Ingen ridning = ingen uppdatering

Jag har inte hunnit rida något denna veckan då det är så mycket i skolan så Pee Wee har fått vila, och det märks, för hon har SUPER mycket energi!! hehe hon behöver tränas med andra ord ;) Tänkte bara säga att det är därför det inte blivit någon uppdatering för det är ganska svårt att hitta något att skriva om när man inte ens varit i stallet.
Jaja, igår longerade jag henne och idag ska jag träna för Helena! Jag hoppas att vi kör slut på lite energi ;)
hehe, vi hör sen
 
självsäker ponny i stallet efter en fjärdeplacering i Svenska ponnyderbyt ♥



Träning för Helena!

Dagens träning gick jättebra! Så glad över min lilla ponny ♥
bild från idag, men alla blev suddiga för jag glömde fixa inställning, så kommer inte ladda upp fler.



Påväg till träning!

Kameran är med!




Nuuuu fattar jag!

haha vet ni va? nuuu tror jag att jag fattar hur man laddar upp filmer.. ska testa igen på fredag så vi får se om jag fattat rätt ;)
idag har jag bara gått utt ich gått med Pee Wee en lång runda, hade tänkt jogga henne men det var träningar i rihuset så det gick inte.. När jag kom hem har jag bara suttit och pluggat fram tills nu!
 
Kan passa på och säga att det inte kommer bli någon vidare uppdatering här imorgon då jag kommer vara först i skolan och sen ska jag laga mat till en föräldramiddag så kommer vara på skolan från 8 till 22:00, usch... aja, fast jag är inte ensam, har ju alla kompisar där så det kommer säkert bli awesome! :D
Vi hörs kanske imorgon, annars hörs vi på fredag med ett nytt försök till videoinlägg!



Videofy!

Idag har jag skrittat ut på Pee Wee och undertiden skulle jag testa att göra ett videoinlägg genom videofy-appen, men det verkar inte som om att det har funkat? här finns inget och nu när jag kollar efter på my videos så har jag inga där heller, jag gjorde om den hur många gånger som helst!
Egentligen var det väl inte något speciellt som jag sa, mer en test om det funkade.. hm, känns som om att jag får träna mer på det? ;)
I miss the summer!



Funderingar om tiden tillsammans med Pee Wee!

Kan säga att jag nog aldrig har varit såhär glad över att Pee Wee är min, MIN EGNA häst.
Satt precis och kollade på lite tävlingar jag vill åka på tillsammans med Pee Wee 2013, vårt sista år tillsammans, och det fick mig faktiskt till att tänka på en hel del, det fick mig verkligen till att tänka efter!
Och jag kände att jag ville skriva ner mina tankar och känslor.
Vi har kämpat oss från noll till att nu vara kvalade nationellt, det har varit motgångar och framgångar, jag har utbildat henne själv och jag måste säga att jag har lyckats jävligt bra! 
 "man lyckas bara med att få ett sånt fint föl och ponny en gång" , det är ord som jag hör hela tiden! Och jag kan inte beskriva med ord hur lycklig jag är över det, över att jag har fått denna chansen!
Det har tagit lång tid för mig och Pee Wee innan vi verkligen blivit redo och kunnat klättra i klasser och för att kunna klättra på placeringslistan, helt ärligt så blev vårt tävlingsår 2012 helt över förväntan för oss alla!
Jag har alltid drömt om att få tävla i dom nationella klasserna, precis som alla mina vänner, tillsammans med Pee Wee, det har varit en DRÖM som nu är VERKLIGHET, något jag kommer att få uppleva nästa år, och ingen INGEN förstår hur stolt jag är över mig själv för att jag kunnat ta oss till denna nivån! Jag har aldrig riktigt haft något självförtroende förens nu, helt ärligt, men nu vågar jag säga vad jag tycker och tänker och jag är glad över att min självkänsla har utvecklats enormt detta året, jag tror på mig själv, för jag vet att jag kan, jag vet att jag kan göra det jag vill göra! Pee Wee har JAG utvecklat och det hon kan har JAG suttit och lärt henne! 
Att börja med en unghäst när jag var 10 år gammal och jag kom direkt ifrån ridskolan, det var kanske inte det klokaste egentligen, för jag kunde ju ingenting!
Men vet ni? JAG ÅNGRAR INTE ETT SKIT! Visst det har svidit riktigt mycket när alla mina kompisar som håller på med hästar har tävlat på högnivå med stora framgångar medans jag har suttit hemma och traggat och vid vissa tillfällen har det känts som om att jag inte kommit någonstans! Jag kan ärligt säga att jag har en gång i tiden gråtit mig till sömns för att jag har varit så fruktansvärt avundsjuk på alla dessa ryttare på den nivån.
Det har varit tufft, verkligen jättetufft!
Men det har varit värt det, utan tvekan! Det jag påbörjade tillsammans med Pee Wee för 5 år sedan, det är det inte många som gjort i den åldern. Oftast rider 10åringar på en läromästare och får lära sig på det sättet men jag valde en annan väg, jag valde den söta lilla Pee Wee som alla sa att jag passade så bra tillsammans med.
Jag ångrar inte en dag, inte en minut, inte en sekund tillsammans med denna underbara ponnyn, det har varit tufft och jag satte mig själv, omedvetet, inför en riktig utmaning. Men jag har klarat det! Jag klarade den utmaningen! och jag känner mig unstoppable! Jag har lärt mig så otroligt mycket och jag kan säga att det är mycket känslor i detta inlägget, men jag behövde skriva ner mina tankar och känslor.
 
Kortfattat är jag "the luckiest girl on the planet"
Jag är så galet stolt över det jag gjort, över min häst. Och otroligt lycklig och tacksam över att jag har en sådan fantastisk familj som alltid ställer upp, utan dom hade det aldrig gått! Och såklart är jag superglad för alla tränare och personer som hjälpt mig med att tänka rätt och våga testa och som har hjälpt mig med Pee Wee, för utan dom så hade jag gett upp.
Jag vill speciellt tacka Helena min tränare som betyder jättemycket för mig! Hon har alltid trott på mig, stöttat mig, puchat mig, hon är rak och ärlig och hon får mig att känna mig trygg!
Jag har inga ord kvar, jag är så lycklig ♥



I really want this book!

Jag är inte så mycket för böcker.. men guuud vad jag vill ha denna boken!



Tävling i lillhagen!

Vilken dag!
På framridningen till första klassen så kändes hon helt okej, lite oenergisk men hon gjorde det hon skulle liksom. Pressade verken mig eller henne något. Vilket jag skulle gjort!
För det första så fick jag starta ganska lång tid innan min start egentligen var, så jag fick kortare framridning och jag behöver tiden! Sen så fick jag vara ensam i hela ridhuset under den tiden jag red programet, där var alltså ingen häst där nere på volten. Pee Wee blev spänd när hon var ensam och plötsligt så var allt inne på banan läskigt! Men andra ord var hon väldigt spänd!
Jag kan säga att jag var/är irriterad över dom två sakerna.
Programet gick inte så bra, hon var spänd och så blev det ett stort missförstånd. I ryggningen förståd hon inte att hon skulle backa, och jag gjorde allt jag kunde och efter en lååång tid så fattade hon att hon vad hon skulle göra, men ryggningen blev inte bra alls. Hon blev superspänd i en hörnan i den förvända galoppen också, så dom missarna drog ner riktigt mycket! Resten av programet fick vi 6or och 7or, och det måste jag säga var bra efter allt klödd. Resultatet slutade på ca 62% jag är inte nöjd med den ritten alls!
Men min fina tjej är så vacker ändå!
 
På framridningen till andra klassen pressade jag oss båda supermycket. Hade även lite längre tid på mig att få loss henne helt, och hon var verkligen SUPERFIN!! Hon fick mycket mycket beröm!
När vi kom in på banan var hon lika fin! Allting var som vanligt, tiden jag skulle ha och häst på volten och vips så var ingenting läskigt! haha knas ponny ;)
Programmet gick jättebra! Gjorde några ryttarmissar men annars var det jättebra, galopp programet gick super!!
Hon fick massor av beröm och jag var supernöjd och faktiskt så märkte jag att hon var riktigt nöjd hon med!
Resultatet slutade på 64 % och det är jag nöjd med. Jag är riktigt taggad inför ett bra år, 2013, tillsammans med den bästa jag vet ♥
 
 



On my way home!

Nöjd Frida och nöjd ponny påväg hem ifrån tävling! Berättar mer när jag kommer hem




Dagens outfit

Såhär såg vi ut idag när vi trimmade inför tävlingen imorgon!



Starttider imorgon!

 

Nöjd med mina starttider! Första klassen 11.25 andra klassen 13.52. Nu ska jag ut till ponnyn och rida och fixa inför tävlingen imorgon! Vi hörs sen

 



Tävling i skabersjö förra helgen!

Lagtävlan för ponnyallsvenskan:
Framridning: Det kändes jättebra! Hon var loss, rund, framåt ja helt enkelt fin. Någon minut innan jag skulle in på banan så kände jag att hon blev stel när jag samlade henne i galoppen. Det var inte så att hon körde upp huvudet utan hon blev lite konstigt stel, så jag visste inte vad jag skulle göra riktigt. Jag gjorde det klassiska samla öka samla öka, men det hjälpte inte.
Efter en liten stund utan resultat testade jag en annan övning, Jag gjorde sluta längs långsidan i olika tempon i galopp för att hon skulle få andra saker och tänka på. Den övningen är ju mest för bakbenen och att dom ska komma igång, och när bakbenen är igång brukar dom bli lösgjorda i handen och hålla huvudet still.
Och efter jag har gjort det en liten stund så blev hon superfin verkligen!
Inne på banan: När vi skrittade in på banan så var hon lite spänd för den röda duken, hon brukar inte reagera på något i skabersjö, men hon kollade faktiskt på duken denna gången.
Red förbi där några gånger och sen började jag testa henne lite ifall hon fortfarande var lika fin som på framridningen, hon var klockren!
Jag var nöjd när jag kom ut ifrån banan, travökningarna var jag riktigt nöjd med speciellt! Vi fick några småmissar och jag var inte helt säker på pogramet då det bara var andra gången jag startade det.
Resultat: Resultatet blev lite sämre än jag trodde, dock var det ju väldigt lågt dömt! Vinnaren hade 63 % så ja, lågt dömt.
Vi slutade på 60,571% och kom på fjärdeplats precis utanför placering! Lite surt så jag laddade om till nästa klass!
 
LA:P1:
Framridning: Hade inte lika lång framridning som till första klassen. Skrittade ganska länge och körde igång sen som vanligt. Det var inga problem alls under denna framridningen, jag kunde göra vad som helst med henne och hon gjorde det perfekt! Så hon fick många skrittpauser och mycket beröm!
Inne på banan: På banan gick det jättebra, jag var riktigt glad och faktiskt lte chockad när jag kom ut!! Vi hade fått till den samlade galoppen inne på banan! Pee Wee kan ha svårt för att samla sin galopp utan att tappa takten, och det är det vi har jobbat med under hela den tiden jag inte bloggat här, att bygga upp styrkan i den samlade galoppen. Och det klarade vi galant på banan för första gången när det gäller samlad galopp!
Pee Wee fick massor av beröm resten av dagen, jag var verkligen jätteglad! Jag blir ju så glad när man känner att det man kämpar för ger resultat!
Resultat: Resultatet slutade på 64% och vinst! 
 
Vad ska man säga? Nöjd Frida och nöjd ponny!



The new me!

Såhär blev jag klippt! Ni kommer att få läsa mer om det på min och Julias blogg senare.
Blev ju även fotograferad till en bok!!

Ska även berätta lite om min tävling förra helgen här på denna bloggen!




Saknar denna bloggen!

saknar om att skriva om hästarna måste jag säga!



RSS 2.0