst 3 inlägg om dagen. Jag har dock bara gjort 5 tidsinställda då de inläggen behövdes mer tid till att skriva, dom andra inläggen kommer jag att fixa imorgon så från och med då kommer allt att vara fixat!
 
Jag hoppas att ni gillar alla inlägg och ger mig god respons, ha en awesome vecka allihopa!



Just nu

Sitter uppe på pee wee nu och ska ta en lugnt dressyrpass, Julia och Chippen håller oss i sällskap 😊




Vad händer med frågestunden?

Det är säkert många som ställer sig den frågan så jag tänkte berätta lite kort hur det ligger till!
Det är så att datorn jag använder är fylld med bilder och filmer så minneskortet har varit fullt, jag har raderat en hel del bilder så att jag bara försöker spara det viktigaste på den men det är fortfarande för fullt för att använda "windows live movie maker" så att jag kan sätta ihop filmerna.
Jag har ju lovat att svaren ska komma i ett videoinlägg men jag har övervägt att svara i text istället, eftersom det inte funkar. 
Jag vet att de flesta vill ha det i videoinlägg precis som jag lovat och därför har jag väntat eftersom vi får en dator av skolan på måndag och om vi har tur så finns det programmet jag redigerar filmer i på den datorn.
Om det inte finns där så är jag rädd att svaren blir i text, sorry!
 
Planen nu är alltså att vänta tills i morgon när jag får den nya datorn och kolla om programmet finns där. Finns det där ska jag fixa filmen så fort jag kan, men finns det inte blir svaren i text och kommer ut tors-fre!
Såklart skriver jag här på bloggen så fort jag vet vilket det blir
Ni kan fortfarande ställa frågor HÄR



Trött efter en rolig vecka!

Vilken awesome vecka det har varit! Jag STOR trivs på skolan och med alla underbara människor där och jag bara längtar tills det blir måndag igen så jag får träffa alla!
 
Denna veckan har det varit väldigt mycket att göra och därför har bloggen blivit lidandes. Jag kommer inte ut till stallet förens vid kl 5 om dagarna och jag är inte hemma igen förens vid 8 - halv 9 på kvällarna och då äter jag och sen har det varit någon läxa att göra så sen somnar jag halv 11 - 11 och stiger upp 05.20 då jag börjar supertidigt varje dag! I skolan har det varit massor av test varje dag i olika ämnen för att dom ska se hur man ligger till och så efter en sådan lektion är man helt slut, haha.
Jag har inte haft någon kväll till att skriva tidsinställda heller men jag har ju lyckats uppdatera lite i alla fall!
 
Jag har i alla fall börjat komma in i vardagsrutinerna mer och mer nu, så nu har jag nästa vecka exakt planerad med både skola, häst och blogg. Jag får lösa det med bloggen på det sättet att jag på te.x  på söndagen får sätta mig ner och göra tidsinställda för alla dagar jag går i skolan med ca 2-3 inlägg om dagen och sen live - uppdaterar jag ju såklart om något annat uppstår!
 
Pee Wee har tyvärr haft en veckas semester.. Jag har inte haft någon ork till att rida dressyr så hon har fått gå turer i skogen och blivit skrittad på utebanan, men nu är det ändring på det och jag har planerat att hon ska röra på sig ordentligt från idag fram till onsdag. Det har varit lite svårt att ställa om sig och få allt att funka nu första veckan, men som sagt så har jag det perfekta schemat i huvudet nu så allting ska hinnas med!
 
Här kommer lite av min vecka i bilder:
Här är en del av de tjejer jag kommit närmst i skolan. Från vänster har vi Julia, jag, Nellie, Emelie, Emelie och Emily. Tyvärr saknas 3-4 tjejer men de hade inte kommit ännu när bilden togs på Espresso House.
alla är mobilbilder och för det mesta är dom från "snapchat" och då blir kvalitén superdålig tyvärr!
 



Dagens outfit!

Stickad rosa tröja från ? / Klänning från Abercrombie and Fitch / skor från Pieces / väska Longchamp



Nya skor!

Älskar mina nya skor!
röda primeboots
 super coola tofflor
Och ett par gulliga ballerina skor i mocka
 
Vad tycker ni?



Mitt schema!

Mitt schema i skolan är rätt tufft. Det kommer bli en tuff vinter med både häst, skola, vänner och allt man vill hinna med! Dock får förhoppningsvis vi som har tufft schema ett lättare till våren och dom som har ett lättare i vinter får ett tuffare på våren. Det brukar vara så, så jag hoppas verkligen att det stämmer! ;)
 
I övrigt så har jag inte mycket hål timmar eller långa raster. Jag går mellan 08.00 till 14.40 eller 14.55 varje dag. På tisdagen har vi 10 minuters rast totalt på hela dagen om man inte räknar med lunchen och då går vi full dag från 08.00 till 14.55, så det lär bli tufft!
Det tar ju lite tid innan man kommer in i vardagen igen och får nya rutiner så att man hinner med allt, så jag hoppas jag klurar ut det snart så att jag hinner men min lilla ponny.
 
Nu ska jag sova för jag är helt slut efter min första skoldag, ska dessutom upp tidigt imorgon och det är tisdag så jag behöver sova, haha! vi hörs



Första dagen på gymnasiet!

förlåååt för låg uppdatering, jag lovar att jag ska bättra mig!
 
Idag var det min absolut första dag i gymnasiet. Vi började runt 10 och idag fick vi mest massa info och klasser o.s.v. Jag har inte alls varit nervös för detta innan men när jag satte mig på tåget på väg till skolan blev jag plötsligt väldigt nervös, haha!
Men jag måste säga att herregud vad nöjd jag är med min klass! Där finns hur många trevliga tjejer och killar som helst och tjejerna blev väldigt fort vänner allihop, vi är ett gäng tjejer på ca 10 st haha. Det var verkligen roligt!
Efter skolan gick jag och två nya kompisar vid namn Emelie och Fredrika och fikade på Espresso House och satt och snacka, även där träffade jag vänner från min förra klass, mys!
Imorgon är det första riktiga skoldagen och faktiskt så ser jag fram emot det, ska bli så roligt och lära känna alla bättre, happy girl!
 
Nu ska jag göra vid mig och köra till stallet och rida Pee Wee!
 
 
 
 



Lamicell schabrak för 50 kr!

Nu har vi nyss kommit hem från loppisen, det var många som sålde saker men det var inte mycket folk som var där för att handla tyvärr! Men vi fick lite sålt men vi fick även mycket med oss hem.
Vi ska se om vi kan hitta någon mer loppis där vi kan sälja våra saker billigt. Vi vill bara få bort allt då det tar så mycket plats här hemma, vi hade tex. alla schabrak till salu för 50 kr st. Det var även märkes schabrak som Lamicell för samma pris!
Jag ska säga till nästa gång lite tidigare om vi åker på loppis igen så att ni kan förbereda er ;)
 
Nu ska jag in i duschen och börja fixa inför ikväll, mobilbloggar kanske senare om ni har tur!



Mycket att stå i!

Idag har jag inte hunnit skriva något då jag har haft fullt upp och inte haft en sekund till att pausa!
Jag steg upp tidigt i morse och körde ut till stallet för att mocka och fixa där när jag var klar där skyndade jag mig hem för att göra vid mig och åka hela vägen till Bjärred. När jag var klar i Bjärred var det hela vägen hem igen och sen körde jag ut till stallet och red ett dressyrpass på Pee Wee (som gick riktigt bra!!) och då tog jag även in hästarna och gav dom mat. Sedan jag kom hem där ifrån så har jag och min syster stått och fixat med allt som ska säljas imorgon och även packat ut en del.
Vilken dag det har varit, snacka om att jag har gjort mycket idag!
 
Dessvärre är min vänstra axel totalt förstörd!! Jag har haft jätteont i den i 1-2 veckor och det blir bara värre och värre. Jag har inte sagt något till någon mer än min familj då jag är väldigt duktig på att bita ihop och inte gnälla! ;)Det känns inget alls när jag rider men när jag har mockat och burit vatten och allt vad man nu gör så har jag så ont i den så jag är nära till gråt. Nu har det även börjat göra ont från axeln upp till nacken så vi ska se om vi kan kolla upp det någonstans! Vet någon var, eller ett bra ställe?
 
Imorgon ska jag upp väldigt tidigt igen och då ska vi fixa det sista innan vi åker iväg för att sälja.
Vi ska iväg på en hästloppis där man kan sälja allt möjligt inom hästväg, så vi tar chansen och passar på!
Efter det ska jag skynda mig till stallet och fixa där, Pee Wee får vila för hon har gått så mycket denna veckan och hon har varit super duktig, så det förtjänar hon!
Sen ska jag hem och städa huset och laga mat för lite senare på eftermiddagen/kvällen kommer tjejerna hit en stund och sen ska vi iväg och ha roligt!
 
Nu måste jag sova om jag ska orka allt imorgon, ha det bäst!
Jag bjuder även på en bild jag tyckte var lite fräck eftersom jag inte har några andra bilder att visa!



Typisk vardags outfit!

Idag red jag bara Pee Wee i ungefär 20 min. Det var mest jogging så jag red lätt hela passet och vi gjorde i stort sätt inga rörelser. Mitt mål idag med henne var att hon skulle gå i lite lägre form men jag skulle ändå känna att jag hade lite av det trycket och energin som hade på träningen igår.
Så efter att jag skrittat fram en stund så började jag direkt med att få henne fram till tygeln, alltså att hon skulle trycka fram till bettet själv, det var inga större disskutioner alls utan efter 5 min var hon på plats och var det resten av passet så jag är verkligen nöjd med dagens ridpass också!
Jag hittade många knappar på träningen igår och förstår mycket bättre hur jag ska göra för att få fram trycket i tygeln, super bra!
 
Tänkte passa på att visa en typisk vardags outfit jag har när jag rider själv. Det är inget speciellt utan jag tar bara ett schabrak och så använder jag benskydd istället för lindor!



SOOOLEN SKINER

När jag vaknade för ett tag sedan såg faktiskt att solen var framme, så jag skyndade mig ut och la mig i värmen!
Haha, när jag tänker på det känns det väldigt tungt att detta kan vara den sista dagen med sol, en sak är säker i alla fall.. jag måste bo i ett varmt land med mycket sol när jag blir äldre! Klarar mig inte utan den!



Bästa känslan på länge!

En sån otrolig känsla jag fick på träningen idag har jag inte haft på ett tag! Pee Wee var verkligen kanon fin!
Helena satte på ett par sporremmar på framvalvet som jag skulle hålla i med ytterhanden i varje varv, det gjorde att handen kom på plats och att man kunde trycka sig ner i sadeln och sitta kvar lättare när man behövde.
Vilken skillnad det blev, det är verkligen något jag rekommenderar!
 
I vänstervarvet, som är vårt lättare varv, så fick jag bara ett jättebra stöd. Men det gjorde verkligen stor skillnad i högervarvet, som är vårt svårare varv, då jag gärna lättar och leder med den tygeln istället för att ta halvhalter.
Men remmen gjorde så att jag inte kunde leda med den handen och då blev jag tvingad till att ta halvhalter och genom det blev Pee Wee såå mycket finare! Det kändes som en helt annan häst med massor av energi fram till handen och jag fick rida på ett annat sätt som var bättre och underlättade för oss båda.
Det är verkligen något jag ska fortsätta att rida med ett tag framöver så att jag vänjer mig.



Sista tävlingarna 2013

Nu är det inte många tävlingar kvar år 2013. Vi ska inte tävla fler nationella tävlingar i år då det inte finns fler i Skåne och för att vi inte vill köra längre upp i Sverige för att tävla i bara en dag!
Därför ska vi nu starta ca 3 regionala tävlingar med lite lättare klasser, jag vill inte ha tävlat klart för i år så därför får det bli så.
 
Vår nästa tävling blir om ungefär 4 veckor och det är då ringsjöortens regionala tävling, där kommer vi starta LA: P1 och FEI Inledande. Efter det har vi en helg ledigt men helgen efter åker vi för att tävla i Malmö och sen blir vår sista tävling antingen helgen efter Malmö eller ungefär 3 veckor senare.
Såhär ser planerna ut för våra sista tävlingar 2013, vi ska bara ut och ha roligt och jag ska ta vara på den tiden. Vi har presterat långt över förväntan 2013 så det kan knappast bli bättre!
 



Vinnaren av finn 5 fel!

Grattis Http://annajohanssons.se , du hittade alla felen!
 
Annas kommentar:
Trädbusken ute på åkern är borta, knoppen på hjälmen är borta, sporren är borta, armbandet är borta och så är huntermärket på stöveln borta :)



Sista bilderna!

Här är de 4a sista ovisade bilderna från åhus!



Gårdagens outfit!

Såhär såg jag ut igår när jag åkte in till lund för att träffa hanna!
Tröja från H&M / Boyfriend jeans från Gina tricot



Roliga dagar!

Nu är det dags att komma tillbaka till vardagen! Jag har haft ett par riktigt mysiga dagar i Oskarshamn med familjen, vi har gjort saker tillsammans hela tiden och bara tagit det lugnt!
Direkt när jag kom hem på söndagen slängde jag mig i duschen och gjorde vid mig och sen stack jag hem till en kompis och träffade vänner där, när vi varit där en stund gick vi till avskedsfest och hade jätteroligt! Tack för en grym kväll!
Idag steg jag upp vid halv 8 och red ut på Pee Wee och fixade i stallet, när det var klart skyndade jag mig hem igen för att göra vid mig och åka till lund och träffa hanna. Vi åt mat och snackade massor, mys!
Kom hem för ett tag sedan och ska snart krypa ner i sängen och sova en stund, vi hörs snart igen.
 
Tack för ett par awesome dagar!



Fiskat!

Nu har vi nyss kommit tillbaka, vi har varit ute med båten och fiskat!




Näst sista dagen!

För det första måste jag be om ursäkt för att jag inte håller det jag lovar, haha! "Jag ska skriva om träningen" "vi hörs mer ikväll".. Men imorgon kommer jag hem i alla fall och då är allt som vanligt och då slipper jag mobil/iPad blogga!

Vi hade en super mysig dag igår och vi hoppas att denna dagen blir precis lika mysig! Jag har massor med bilder att visa er dessutom. Jag skulle bara kika in och säga att uppdateringen snart kommer att bli som vanligt, ha det bra!

Måste säga också att jag ääälskar min iPhone 5! Kvalitén på bilderna man tar är precis lika bra som med en kamera, om inte bättre!




Hallå bloggen!

Hej allihopa, jag hoppas ni har det bra?

Kvällen igår blev väldigt sen. Vi satt uppe och pratade hur länge som helst och efter det bestämde vi oss för att spela spel, haha. Jag vann och kom tvåa, tjoho duktiga jag ;)

Idag efter frukosten gick vi en runda och kollade på olika saker, och jag måste säga att herregud vad här är mysigt!! Det var detta jag behövde.
Just nu ligger jag och pappa och solar men snart är det dags för att åka båt!
Vi hörs mer ikväll




Framme!

För en stund sedan kom vi fram till stugan efter nästan 4 timmars bilresa. Dock gick det ju rätt fort för mig eftersom jag sov den sista biten, hihi ;)

Jag ser fram emot 3 mysiga dagar här med hela familjen samlad för att få den sista lilla energin! Det är verkligen riktigt mysigt här med båt och hela familjen kommer att umgås.
Jag kan tycka att det är jättehärligt att bara åka iväg någon dag såhär för att ta det lugnt och ladda upp för det kommande året, bara att man får komma ifrån sin vanliga vardag i någon dag och göra något annat gör så att man får så mycket energi till att komma tillbaka sen!

Jag har inte hunnit att göra några tidsinställda men jag lovar er att jag ska uppdatera er flitigt i alla fall!

Idag tränade jag dessutom för Helena med Pee Wee men det kommer ett enskilt inlägg senare med mer om det.
Super snälla minna hjälper mig med att ta hand om Pee Wee dessa dagarna, ett stort tack till dig minna!!




Bara 10 dagar kvar!

Nu börjar verkligen skolan närma sig! Tänk att det bara är 10 dagar kvar till skolstarten! AAH
 
Vi börjar den 19onde. Efter det ska man hitta en bra rutin, hinna med skolan, hästen och vänner! Förr hade jag max 10 min till skolan med moped men nu ska jag pendla och först åka tåg i 20 min och sen gå i lite mer än 5 min.
Vi kommer få ett helt nytt schema där man kanske slutar eller börjar sent vissa dagar och vissa dagar tidigt.
Jag hoppas verkligen på att jag får ett bra schema så jag kan vara lugn och känna att jag hinner med allt jag vill och slipper stressa ut till Pee Wee.
 
Det jag inte ser fram emot är såklart läxorna och proven. Tänk så har man glömt jättemycket av det man har lärt sig! Fast ändå är det inget jag är nervös för, för att första året är mer repetition på saker och man ska hitta rätt och allt ska kännas bra.
 
Det jag verkligen ser fram emot jättemycket är att träffa nya människor! Jag älskar att lära känna nya människor!
Jag hoppas att jag kommer i en bra klass med människor jag trivs med, för det gör faktiskt väldigt mycket.
Min barndomsvän ska gå samma linje som jag på samma skola så man kan ju hoppas att vi kommer i samma klass, men det är absolut inte säkert att skolorna tänker så och sätter oss tillsammans.
 
Det är även väldigt skönt med en ny skola. Jag hade aaaldrig klarat av att gå på vår skola i 3 år till! Inget nytt, samma människor man ser varje dag, samma personer man är med varje dag, samma lärare, samma skola, allt samma. Nu är det ju precis tvärt om, verkligen allt är nytt. Super härligt!
 
Så ja, det jag verkligen längtar efter är nya människor och vänner men det jag inte längtar efter är läxor och prov. Jag ser verkligen fram emot den 19onde och det kommande året!



Haha!

Såhär gör min ponny när hon är trött på att fotograferad, det var så roligt för hon visade det tydligt i Jönköping när jag hade tagit 27619987 bilder på henne! ;)
Haha kolla ögonen liksom jämfört med vad jag la upp för någon dag sedan



Inte fota på en månad!

På hela augusti månad ska det inte tas ett enda kort på mig och Pee Wee när jag rider henne. Detta gör vi för mitt eget bästa.
 
Så fort någon kan ta bilder på sig och sin häst så tar man den chansen, speciellt när man rider. Vi har valt nu att inte fota på en hel månad för mitt tänkandes skull.
Man kan utan att tänka på det bli så fokuserad på att man vill ha en bra bild så att det kan bli störa i ridningen. Det är inte så att jag säger att jag känner att jag blir påverkad men för skojs skull ska vi se om det stämmer.
Egentligen är det ju filma man ska göra varje pass.
 
Det kluriga med att ta bilder är att även om hästen går superbra och är otroligt fina och får 75-80% på tävling så finns det de hästar som inte blir bra på bild i alla fall. Sen finns det de hästar som inte är något speciellt att titta på men ser så otroligt fina och underbara ut på bild.
Dessa bilder kan göra så att man får en annorlunda bild i huvudet på sig och sin häst än hur det egentligen ser ut. Om man har det superfina hästen utan att det fastnar på bild så får oftast ryttaren en sämre bild av sig själv och sin häst.
Den som motsatta hästen påverkas också. Bilderna säger att hästen är otrolig men när man sedan te.x filmar den så visas annat.
 
Det jag vill säga är att man ska filma mer när man rider för att utvecklas bättre. Bilder är "ögonblicksbilder" och de kan luras. Om man filmar ser man helheten, det man är bra på och det man behöver träna mer på!
 
Det vi ska testa med mig denna månaden är att se hur jag påverkas, om jag påverkas. Vi ska inte fota något alls utan vi ska bara filma mina träningar för att jag ska få en bättre bild av mig och Pee Wee.
Så denna månaden är helt enkelt ett litet test på hur jag utvecklas bäst genom att se, bilder eller film?
 
Vad tror och tycker ni? Har ni lagt märke till detta och tror ni att det stämmer? Hur utvecklas du bäst, genom bilder eller film? Varför?
Utvärdering i slutet av månaden kommer!



Ridit klart!

Nu har jag precis ridit klart efter ett 40 min dressyrpass!
Idag testade jag hur mycket min sits påverkar pee wee. Ibland red jag jättemycket med sitsen och ibland inte alls, den största skillnaden blev i galopp ökningarna. Jag har hittat lite knappar där nu och längtar tills jag får testa om det funkar på tävling!
I övrigt så tränade vi mest tempoväxlingar idag som gick hur bra som helst.

Imorgon fick jag även en träningstid för Helena så det känns skönt att få en träning innan vi åker!




Veckans ridschema!

Måndag: Träna dressyr för Susanne Barup
 
Tisdag: Pee Wee får vila
 
Onsdag: Rida dressyr/ träna för Helena
 
Torsdag: Rida ut lång runda i skogen
 
Fredag-Söndag: Vila
 
Såhär ser veckans träningsschema ut med Pee Wee. Vi i familjen ska åka till en stuga i helgen och bara ha det trevlig och mysa, alla vi 4a, så det är därför Pee Wee får vila då!



Hemma från en mysig dag i Lund med Hanna!

Idag har det verkligen varit en rolig dag i Lund med Hanna!
Först fikade vi på Espresso house och snackade massor och smed lite planer, haha! ;)
Efter det gick vi runt lite i Lund och satte oss sedan i mysiga stadsparken och snackade vidare, vi fick även ett roligt besök som vi skrattade jättemycket åt sen! Tiden bara flög förbi och vi hade ingen koll på klockan så det blev rätt sent ändå. Men det var verkligen roligt att träffa Hanna och bestämma lite saker, hon får mig verkligen på bra humör! Tack för en superduper bra dag! ♥
 
Här kommer lite olika roliga bilder på oss



Efter en dags arbete!

Såhär såg det ut i vårt stallrum innan jag rensade ut! Haha, ja som ni ser har vi bara kastat ner grejer..
Jag är klar med ungefär hälften och har lika mycket kvar. Det som är kvar är att borsta och smörja sakerna som ska säljas. Så efterhand kommer det att komma fler saker på plats i hyllorna. Men visst blev det skillnad?
såhär såg det ut när allt var på innegården:
Såhär såg det ut när jag sopat och torkat av + ställt ner skor:
Och såhär ser det nu ut när det är klart:
Och detta är vad som ska fixas som sen också ska ner:
 
 
 
 
 



Bilder från träningen!




Träningen för Susanne Barup

Jag började med att rida fram på utebanan, jag hade planerat att skritta + rida fram i 30 min, men det blev bara 15 min. Pee Wee kändes helt okej, hon var fortfarande lite stel och ville inte riktigt som jag hela tiden men jag gjorde några övningar och då blev hon fin!
För att få loss henne gjorde jag slutor innanför spåret i galopp och även serpentiner där jag gjorde enkla byten över medellinjen, tack vare dessa två övningar fick jag mycket mer koll och kontroll på henne!
Det var även riktigt varmt ute så efter att bara ridit i dessa 15 minuterna så var Pee Wee plaskblöt.
 
När vi kom in i ridhuset och skulle köra igång träningen så bad jag om att få träna galoppen och skolorna i traven, så då började vi med traven. Skolorna gick faktiskt väldigt bra direkt, det jag skulle tänka på bara var att hon skulle ha framdelen före.
I galoppen sen kände jag hur trött Pee Wee blev men hon kämpade på! Där tränade vi mest på att få med yttersidan så i te.x volter fick jag ställa utåt och sen när volten nästan var klar skulle jag ställa inåt igen.
Pee Wee var jättefin men lite seg i slutet och det kan jag verkligen förstå! Det var verkligen varmt i ridhuset och det fanns inte en enda del av schabraket som var tort när vi var klara, haha!
 
Susanne tyckte att hon har blivit väldigt fin sedan sist hon såg henne och det kan jag verkligen hålla med om!
Det vi skulle träna på nu var att hitta balansen och rida mer samlat.
Jag är i alla fall nöjd med gårdagens träning och jätteglad över att Susanne tyckte att det blivit sån skillnad på Pee Wee!



Vad som händer idag!

 Nu är min älskade iPhone 5 igång, äntligen! Jag har redan över 300 bilder på den som jag har laddat ner, men den känns så opersonlig när man inte har några "just nu" bilder och inga roliga filmer med vänner på den om ni förstår vad jag menar ;)
 
Idag ska jag i alla fall ut till stallet tidigt och få det gjort, Pee Wee ska ha en välförtjänt vilodag.
När jag är klar i stallet ska jag snabbt hem och göra vid mig för att sedan åka till Lund och ta en fika med bästa Hanna! Det var längesedan jag träffade henne så vi har myyycket att prata om!
 
Jag har i alla fall gjort tidsinställda under hela dagen så uppdateringen blir inga problem, vi hörs!



Dagens outfit!

Bild från när jag galopperar fram!
 
Idag hade fick Pee Wee inviga hennes nya outfit när det var dags för Susanne träning. Hon var såå fin i det!
Mer om träningen ock lite bilder kommer imorgon.
 
Hjälm - Uvex
Tröja - Pikeur
Ridbyxor - Mountain Horse
Handskar - Roeckl
Stövlar - Glen Gordon
 
Träns - Olika delar
Pannband - Swarovski
Sadel - Prestige
Schabrak - HG
Lindor - Lamicell
Boots - HG



More pictures!




Fixar dag!

Idag ska jag rensa och städa i vår källare bland alla hästgrejer då det ska säljas om lite mer än en vecka.
Det kommer ta vääldigt lång tid då det inte är lite grejer och det är väldigt stökigt där nere, haha! Hade faktiskt tänkt att jag skulle ta före och efter bilder, om man vågar lägga ut förebilden haha ;)
 
Senare ikväll ska jag till stallet och fixa där och även ha träning för Susanne, mamma och pappa ska med så förhoppningsvis kanske dom kan knäppa någon bild på oss!
Träningen för Helena igår gick helt okej, Pee Wee var lite stel efter att ha vilat en vecka men efter en stund blev hon fin!
För Susanne kan man välja om man vill rida program för henne eller om man vill träna och jag brukar alltid rida program för henne, men idag är jag inte så sugen på det så det blir en träning.



I Malmö!




Like a champion

"Walk like a champion Talk like a champion"



Mys dag!

Vilken lugn och mysig dag det har varit! I morse när jag vaknade bestämde vi oss för att åka till stranden, så det är därför det har varit så dålig uppdatering. Jag har i alla fall myst på stranden hela dagen.. Senare ikväll körde jag till Amanda och då hade hon gjort tacos till oss så då åt vi det och kollade på film, verkligen jättemysigt! Tack för kvällen ♥
 
Imorgon ska jag träna med Pee Wee för Helena. Vi har bara tagit det lugnt hela veckan med uteritter i skogen, faktiskt väldigt skönt för oss båda då vi behöver vila upp oss.
Efter träningen ska jag träffa Amanda igen och senare på eftermiddagen tar vi tåget till Malmö och käkar på vår favvo restaurang, kan det bli bättre?
 



Jönköping!

 
Jag bokstavligen SMÄLTER när jag ser den sista bilden på mina fina ponny! Världens finaste!
 



Mys i jönköping!

Första kvällen i Jönköping körde vi och köpte mat och satte oss på en filt vid Vättern och mös, det var så fint!



Världens bästa föräldrar! ♥



Ny outfit!

Glömde att berätta att när vi körde för att köpa ny gelé padd till Pee Wee i Jönköping så såg vi en supersnygg outfit, den kunde jag inte motstå så den fick följa med hem!

Blått schabrak, dock är det lite mörkare än vad kameran visar!
Matchande boots ;)
Och så köpte vi även en Marinblå tävlingsskjorta som jag använde sista dagen. Den är skitsnygg i blå så jag kommer använda den även i vardagen, tävlings skjortan är Limited Edition!



Prisutdelning!

Tyvärr blev bilderna inne i ridhuset inte så bra då inställningarna ändrats precis innan och eftersom vi inte var beredda på det så hann jag inte ställa in den rätt!



Bästa horsemanchip!

Det hade inte kunnat bli ett bättre avslut på Jönköping när man sen fick reda på av överdomaren att jag vunnit bästa horsemanchip där många nominerat mig! Jag blev verkligen såå glad!
 
Vi var klara för att åka hem och hade packat ut allt i transporten och det enda som var kvar var att ta ut hästen i transporten. När jag skulle göra det sista och tog ut Pee Wee för att bara sätta på transportskydden kom överdomaren och sa att jag hade vunnit ett pris som hette bästa horsemanship och att det hade varit roligt om jag ville stanna kvar en stund till och vara med på prisutdelningen för det var många som hade nominerat mig.
Det var inget och tänka på för oss, vi fick ta ut sadel och allt igen, knoppa om och jag fick dra på mig genom blöta tävlingskläder.
 
Det var jätteroligt och en otrolig känsla att få rida in på prisutdelningen efter den helgen, det var precis som om att det var ett pris för att jag kämpat så hårt och inte gett upp, att det verkligen lönar sig!
Jag tilldelades priset för bästa hosemanchip utnämnd av tävlingsledare, funktionärer och medryttare med motiveringen att jag var en duktig ryttare även om det inte leder till placering, rider mjukt och som alltid var mycket trevlig mot funktionärer, medryttare och anhöriga.
När jag sedan fick priset sa de en gång till att det var många som nominerat mig och jag blev ju självklart helt överlycklig!
I ärevarvet sen gick Pee Wee jättefint och bar upp sin rosett med stolthet, hihi gulle!
 
Det var verkligen härligt att få detta pris speciellt efter den helgen där det gått så mycket upp och ner med tankarna snurrande hit och dit! Tänk att andra människor har nominerat mig och tyckt att jag varit värd detta pris!
Jag var och är superglad och stolt över mitt pris och min prestation, och jag vill tacka alla som har nominerat mig och alla som stöttar mig, familjen, min tränare Helena och hennes man Ingemar och mina kära vänner, det betyder verkligen supermycket för mig! Kram till er alla
Det man vann var ett presentkort på sf bio på 400 kr och så fick man rosett och blommor, toppen!



Min dag!

Varning för vardags snack!
 
Idag har jag inte gjort mycket kan jag säga, haha!
Vi kom hem väldigt sent i natt igen så jag vaknade inte förens vid lite över 12 idag. Man blir inte så pigg på att stiga upp då när halva dagen redan gått.. Men så går det när man vänder på dygnet! Jag har inte somnat förens 2 halv 3 nu varje natt så ikväll ska jag försöka komma i säng i hyfsad tid för jag måste ju vända dygnet rätt igen så jag är uppvilad till skolan som början om ca 15 dagar!!! Helt sjukt!
 
Nog pratat om sömn, haha. Det lilla jag har gjort idag har varit att fixa med den nya telefonen. Jag har flyttat över massa bilder och hur många videos som helst från telefonen till datorn, vilket är ett stort problem för minneskortet på datorn är fullt! Fick lösa det med en USB sticka och lägga allt där så länge.. Det är snabbt man samlar på sig massa bilder alltså ;) Men värst är ändå att behöva plocka bort!
När jag äntligen var klar med det så insåg jag att det nya sim kortet inte hade följt med i paketet vi fick hem så nu har vi ringt efter ett så det kommer om någon dag.. vill inte vänta på att få använda min nya telefon längre!
Nu i eftermiddag/kväll har jag varit i stallet och fixat och även ridit ut en mysig runda med Julia. Det gick hur bra som helst men man märkte i stallgången att Pee Wee har vilat i många dagar nu för hon kunde knappt så still en sekund! Hon som alltid står som ett ljus annars, haha!
 
Nu ska jag skippa vardags snacket och ta och skriva ordentliga inlägg till er istället!
 Bild från lördagens ritt i jönköping



RSS 2.0