Glömt datorn!

Hej allihopa! Min kompis lånade min dator på sista lektionen i fredags och råkade sedan få med den hem. Jag tänkte inte alls på att fråga om den heller så denna helgen har jag varit datorfri. Ganska skönt egentligen måste jag erkänna!
 
Igår var det så soligt och varmt så jag låg i solen från kl 11 till kl 2. Herregud så mycket färg jag har fått, har redan fått bikinilinje! Hur nice? På eftermiddagen åkte jag sedan ut till stallet och fixade där samt red Pee Wee. När jag var klar där snabbade jag mig hem och fixade mig själv inför 20-årsfest med några kompisar! Idag är det dock annat som gäller.. Jag har lite småsaker som ska göras och sedan blir det plugg hela dagen! Prov på valborg.. :( Aja snart är jag 17 i alla fall!



OOTD

 



En lugn vecka för Pee Wee!

Denna veckan kommer Pee Wee att få ta det lite lugnt. Hon har tävlat tre helger i rad och en av dessa tävlingar har dessutom pågått tre dagar i rad, så nu tycker jag att det är dags för en lite lugnare vecka för hennes del! Det är otroligt viktigt för hästarna att få vila och ta igen sig så att de inte blir överansträngda och får någon skada. Precis som det är för oss människor!
 
Så med detta sagt så ser min vecka ut såhär:
  • Tisdag - Pee Wee fick vila. Även jag tog det lugnt och tittade på top model hemma.
  • Onsdag - Pee Wee ska ridas ut en runda i skogen. Jag själv ska nog sedan ge mig ut på en PW.
  • Torsdag - Pee Wee ska ridas ut en lång runda i skogen. För min del blir det att sätta mig ner och göra läxor.
  • Fredag - Rida ett lätt dressyrpass och sedan ta det lite lugnt. En riktigt chill dag ska det vara med massor av mys! ;)
  • Lördag- Pee Wee ska gå dressyr och jag ska plugga massor inför prov.
  • Söndag - Pee Wee ska joggas och jag ska plugga massor inför prov.



Bilder från måndagens start




Öresundsspelen dag 3

Meetinget slutade bra trots allt! Idag var Pee Wee superfin på framridningen igen. Hon jobbade på bra och lyssnade fint! Inne på banan sen så hade vi ganska många små och onödiga missar. De två största missarna var att hon stannade i det ena enkla bytet och att det sedan blev fel galopp efter det för att jag jagade på henne. Fel galopp har vi aldrig fått förut, så det var ju synd! Samtidigt så vet jag att det inte kommer att vara en miss som kommer att upprepas framöver. Men överlag tyckte jag faktiskt att det gick bra! Domarna hade oss på 65,6 %, 61,3 % och sedan en på 59,4%. Tråkigt, men jag är ändå nöjd! Totalt blev det 62,1 %. Vi fick bland annat 7,5 på inridningen och sedan en 8 på den sista halten, superkul! Det går framåt och jag känner att vi är på G! 
Det har varit en supermysig helg med trevligt folk, en fin ponny och goa vänner! Tack för det
 
 
 



Photoshoot




Bilder från söndagens start

 
 



Öresundsspelen dag 2

Idag var min ponny HELT FANTASTISK på framridningen! Det tog 15 min sen lyssnade hon på allt jag bad henne om. Hon har aldrig varit så fin någonsin på en framrining, fina fina ponny!
 
Vi tävlade på samma bana idag som igår, men idag gick det lite bättre! Hon var fortfarande ganska spänd längs ena kortsidan, men ändå inte lika mycket som under gårdagens start. Idag kändes det mycket mycket bättre! Jag vågade rida henne mer och vi satsade i alla rörelser. Det som vi missade på idag var det vi vanligtvis brukar klara perfekt! Det brukar vara öppnorna, slutorna, bakdelsvändningarna och ibland ryggningen som ställer till det för oss. Men idag var det bakdelsvändningarna och de enkla bytena som strulade. I ena bytet såg hon någonting läskigt utanför banan och stannade helt och hållet en stund för att titta på det, haha! Men aja, alltid ska det vara något ;) 
 
Jag var faktiskt ganska nöjd när jag kom ut. Jag var väl medveten om vad det var vi missade på, men överlag kändes det bra. När jag sedan fick reda på resultatet så blev jag ganska arg. Två domare hade mig på 61,7%, 61,4 % men sen hade en oss på 54,3 %!!!! Det är ju helt galet! Jag var dock inte ensam om denna skillnad, 7,5 procents skillnad, jag menar herregud! Totalt slutade vi på 59,1% och blev 8/14. Det är ju väldigt retligt då man ser på de andra två domarna vart vi faktiskt skulle legat på, men att det sedan finns en som dömmer ner alla ekipage så mycket. Fy alltså!
 
Jag är i alla fall nöjd med dagen, en superduper bra framridning och en ganska bra runda inne på banan. Det går framåt!
 
Mål inför nästa start: Imorgon är mitt mål att våga satsa och chansa ännu lite till inne på banan! 



Bilder från lördagens start




Öresundsspelen dag 1

Denna helgen har vi bara en start om dagen och jag måste säga att det är superskönt! Jag har fått tidiga starter dessutom, så jag har tid till att göra annat på eftermiddagen. Dåligt med sovmorgon bara ;)
 
Idag gick det varken bra eller dåligt! Pee Wee var superfin på framridningen som vanligt men när hon kom in på banan sen blev hon plötsligt superspänd. Det var en superfin bana där det inte fanns något att vara rädd för, men trots detta så var det något som var superläskigt på både ena långsidan och ena kortsidan. Alltså var hon rädd för halva banan, haha. Pee Wee brukar aldrig hålla på med såntdär så idag undrar jag verkligen vad hon höll på med! 
 
Det fanns både lite positivt och negativt med ritten. Det positiva var att vi klarade allt det vi brukar missa på! Ryggningen blev dessutom riktigt bra med jämn uppställning och en bra ryggning, 7 7 6.5 av domarna. Så det var ju skönt att komma över den lilla tröskeln. Men sen blev det ju tyvärr så att hela ritten blev sämre överlag eftersom hon blev så spänd. I ena galoppökningen längs långsidan galopperade hon på sne 1 m innanför spåret eftersom hon tyckte att den var läskig och inte ville gå nära, samtidigt som jag försökte få ut henne på spåret och faktiskt göra en ökning. Men det blev ju inte så mycket av det och på sådana saker fick vi ju tyvärr missar. Resultatet blev totalt 60,4%
 
Jag är trots detta ganska nöjd. Jag var ju förstås väldigt förtvivlad när jag kom ut från banan och kände att allt vi gjorde bara kunde beskrivas med ett ord: spänt. Och eftersom hon inte brukar hålla på så så blev jag både lite arg och chockad. Men samtidigt så var jag väldigt nöjd över att jag äntligen gjort något åt de missarna vi brukar ha där inne och klarat av det galant! Så på ett sätt så lyssnade hon ju faktiskt på mig där inne. Så denna dagen är lite klurig och jag vet inte riktigt vad jag ska stämpla den som, bra eller dålig? 
Vi kan ju mycket bättre, och det vet jag! Men ändå..hm.
 
Mål till nästa start: Inför nästa start ska jag KORTA TYGLARNA! Jag kollade på bilderna från framridningen och herregud vad långa tyglar jag red med. Hade behövt korta dom 1 dm! Så det ska jag ändra på tills imorgon, det var ju lite trams från min sida ;) 
 ♥



Snygga saker med hem idag!

Jag kommer självklart att berätta mer om tävling ikväll, men just nu vill jag ligga och njuta i solen. Så länge tänkte jag visa bilder på lite saker som fick följa med hem från tävlingen idag. Det är så himla roligt med lite nya saker! På något konstigt vis blir jag lite extra motiverad och längtar till nästa start där jag kan få använda det.
 
 
 
 



Chips till frukost idag...

Just nu sitter jag och mår jättedåligt för att jag har proppat i mig massor med chips till frukost.. Så fort jag är stressad över arbeten i skolan så äter jag jättemycket chips, ostbågar, chocklad eller någor annat onyttigt. Haha! Idag hade jag tänkt att jag ska skriva två arbeten i svenska så jag slipper ha det hängandes över mig när jag ska tävla hela helgen. Det jag är stressad över är att jag inte vet hur jag ska börja.. När jag väl vet det så går det i 190 att skriva klart hela arbetet! Aja, får verkligen sätta mig ner och försöka komma på en början när jag skrivit detta inlägget.
 
De två senaste dagarna har jag träffat massa fina vänner! En kväll har jag haft filmmys med tilda och en kväll (igår) träffade jag massor av vänner. Båda kvällarna var verkligen jättemysiga! 
Uppdateringen har varit ganska låg de senaste dagarna och det beror på att jag är tom på idéer. Jag vill inte skriva inlägg som "idag har jag gjort dethär dethär och dethär, det var jättekul" Eller "idag ska jag göra detta". Det kan vara kul att skriva om det händer något speciellt men annars är det ju skittråkigt, både för er och för mig själv! Jag vill skriva om lite roliga saker, så har ni några idéer så får ni gärna dela med er!
 
 



Bilder från tävlingen




Nya fina saker!

Har laddat upp inför tävlingarna i helgen med ett par nya supersnygga vita ridbyxor från Hööks.se. Har nog aldrig sett ett par vita ridbyxor som är så snygga, typ perfekta, haha! Dessutom sitter dom jättebekvämt. Det blev ett lila schabrak också, har ju det i grönt och kunde inte motstå det lila. Så fin hon kommer bli i det! 
Idag fick man även med sig ett litet presentpaket med lite småsaker ifall man var bland de första 100 kunderna, så det följde med hem det med!
Alla saker är från Hööks.se



Gårdagens starter i åsbo!

Jag måste börja med att säga att jag är jättenöjd med min och Pee Wees prestation! 
 
Just nu ligger både jag och Pee Wee under utbildning. Jag kom direkt från ridskolan till en ungponny och har aldrig suttit och ridit en utbildad häst. På det viset så vet jag inte riktigt vad det är jag ska sträva efter när det kommer till form och samling. Jag vet ju till en viss del såklart, men nu när vi håller på att höja Pee Wee lite till i formen och sätta henne mer på bakbenen så kan det bli lite klurigt ibland. Vi har kommit en bra bit på vägen bara på 3 veckor, men det tar ju ännu längre tid eftersom jag behöver lära mig lite nytt först, innan jag kan lära Pee Wee. Det har gått lite upp och ned sedan vi började med att sätta lite högre krav. Ena dagen går det superduper bra och andra dagen går det skit, som om att man får börja om från noll igen. Men det 'är bara att kämpa på, man kommer dit tillsist!
 
Detta är något vi håller på med just nu och därför har mina mål på de senaste tävlingarna varit att jag själv ska våga ta upp henne och chansa på den formen fastän vi inte är helt säkra där ännu, och samtidigt förmedla ett lugn. Det är verkligen svårt och jag får jobba med både mig själv och Pee Wee för att nå dit! På tävlingen igår så var hon väldigt fin i formen, vi hade några missar, men vi kom ändå en bra bit på vägen. Det är liksom bara dendär lilla tröskeln kvar!
 
Det blåste fruktansvärt mycket och alla starter var ute. Tyckte synd om både mig själv, Pee Wee och alla andra ekipage, haha! Menmen, det fanns ju inget man kunde göra åt saken. I LA: P1 slutade vi på 59 % och i FEI:n slutade vi på 58,8 %. Vi har tittat på filmerna om och om igen och kan inte förstå dessa procent, och för mig så känns det ju ganska knäckande. Vi har ju utvecklats mycket på senaste tiden och det är tråkigt när de ska dömma så hårt! De låg ju väldigt lågt överlag då dem hade vinnaren på 64%.. 
 
Menmen, trots detta måste jag säga att jag är nöjd och kommer att forstätta kämpa på. Vi kommer nå dit vi vill snart!
 
 



Vilken dag!

Nu är jag trött kan jag säga! Vilken dag det har varit.. Skriver mer om tävlingen imorgon!



Välkommen till familjen!

I torsdags natt blev det tillökning i stallfamiljen. Min tränares häst Roxane fick sitt första föl, en hingst e. Bellagio! Han kommer bli en riktigt fin häst!
 
 



irriterad

Idag har jag bara haft två lektioner i skolan, så skönt! I eftermiddag ska jag lägga mitt fokus på plugg. Jag ska först ut till stallet och fixa där samt rida ut på Pee Wee, men efter det är det bara plugg som gäller! Har egentligen inget att göra denna veckan, men vi har så otroligt mycket inlämningar som ska vara klara veckan efter lovet. Blir såå irriterad när de lägger arbeten som man ska göra UNDER lovet! Det är väl ändå meningen att vi ska ta det lugnt och ladda upp så vi kan ge allt den sista tiden innan sommarlovet?! Jag hade hoppats på att mitt lov bara skulle bestå av träning och tävlingar med Pee Wee, men nu måste jag sitta och skriva uppsatser också.. Kul.. 
påväg hem från skolan idag



Tävling på söndag!

Min nästa tävling är redan på söndag. Det är i Åsbo Ponnyklubb där vi ska starta FEI inledande och LA: P1, precis som förra helgen. Tiderna har kommit ut och jag startar min första 10.30 och sedan nästa 12.17. Ingen sovmorgon här precis haha, kommer att behöva gå upp supertidigt! Menmen, det är lagom med tid mellan klasserna denna gången i alla fall!
 
Mina mål för söndagens starter är att satsa. Inte sata för att jag vill ha höga procent eller för att jag vill komma i toppen, utan för att vi inte har något att förlora. Antingen så går allting superbra eller så går det rent ut sagt skit, och så är det bara! Jag har bestämt mig för att jag ska lita på att Pee Wee är på plats och att jag ska förmedla lugn till henne, precis som på förra tävlingen. Vi som ekipage har inget att bevisa för någon och vi tävlar bara mot oss själva för att jag vill att vi ska utvecklas och bli bättre! Vi har våra mål som vi kämpar för att nå, så ingens åsikt spelar någon roll. 
 
Ser fram emot söndag!
 



Just nu

Just nu sitter jag på tåget påväg till Lund för att gå på utvecklingssamtal! 
Det är ett fruktansvärt ruggigt väder idag, så jag satte på mig bekväma och varma kläder! Såhär det jag ut idag:





Emelie-time!

Igår kväll åkte jag och Emelie in till lund för att käka pizza, snacka massa och kolla på bio, supermysigt var det! Vi kollade på Captain America – The Return Of The First Avenger i 3D som är en typ sci-fi/action/äventyrs film. Den var verkligen såå bra, 9 av 10 från mig och Emelie! ;) 
 
Nu har emelie åkt hem så då är det dags för mig att åka till stallet. Ska fixa allt där ute och sen hade jag tänkt rida ett dressyrpass på Pee Wee där vi tränar på allt det vi missade på förra tävlingen. Efter det ska jag snabba mig hem och iväg till skolan för utvecklingssamtal! Vi hörs senare
 



Planering för denna veckan!

  • Måndag - Efter skolan fick Pee Wee gå ett dressyrpass i ridhuset. Efter det gick jag bara runt fär hemma och mös. 
  • Tisdag - Fick sluta lite tidigare i skolan idag. Ikväll blir det god mat och bio med Emelie! ♥
  • Onsdag - Vi har studiedag. När emelie och jag har ätit en god frkost och så, ska jag vidare till stallet för att rida ett dressyrpass på Pee Wee. Efter det ska jag till lund på uvecklingssamtal och sedan kolla lite efter nya skor. På kvällen sen blir det plugg i mängder!
  • Torsdag - Jag slutar tidigt i skolan. Ska hem och göra läxor sen blir det träning för Helena med Pee Wee.
  • Fredag - Slutar tidigare denna dag också. Ska ut till stallet och fixa, men Pee Wee ska vila!
  • Lördag - Denna dag ska jag inte göra något speciellt. Jag ska förbereda inför tävling och se till att vara klar med ett arbete, men annars inget!
  • Söndag - Tävla med Pee Wee! Sen kommer jag antagligen vara supertrött och somna i soffan så fort jag kommer hem, haha! Kommer alltså inte hända mer vettigt denna dag ;)
Såhär har jag gått runt hemma sedan jag kom hem från skolan haha.. Men nu är det dags för bio med Emelie!



Måndagsmys!

Efter ett fantastiskt bra ridpass på min ponny idag så åkte jag hem och åt god mat tillsammans med mamma undertiden vi kollade på top model. Efter det har jag bara gått runt och myst här hemma utan att göra något vettigt alls, haha! Har fixat naglarna, testat nytt shampo och balsam, använt hårinpackning o.s.v. Antar att man behöver lite sån egentid ibland ;) Skönt har det varit i alla fall!



Sista bilderna från tävlingen!




Rabatt!

Yves rocher som har väldigt bra produkter inom hårvård, hudvård och make up har nu 30 % rabatt på hela köpet om ni använder er av rabattkoden: YR30 ! Gäller till den 10/4. Gå in och kika om du kan hitta något!



Bilder från tävlingen igår!

♥♥♥



Rabatt till er! Passa på, gäller endast idag!

Jag har två superbra tips till er idag där ni kan få rabbat. Men ni får passa på, för rabatten gäller endast idag!
Tips..
  1. Idag har ni 15 % rabatt på allt om ni använder er av koden: SUPERSUNDAY på denna hemsida, boozt.com. De har supersnygga kläder til både män och kvinnor!
  2. Nelly.com har 30 % rabbat HÄR till den 7/4 11.00. Passa på och plocka ihop en snygg vårlook!
 
 



Så gick tävlingen i Klippan

Pee Wee var väldigt fin på båda framridningarna. Jag kände att jag kunde få upp henne i formen och hon jobbade på så bra hon kunde. Man hade inte så mycket plats att röra sig på då det var två banor igång och bara en framridning. Där blev ju en hel del hästar efter en stund..
 
Vi startade FEI Inledande först. Pee Wee kändes faktiskt väldigt fin även inne på banan! Det var folk som gick ut och in med gnisslande dörrar på läktaren, men hon brydde sig inte om det alls. Jag tror att eftersom jag hade bestämt mig för att förmedla ett lugn till henne så blev varken jag eller hon störd av sådant. Det kommer ju aldrig vara helt tyst under en ritt så det är ju bara för hästarna att vänja sig! 
Vi hade 2 stora missar och något litet slarv. Den ena bakdelsvändningen blev superkonstig! Vet inte alls vad som hände där haha. Ryggningen som alltid blir bra på träningarna nuförtiden blev också kass. Hon ryggade snett och huvudet var oroligt. Vet inte riktigt vad som hände där heller.. Men sådana missar måste vi få bort nu så vi kan visa att vi faktiskt förtjänar de höga procenten! Det vare ju lite småslarv också från min sida.. Satsade inte tillräckligt i ökningarna och volterna blev antingen förstora eller försmå. Sånt har man inte heller råd med i dessa klasser! 
Vi slutade på 63,0 % vilket är helt okej. Det känns ju lite surt när vi tappar så mycket poäng på grund av dessa slarvsaker och missar.. Men ändå skönt på ett sätt eftersom det inte fanns någon kritik på något annat mer än våra missar, de sakerna är ju ändå missar man kan få bort direkt på nästa tävling.
 
Jag hade ju bara 40 min till nästa klass sen så pappa gick lite med Pee Wee undertiden jag gick igenom nästa pogram. I La: P1 så blev hon väldigt spänd. Hon var ju såklart trött efter typ 2 timmars dressyr utan någon riktig paus i transporten, haha! Men hon blev faktiskt spänd och rädd för nån sak som låg bredvid banan. Hon brukar inte reagera på sådant så jag tror det var ett bevis på att hon var trött.. Ritten blev ju tyvärr spänd och lite seg. Men det fanns inte så mycket man kunde göra åt den saken! 
Resultatet slutade på 63 % i denna klass också. Vi vet ju att vi kan mycket bättre, så jag är faktiskt inte alls så depp över det resultatet! 
 
Mål till nästa tävling: Jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv och Pee Wee. Vi har fått mycket mer förtroende för varandra och litar mer på varandra även inne på banan. Mitt mål är ändå att lita ännu lite till på Pee Wee inne på banan nästa tävling! Vi har gjort stora framsteg som jag vill visa upp! Pee Wee har verkligen börjat komma upp i formen nu och blivit så fin! Jag är taggad till tusen, detta kommer bli riktigt bra ♥



Min planering för idag!

Planering för idag:
  1. kolla på alla avsnitt i Top Modell som jag missat denna veckan
  2. kolla på avsnittet i Ryttareliten som jag missat denna veckan
  3. skriva här på bloggen om tävlingen igår
  4. åka till stallet och mocka ut! Ska även pussa extra mycket på min fining
  5. när jag kommer hem ska jag fixa naglarna lite och sånt smått
  6. Sen består kvällen bara av plugg
Såhär ser min dag ut i stora drag. Vi hörs mer snart då jag ska berätta om tävlingen!
Bild från igår



Idag är det dags!

Idag är det dags för tävling! Jag startar ju lite senare i eftermiddag så jag fick sovmorgon idag också. De har ändrat lite i starttiderna så nu har jag ännu mindre än en timme mellan mina starter.. Endast 40-45 min till min nästa start, efter jag startat min första. Hatar verkligen när man inte hinner sätta in hästarna ett tag i transporten så de får ta det lite lugnt och ladda om! Menmen, vi ska nog få det att funka! 
Idag går jag in på tävlingsbanan med inställningen att jag ska vara avslappnad så att det smittar av sig på Pee Wee, sen kan tävlingen gå hur den vill. Bara vi är avslappnade!
 
Igår var jag bara ute och gick med Pee Wee. Hon har gått bra hela veckan så jag och min tränare tyckte inte att hon skulle behöva gå ett pass till utan att hon skule få spara den energin till båda klasserna idag! Hoppas min lilla ponny använder den på rätt sätt idag och ger allt!
 
Igår var jag förresten på Super Bowl med mina vänner! Det är en tävling i amerikansk fotboll mellan Polhem och Katedralskolan + Spyken, skolor i lund. Vi tillhörde ju såklart Spyka (Katedralskolan och spyken tillsammans) som tog ledningen ett tag i början. Dock gick Polhems stora skola om och vann sedan med 5-8, synd! ;) Nej, men grattis till polhem! Spyka vann i alla fall pris för bästa hejaklack, det får man inte glömma!
Måste även säga att Spykas danstjejer var otroliga! De var så grymma så att jag fick rysningar över armarna, haha. 
Två bilder på min energifyllda ponny i skogen igår!



Köp Victoria Seceret produkter från 99 -199 kr här!

Vill du köpa Victoria Secrets perfymer och body lotion så har jag ett tips på den perfekta hemsidan som säljer produkter från endast 99:- Hemsidan heter lyko.se och det är där de har dessa grymma priser! Gå in och titta! Här är några tips på de mest köpa produkterna och även lite nyheter:
 
 



Inspo

 



Starttider inför helgen

Min första klass jag startar är FEI Inledande kl 14.37. Jag är sist i denna klass vilket är väldigt skönt! Min andra klass, LA: P1, startar jag tredje sist 15.35. Det är väldigt skönt att jag startar den tiden på dagen men det är väldigt jobbigt att det är så kort tid mellan mina starter och att jag startar den svåraste klassen först. Men det kanske är bra? Vem vet? Det är bara att kämpa på som vanligt!
Är det någon av er läsare som ska dit i helgen? :)
 
 



Breakfast ♥

Idag gjorde jag en extra god frukost som innehöll:
- Fil
- Banan
- Hallon
- 1 jordgubbe
och te såklart...  Testa, det var jättegott! Nu är det dags för powerwalk med syrran :)
 
 



Lyssna!

Dessa är tre av mina fovoritlåtar som jag spelar om och om igen på spotify just nu! Vill ni ha nya låtar att lyssna på så rekommenderar jag dessa: 
 



RSS 2.0