Så spännande!

Shit vilken tuff vecka! Mina dagar har bestått av plugg från sent på kvällen och sedan stiga upp tidigt på morgonen för att plugga lite extra innan skolan.. har sovit max 6 h per natt. Med andra ord så är jag helt slut och idag när jag kom hem hade jag ingen ork till något alls och somnade i soffan och vaknade nu.
Jag visste ju dock att denna veckan skulle bli tuff och att Pee Wees och min träning skulle bli lidande, för att inte bloggen skulle stå helt utan uppdatering så satte jag mig ner i söndags och skrev ungefär två inlägg per dag för halva veckan, måndag - torsdag, och det var ju awesome eftersom jag inte skulle haft en chans till att uppdatera annars!
Idag är det sista dagen jag ska sätta mig ner och plugga, vi har nationella prov i svenska imorgon och vi har även 7 sidor matte att räkna..
MEN, igår fick jag ett spännande mail och hoppas att denna roliga nyhet händer på lördag och förhoppningsvis på måndag, det handlar inte om ridsporten utan det handlar om mig, jag vill inte avslöja allt för mycket förens det är 100% bestämt!
 
Nu vet ni hur det ser ut för mig just nu och jag hade tänkt att jag skulle försöka hinna med att skriva något tidsinställt inlägg tills imorgon också då Pee Wee ska skos direkt efter skolan.
Ha det bäst så länge!



Vilken chock! Det var jag inte beredd på..

Sent i söndagskväll så ringde min tränare och sa att dom hade fått en plats ledig i träning för dom som är med i laget Future Young Dressage. Det är tyvärr bara d-ponnysar och storhästar som får mönstra men i måndags blev det en lucka och det var någon som inte kunde komma och då ringde min tränare och sa att jag kunde hoppa in och träna för denna domaren. Och det gjorde jag SÅKLART!
 
Haha, min stackars ponny fick inte vila igår då heller, man märkte att hon var lite trött men hon kämpade på ändå! Jag har bestämt att Pee Wee ska få vila upp sig i två dagar i sträck nu för nu har hon gått 6 dagar i rad! Tycker faktiskt synd om henne, men vet att hon klarar av det!
I alla fall så visste jag inte så mycket om vad som skulle hända, men vi fick ju reda på det ganska sent så vi fick på kvällen försöka planera om hela min vecka.. Men vi lyckades få ihop det så nu kör jag på det!
Jag tycker det är så roligt och jag är så tacksam för att jag fick vara med och testa på!
 
Man fick välja ett program som man sedan red medans hon bedömde, som en tävling. Efter det så pratade man lite om hur det kändes och sen fick man träna på olika småsaker som var lite finlir i ungefär 30 min. Domaren var dansk så jag var lite nervös över ifall jag skulle missförstå henne men det funkade hur bra som helst och till min förvåning förstod jag precis! En stor lättnad.
Jag valde att rida FEI Inledande och det kändes helt okej, kände inte riktigt att något var super men kände inte heller att något var dåligt, men lite spänd får man säga att hon var dock!
På träningen för henne så gjorde vi lite skrittpiuretter och så tränade vi på att göra mjuka övergångar till skritt i enkla bytena för ibland kan det bli lite hastigt.
I protokollet sen så hade vi bara 6or och 7or viket känns bra! Vi har ju svårt för ryggningen men den blev inte så dålig som den brukar, haha ;)
Jag är i alla fall jättenöjd och glad för att jag fick vara med och testa på detta och jag är mer än gärna med på detta fler gånger!
 
Domaren heter Susanne Baarup, EM-domare. Jätteduktig och supertrevlig!



Spännande!!

Igår gjorde jag en jätterolig grej, helt oplanerad! Jag lovar att jag ska ta mig tiden att skriva mer om det imorgon för idag måste jag plugga, häng kvar!



Finn 3 fel!

Finn tre fel, dom är ganska lätta denna gången också. Den som gissar rätt först vinner en länk!
Orginal:
Redigerad:



Lite bilder!

Hittade några enstaka bilder som inte blev så jättesuddiga, där man ser lite i alla fall!



Gårdagens outfit!

Jacka: Pikeur
Ridbyxor: Från Falsterbo Horse Show 2012
Stövlar: Glen Gordon 
Träns: Olika delar
Pannband: Swarovski
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Schockemöhle



Vilken träning!

Träningen idag gick verkligen så otroligt bra! Allting gick bra!
Jag berättade för Helena att jag testat att göra lite överstrykningar där hemma men att det inte gått så bra för inte ens jag vet hur man ska göra, så hur ska då Pee Wee kunna veta? Så hon lovade att jag skulle få träna på det.
Vi började med att testa göra det i trav och det gick bra och sedan samma sak i galopp och det gick också bra men man kan inte riktigt kalla det för överstrykning utan mer ett sätt att lära Pee Wee det.
Vi la inte så mycket mer energi på det utan det var något jag skulle träna på nu i veckan och sen skulle vi se nästa vecka om vi kunde utveckla det ännu mer.
Efter det gjorde vi andra rörelser ifrån dom olika FEI programen vilket gick super! Det var på några ställen där det blev lite missförstånd men det gör inget. Traven var fantastik i alla fall!
Jag är så otroligt otroligt nöjd med träningen och imorgon får Pee Wee en riktigt välförtjänt vilodag! Hon har gått nu sedan i tisdag så det behövs nog ;)
 
Vi tog med kameran för att se om det gick att klicka lite bilder, bilderna blev riktigt suddiga tyvärr, men jag ska se ifall jag kan rota fram något i alla fall!
såhär blev det tyvärr, men såg att på vissa bilder blev det ett annat ljus och då blev dom lite mer klara, somsagt så ska jag kolla om jag kan hitta något!
 
Efter Hong Kong resan ska jag verkligen spara till ett nytt objektiv!!



Från blogg till business

I julklapp fick jag boken Från blogg till business som är skriven av Tyra Sjöstedt. Jag har inte haft tiden till att läsa boken innan men nu på lovet har hann jag till och med att läsa ut den.
Jag måste säga att boken är otroligt bra! Man blir så inspirerad att skriva och verkligen kämpa för att få bloggen att växa!
I boken står det först lite om tyras uppväxt och "tonårsmonstret" som det står i boken. Där står även att hon var med i internationella Miss World tävlingen i Kina, vilket jag inte hade en aning om! Där står om hennes förlorade vän Cajsa, hennes första blogg, hennes äventyr i modellbranchen, hennes första webbshop, Sverigen största webb-tv show, hur style by tyra startade o.s.v
Sist i boken är hon bloggdomare, hon har valt ut vissa bloggar som hon tycker har potensial till att blir stora bloggare och skriver positivt och konstruktiv kritik till dessa bloggar och ger lite tips. Tänk om man hade varit med där, det är ju drömmen! Tänk er en stor bloggare bedömma din blogg och ge dig tips på vad som kan bli bättre och vad som redan är bra, och om du har "DET".
I mellan olika delar av boken har dom lagt in massor av tips på olika saker, dom som får mig mest inspirerad. Här är lite exempel på rubriker till tipsen: " Alla steg för att tjäna pengar på din blogg" , "Tio råd för att omvandla din blogg till buisniess" , "Tyras bloggbudord del 1 & 2" (alltså vad hon tycker att en blogg ska innehålla och helt enkelt tips på inlägg) "tips till företag som vill synas i bloggar" , "Några sanningar om pengar" (Där hon skrev vad bloggare tjänar och vad hon tjänar)
 
Jag måste säga att detta är en bok som alla mindre bloggare borde läsa, tro mig du blir inte besviken!



Är min bloggdesign jag?

Jag är så otroligt trött på min design! Den är tråkig och den visar eller beskriver inte mig, Frida Fransson!
Julia som har gjort den är super duktig på att göra designer men det är ju jag som har valt hur den ska se ut, och jag undrar hur jag tänkte.
Headern ser ut som alla andras och bilden är jättetråkig. Ida som har tagit bilden är jätteduktig och jag gillar bilden starkt, men inte som header. Inte som en presentation av mig, för jag är dessutom i stort sätt inte ens med. Bilden är jättefin men den visar inte min eller Pee Wee´s personlighet. Av det lilla man ser av mig så ser jag sur ut och Pee Wee ser trött ut! haha, jajo hon var egentligen trött då hon precis varit på ett hårt träningspass, men det hör inte hit ;)
Jag är glad och aktiv och Pee Wee är supersöt och busig med glimten i ögat och har mycket mer energi än det man ser på bilden!
Allt i arkivet är tråkigt. Bilden om bloglovin är tråkig, bilderna till våra presentationer är gamla, speciellt den på mig. Även presentationerna är gamla och fel och det ser helt enkelt klöddigt ut med text i arkivet.
Färgerna är lite beige/guld och vit, precis som alla andras nuförtiden och mina rubriker syns inte för det är i en sån ljus textfärg.
Hur har jag tänkt egentligen?!
Jag vill ha en design som skriker Frida Fransson, som helt enkelt är jag! Något som får folk att tycka att det är intressant och vill få reda på mer. Jag vill i alla fall ha en design som jag känner är jag.
Just nu sitter jag och pluggar men senare ikväll hade jag tänkt att jag skulle sätta mig ner och skissa lite på en ny design, man kan ju lugnt säga att det behövs nya bilder också! haha..
 
Har ni ideér så blir jag supertacksam om ni vill dela med er!
Älskar Pee Wee´s ögon på denna bild ♥



Nästa tävling!

Vår nästa tävling blir Öresundsspelen! Det blir lite som ett meeting då vi ska tävla 1 klass tre dagar i rad,eller ja meeting och meeting vi ska ju inte stanna där utan vi kör fram och tillbaks.
Vår första start blir på fredagen och då startar vi med regional FEI inledande, just nu är det bara två c-ponnys så antagligen kommer vi bli ihopslagna med alla d-ponnys denna gången också.
Vår andra start är på lördagen och då startar vi vår första nationella klass någonsin, FEI Lagtävlan, även ett nytt program som ni ser! Debut alltså.
Vår tredje och sista start blir på söndagen samma klass som lördagen, nationell FEI lagtävlan.
 
Det är tuff konkurans i alla klasser, MINST sagt! Men mitt mål är inte att fightas uppe i toppen än, utan nu ska jag och Pee Wee bara vänja oss vid dessa klasserna och ha roligt! Göra en repris av mig själv från förra tävlingen i dagstorp för då var jag lugn och fokuserad. Alltså har jag bara ett mål, "göra det jag är bäst på"
Bilder tagna av Ida Andersson, dom är från i somras när jag stod hos min tränare



Ändrade planer!

Nu blev det ändrat i schemat, Julia kommer tyvärr inte denna helgen eftersom vi båda fick saker som kom i vägen så vi skulle ändå inte hunnit med allt det andra vi skulle gjort till den andra bloggen!
Alltså pga detta så har jag fått planera om mina två sista dagar på bloggen. Och dom ser på ett ungefär ut såhär:
Lördag: Stiga upp lite tidigare och dra mig till stallet och bara rida igenom Pee Wee lite fort i ridhuset sen ska familjen åka och titta på handboll på eftermiddagen. Sen består kvällen av plugg eftersom jag i stort sätt inte pluggat alls..
Söndag: Fick en träningstid på söndag så min söndag består av det och att plugga helt enkelt!
 
Hade gärnat vela träna en sista gång på gymmet innan tiden på mitt gymkort går ut, men vi får se om jag hinner med det! Annars är det väl egentligen inte så mycket att göra. Ändå rätt skönt!
Dags för nya bilder känner jag!



Just nu!

Gårdagens ridpass gick otroligt bra så idag har peewee gjort sig välförtjänt av en uteritt! Hade tänkt att vi skulle ta den längsta rundan idag och imorgon ska vi gå till ridhuset så ska jag bara rida igenom henne lite fort för senare på dagen kommer Julia. Sen har hon gått i 5 dagar i sträck så då hade jag tänkt att hon skulle få vila i två dagar.
Nej nu ska vj gå in på rena isgatam så då är det bäst att hålla i båda tyglarna! Vi hörs när jag kommer hem




Ovisade bilder!

Här kommer bilderna från vår första start i år! Tyvärr så blev dom jättesuddiga och det är bara inne ifrån banan, men det är alltid något!
Det är sååå synd att den bilden över blev suddig!!
Julia fotade tavlan där det kom upp "live" vilka poäng man fick på varje moment, om jag inte ridit förbi ryggningen och om inte den skulle blivit så hemsk sen så hade detta varit vårt resultat!
man ser på denna bilden att hon blev lite framtung i halterna då bakbenen ska stå lite längre fram!
Påväg ut ifrån banan



Godmorgon på er!

Godmorgon alla underbara!
Idag har jag en ganska lugn dag (DEN FÖRSTA PÅ LOVET!). Jag ska plugga, rida och träna hade jag tänkt. Förhoppningsvis så kommer julia på lördag och stannar till söndag! Vi ska ha photoshoot till den andra bloggen för vi vill ha ny design och så, så det kommer mig helg att gå ut på. Så jag måste alltså på 2 dagar plugga in allt till 4 prov.. hur tänkte jag då? ;)
Nej men under dagen så kommer det upp lite bilder från första starten 2013 som jag fick av Julia igår, så håll utkik!
 
ps. jag och Julia satt och pratade skype hela kvällen igår och då visade hon mig bilder på vilken skillnad det har blivit på mig och Pee Wee. Ska se om jag kan få tag på dom bilderna för vi skrattade så otroligt mycket!
Bild från tävlingen



Vad har jag sysslat med? Jag skulle ju uppdatera hela dagen!

Ja det kan man undra! Men efter inlägget jag skrev i morse så kollade jag runt på lite bloggar för att hitta lite inspiration till inlägg och efter det gjorde jag vid mig lite och tog bilder. (Mer av dom ser ni på min andra blogg, klicka HÄR.)
När jag gjort det blev klockan mycket och jag fick skynda mig till stallet för att jag somsagt skulle träna för Helena.
Träningen idag gick bra. Inte super men ändå bra. Det var en häst i ridhuset som Pee Wee var jätterädd för och det är verkligen inte likt henne att vara rädd för speciellt hästar så det var jättekonstigt! Hon gick och spände sig lite hela tiden men det funkade. Vi red igenom FEI Lagtävlan för första gången och min känsla var helt okej/bra men helena tyckte att det var jättebra för att vara första gången! Så får väl vara nöjd, självkritiska jag. Det har ju gått bättre och jag hoppas att inte den hästen är där när jag ska träna på lördag eller söndag ;) skämtosido hon får ju lära sig!!
 
Nu ska jag i alla fall kolla vidare och klura ut lite fler saker som kan göras här på bloggen!
Får bli en av bilderna jag tog idag för jag har inga nya på Pee Wee! Klicka HÄR för att se mer



Samlar Inspiration!

Hur samlar ni inspiration?
Vaknade nyss och kände att jag inte har något speciellt att göra idag förutom träning i eftermiddag. Har alltså all tid till att skriva här på bloggen, men när jag går in på mina dokument så kan jag inte hitta mina ideér rill någon av bloggarna! Hade skrivit en A4 sida på dator till varje blogg, och nu är det borta! Det måste ha kommit bort när jag rensade datorerna.. När sånt händer så sugs verkligen all energi och ork ur en. Jag sitter nu och försöker komma på något jag skrivit där, men det är helt borta!
Jag är lite sugen på att skriva ett åsiktsinlägg och undrar om ni har några ideér på vad jag kan skriva om? Även ideér på andra inlägg hade varit jättekul!
 
Nu ska jag kolla runt lite på andra bloggar så länge och se ifall jag kommer på något igen!



Finally done!

Gud vad härligt! Nu är jag klar med allt!
Var ju i stallet jättetidigt i morse och var klar där lite över 11 och då hade jag ridit och gjort allt i stallet + städat, riktigt skönt! När jag kom hem så började jag direkt att storstäda och rensa ut kläder jag inte ville ha i mina garderober, ser ju närstan ut som jag ska "kasta" halva garderoben! Men det är ju mest t-shirtar och tröjor..
Var klar vid kl 5 med allt och sen kolla jag tv tills jag somna och det resulterade i att jag vakna nyss. Vilken dag, tänk vad man hinner med mycket på en dag!
 
Alla saker jag skulle hinna med på detta lovet, inte mycket kvar:
  • Nytt pass, en av sakerna jag och mamma ska fixa på måndag
  • Rensa bilder på alla 3 datorer
  • Rensa och lägga till nya bilder på mitt USB minne
  • Rensa bland mina kläder i garderoben
  • Städa och tvätta rent mina saker i stallet
  • Photoshoot och ny design ska fixas tillsammans med Julia
  • Få bilder av Julia
  • Plugga då jag har 4 prov samma vecka som vi börjar..(!!!!!!!)
  • Rensa i min telefon för minnet börjar bli fullt
  • Storstäda rummet!
  • Göra nya spotify listor med olika låtar på då jag bara har en nu med exakt 801 olika låtar på!
  • Träna hästen
  • Träna på gymmet och här hemma
  • Blogga massor!!!

Vissa saker gör man ju varje dag som att träna hästen, träna mig själv och blogga! Så det görs ju varje dag, så känns lite fel om man stryker det. Men för övrigt har jag bara 4 saker kvar!




Vinnaren!

Den som hittade felet först var: http://Elviranordin.webblog.se Bra jobbat!
Rätt svar:



Uppe med tuppen!

Ja det kan man verkligen säga! Nu ska jag till stallet för att rida och mocka o.s.v ska även städa där ute så att det blir enklare och går fortare för mig i stallet nästa vecka när jag har 4 prov.. Idag hade jag tänkt att jag skulle göra klart allt på listan som jag gjort så att jag kan ta det lugnt sen och koncentrera mig på träning och pluggning.
Det jag SKA hinna med idag är att städa i stallet, storstäda mitt rum och sortera i mina garderober. Ska försöka hålla er uppdaterade, vinnaren av finn 1 fel kommer upp idag vid lite efter 12 ungefär så glöm inte att kika in då!
Bild på mig och vackraste ponnyn i stallet när det var dags för Svenska Ponny Derbyt



Finn 1 fel!

Finn ett fel! Den första som hittar felet vinner en länk och vi börjar med en riktigt enkel!
Orginal:
Redigerad:



SM?

Nu har jag blivit övertalad att åtminstånde försöka kvala till SM i år. Försöka! säger jag.
 
Träningen igår gick väldigt bra! Vi red igenom FEI Lagtävlan och det gick helt okej. Ingen av mig eller helena kunde programet så det blev ju lite svårt som ni förstår ;) Förutom det så tränade vi på halter i olika gångarter och hastigheter för på tävlingen sist så blev ingen halt bra. Vi gjorde många bra övningar som jag kommer att ha stor nytta av! Vi tränade även på ryggningar som vi har svårt för och även dom gick bra. Vet precis hur jag ska träna dessa saker nu och jag längtar tills om typ två dagar så jag kan träna det igen. Jag vill ju inte göra det idag eftersom vi gjorde det där igår och det är inte bra att träna exakt samma saker hela tiden, man måste variera!
Nöjd var vi allihop i alla fall!
Min fina flicka ♥



Träning för Helena

Vi hörs i eftermiddag/kväll bloggen!
 



Planer för lovet!

Här är på ett ungefär mina planer under lovet. Det finns en hel del att göra men dessutom så tar sakerna lång tid! Jag ska inte göra mycket av sakerna dom 3 närmsta dagarna då jag idag ska ta det lite lugnt och imorgon blir det nog en rejäl träningsdag bara och på måndag har jag och mamma lite saker vi ska fixa.

  • Nytt pass, en av sakerna jag och mamma ska fixa på måndag
  • Rensa bilder på alla 3 datorer
  • Rensa och lägga till nya bilder på mitt USB minne
  • Rensa bland mina kläder i garderoben
  • Städa och tvätta rent mina saker i stallet
  • Photoshoot och ny design ska fixas tillsammans med Julia
  • Få bilder av Julia
  • Plugga då jag har 4 prov samma vecka som vi börjar..(!!!!!!!)
  • Rensa i min telefon för minnet börjar bli fullt
  • Storstäda rummet!
  • Göra nya spotify listor med olika låtar på då jag bara har en nu med exakt 801 olika låtar på!
  • Träna hästen
  • Träna på gymmet och här hemma
  • Blogga massor!!!

Detta är det jag kommer på nu, och ju fortare jag blir klar med sakerna så får jag dagar över att vila på, så det är ju bara till att sätta igång nu!




Hej bloggen!

Har inte bloggat på två dagar, dååååligt! men jag har inte varit i stallet då jag har haft fullt upp! I torsdags mådde jag inte alls bra och igår åkte jag och familjen in till lund och kolla bio.
I alla fall så ska jag idag rida Pee Wee ett dressyrpass i ridhuset, för imorgon är det dags för träning!
 
Nu ska jag sitta och planera lite över mitt lov för det finns en hel del som ska göras! Mycket till lov lir det nog inte, men men... Mina planer kommer upp lite senare här på bloggen så håll utkik!



Planer för resten av veckan!

På fredag blir är det äntligen looov! Jag längtar så mycket efter att få sova tills man vaknar och bara ta det lungt, eller ja jag har faktiskt en hel del att stå i, så lungt kan jag nog inte säga att det kommer bli! Men mer om vad som händer på lovet kommer i ett inlägg på fredag..
 
Tänkte skriva lite planer för resten av denna veckan:
  • Torsdag: Pee Wee ska ridas lite fort sen blir det att plugga till prov
  • Fredag: Pee Wee får vila för jag, mamma och pappa ska gå på bio för att fira alla hjärtans dag
  • Lördag: Ta det lungt, till stallet och rida, och träna här hemma.
  • Söndag: Träning med Pee Wee för Helena. Kanske lite cykling här hemma också.

Ungefär såhär tror jag att veckan ser ut!




Dagstorp RF 10/2

Bättre sent än aldrig
 
Tänkte sammanfatta tävlingen lite i söndags. Båda framridningarna gick jättebra! På den första framridningen gjorde jag alla rörelser som kom i både LA: P1 och Fei inldeande.
När vi kom in på banan till LA:P1 så kändes hon jättefin! Hon blev lite spänd uppe vid domaren vid luckan i väggen där dom satt, hon var även ganska rädd för något på den ena långsidan, men det funkade ändå! Vi hade inte någon direkt miss men jag kände att hon dök lite i avbrott och halter, alltså lite framtung, men vi fick fina 66,3%!
 
Till andra klassen gjorde jag i stort sätt inga rörelser på framridningen utan där var det bara fokus på att hon skulle bära sig själv bättre! Det gick superbra och jag gjorde mycket övergångar mellan alla gångarter!
Inne på banan till FEI Inledande blev hon lite spänd igen, men ändå mindre spänd än till första klassen. Vi har aldrig ridit på lång bana förr och hon tyckte att det var superkonstigt att hon fick hela ridhuset för sig själv, men som sagt när hon fått se lite i ridhuset och fattat att hon skulle vara i hela så gick det hur bra som helst!
Ritten gick bra men tyvärr fick vi 3 stora missar. I halterna i början och i slutet tog hon ett steg bakåt med ena bakbenet, jag gjorde nääästan halt uppe vid domaren för att jag inte visste vilket håll jag skulle svänga men svängde till sist vänster och det var rätt, och undertiden jag var så glad för att jag valde rätt håll så red jag förbi ryggningen.. haha hur lyckas man?!
Efter det gick det bra och även galoppen gick väldigt bra, speciellt volterna. I de enkla bytena så blev hon lite för taggad på slutet så hon ville knappt skritta! haha min lille skrutt ♥
Slutresultatet blev 63,3% och jättefina kommentarer av domaren!
 
Jag kan säga att jag är sååå nöjd med tävlingen! Hade det kunnat gå bättre?!
Bilden är tagen av min bästavän som var gullig och kom och tittade, Julia Wesen



HELT SJUKT!

Jag är sååå glad! DET ÄR HELT SJUKT!
 
Jag är just nu riktigt glad! Mamma ringde nyss och berättade en rolig sak, ang ridsport, för mig som gör mig så peppad, motiverad och inspererad! Vet inte riktigt om jag får berätta.. så får se ikväll ;)
I alla fall så ska jag ut till stallet nu med ett stort leende på läpparna och rida min underbara ponny! :D



Senare idag!

 
Hej bloggen
Förlåt för att jag inte uppdaterade och skrev om tävlingen igår, men jag fick fullt upp hela kvällen så det hann jag inte med! Idag har jag mer tid och LOVAR att jag ska skriva om tävingen!
Har ni något annat ni vill se eller läsa om så får ni mer än gärna skriva det!



Sååå nöööjd!

Jag kan bara säga att vi inte hade kunnat få en bättre debut! Mer berättar jag imorgon kväll
 



DEBUT!

Nu startar vi vår första klass! Vår första tävling 2013



Aldrig i hela mitt liv

Har jag varit såhär nervös inför en tävling som jag är idag!..




Gina Tricot, Grand Prix

HUR SNYGGT?!
Förra året gillade jag inte ginas kollektion alls! I år är jag kär! Förutom i schabraken.. galet förstor logga!
Jag vill ha hela den översta outfiten
Allt hittar ni på ginatricot.com
 
 
 
 
 



Helgens schema!

Idag:
  • Dop
  • Till stallet och rida och mocka o.s.v
  • Putsa utrustning

Imorgon:

  • TÄVLA!

Hallå bloggen! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har varit lite nere. Men nu är jag förhoppningsvis back on track!

Ni ser ovan hur helgen ser ut för mig. Kommer nog ha ganska svårt för att uppdatera er idag då jag har massor att stå i, men jag ska försöka hinna med att göra något tidsinställt!

Vi hörs snart igen!

två gamla bilder från en photoshoot till bloggen



"Sådan ryttare sådan häst"

Kolla på mig på första bilden och kolla sen på Pee Wee på andra bilden, hahaha bjuder!!



Nyklippt ponny!

Gud vad jag känner mig glad! haha
Idag gjorde vi vårt första Nationella prov i skolan vilket jag tror gick ganska bra, kändes helt okej i alla fall!
Efter skolan idag tog jag det bara lungt här hemma och sen åkte jag ut till stallet senare för då skulle Pee Wee klippas för sista gången innan sommaren. Det gick väl helt okej, hon var duktig förutom när man skulle ge sig på små detajer, då blev hon heeelt galen och ville inte alls och då bremsa vi henne och då stod hon och i stort sätt sov, haha knäppis!
Nu när hon blivit klippt ser hon ut som en riktig tävlingshäst igen! Hon ser så biffig ut när hon är klippt och hon får en så otroligt fin färg! Bilder kommer förhoppningsvis imorgon
 



Mer bilder!

Här kommer dom sista bilderna från hagen i helgen! Pee Wee myser med unghästen Milo ♥



Uppdatering om min dag idag!

Hej bloggen!
 
Idag har jag inte varit så effektiv här men jag tänkte att jag i alla fall skriva en liten uppdatering om min tisdag denna veckan, för er som är intresserade!
 
Idag, på tisdagar, slutar vi lite tidigare i skolan. Jag skyndade mig ut till Pee Wee och red henne, vilket gick superbra! Pressade henne/oss verkligen och tränade mest galopp. Haha min lilla bebis var svettig från topp till tå!
När jag kom hem så fräschade jag till mig lite och satte mig för att "plugga" till Nationella Proven imorgon!! Fanns inte mycket att plugga på egentligen till svenskan så får typ panik när alla skriver att de ska plugga som in i!
Men jaja, senare nu ikväll kollade jag och mamma på Maria Montazamis och Mindys program, haha dom är så söta! Just nu är jag galet trött och kommer att somna framför datorn.. Blev ett ganska oseriöst inlägg men men, det är något i alla fall! Godnatt






Winter

 



Bort med vintern!!

 
Nu har det blivit vinter för tredje gången här i skåne, det har snöat massor IGEN!
Jag blir så deprimerad, det är kallt och allt man gör tar dubbelt så lång tid!! Snön försvann och och det blev plusgrader och så var det i en dag och jag var såå glad för jag trodde att värmen äntligen skulle komma, så snöar det igen! haha, märker ni hur stort problem jag har just nu? ;)
 
haha, nej men bort med vintern nu, jag saknar sommaren!!



Påväg hem ifrån ridhuset!

Ponnyn var otroligt fin idag! :D




Starttider och mål för helgens tävling!

I helgen startar vi vår första tävling 2013!
 
Första gången startar jag LA: P1 och det är bara 5 c-ponnys som startar alltså blir det bara 2 placerade. Min tid är 13.43 vilket jag tycker är en bra starttid, lite sovmorgon!
I denna klassen är mitt mål att komma över 64 % och kanske en placering!
 
Vår andra start är FEI Inledande!
Det är vår debut och jag kan säga att jag är så sjukt nervös redan! Igentligen har jag inga krav av någon men sen är det ju jag själv som sätter kraven på mig, som vanligt..
Men ja, min starttid är 16.15 vilket också är en bra starttid. Jag startar först och jag är den enda c-ponnyn resten är d-ponnys, 16 startande och 4 placerade.
I alla fall så har jag inte mycket mål för denna start, mitt enda mål är att komma runt programmet och ha roligt tillsammans med min lilla ponny!
 
 



Dagens planer!

Ointressant men ändå
  • Rida och ta hand om alla saker i stallet
  • Sola
  • Träna 60 min här hemma
  • Fixa naglarna, färga ögonbrynen och göra hårinpackningar
  • Göra läxa
  • Städa rummet

Fullt upp så det är dags att sätta igång! Har gjort tidsinställda under dagen

Bara för att jag var så ful och tog en bild på mig själv på Kyra Ks Clinic!



Sammanfattning av dagens träning

Pee Wee var jättefin idag! Tusen gånger bättre än igår..
Vi tränade lite på hur jag ska göra en framridning till tävling, då jag inte riktigt våga pressa oss där. Så vi gjorde alla möjliga rörelser och så fick jag tips på hur jag skulle göra på framridningen.
I slutet red jag igenom FEI inledande två gånger vilket gick bra! Det blir tyvärr ganska många missar lite över allt som kan sno väldigt många poäng nästa helg. Haha, jag blir inte nöjd om det inte är perfekt ;)
Men denna veckan får jag träna så mycket jag bara kan så man kan jobba bort missarna!
 
Pappa tog någon bild på oss innan träningen med sin telefon
 



Kyra K Clinic

Kom på att jag fortfarande inte lagt upp några bilder ifrån Kyra Ks Clinic som jag var på för väldigt längesedan. Jag kommer inte ihåg så mycket detaljer längre så jag laddar mest upp bilder och berättar lite kort om varje bild.
Kyras Clinic var i alla fall toppen och jag är så glad att jag gick! Får ni någon gång tillfället att gå på någon av hennes clinics så kan jag säga, ta den chansen, för hon var superbra och man fick så mycket inspiration!
Där var otroligt mycket människor och tittade! Detta är ändå bara ena läktaren. Undertiden Kyra pratade var alla knäpptysta!
Först red ekipaget runt lite inne i ridhuset medans Kyra tittade och sen fick ekipaget komma in till mitten och Kyra ändrade och berättade lite om allt möjligt för ryttaren och för oss på läktaren. Efter det fick ryttaren rida igen och testa sakerna Kyra sagt medans Kyra gav små tips hela tiden!
 
 
På bilderna ovan är det en unghäst som kommer gå långt! Riktigt Riktigt fin var den med stor luftig trav!
Sen red även Kyra själv och visade upp hur man skulle sitta och inte sitta och gav tips hela tiden. Vi skrattade väldigt mycket när hon skulle visa hur man inte skulle sitta, haha hon sa att många ryttare tryckte sig ner i sadlen och tryckte på och så visade hon då hur det såg ut! haha jag skrattade såå mycket, det roliga är faktiskt att man kan se vissa ryttare som rider så ibland!
Mia von Essen
 
 
Efter allt så fick prubliken ställa frågor till Kyra som hon besvarade bäst hon kunde!
Vilken upplevelse detta var!
(skriver inte namn på alla då jag inte vet till 100% vilka de är)



Hemma!

Nu är jag äntligen hemma! Uppdatering om tex. träningen kommer senare



Träning!

On my way till träning med ponnyn! Igår var hon ganska stel så jag hoppas att hon är bättre idag.
Bild från igår



Bilderna

Idag tog jag med kameran som sagt och ja knäppte några bilder på de täcken jag hittade här om dagen. Dock ligger alla andra täcken här hemma för dom ska tvättas först, men jaja.
Testade först det blå med hals vilket satt jättebra och var jättefint på henne, men sen när jag skulle knäppa insåg jag att knäppena gått sönder.. haha där harvi anledningen till att det inte används! ;)
Men det bruna satt helt perfekt och kommer nog till att bli mitt nästa favorit täcke som kommer användas mest!
 
Här kommer lite bilder på detaljer. Först tog jag två bilder på det blå så ni fick se hur det såg ut också. Sen är det bara massa bilder på det bruna!



Helg!

nu stallet!



RSS 2.0