Gästinlägg!

Bad Angelina, som jag skrev om i inspirationsinlägget, att skriva ihop ett inlägg så att ni fick veta mer om henne och Stella!

Hejsan alla Fridas läsare!
Mitt namn är Angelina Svedbo och har fått i uppdrag av Frida att skriva en gästblogg om mig och min häst, så jag gör ett försök med det!

Jag heter som sagt Angelina Svedbo och är 14 år gammal, bor på en gård utanför Göteborg med min familj och tävlar på regional La:p1 nivå i dressyr med min D-ponny Stella Z som är ett fux sto på 8 år som jag haft sen maj 2010, då hon var 6 år gammal. Innan henne hade jag(och har fortfarande) en D-ponny valack som heter Chopard de la Gold, hade inte tänkt prata så mycket om honom eftersom han är utlånad just nu men så ni vet vem jag pratar om när jag säger Chopard.

Stella är imp. Tyskland och har gått tom. Bundeschampionatet i hoppning där, jag hat däremot ingen aning om vad hon gått för dressyr klasser där. Hon kunde lite skänkelvikningar och påbörjad lite förvänd galopp och öppnor men mycket mer kunde hon inte. Vi kan väl säga att dom här snart 2 åren jag haft henne har varit fulla av så mycket mycket mer än det lilla man sett av oss på internet (har bla haft 3 bloggar med olika kompisar osv), det har varit stenhårt slit ända sen dag 1! Stella är den absolut svåraste ponny jag någonsin suttit på! Hon är så känslig så man knappt kan peta på henne utan att få en jätte reaktion, men ibland blir hon sur (sto och fux är ingen bra kombination haha) och struntar i mig helt, vilket kan bli väldigt frustrerande som ni säkert förstår!

Mitt och Stellas bästa resultat under hela 2010 var 55% i lb och 63% i lc, låt oss säga att 2010 inte var vårt år.. kunde henne inte alls och mitt självförtroende började dala redan efter första tävlingen, jag fick mig en riktig törn i självförtroendet och var nästan nära att ge upp min fina ponny där ett tag, men skam den som ger sig! Jag red på, det gick sakta sakta sakta liiiite bättre. Jag började sätta igång Chopard efter en skada, började tävla honom och hade honom som min "nummer ett häst", men så fick jag för mig att starta Stella på en tävling istället för Chopard. Vilket av någon konstig anledning gick väldigt bra, vann en lc:2 på 76%, jag var ganska lycklig efter den tävlingen haha! 

Det gav mig lite kämpar glöd igen! Så sa till mig själv när jag skrittade fram henne inför ett ridpass i somras (nej det är inte längre sen än så) att "nej nu bara SKA detta funka, jag SKA vara 110% nöjd när jag sitter av henne idag!" och tror ni inte det blev precis så? Det var nästan så jag grät glädje tårar efteråt! Mamma stod och gapade där hon stod och tittade på, efteråt sa hon att hon aldrig sett henne så fin innan. Idag går hon "dåligt" när hon gick som hon gjorde då, min fina ponny <3

Jag fick för mig att debutera regionalt i September 2011, den vann vi på 77,931%! Jag fick för mig att debutera la i november, den kom vi trea i på 68%! 
I Januari så startade vi våran tredje la, den vann vi på 72%! 5 mars 2012 startade vi våran första la:p1, den vann vi på 72%, var dessvärre bara en "serie dressyr" så gav mig inget nationellt kval, men vann serien så fick med mig en blå gul hem i alla fall. Och i helgen debuterade vi regional La:p1 och vann på 66,8% vilket gav mig mitt första nationella kval!

Jag är så otroligt stolt över min och Stellas resa, den har varit full av blod, svett och tårar! Jag har varit nära att ge upp sååå många gånger så i anar inte! Men precis ALTT går om man inte ger sig, det är jag och min ponny ett levande bevis på! Från 51% i lb till 72% i la:p1, jag skulle vilja kalla det utveckling! 

Det jag vill förmedla med allt detta är att man ska aldrig aldrig aldrig ge upp, hur hopplöst och mörkt det än ser ut. Precis allt går att göra möjligt, det tar bara den tiden det behöver. Och ibland är tid tyvärr det sista man har, men då får man leva med det. Med massor med envishet, en bra tränare, stöttande föräldrar och en ponny som är bra i huvudet och hyffsade gångarter kan man komma längre än man tror! Så vad ni än gör, ge ALDRIG upp något ni än trott på!

Over and out, Angelina Svedbo och Stella Z!


Tack Angelina för att du ville ställa upp och göra ett inlägg! :)♥



Det bästa jag vet!

Jag älskar dig! ♥

/Frida Fransson




Frida likes!


Jag måste säga att rundsydda träns är ursnyggt, haha finns det mer att säga??
stilrent och ursnyggt!



/Frida Fransson



Veckans schema!

Såhär ser schemat ut inför tävlingen!

Måndag                   Massage

Tisdag                     Gå ut och gå i en timme

Onsdag                   Träna för Helena

Torsdag                   Vila

Fredag                     lösgörande och programmet i dressyr eller träna för min tränare(om hon har någon tid)

Lördag                     Tävla!

Söndag                    ut och gå en liten runda


/FridaFransson



Inspiration!

Har ni hittat någon som inspirerar er? vem?

På den senaste tiden har jag behövt inspiration inom ja, allt.
I skolan har jag varit ganska slarvig med läxor och pluggat till prov dagen innan och det finns ju inte en chans att man ska kunna nå dom höga betygen som jag förväntar mig att jag ska nå ifall jag håller på sådär! och speciellt inte när man går i 8:an.
Inom ridsporten har det bara stått still, vi har inte försämrat oss men inte heller förbättrats oss. Det har liksom bara varit helt still och jag har kännt mig tom på inspiration och mål. Inom skolan och ridsporten.
Men sen finns det ju ekipage som gör en väldigt inspirerad och då pressar man sig själv för att komma dit det ekipaget är. Enligt mig är det viktigt att ha något/någon som inspirerar en, och jag har trott att jag haft det, men det har inte varit så.
Men igår slog det mig vem det är som verkligen inspirerar mig och får mig till att kämpa och göra mitt bästa!
Det konstiga är att detta ekipaget som inspirerar mig har gjort det en gång innan. Nämligen förra typ sommaren, utan att jag tänkt på det. Och då gick det hur bra som helst för mig och Pee Wee och jag red bra som tusan. Men på något vis försvann det, man har ju sina perioder. Och nu när jag känt väldigt länge att jag velat ha inspiration till skolan och i ridsporten, så har jag gått och letat, letat efter personen/ekipaget/saken som ska inspirera mig.
kanske är någon som känner/kännt samma sak innan man hittar den som tar fram det bästa i en själv. Inte den man vill ska vara den som gör det utan den som det faktiskt är.
Jag kan sitta och kolla på ekipage som tävlar på hög nivå innom dressyr och det taggar mig till viss del men inte fullt ut. Det gäller att hitta den rätta, och den som gör att man pushar sig själv även om man vill det eller inte!
Man kan inte välja ut den person man vill att det ska vara, det bara är så! Och innan man hittat det så kan man känna sig väldigt vilsen i vissa perioder.
Igår slog det mig, vem det är som inspirerar mig! Upptäckte det genom att jag satt och kolla på facebook och såg att en tjej lagt ut en bild på sin ponny och skrivit att dom vunnit och klarat ett kval till nationellt på 66,8 % i LA: P1
Den här duktiga tjejen jag pratar om och som lyckas inspirera mig är Angelina Svedbo på sin fina ponny Stella Z!
Jag träffade henne i falsterbo 2011 och det är den enda gången jag träffat henne, så känner henne inte jättebra, men tycker att hon verkar vara en trevlig och rolig tjej!
Ialla fall inspirerade hon mig ett tag efter att vi träffats, jag börja rida riktigt bra och verkligen försökte göra mitt bästa och det gjorde så att Pee Wee gick riktigt bra, och det gick lika bra på tävling!
Och sen förra sommaren har jag och Pee Wee utvecklats enormt! och jag känner att om jag börjar rida så igen och det går så bra, fast ännu bättre eftersom vi utvecklats, så är vi ju oslagbara i dom klasserna jag tävlar just nu?!
Och nu är jag lika taggad som jag var då till att utvecklas och förbättras!
Jag kände igår kväll hur mitt tänkande förändrades och hur jag  blev till tävlingsmänniska igen och började utmana mig själv igen. skönt!

Innan jag träffat Angelina i falsterbo så läste jag hennes blogg som hon hade med en vän. Jag la ofta märke till hur hon skrev att hon var perfiktionist hela tiden. På hur noga hon var med allt när hon red.
Kommer speciellt ihåg ett inlägg om hur hon Förberedde sig och sin häst inför tävling. Kommer ihåg att hon skrev att hon red programmet tills det satt till 100% och att hon var ute och gick sen, det har fastnat i mitt huvud liksom! Det är alltså så att jag inspireras av perfiktionisten hon är!
Visst är det konsigt?! Jag fattar knappat själv. Samtidigt som jag fattar det..

Denna fantastiska tjej har fått ner Frida Franssons fötter på jorden igen, och fått mig att inse allvaret med att plugga till prov några dagar innan tex. Och hur viktigt att det är att jag rider min häst på rätt sätt i minsta ditalj!
Jag är så glad att jag nu hittat och fattat att det är hon, Angelina Svedbo, som får mig att kämpa och pressa mig själv ännu lite till!
Jag har väldigt väldigt höga krav på mig själv (!!!!!!!) och när jag inte uppnår dom kraven jag sätter på mig själv så blir jag så grymt besviken och börjar tvivla på mig själv. Och om jag tvivlar på mig tvivlar jag på allt runt omkring mig.
Därför är jag så grymt glad över att jag insett detta och fått tillbaka den glada, aktiva och tävlingsinriktade frida igen!

Det jag vill ha sagt med detta långa inlägg är att ni ska/kommer hitta er inspirationskälla eller inspirationsperson.
Och att det inte alltid är dom största och bästa ryttarna i världen som gör det, utan det en särskilld till var och en. Och såklart kan en person eller ett ekipage inspirera er till viss del, men sen slår det er vem det är och det kanske inte alls är någon ni tänkt er. Det är säkert många som känner,känt eller kommer känna detta, men ta det lungt! Ni kommer hitta det!

Måste även säga att Angelina är en otroligt duktig ryttare och har gjort en jättestor skillnad på sin häst Stella Z på 1,5 år! Hur hon än gjort, utan att igentligen göra så mycket, så har hon inspirerat mig enormt! ♥
juni 2010:

Nu har hon kämpat tillsammans med sin ponny, och nu ser det ut såhär!:

man kan ju knappt tro att det är samma ponny! Jag tycker Angelina ska vara stolt över hur hon förändrat och förbättrat sin ponny! ♥


/målmedveten FridaFransson



Till gamla header Del 2

Just nu står jag nog och fotar Julia med hennes hästar, då detta är tidsinställt.
Kommer nog hem ganska sent senare ikväll, behöver ialla fall få klart ett arbete till skolan innan jag sätter mig vid datan.
Men om vi inte hörs mer idag, så hörs vi imorgon.
Tänkte bjuda på dom sista bilderna till gamla headern sålänge!
/FridaFransson



Till gamla header Del 1

När jag och Julia bloggade på JFdressage så hade vi en fotohelg där vi tog massa bilder till en fin header.
Lovade er att jag skulle visa dom, så ni får dom lite i omgångar.
/FridaFransson



Smakprov!

Här har ni två bilder ifrån fotograferingen idag!
Kommer sitta hemma och kolla igenom alla fina bilder när jag fått dom. När jag bestämt vilka jag ska ha i headern så får ni se resten, och även då kommer jag berätta mer om fotograferingen! :)
söta ponny ♥
/FridaFransson



Helgen har varit fullpackad!

Denna helgen kommer/är fullpackad!
En av alla grejer som hänt i helgen är att Julia har fotat mig och Pee Wee massor! så får se om vi kan titta lite på ny design! Har tänkt på ljus blå eller typ lite ljusare än gul, typ beige/gult. Får se vad som händer!
I alla fall så har Julia tagit jättemånga fina bilder på oss! Red även Pee Wee i ridhuset, kommer bara någon enstaka bild där ifrån.
Men ni kommer få se en liten smygtitt från alla fina bilder till headern idag senare ikväll! tänkte även ladda upp lite bilder från förra gången vi fotades inför headern. Så håll utkik!
Imorgon ska jag fota Julia och hennes fina ponnys, så kommer göra något tidsinställt! Men vi hörs! :)
hahaha, en riktigt gammal bild som fanns på julias dator!
/FridaFransson



Pee Wee har varit hos massören!

Idag masserades Pee Wee!
Det var igentligen inte tänkt att göra det nu då det är tävling nästa vecka. Men hon har varit väldigt konstig och inte alls varit Pee Wee den senaste veckan, och jag kände direkt att hon fått låsning!
Så vi fick den snabbaste tiden, som var idag, en annan massör än den vi brukar, men med samma utbildning.
Jag berättade hur det kändes vid ridningen nu och var hon haft låsning förut.
Hon började med att använda en slags ström genom nacken, sen började hon att massera och fixa hon stretchade även henne. Pee Wee tyckte det var riktigt skönt till sist och stod och gäspade hela tiden! ;)
Hon börjde med bakdelen också och där var Pee Wee väldigt spänd, alltså en låsning.
Hon fixade hit och dit, Pee Wee var jätte arg för hon hade såklart ont, men när det låssade lite så började hon gäspa där med!
Vi bestämde att hon som masserade skulle komma tillbaka på måndag och få loss henne helt.
Känns jätte skönt nu när hon äntligen fått massage och är gald och gó igen! :) 

Jag gick även en runda med Pee Wee idag, det var så mysigt och Pee Wee var så puss- sugen! ;)
hon gick och nosade mig i örat och skulle pussas och mysa heela tiden! alltså är samma Pee Wee tillbaka! :D
Vi får se hur det blir med tävlingen nästa vecka, får se hur hon går, vill ju inte förhasta allt så att det blir fel.

Härlig kännsla! tog någon bild idag Pee Wee när vi var ute och gick ♥


ja, mobilbilder..
/Frida Fransson



Bloggadresserna!

Har suttit och kollat igenom alla bloggadresser! Och jag tyckte det var väldigt svårt att bestämma mig för en blogg!

den bästa bloggen med finast design och mest läsvärda inlägg var http://matildaholmstrom.se

Det är det jag tycker! vill ni att jag ska göra detta fler gånger så att ni får chans att bli länkade? :)
/Frida Fransson



Läsar fråga!

Tänkte att jag själv skulle svara på varje läsar fråga jag ställer! Fast i ett eget inlägg.

Min fråga är, Är det viktigt för er att matcha schabrak, lindor, benskydd och era kläder i vardagen? när ni inte är på träning för tränare?
/Frida Fransson




Dålig uppdatering!

hejsan!
Efter mycket jobb i veckan får jag äntligen tid till att sätta mig vid datan en kort stund innan jag ska till skolan!
behöver inte förklara så mycket, ni vet varför jag inte uppdaterat på två dagar.

Skulle bara säga att jag kommer kolla igenom era bloggadresser idag istället för igår hade jag verkligen inte tid!
Men idag lovar jag att jag ska göra det!
Kommer inte heller kunna uppdatera er förens ikväll för Pee Wee ska på massage, men kommer skriva ikväll hur det gick och så! så vi hörs ikväll mina vänner! :)

en bild sen senast hon var på massage :)
/FridaFransson




Kom igen skicka era bloggadresser!

Eftersom att jag tycker det är så roligt att se vad mina kära bloggläsare har för bloggar och för att jag vill lyfta fram och visa upp er lite extra så tänkte jag att ni får skicka in alla era bloggadresser! 
Tänkte kolla igenom alla på tisdag när jag har lite tid, kanske slänger in lite kommentarer hos er också! vem vet :D

Jag kommer att länka den blogg jag tycker har mest läsvärda inlägg och/eller finast design!
Så kom igen nu allihopa! Jag vill ha in massa massa bloggadresser, så många så att jag knappt orkar läsa alla! :D


/Frida Fransson



Veckoschemat nästa vecka!

såhär ser nästa vecka ut för mig! denhär veckan skrev jag saker till vardagen också.

Måndag: Jag ska träna Pee Wee för Helena. SO frågerna  skolan ska vara klara! fixa prao.

Tisdag: Pee Wee får nog vila. har inget på tisdagen som ska vara klart.

Onsdag: Träna för Helena. Spanska prov, muntlig redovisning av en teknisk grej på engelska, sjukt många sidor matte! :O

Torsdag: Gå ut och gå med Pee Wee. Engelsk text, 15 glosor, 5 verb

Fredag: rida dressyr i ridhuset. Historia prov! Sen på kvällen är det jägers med Julia!

lördag: Dressyr och kanske fotodag med Julia.

söndag: rida dressyr och kanske fotodag med julia.

Såhär ser min otroligt jobbiga vecka ut! usch!

tur att jag har min fining! ♥
/fridafransson



dagens schema!

Idag har jag verkligen saker att göra! inte många olika men saker som tar låång tid!

* Städa mitt rum (nogrannt!)
* Till stallet, rida, mocka, sätta hö, sätta mat, byta vaten i boxen, byta vatten i hagen.
* Göra läxor och plugga till prov!!! Dom här två sista veckorna innan påsklovet är det så sjukt mycket att göra i skolan! Så jag måste få undan en del!
* Och en sak som inte tar så lång tid som dom andra, blogga ;)

såhär ser min dag ut idag och det är väl bara att sätta igång så att man inte är uppe hela natten! ;)
har gjort 3 tidsinställda under dagen, och sen kommer det mer i kväll när jag är klar med allt!


sötnos!
/Friidafransson




Ögonfransar!

Här är bilder på mina ögonfransar :D


/Friidafransson



Vårig design! Hjälp till och gör den snygg!

tycker min design är jättetråkig! Den är liksom enkel, inte stilren som jag vill!
Har pratat med min lilla designer och hon har lärt sig lite nytt ;) En bild som man har längst ner i designen, ni har säkert sett det på någons blogg, eftersom väldit många läser dressyrmupparna.se och matildaholmstrom.se så tar jag dom som exempel. om ni går längst ner på deras sida så ser ni vad jag menar!

i alla fall så vill jag ha en ny vårig design! Men kan inte komma på hur den ska se ut eller vilka färger, så det hade varit jätte snällt om ni hade velat berätta lite hur en snygg vårig design ska se ut! vilka slags bilder, vilka färger o.s.v ska även berätta att jag inte ska vara med i headern denna gången!

så, jag vill att ni snälla svarar på lite frågor här nedan!:

Vilka färger kan man ha i en vårig design?
Vilka bilder ska man använda? Soliga, bara huvudbilder, bara ridbilder eller både ridbilder och huvudbilder på mig och Pee Wee tillsammans?
Hur tycker ni att bilden där nere ska se ut om ni nu går in och kollar på dressyrmupparna och matildaholmstrom?
Förslag på hur bloglovinikon ska se ut?
ska headern längst upp (det första man ser) vara rullande bilder eller bara en vanlig snygg header?


/FriidaFransson



Blandat!

Idag longerade jag min lilla ponny i ridhuset på inspänningstyglar.
När jag longerar henne går det ut på att hon ska slappna av och söka sig nedåt i alla gångarter.
Hon tycker det är speciellt jobbigt i galoppen, men det kom loss otroligt bra idag! :D
Min ponny är så fiin! ♥

Imorgon blir det att stiga upp jätte tidigt och hinna rida, mocka och fixa mig inför att åka till bjärred och få ögonfransarna fixade! kommer bli stressigt, men kommer bli kul!

Det kommer faktiskt bilder imorgon på mig, så håll utkik! ;)

/FriidaFransson



Ändringar!

Det är jättemycket i skolan nu och så har jag Pee Wee att ta hand om också.
Känner att tiden inte riktigt räcker till till bloggen vilket är väldigt synd då jag verkligen vill och tycker det är roligt att blogga!
Min tanke om bloggen nu är att jag ska behålla den, skriva om saker jag känner för, men inte känna pressen att vara tvungen att komma på inlägg att skriva varje dag. För dom inläggen man pressar fram blir så otroligt tråkiga! Och om jag skriver inlägg hela tiden om att jag ska bättra mig så blir det verkligen ingen rolig blogg.
Så, det jag vill säga med detta är att jag kommer använda bloggen lite mindre och på ett annat sätt.

Det jag kommer skriva om här är om tävlingar, träningar, kanske någon outfit, om det händer något speciellt som inte alltid händer i vardagen, även om det är några nya bilder på mig eller på mig och Pee Wee och ja.
Ungefär som en dagbok!
Ni kan ju hålla utkik i alla fall, men det kommer inte bli lika roligt som innan eller så kanske det blir det ;)

Vi hörs så fort jag har bilder eller något annat på G! :)
(detta menas inte med att jag ska sluta blogga!)

/FriidaFransson



Nu: träning!

Idag är det träning för Helena!
Det tar väldigt lång tid innan jag kommmer hem, så uppdateringen idag kommer inte vara på topp!
Men är tillbaka imorgon igen.
Tänkte även be pappa att filma, för märkte att det var några som ville se film! Så jag hoppas att jag har batteri, för iså fall blir det film! :D

/FriidaFransson



Dagens läsarfråga

Tänkte börja med dagens läsarfråga, när jag har något att fråga!

Jag tycker ni är fantastiska mina läsare! Era kommentarer får en att lysa upp ♥
Men jag känner i mellan åt att det är något som saknas, som ni saknar.
Så, jag vill ni allihop ägnar en liten stund åt mig och er till att svara på min fråga. Och jag ska försöka göra allt ni ber om innom en snar framtid.
Kanske något helt nytt? som ni kom på åt just friidafransson.blogg.se, som jag ska sitta och skriva, kanske göra varje vecka o.s.v

Så min fråga är, Vad tycker ni ska förbättras eller läggas till här på bloggen? Några ideér till kanske bara just friidafransson.blogg.se?

hjälp mig att göra en roligare läsning för er!

/FriidaFransson



Bilder!

Här är bilderna ifrån tävlingen i lördags som snälla Ida fotade! ♥








Jag älskar dig! ♥
/FriidaFransson




Fina tävlings schabrak!

Behöver er hjälp!

Nu sitter jag här och funderar på ett nytt tävlings schabrak då jag tycker mitt är tråkigt. (heeelt vitt!!!) men kan inte komma på hur det ska se ut eller vilket märke o.s.v Så jag behöver verkligen er hjälp!

Länka sidor där det finns snygga tävlings schabrak! Om det är någon som lyckas få mig intresserad för det/dom schabraken som skickas, så kan jag tänka mig att ge den snälla människan en länk!
så mycket hjälp behöver jag faktiskt! ;)

Snälla hjälp!
här ser ni mitt schabrak, bild från i helgen.
/FriidaFransson



Tävlingen i skabersjö!

Tävlingen gick jättebra och jag är sååå otroligt nöjd! :D

Kom dit ett tag innan, gick och anmälde och sånt, gick på toa och kollade in framridningen och tävlingsbanan, planerade även med snälla ida som följde med och fota att hon skulle fota och pappa filma o.s.v
Så det finns film om ni vill se! :D
Tog sen ut Pee Wee och gjorde vid henne, satte upp på henne 40 min innan start, blev jättebra!
Hon var superfin på framridningen och jag var jätteglad. Fick igång traven med lite mer tryck i bakbenen, galoppen var dock svår, men det är det vi jobbar med nu hos helena!
En sak som vi måste träna på är halterna i början och i slutet, men det kommer vi till sen ;)

När jag kom in på banan till LB:1 så travade jag runt lite där inne, förbi den röda duken och när jag märkte att hon inte reagerade på någonting alls så började jag att galoppera för att hålla energin uppe.
Sen var det startsingnal och då var det bara att börja. Hon kändes jättefin, gjorde bara lite ryttar missar.
Lät henne bli alldeles förlång i formen i ökningarna så dom blev dåliga i alla gångarter, enligt mig ;)
Sen lät jag henne vara lite för öppen i formen i galoppen, och sen var det då i slutet när det var hallt så blev det tvärstopp och huvudet bara dök ner, usch ja, det var inte bra.
Pee Wee fick mycket klapp på halsen och så snackade jag lite med ida och pappa och dom tyckte det såg fint ut!
Ett tag senare när det skrittats av och så, så stod jag och ida i transporten och tramsa oss som vanligt! Gav Pee Wee mat och så, frågade henne vad hon trodde i % och hon sa över 65 i alla fall, och jag sa över 62 i alla fall!
När pappa sedan kom med protokollet så visade det sig att vi skrapat ihop hela 70,690 % och en andra plats! jag blev superglad! :D

I LA:1 så satt jag upp på hästen 20 min innan start, lika fin var hon där, men tyckte att jag fick henne ännu mera på bakbenen i traven och liite mer i galoppen!
Hann inte rida något speciellt på framridningen, bara någon skänkelvikning och pyttelite förvänd galopp.
Men det blev bra. Inne på banan lika fin! Även där så var där några missar från min sida, lät henne bli för lång i galoppen så allt där var inte jättebra. Blev även ett missförstånd med skänkelvikningen åt höger, hon fattade som om att hon skulle göra halt, så det blev en stor halvhalt istället! hihi
Och sen var det då att hon dök ner i halterna, men var supersuper nöjd! :D
Senare i transporten igen stod jag och ida och pratade igen, dock kommer jag inte ihåg vad hon gissade på i % men jag sa att det måste vara över 60 % i alla fall. 
och japp så var det! I LA:1 fick vi 67% och det blev en andra plats igen! Och jag bara strålade upp och ponnyn fick mycket pussar då och hon har fått mycket pussar idag!

hihi, Jag är stolt över min ponny och över mig själv! och jag kände att vi fick en riktigt bra start på året och det enda jag vill är att tävla! :D

Tack ida för alla fina bilder! ♥
Här är min favorit!

min fina ponny, du är det vackraste jag vet ♥
/FriidaFransson



Bedömningar av föreningar!

Tänkte börja med en ny grej. Det får heta "mitt tycke om ...."
I denna nya grejen ska jag bedömma vad jag tycker om olika ryttarföreningar!
Om dom har det fint där, hur folk är där o.s.v allt möjligt! Helt enkelt hur jag och Pee Wee upplevde föreningen.
Tänkte börja med det redan nu faktiskt!

Med Skabersjöortens Ryttarförening!

Denna föreningen är helt klart den bästa att tävla på!
När vi var där denna gången var där ganska lerigt och så på parkeringen och påvägen till framridningen, men det var ju såklart för att det regna, och så blir det ju på alla parkeringar då! Var där i somras också och då var det hur fint somhelst! 
Framridnings ridhuset är fint och fräsch, och om man är i caffeterian så kan man sitta och kolla på ekipagen som rider fram. Det är lite lutning i ena hörnan men inte så mycket så att det är ett problem.
Dom som jobbade i caffiterian igår verkade lite sura av sig, man fick lite känslan av att dom bara ville att man skulle gå ut igen lika fort som man kom in ;) men men, så har det inte varit dom andra gångerna!
Tävlingsridhuset är helt sjukt underbart! det är jätte ljust och ja där finns inget för en häst att kolla eller spänna sig för! Iså fall är det den röda duken vid dommarbordet, men såg bara en som reagerade på det. Ja det är underbart att tävla där! Superhärligt underlag och ja så en tävlingsbana ska vara :)

Om man ska sätta poäng mellan 1- 10 så är det självklart en 10 till denna fina förening! :)

/FriidaFransson



Just nu!

Nu sitter jag och kollar runt lite på datan.
Familjen har precis suttit och planerat in tävlingar, min syster rider ju också, så måste ju matcha med hennes tävlingshelger också!
För min del har vi suttit och planerat ända fram till den 26 Juli, eftersom då är derby och dit vill jag kvala i år.
Har räknat ut att jag och Pee Wee har 6 gånger på oss att få två regionala LA:1 över 62 %.
Efter vi fått kvalen är det nog debutera LA:P1 som gäller? Bara lite tankar som går i huvudet just nu!
Vi får ju inte vara för duktiga nu innan derby om jag börjar rida LA:P1, för om jag får två LA:P1 över 64% eller 65% så får jag ju inte rida lilla rundan, men om det går jättebra kanske man får tänka på att kvala till stora.
usch ja, det är mycket tankar hit och dit!

Regionala tävlingar inplanerade:

31/3 Färs Härdas ryttarförening, kaaanske, det bror på om vi hittar någons transport att låna, för min syster ska också tävla då!

15/4  Malmö ridklubb

21/4 Skabersjöortens ryttarförening

29/4 Dagstorpsortens ryttarförening

12/5 Ringsjöortens ryttarförening

3/6 Skromberga ryttarförening

30/6 kågeröds lantliga ryttarförening

Det är ungefär såhär vi tänkt nu!
Jag är så grymt taggad! :D ♥


Varför jag inte skriver om tävlingen igår är för att jag väntar på bilder, men skriver så fort jag fått dom! Och kan säga att jag fått en ny favoritbild :D

/FriidaFransson



Nytt i garderoben!

Nya grejer!

blå fina byxor från H&M

en vit pösig blus, så fin öppen i ryggen som ni ser på ryggen. Från Bikbok
/FriidaFransson



Hur hög blev Pee Wee?

Var iväg med Pee Wee för att hon skulle slutmätas.Det gick jättebra och hon var lungn och fin.
När vi öppnade dörren för att gå in till hästkliningen så stod hon med stora ögon och kollade in, tog kanske 3 min innan vi fick in henne, haha hon var lite rädd, har aldrig varit på något sådant förut ju! hihi, aw :')
Men när vi fick in henne så stod hon still och väntade på hennes tur, hon var hur lungn som helst! Fastän det var en galen b-ponny brevid och en häst som sprang inne hos vetrinären på asfalten.
Är stolt över ponnyn min! till sist så blev det så att hon blev 1.36 hög! Helt perfekt för att vara c-ponny! :D

Gjorde ju även en liten minitävling där den som gissade rätt eller kom närmast hennes längd skulle vinna en länk. Faktiskt var det inte någon som gissade helt rätt!
Men den som kom närmst var Melina från http://goldenhorses.blogg.se/ som gissade på 35,5 grattis! :)


en supergammal bild från 2010 tror jag ;)
/FriidaFransson



Dagens resultat från tävlingen!

Vill ni höra mer? :D

kommentera på!

/FriidaFransson



Ängen bilderna Del 2

Här kommer dom sista bilderna ifrån när jag red på ängen för en vecka sedan! :)







/FriidaFransson



Svar på tal!

Fick en fråga som jag tror många undrar, så tar upp den.

Frågan: Tänkte bara höra... är hon tillsalu eller? Med tanke på att du är/börjar bli så lång på henne? :/

Svar: Som jag har skrivit i tex. presentationen, så ska hon säljas i slutet av året! Tyvärr :'(
Men just nu är hon inte till salu!
Tanken detta året är att vi ska komma upp i klasser och börja tävla regionalt och göra fina resultat, helt enkelt prestera bra och satsa!
Men ni som undrar/undrat vet svaret nu.


/FriidaFransson



tävling!

Nu är jag, pappa, ida och pee wee på väg till tävling, kommer vara där i stort sätt hel dagen! Igår hann jag inte göra något inlägg och därför har jag inte gjort några till idag heller. Men uppdaterar er när jag kommer hem eller när jag är på tävlingen. Har rätt långt mellan klasserna så, vi hörs! :) /friidafransson (bloggar från mobilen så det blir ett bildlöst inlägg)



Pee Wee är slutmätt!

Förra veckan slutmättes Pee Wee. Tänkte göra en liten minitävling om det.
Gissa hur hög Pee Wee blev, den som gissar rätt eller närmast vinner en länk!
Och mina vänner som redan vet svaret får såklart inte gissa. Ett tips är att hon är c-ponny

Så, vad tror ni, hur hög blev Pee Wee? :)

Här är en bild där vi tvättat av henne efter att hon varit duktig på tävling! :)
/FriidaFransson



Ängen bilderna Del 1

här kommer del 1 av bilderna från ängen.
Tyvärr så är där bara ifran när jag skrittar och travar fram henne. Och när jag travar fram så får hon ha lång hals och jobba nedåt. Mamma var jättesjuk och var tvungen att åka hem, därför blev det inga fler :/ Men tack för bilderna mamma!
Ängen jag rider på är verkligen inte rak, utan det går upp och ner hela tiden! så jag lutar mig fram när det är uppförsbacke och ni ska veta att jag rider lätt heela tiden!



'




Har ni någon favorit bild? Min är den sista galoppbilden :)
/FriidaFransson



För-och nackdelar med vinter

Kommer skriva fördelar och nackdelar med sommar också!

Fördelar med vintern enligt mig:
Det är ju supermysigt te.x en lördag att skritta ut i solen med massa snö!
Och det är jättehärligt att rida i djup snö och ta super fina bilder med en kompis.
Benen på hästarna blir inte leriga.

Nackdelar med vintern enligt mig:
Kallt.
Allting tar längre tid. Om man ska köra transport så får man köra långsammare. Det tar längre tid att byta vatten och så för det ska ner varmvatten också så det inte blir kallt i magen när dom dricker, ja det tar längre tid.
brodda måste man ju också!
Saker fryser, bettet blir kallt.
halkigt, hästen och ryttaren kan halka och sträcka sig rejält.
Det blir mörkt tidigt, men om det är snö så lyser det ju upp lite.
Man får ju även ta på både häst och ryttare med massor av kläder!

Jag tycker själv att det är ganska mysigt med snö och så om det är sol ute, men om det är typ snöstorm och så så är det väldigt jobbigt och drygt.

Vad tycker ni om vintern?

Får bli en bild på mig och min vän ida när vi är i ridhuset och rider nu i vintras :)
/FriidaFransson



Gårdagens ridpass

Igår red jag dressyr i ridhuset.

Var på ganska dåligt hurmör igår, eller ja var trött och blev irriterad för det minsta lilla.
Trodde att det skulle gå ut lite över ridningen, men icke!

Det gick väldigt bra och fick fram en superduper fin trav! Galoppen var ganska svår, hon var ganska seg i bakbenen där.

Ridpasset tog 40 min.
Började trava fram på väldigt böjda spår, serpentiner volter o.s.v
Sen tog jag av täcke och sådant och satte igång. Började med att få henne ganska avslappnad, hon fick gå i ett ganska söligt tempo bara hon slappnade av, sen helt plötsligt av sig själv började hon skjuta på ordentligt med bakbenen och ville gå nästan ökad trav. Satt och försökte jobba den traven mer på bakbenen och det gick jättebra.
Fattade galopp. Där var hon ganska seg ifrån bakbenen men det fixar vi hos helena imorgon ;)
Tyckte att jag fick henne fin till slut dock fortfarande ganska seg i bakbenen, men det var lite bättre i alla fall, bröt sedan av och då hade hon en otroligt fin trav, jobbade lite med den och sen var det klart!
Det som är lite synd nu är att hon gungar lite med huvudet, för nu när vi jobbar med den traven försöker hon få balans och så genom huvudet, men det är där vi ska stärka henne nu!

Är jättenöjd med min fina ponny! :D

bild från dressyrkursen hos min tränare, kommer skriva mer om det!
/FriidaFransson



Dressyrkurs

För ungefär 3 veckor sedan var jag på dressyrkurs för Helena, min tränare.
Hon hade planerat att vi skulle rida på lördagen, och när alla ridit skulle vi in på mental träning hos hennes man.
Sen på kvällen där så skulle alla som ville komma och äta på järnkällaren och sedan var det träning i dressyr igen på söndagen. Jag tyckte denna kursen var riktigt rolig och lärorik och jag hoppas att det blir fler kurser! :)

Lördagen:
Om jag har rätt för mig så hade jag min träning vid kl 10 båda dagarna.
På lördagen gick det jättebra och hon var jättefin! kommer inte ihåg så mycket, men kommer ialla fall ihåg att jag var jätte nöjd!
Vi red igenom allt möjligt, skänkelvikningar, öppnor, slutor, enkla byten o.s.v
Och det gick bra! Sedan åkte jag hem och släppte av min ponny och åkte dit igen för att kolla på fler och för att komma till den mentala träningen. På den mentala träningen prata dom mycket om mål och att man skulle tänka positiv och vara förberedd när det är tävling och träning.
Mitt stora problem är att jag blir så otroligt nervös ibland och då blir jag spänd och då blir Pee Wee spänd, och då går det inte bra. Så jag hoppas att denna mentala träningen hjälpte för ska ju tävla på lördag!

Söndag:
Kom dit lite tidigare, tittade lite på ekipage och så, fick ganska kort framridning för mamma råkade låsa in schabraket i bilen, och hon var på träning för att stötta oss på tävlingar. Så det blev lite kaus där ett tag!
Men väl igång så gick det riiiktigt riiiktigt bra! Kommer ihåg att jag hade ett stort leende på läpparna på vägen hem! :D Fick även fina och värmande ord av både Helena och folk som tittade på, så jag blev så himla glad!

Lite bilder från lördagen, bilderna är fotade av Julia, tack! :D:



hahah, min sits!



Här r bilder från söndagen:





haha, ingen kommentar till min sits ;)

Min fining ♥

Vad tycker ni om henne då? :)
/FriidaFransson



Veckoplanering!

Så här ser min vecka ut innan tävlingen på lördag.

Måndag                    Gå ut och gå

Tisdag                       Rida dressyr i ridhuset

Onsdag                    Träning för Helena

Torsdag                    Vila

Fredag                      Rida dressyr och få en bra kännsla

Lördag                      Tävla

Söndag                     Vila/ ut och gå

/Frida



En bra tränare för mig!

Jag trivs supermycket med min tränare Helena!
Hon har hjälp mig med Pee Wee jättemycket och vi har utvecklats enormt med hennes hjälp!
Det borde finnas fler tränare som henne så att alla kunnat få den hjälpen hon kan ge.

Ialla fall så tänkte jag skriva vad en bra respektive dålig tränare är för mig:
En bra tränare:

* Bestämd. Våga säga till!

* Visa. Om man sitter te.x fel med benen, att tränaren går fram och visar och förklarar så att man förstår och känner och vet hur det ska vara.

* Pratar med ryttaren om vilka mål man borde ha och stötta ryttaren i det.

* En bra tränare ska vara ärlig.

* Lära ut på ett bra sätt, veta vad dom gör och säger, kanske komma med någon ny bra övning för just det ekipaget som dom behöver träna på.

* Engagerad.


En tränare som jag inte tycker är så bra:

* för snäll. Bara berömmer men vågar inte säga till om det är något.

* En tränare som trycker ner en och ger spydiga kommentarer vill jag verkligen inte ha!

* En tränare som inte bryr sig om vad man tycker, känner eller vill jobba på.

Ja, det är lite grejer jag kan komma på nu.
Vad tycker ni? Vad är en bra respektive dålig tränare för er?

/FriidaFransson



Ängen!

Red på ängen i söndags och mamma tog lite bilder!
Vill ni se bilderna från ängen?
smakprov från när jag skrittar och travar fram:



/FriidaFransson



Mål 2012

Tänkte skriva mina mål med Pee Wee 2012!

* Ett av alla mål är att öka bakbensaktiviteten ordentligt! Vi är redan en bit påväg till så mycket jag vill ha det, men jag och min tränare jobbar mycket med bakbenen!

* Kvala till lilla rundan derby nu 2012, det behövs 2 regionala LA:1 över 62 %. Och i år ska vi börja tävla regionalt, och jag hoppas verkligen att vi klarar det!

* Jag har bestämt mig för att vi ska ha debuterat LA.P1 innan årets slut

* Förbättra galoppen. Få henne att mer sätta sig på bakbenen, ingår ju lite i bakbensaktiviteten.

Det är mina mål just nu, kommer kanske fler under året, i såfall skriver jag ju det! :)

Du är det finaste jag vet ♥
/FriidaFransson




Nytt i garderoben!

Lite nya fina grejer från H&M:

ett linne som man knyter i halsen, rosa med svarta små små stjärnor


blå blus

Ljusblå slitna jeans

Bilderna blev ganska suddiga, men det var för att jag var tvungen att skynda mig i morse!
/FriidaFransson



Header

Vad tycker ni om min header och design?
Den är under uppbygnad men kunde inte vänta med att öppna den så den får bli halvklar ;)

Nu kan ni även följa oss via bloglovin!

bloglovin

/FriidaFransson



följ mig via bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3547729/friidafransson?claim=p9n29brqfru">Följ min blogg med Bloglovin</a>



Presentation om Pee Wee´s Bo-Gi!

Nu äntligen ska ni få en presentation om min ponny!
Pee Wee´s Bo-Gi f. 04 e. Veronas Bo-Gi, är en superfin, söt och personlig ponny. 
Hon är även min första häst. Har haft henne sedan hon var 1 år gammal. 
Vi har haft framgångar och motgångar, precis som alla andra som håller på med ridsport! Jag har lärt mig himla mycket under den tiden jag har haft ungponny och det kommer jag ha stooor nytta av i framtiden!
Något som också är bra att veta är att jag säger oftast bebis, Pee Wee eller lillehäst till henne, så om jag skriver det här så förstår ni nu vad jag menar ;)
Pee Wee är född 2004 och har fina stora gångarter, hon är fylld med potensial som jag sakta försöker få fram!
Hon är även otroligt söt!! Men kan även vara en riktigt surpuppa, men så är ju dom flesta ston- Det är helt enkelt sånt man får leva med!
Just nu tävlar jag Pee Wee på lokal och rgional nivå, LB:1 LA:1, vårt mål nu 2012 kommer ni få läsa senare. 
Pee Wee har gjort ett stort resultat, det var på 5-årschampionatet år 2009, dock var det inte jag som red henne där, men Pee Wee och denna tjejen kom 2:a av alla 5åringar som var med! Och det är stort.
Sen är det ju massa småtävlingar där vi gjort fina resultat med höga procent och placeringar, sen finns det ju så klart dom tävlingar där det inte funkat så bra.. Men så är det!
Tyvärr är detta sista året med Pee Wee då jag börjar bli förlång nu och är då tvungen att sälja henne! Dagen hon säljs kommer vara hemsk! :( Men detta året ska vi ut och visa oss på tävlingar och ha ett roligt sista år tillsammans! Nästa ryttare som får Pee Wee som häst ska vara otroligt stolt och glad!

Om det är något ni undrar över så är det bara till att fråga! Bara kul om ni frågar och vill veta mer!
så här på denna bloggen kan ni följa mig och min ponny när vi försöker nå alla våra mål!

/FriidaFransson



Presentation om mig!

Ja, som jag berättat så heter jag Frida Fransson, född 97.
Lever i skåne. Jag är i alla fall en glad, aktiv och otroligt envis tjej som älskar att rida, träffa vänner, gå på fest, tävla och fotografera. Jag lägger väldigt mycket tid i stallet med min ponny. tränar, tävlar och ja, hon är mitt liv och det är i stallet med henne jag är i stort sett alltid.
När jag fotograferar fotar jag mest min ponny och andra ekipage, älskar även när folk fotar mig och mig med min ponny. När jag inte är i stallet pluggar jag oftast men när det blir tid över träffar jag vänner och går på jägers (en slags fest). Har alltid väldigt roligt med mina vänner!
På andra bloggar jag haft har jag bara skrivit om mitt hästliv, men här kommer jag skriva mycket om mitt liv utanför ridsporten också då det faktiskt händer grejer där med. Men, det kommer för det mesta att handla om mig och min ponny Pee Wee´s Bo-Gi. (som jag kommer skriva om i ett annat inlägg)
Somsagt så kommer jag skriva vad jag tycker och tänker, kommer även behöva er hjälp och kommer då ställa frågor och så. Mycket av det jag berättat nu kommer ni märka efterhand.

Men ja, det var lite om mig, om ni har några frågor så är det bara att fråga på!


/FriidaFransson



Nu landar vi här!

Hejsan alla bloggläsare!

Nu har jag landat här på en egen blogg. Har hoppat runt på väldigt många bloggar, men nu fasen stannar jag här i ialla fall 1 år! Har sagt det på varje blogg.. Men nu menar jag det!
Nu senast hade jag en blogg med min bästa vän där vi skrev om vårat hästliv, men vi bestämde oss för att skaffa eget. Det är skönt, men tomt!

Ialla fall kommer jag skriva här om mitt liv med min ponny och vad jag tycker och tänker och mitt liv utanför ridsporten! like it or not, but that´s how it will be!
Mer om mig och min ponny kommer ni att få veta i ett enskillt inlägg, men ni kommer lära känna mig rätt fort, om ni inte redan läst någon av dom andra bloggarna där jag skrivit. ;)

Vill även tacka Julia (en av mina bästa vänner, även hon jag hade förra bloggen med) för en fin design!
Här hittar ni henne, http://juliawesen.blogg.se
Här får ni några bilder på mig och julia:

jag till höger julia till vänster

jag till höger, julia till vänster

samma här jag till höger, julia till vänster.

jag till vänster julia till höger ♥

/FriidaFransson




RSS 2.0