Nu är vi påväg!

Nu är vi påväg till hermanstorp för att stalla in. Denna gången är det bra jag och pappa som åker så det blir en liten mysig "pappa och dotter" helg!
Hör av mig mer ikväll!




When It's all over

Först och främst vill jag säga förlåt för att jag inte uppdaterat så flitigt dom senaste dagarna men Julia har varit här, så det har varit lite svårt!
 
Nu till saken, jag kan inte fatta att jag gjorde mitt sista arbete igår, mitt sista arbete på sätoftaskolan! Nästa gång jag skriver ett arbete är det inte på högstadiet och inte på skolan jag går nu.. Om ungefär 2 månader åker jag till Lund varje dag.
Om 1 och en halv vecka splittras jag från min klass som jag varit tillsammans med i 3 år, det är både jäkligt skönt samtidigt som det är skit jobbigt! Jag valde en skola som ingen annan i min klass valde, jag går mina egna väg, igen. Det är även den sista gången jag går i samma klass som min bästavän för sen går vi åt olika håll, men såklart kommer vi att fortsätta träffas, men jag kommer inte att träffa henne varje dag som innan!
En sak jag är otroligt glad över dock är att om 1 och en halv vecka är det sommarlov!!!!
9ornas spexfoto, ni ser mig i mitten som sitter ner



Absolut sista bilderna från Årekärrs




Sista bilderna

Här kommer de sista bilderna på mig utan redigering!



This week

  • Måndag: Susanne Barup träning
  • Tisdag: Vila
  • Onsdag: Träning för Helena
  • Torsdag: Kanske träning för Helena eller så blir det ett dressyrpass i ridhuset
  • Fredag: Pee Wee vila, vi kör upp till tävlingen
  • Lördag: Tävlar! + åker hem
  • Söndag: Vila
Såhär ser vår träningsvecka ut! Nu har vi det ABSOLUT sista kvar i skolan också denna veckan, sen är alla betyg satta på söndag..



Sixteeen

Här kommer den näst sista delen av bilderna på mig!
Här är länkar till dom andra två inlägg med bilder:



Nästa tävling!

Vår nästa tävling är nu redan till helgen. På fredagkväll åker vi upp och stallar in Pee Wee och fixar lite sånt, sedan tävlar vi två klasser på lördag, FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap, och åker även hem lördag kväll.
Efter den helgen ska vi äntligen få ta det lugnt och ha en ledig helg utan tävlingar och sen är det Åstorp helgen efter och dagen efter Åstorp åker jag och Julia till HONG KONG!



Grattis på morsdag!

Grattis på morsdag VÄRLDENS BÄSTA MAMMA! ♥
 



Dagens tävling!

Man kan inte påstå att detta har varit en av mina bästa dagar! ;)
Som sagt så fick jag stiga upp kl 4 i morse och när vi var på väg till tävlingen somna jag i bilen fastän det bara är 35 min dit, och då kör pappa fel. Vi fick en kvart på oss att fixa allt, toa, anmäla, klä på mig tävlingskläder, ta ut hästen och sätta på henne utrustningen, såklart som ni förstår är det totalt omöjligt att hinna det på en kvart så det tog av min framridning så jag satt uppe på hästen ungefär 30 min innan start. jippi..
 
Jag var verkligen inte nöjd med Pee Wee på framridningen, ni minns att jag skrev att hon fått en fantastisk reaktion för skänkeln, det var som om att den aldrig funnits! Vi har pressat henne nu på träningarna för nu ska vi sätta ännu mer samling i henne i både trav och galopp och även höja henne något i nacken, "spänna bågen" helt enkelt. Och hon har varit super fin i slutet men minst sagt riktigt sur, och det visade hon verkligen idag!
Jag var i alla fall riktigt arg och helt bortkommen. Hon har haft så bra reaktion så jag har blivit helt bortskämd och har helt glömt bort hur man ska göra när dom inte tar skänkeln! Jag satt där och kämpa på och red som en galning för att hon skulle göra något!
 
Inne på banan till första klassen, FEI Mästerskap, var det precis samma sak bara att jag var helt slut på energi så te.x höger sluta var bara helt vanlig trav till en punkt med en böjd nacke, men där var absolut ingen tvärning.
haha, man kan minst sagt säga att jag fick rida..
Resultatet blev 61,6% med väldigt fina kommentarer faktiskt, men envis som jag är samlade jag mig till andra klassen och gjorde upp en plan med min tränare till nästa framridning!
 
Framridningen till andra klassen gick 10 gånger bättre! Jag fick gå tillbaka till grunderna och börja med att få igång bakbenen "motorn" och sen efter det göra rörelser.
Började då med att göra ordentliga galopp ökningar på långsidan, jag kände mig som en, ni vet en sådan man bara sitter och irriterar sig på, men jag kände att jag fick strunta i vad folk tycker för jag bara måste vinna över Pee Wee och hennes sto fasoner!
Jag lyckades verkligen med det och hon blev riktigt fin och jag tänkte att jag får totalt strunta i hur det går inne på banan för jag ska bara koncentrera mig på att hon ska lyssna på mig!
 
Inne på banan var hon faktiskt också väldigt fin, det var höger sluta och något enkelt byte som inte var så bra men annars var hon faktiskt riktigt fin! Hon fick mycket beröm när vi var klara för jag kände att jag har både vunnit över henne på framridningen och inne på banan!
Resultatet blev vi chockade över dock.. 60,9% nästan 61%. Men även här fick vi väldigt fina kommentarer, är inte det lite konstigt?
Ibland undrar man om dom tittar när man rider ;) aja, jag är i alla fall nöjd med sista ritten!
 
Nya tag till nästa helg!!
kameran glömdes hemma, så det blev inga bilder från idag!



Just nu!

Jag har sovit 5 timmar inatt och är nu jätte trött! Så nu ska jag sova med min bäbis, berättar mer om tävlingen ikväll!




Mål med dagens tävling!

Mina mål med dagens tävling är att ta för mig inne på banan, strunta helt i procenten och bara koncentera mig på att jobba loss Pee Wee riktigt inne på banan. Håll tummarna för oss!
 



Vilken dag!

Min fredag började inte så bra, jag vaknade av att jag hade kramper i mitt vänstra ben och jag visste inte vad jag skulle göra för jag kunde knappt röra mig. När det gått över skulle jag börja fixa mig och då kunde jag knappt gå upp och ner för trappan för benen bara skaka, lite trött? JA!
Sen har jag varit i skolan hela dagen, spelat upp pjäs och vi fick lära oss dansa vals inför balen som är om någon vecka, så i skolan har det varit väldigt lugnt måste jag säga.
Efter skolan skyndade jag mig hem och fixade snabbt så att jag sen kunde vara snabb till stallet och ha träning för Helena, vilket gick jättebra! Där efter stod all skötsel på listan, mocka, sätta mat o.s.v och när det var klart skulle jag göra vid Pee Wee inför tävlingen imorgon.
När jag kom hem runt halv nio så käka jag lite kvällsmat och kolla på let's dance med mummi, när det var slut sen kom jag på att jag hade ett skolarbete som skulle vara klart och inlämnat innan 00.00 ikväll, så då var jag tvungen att sitta och skriva klart ett arbete och efter det räknade vi detaljerat i tid imorgon när det gäller tävlingen och då blir det så att jag får stiga upp kl 04.00 inatt, haha jippi....
 
Hoppas att er dag har varit lite lugnare än min ;)
Bild från igår när vi var ute i skogen på en skritt runda!



Mys ponnyn!




Fler bilder ifrån Årekärrs!

Tack bästa Julia Wesén för dom fina bilderna!



Årekärrs (söndag)

Andra starten på söndagen var FEI Mästerskap, jag var konstigt nog ganska nervös till denna klassen och jag har ingen aning om varför för det har aldrig varit några problem alls med den klassen, men det var bara att köra på! 
 
Till denna klassen hade vi jättekort framridning, jag red henne först i låg form och sen gjorde jag lite rörelser och sen var det dags.
Vi gjorde ett ENORMT stort misstag och det var att proppa i mig en stor hamburgare med pommes innan jag skulle rida... Allt körde runt i magen på mig och jag kunde inte koncentrera mig på något annat alls!!
Jag mådde så otroligt dåligt och ville bara där ifrån, men envis som jag är gav jag mig in på banan och red programmet. Kan dock säga att jag inte kommer ihåg något alls, allt jag tänkte på under tiden jag red var att rida rätt väg och att hålla maten i magen.. haha!
Det enda jag minns där ifrån var att ryggningen för en gångs skull blev väldigt fin och att höger sluta blev hemsk, inget mer kommer jag ihåg, haha det är faktiskt läskigt!
Direkt när jag kommit ut från banan fick mamma ta Pee Wee och jag fick hoppa av och springa iväg.
Tyckte verkligen synd om Pee Wee för hon förstod ingenting och ville inte gå iväg med mamma utan hon bara stod och kollade efter mig och undrade vad hon hade gjort för fel, haha aw min gulleponny!
 
Resultatet blev iallafall 64,6% såå nära ett SM-kval till! Mer kan jag inte säga om poängen till den ritten för jag kommer verkligen inte ihåg den..
 
Ett tips bara: Ät ALDRIG mycket mat innan det är dags att upp och rida! ;)
Jag har världens sötaste ponny, jag smälter när jag ser dessa ögon! ♥



Bilder Årekärrs!

Bilder från söndagen



Årrekärs (söndag)

Tänkte dela upp söndagens två starter i olika inlägg för annars bilder det för mycket att läsa för er på en gång!
 
Vår första start på söndagen var också FEI Lagtävlan. Jag hade samma plan för framridningen denna dagen också. Dock tänkte jag mer på att få igång bakbenen och få henne att vara ännu kvickare för skänkeln, och så till första starten för att sen bara kunna rida lite rörelser till andra.
 
Något Pee Wee faktiskt har blivit proffs på är reaktionen för skänkeln, minsta lilla jag nuddar så ökar hon eller blir mer "aktiv", det är något vi väääldigt ofta får beröm för nu förtiden!!
 
Inne på banan tyckte jag att det gick bra! Jag vågade rida mer och ta för mig inne på banan och satsade lite mer med tvärning i te.x öppnorna. Allt kändes bra och vi fick bara två missar, bakdelsvändningarna fick jag inte till och det sista enkla bytet, annars var där nog inget! Jag var väldigt nöjd när jag kom ut från banan och hon fick massor av beröm! Dessutom kom jag ihåg lagtävlans prorammet för andra gången!! ;)
Vi tyckte att domarna var ganska snåla, dom ville inte riktigt ge dig poängen, men vi fick trotts det 64,8% 2 hundradelar från ett till SM-kval, hur irriterande är inte det?!
Domarna gav oss 66,7%, 65,2% och så var där en som drog ner och gav oss 62,4%..
Det var såklart lite surt men jag var otroligt nöjd med min ponny!



Bilder!

Här kommer några få bilder ifrån lördagens ritt!



Årekärrs (lördag)

På lördagen skulle vi bara starta FEI Lagtävlan, mitt största mål med denna klass var att komma ihåg banan då jag varje gång glömt banan på samma ställe i just detta program. Jag startade Lagtävlan för 3 gången och det fanns inget annat än att komma ihåg banan!
 
På framridningen började jag med att få igång bakbenen genom tempoväxlingar och pressade henne lite extra i den samlade galoppen, hon blev fin väldigt fort, snabbare än väntat, så jag började göra massa rörelser som finns med i programmet. Allt funkade super och hon fick mycket beröm!
Det sista jag gjorde var att gå igenom programmet innan det var dags.
 
Man skulle starta utanför banan och Pee Wee kändes fin en bit runt banan så jag började trava ganska fort, först blev hon otoligt spänd när hon såg blommorna utanför men jag bara puttade på henne med skänklen och drev förbi och tänkte inte mer på det. Framför dommartornen var hon också väldigt spänd så jag gjorde små volter i trav och vände tillbaka hela tiden och red förbi där om och om igen!
När startsingnalen kom var hon inte rädd för något, och även inne på banan kollade hon inte på något alls utan hon var helt avspänd!
Programmet gick helt okej, kände inte någonstans "wow det här var bra" och vi fick dessutom väldigt många missar!! Allt jag tänkte på var programmet och det blev första gången vi startade det utan att jag red fel, vilken känsla! ;)
Jag var och är väldigt nöjd trotts alla missar eftersom jag inte red fel och eftersom hon inte var spänd, så mycket beröm på det!
 
Resultatet blev 65,5% Alltså ett SM-kval! Av en domare fick vi 67,8%!!!
Jag är verkligen nöjd med mig själv och min finaste ponny ♥



Veckoplanering!

Nu är det sista riktigt riktigt tuffa veckan kvar i skolan, hoppas jag!
Det ska bli så skönt när denna veckan är över och bara få ta det lugnt och ta hand om Pee Wee och slippa tänka på att plugga hela tiden!
Kan knappt förstå att det snart är sommar lov och att det bara är denna veckan kvar som är så tuff, och tänk att det snart är dags för att ha nästan 2 månaders lov och sen börja på ny skola!
 
  • Måndag: Pee Wee får vila
  • Tisdag: Hårt dressyrpass
  • Onsdag: Träning för Helena
  • Torsdag: Pee Wee får vila
  • Fredag: Träning för Helena
  • Lördag: Tävla
  • Söndag: Pee Wee får vila
Så ser tränings schemat ut denna veckan, så nu är det dags att ladda inför tävling igen!
 



Nästa tävling!

Min och Pee Wees nästa tävling blir redan till helgen, Klippans RF.
Det är bara en dags tävling där vi ska starta FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap, vilket faktiskt är lite skönt!
Såg start tiderna i morse, plötsligt blev det otroligt jobbigt att åka och tävla! haha nej, men vi fick väldigt tidiga starter med väldigt liten tid mellan.
Vi börjar med FEI Mästerskap 9:00 och sen startar vi FEI Lagtävlan 9:55 och jag är först i båda klasserna.. haha usch säger jag bara! Kommer få stiga upp mitt i natten!
 
Skönt att förra helgen har peppat mig så mycket så att jag orkar med helgens start! Mer om tävlingen och bilder där ifrån kommer imorgon! Så glöm inte att titta in



Åby anläggningen

Jag lovade er att jag skulle fota lite överallt, tävlingsbanorna och stallarna. Såklart glömde jag att fota inne i det mest otroliga, stallarna, men Julia var supersnäll och lånade ut lite bilder till mig!
Kan inte påstå att bilderna är så bra, på kameran var dom såklart bra med det blev jättelitet på datorn, där är ju helt enormt och jag ville visa det för er!
Det har verkligen varit en upplevelse! När vi först kom dit med lastbilen fick man köra till den terminal man skulle ha hästen i, vilket i vårt fall var terminal B stall 6, man kunde stanna med bilen precis utanför stallet man stod i så det var hur lätt som helst att lasta av hästarna och lasta in alla grejer i stallet.
Inne vid boxarna har man ett eget litet stall kan man säga, varje box har en egen uppstallning där man kan ställa upp hästen och där var en egen liten ingång till boxen så det blev lite mer privat, där var även en stol dessutom. Så man kan verkligen säga att vi blev helt chockade när man fick så mycket lyx! 
Det finns väldigt många olika stall, så sen kan man gå ut i en lång gång och gå in till dom olika termialerna där det var ännu fler stall, ännu mer boxar och ännu mer hästar!
Över ingångarna uppe på väggen satt en tv vid varje terminal där man blev filmad när man red så kan de andra stå och titta där nere, det fanns tv-apparater lite överallt! Inne i stallet fanns där en till tv där dom visade alla resultat så när du hade ridit klart och skulle göra vid din häst så kunde man kolla sitt resultat samtidigt. Så lyxigt!
Där finns även spolspilta inbyggt i väggen till varje stall som var hur enkel som helst där du gick in vid ena sidan och när du var klar gick du bara ut rakt fram, du behövde inte alls stå och snurra eller hålla på.
Arenan ligger i mitten av en stor travbana, först var där ett enormt spår längst ut och sen ett till längre in och sen 3 dressyrbanor och en gräsmatta och en damm.
Där var veerkligen otroligt fint, alla sa att det var nästan fööör fint, nästan inte hästligt!
Det kändes som om att vara inne i globen och vissa tyckte till och med att det kändes som VM, det var så otroligt proffsigt alltihop! Måste verkligen ge föreningen en stor berömmelse som skötte allt så otroligt bra!
några av bilderna är då Julias



Dagens outfit!

haha, i morse hade jag inget att göra så jag försökte ta lite bilder på vad jag har på mig idag.
Kan inte säga att bilderna blev bra eller att det var lätt att ta dom, men ja, ni ser lite i alla fall! ;)
tröja Ralph Lauren / baggy jeans från ginatricot / låga converse
 
lätt men snyggt!



New in!

Idag kom mormor och morfar äntligen hem ifrån Turkiet! Dom verkar ha haft det så roligt och inte nog med det så var dom suuuper bruna, det får mig och längta så mycket efter Hong Kong! hihi
 
Dom hade i alla fall med sig 2 galet snygga skjortor hem till mig, så jag fota dom direkt och tänkte visa er!
Visst är dom snygga! Tack sååå mycket ♥



Äntligen påväg hem!

Vilken underbar och helt fantastisk helg det har varit! Men nu är vi redo att åka hem så nu väntar 3 timmars biltur.
Sista starten idag mådde jag så sjukt dåligt, ena sekunden var jag varm och andra kall och jag mådde jätte illa och maten körde runt i magen på mig, kunde inte koncentrera mig alls men det är superskönt att det blev så bra som det faktiskt blev!

Mer om tävlingen ikväll eller imorgon




Morgon promenad

Nu är jag ute och går med ponnyn, hon måste ju sträcka lite på benen och äta gräs innan det är dags!!

Jag berättar mer om tävlingarna ilväll eller imorgon




Taco kväll!

ESC




SM-kval

Tjohooo




På promenad!

Just nu är jag ute på promenix med ponnyn så att hon får sträcka på benen, snart ska jag gå in med henne i stallet och fixa och mysa!




Nu kör vi!

Det är så underbart och otroligt mäktigt att vara här! Ingen förstår nog hur enormt stort det är här. Kameran är med så jag hade tänkt att jag skulle fota hur det ser ut här så att jag kan visa er när jag kommer hem.
Allt är väldigt fint, nästan för fint, så det är verkligen inte hästigt här kan jag säga!
Ingen av mig eller Pee Wee har någonsin varit med om något såhär stort förut. Det är först två travbanor och i mitten är där då tre dressyrbanor, en framridning och två tävlingsbanor. Där finns även gräsplättar och en damm! En damm, då förstår ni kanske hur stort det är?! Jag har inte varit med Pee Wee där uppe när allt har varit i rörelse och massa liv för där är människor och hästar överallt så detta är absolut en test för oss båda! Jag ser verkligen fram emot dagens start och alla mysiga saker som kommer hända!

Kan ju tillägga att vi alla som rider filmas och visas i tv överallt på hela enorma arenan ;) mäktigt

Så länge så får ni också en superduper mysigt bild på Pee Wee och Julias Daven från framridningsbanan igår!




Ponnyn riden!

Just nu sitter jag på hästryggen och skrittar av tillsammans med Julia och daven efter ett mysigt ridpass!
Idag red jag henne bara för att hon skulle se den enorma arenan vilket gick hur bra som helst. Nu är det dags att säga godnatt, hej så länge!




Stallat in!

Nu är vi framme och allt är fixat! Så roligt




Lastbil

Just nu sitter vi i lastbilen påväg mot tävlingen. Vi har stött på lite köer men nu rullar allt på igen!




Helt slut!

Usch och fy vad trött jag är! Det har varit så mycket denna veckan.. 
Imorgon bär det i alla fall av till årekärrs, spännande!



Hello




Hej bloggen!

Nu sitter jag och väntar på att få komma in i duschen. Dom senaste dagarna har varit super! Jag har varit med julia exakt varje dag och varje natt och kommer att vara det hela veckan ut! Vi har verkligen super roligt tillsammans och vi fjantar oss på vårt egna vis, haha!
I alla fall så ska vi senare ikväll sätta oss och plugga matte då vi har nationellt prov i det imorgon igen, det har varit riktigt mycket nu denna veckan och det kommer det att vara även nästa vecka, sen är det lugnt!
Som ni förstår så är vi även otroligt trötta då vi ska sätta oss och plugga halv 11 på kvällen, vilket vi gjort hela veckan!
Imorgon blir det att packa inför meeting och sen bär det av på fredag! Härligt



Snart hemma!

Jag har sovit hos Julia, nu ska vi till stallet sen ska vi hem till mig! Mer uppdatering då



Heartbeats!




Bilder från gårdagens ridpass!

 



Allt fixat!

Just nu sitter jag och hjälper Julia att plugga till ett prov hon ska ha imorgon.
Allting med att flytta Pee Wee gick bra! Julia kom ut lite senare efter att jag hade ridit Pee Wee, vilket gick bra, och då gick vi och plysslade lite i stallet. När allt var klart och jag hade packat in det mesta så åkte jag hem.
Vid kl 6 åkte jag och Julia ut till stallet igen och sen körde vi hem till mig. Alltså kommer Julia att sova här inatt, myys!
 
Dagens ridpass gick helt okej. Red bara i max 30 min för att känna hur hon kändes så jag red inget krävande alls!
Hon kändes helt okej, hon verkade lite trött dock, men kan förstå henne eftersom hon har gått varje dag sedan i tisdags.
 
Pappa följde med och var jättegullig och tog några bilder på oss under passet. Bilderna kommer imorgon och håll utkik för då looovar jag att några bilder på mig själv också kommer!
Bild från idag!



Klippt mig!

Har glömt att berätta att jag klippte mig för ungefär en vecka sedan.
"Nackdelen" med att ha en mamma som är frisör är att hon ser när ditt hår är risigt, och då tvekar hon inte, hon klipper av det!!
haha, nej men det är skönt på ett sätt. Jag saknar mitt långa blonda hår men samtidigt vet jag om att det var jätterisigt i topparna så det såg inte ens ut som hår längst ner. Så det är skönt att det är borta så att man kan börja om.
Då:
Nu:



Godmorgon!

Igår bestämde vi oss för att flytta Pee Wee till min tränares stall under den kommande veckan för att vi inte har någon möjlighet att köra dit för att träna nästa vecka. Och som ni vet så ska vi iväg på meeting i årekärrs och jag måste träna innan. Så idag nu på förmiddagen ska vi flytta henne och när allt är fixat ska jag även rida ett kort dressyrpass på henne för att känna hur hon känns.
När vi är klara där ska jag hem och göra klart mina inlämningar till skolan och ladda upp inför nästa vecka!
 
Jag började kolla på bilderna från igår ganska sent och hann därför inte få upp några här, men där blev några bra så dom kommer att komma i olika delar!
 
Ni får ha det bäst så länge!
 
 
 
 



Done!

Yes! Lyckades övertala henne! Nu ska jag kolla om där blev några bra och om ni har tur så kommer det nog upp några ikväll.. så håll utkik ;)
Liten tjuvtitt på hur en av mina outfits såg ut



Nu ska jag tvinga mamma..

..att ha en liten mini photoshoot med mig!
 
Vi hörs senare
 



nytt

Här kommer bilder på sakerna jag köpte igår!



10/5

Idag steg jag upp ganska tidigt för att ta mig ut till stallet och rida Pee Wee innan det var dags för hovslagaren att komma. Dagens ridpass gick verkligen super! Igår arbetade jag henne mest i galopp vilket gick bra men hon var lite stel i sidorna så idag bestämde jag mig för att jobba loss henne ordentligt med olika rörelser, så idag blev det mest trav men hon blev verkligen lösgjord och fin!
När hovslagaren var klar fixade jag det sista och sen åkte jag och sola en liten stund. Nu sitter jag och samlar mig innan det är dags att dra igång igen och börja städa rummet och göra arbeten till skolan så jag kan få det gjort!
 
Blir så irriterad på att blogg.se appen inte funkar!!!
 
Håll utkik för lite senare kommer det bilder på vad som följde med hem från Emporia igår!
 



Snart så!

Snart är det dags för spexfoto i skolan, 4 dagar kvar!
Meeting om 7 dagar!
Om 13 dagar är dom nationella proven äntligen klara!!
15 dagar kvar tills vi ska åka och tävla i Klippan
Meeting/tävling i hermanstorp!
26 dagar kvar till 9ornas bal!
29 dagar kvar tills alla 9or hittar på något roligt tillsammans och åker till bakken i Danmark!
Bara 32 dagar kvar till sommarlov, guuud vad jag längtar!!
35 dagar kvar till Meeting i Åstorp!
Jag kan inte fatta att det bara är 38 dagar kvar till jag och bästavän sitter på flyget till Hong Kong!!
116, väldigt många dagar, kvar tills bloggen har varit aktiv i 1 år och 6 månader. Bloggen fyllde 1 år den 3 mars.



Dagens planer

God morgon! Idag hade jag tänkt att jag skulle sova ut men istället vaknar jag 48606 gånger under natten och är helt klar vaken kl 5 på morgonen.. dessutom har jag världens värsta träningsvärk! haha
Idag ska jag göra en del hade jag tänkt. Först ska jag ut till stallet och rida ett dressyrpass på Pee Wee och få allt gjort där. Efter det ska jag skynda mig hem och fixa mig för sen bär det av till Emporia med familjen.
Har inget speciellt jag letar efter men det är ju alltid mysigt att åka med!
 
Ni får ha en bra dag allihopa!
 
 



Just do it!

Man kan minst sagt säga att jag är helt slut! Jag har ingen energi kvar i kroppen alls!
 
Idag sprang vi 1 mil i skolan. Det är som en "tävling" på vår skola som man kan välja att delta i.
Jag måste säga att jag är sjukt stolt över mig själv! Jag fattar fortfarande inte att jag klarade det, jag har inte så bra kondition egentligen dock har jag en stor fördel för jag är så sjukt envis så att det är helt galet. Jag var nära på att ge upp efter lite mindre än hälften för att jag fick jättestora skoskav och för att jag knappt kunde andas i den kvava luften, men jag fortsatte att springa! Jag var faktiskt t.o.m 4de tjejen i mål och sprang 1 mil på ungefär 60 min, dock inte mer. Vi fick 75 min, 1 h och 15 min, på oss att springa detta. Så jag kan helt klart säga att jag är stolt och lite förvånad över mig själv, I made it!
 
Direkt efter skolan var det hem och byta om och sen var det dags för att åka till stallet och fixa där och även träna för Helena! haha, tuff dag!
Nu förstår ni nog alla hur trött jag är..
 
Så nu ska jag bädda ner mig i sängen, puss
 
 
 



NYA

Idag tog jag bilder på mina nya fina piercingar. Jag älskar dom, så fina!
 
Ni hittar dem HÄR
 



Mina babes!

Vilken dag, det har varit så sjukt underbart väder och jag mår på topp!
Idag gjorde vi nationella i matte, vilket kändes helt okej. Efter det hade vi oförberett prov, men jag tror det gick bra det med! Efter skolan så va jag lite till med Julia innan hon körde hem, haha känns som om att hon bor här nu! Det känns så sjukt konstigt att sova ensam här hemma! haha
Iallafall så passade jag på att sola nu när det har varit så galet underbart väder med sol och värme. Jag lyckades somna med musik i öronen och vaknade inte förens halv 5, typiskt mig haha.. ;)
Efter det åkte jag ut till stallet för att skritta ut en lång runda och även ta hand om allt därtill. Det är så sjukt mysigt att skritta 1 h barbacka i solen när den är påväg ner. Det är så mysigt!
 
Imorgon är det sista skoldagen för denna veckan. Vi är lediga torsdag-fredag och imorgon ska vi springa 1 mil! wish me good luck!! Nej, men det går säkert bra.
Nu ska jag sova, blev sen bloggning ikväll
 
Idag kom mina babes hem förresten! Jag beställde ett par navelpiercingar för ett tag sedan, det har tagit såå lång tid, men nu är dom äntligen mina.. (Bilder på dom kommer imorgon)
Här får ni en liten tjuvtitt på en av dom
 



Mina favoriter!

Min prinsessa ♥



En till present!

Glömde ju nästan bort en present bara för att den sitter på hjälmen i stallet! Tänkte visa lite bilder på det nya smycket till min tävlingshjälm! Det är såå snyggt och det verkligen blänker i solen
 



Veckans planering!

  • Måndag - Pee Wee får vila. I skolan har vi två prov, all tid efter skolan kommer dessutom att läggas på att plugga till nationella i matte.
 
  • Tisdag - Nationella i matte. Pee Wee ska ridas ut en liten runda eller joggas lite bara för att hon ska röra på sig.
 
  • Onsdag - Skoljoggen, alltså springa hela dagen. Därefter blir det träning för Helena!
 
  • Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag - Dessa dagar blir nog ganska lika och vi är lediga både torsdag och fredag, vilket är superskönt! Ska ta det lugnt någon av dagarna när det gäller pluggande. Dom övriga dagarna kommer jag att sitta och skriva massa arbeten som ska lämnas in i skolan. Pee Wee ska tränas ordentligt dessa dagar också. På torsdag ska hon ridas ett dressyrpass + rida igenom FEI lagtävlan, på fredag ska vi rida och klättra, på lördag konditionsträning och på söndag ska hon gå ett lätt och lösgörande dressyrpass! Jag får passa på och rida henne ordentligt dom dagarna jag faktiskt har tid! ;)
Bjuder på en bild på mig och Julia i skolan!

 




Mina presenter!

Nu har jag tagit mig tiden att fota alla presenter, så här kommer dom!
Armbanden och kortet är från min syster som är i Australien! Tack så otroligt mycket allihopa för alla superfina presenter och alla gratulationer! ♥



Bilder från gårdagens tävling!

Mina favoriter kommer imorgon!
 



Ute på promenad!




Ringsjöortens RF 4/5

Båda framridningarna till dagens starter gick bra! Jag kände direkt vad det var jag behövde göra innan start. Det som skulle göras innan var att få mer energi bakifrån fram till tyglen så att jag får mer stöd i handen och så behövde jag träna på skolorna. Allt gick bra förutom höger sluta, vet inte riktigt varför men kom inte åt henne där så den lyckades jag aldrig lösa helt, men lite bättre blev det i alla fall!
 
Vår första start och även debut var FEI Mästerskap. Jag kan inte påstå att det var bra, men det var väl ändå okej!
Allt jag koncentrerade mig på var att komma ihåg banan för det har varit såå många nya program att lära sig på senaste tiden och jag har nästan ridit fel i varje, så idag bestämde jag mig för att det absolut inte skulle hända!
Att komma ihåg banan var väl det bästa med rundan, haha nej, men jag gjorde många ryttarmissar. Jag hade henne inte tillräckligt samlad, ryggningen var ingen höjdare direkt, galoppinslag i första travökningen, Pee Wee blev helt plötsligt rädd för något i ena hörnan och bestämde sig för att fly in mot mitten och lite mer sånt smått och gott!
Vi slutade på 59,4% och en domare hade oss till och med på 62% och det tackar jag mycket för! ;)
Nej, men det var inte vår bästa runda kan man säga!
 
Andra starten, FEI Lagtävlan, gick mycket bättre! Jag är jättenöjd med travprogramet, allt var lugnt och fint men jag fick tyvärr inte till vänster öppna och höger sluta dock. Skritten var okej men vi kan mycket bättre!
När det sen var dags för galopp programmet så började det ändå bra, vi hann göra två rörelser i galoppen och sen var programmet borta från mitt huvud! Jag fick panik och kunde inte tänka klart så där fick jag en felridning. Efter det blev jag osäker och kunde inte koncentrera mig. Började tänka en jäkla massa på vad som varit bra i programet och vad vi hade kunnat göra bättre och även på den korkade felridningen och att det absolut inte fick hända igen! Allt detta hann flyga runt i mitt huvud på några sekunder och vips så var hela programet borta igen! Jag menar hallå?! vad håller jag på med?! Jag hade gått igenom programet minst 3 gånger innan jag gick in på banan och resonera över vad som vad bra/dåligt gör man väl ändå när man ridit klart och kommit ut ifrån banan?!
Man kan ju lugnt säga att jag var arg på mig själv, och är arg på mig själv! Allt i galopp programmet blev slarvigt mellan och efter felridningarna så där förlorade vi massor av poäng!
Vi slutade på 59,8%, alltså nästan 60%. Två domare hade mig på 60% och en hade mig på 59% MED minusavdrag för felridningarna och det slarviga galopp programmet, och jag kan bara inte sluta tänka på vilka procent vi faktiskt kunde ha fått på den rundan om det fortsatt lika stadigt! ååh, kan bli mer irriterad på sig själv..?
Min fina ponny ♥



Träning!

Nu har jag nyss tränat klart för helena! Dagens träning gick verkligen super och både jag och pee Wee är så taggade inför tävlingen imorgon! :)




My B.day

Bilder på vad jag fick kommer på antingen lördag eller söndag
 



Dressyrpass!

Nu har jag och pee Wee nyss varit på dressyrbanan och kört ett jobbigt lösgörande dressyrpass! Pee Wee var superfin måste jag säga! :)
Imorgon blir det träning för Helena och då ska vi ladda upp ännu mer inför tävlingen på lördag! Awesome




Ni får en..

..liten titt på vad jag fick igår! Kommer närmare bilder på det senare!



Sweet 16!

Ni får höra mer imorgon för nu hoppar jag i säng för imorgon är det skola!



RSS 2.0