Planer för denna veckan

  • Måndag - Min måndag börjar med nationella prov den skriftliga delen i engelska. Efter skolan ska jag direkt ut till stallet och rida ett dressyrpass på Pee Wee, när jag är klar i stallet ska jag bara sitta och plugga spanska och bild resten av kvällen! Julia kommer och stanar till onsdag!
 
  • Tisdag - 2/3 lektioner består av spanska prov och bild prov! Efter det ska jag och mina kompisar till lund och fira valborg och senare på kvällen ska vi iväg igen. Pee Wee får vila.
 
  • Onsdag - Vi är lediga från skolan eftersom det är 1 maj. Jag får stiga upp tidigt och ge mig ut till stallet för att rida ut på Pee Wee. Efter det ska släkten komma för att fira min födelsedag!
 
  • Torsdag - Först muntligt nationellt prov i engelska i skolan och efter det ska jag träna för helena eller rida dressyr här hemma. Förhoppningsvis blir denna dagen lite lugnare än dom andra! ;)
 
  • Fredag - Skola och sen ut till stallet för att träna för Helena eller rida dressyr här hemma själv. Efter träningen ska jag förbereda inför tävling, både Pee Wee, mig själv och utrustning.
 
  • Lördag - Tävla!
 
 
  • Söndag - Till stallet och ta hand om Pee Wee och där efter ska jag skriva ett arbete som ska lämnas in i skolan!



Summer feelings!




Bättre uppdatering..

efter nästa vecka, kan jag lova er!
Jag har haft så sjukt mycket att göra nu denna veckan och det kommer bli ännu mer att göra nästa vecka!
På måndag har vi nationella i Engelska, på tisdag har vi spanska prov och bild prov + att jag och mina vänner ska till lund för att fira valborg och sen vidare till nästa sak på kvällen, haha! Och sen på onsdagen fyller jag 16 år och då ska vi ha kalas för mig. Efter onsdag blir det nog lite lugnare, jag vet att vi har något mer i skolan, men kan inte komma på vad just nu, och sen på fredag ska jag förbereda tävling och på lördag är det tävlingsdags och jag ska dessutom hinna med att träna för Helena någon dag innan tävlingen också! haha herregud vad jag har att stå i, får lite lätt panik redan nu!
 
Denna veckan har varit awesome fast det har varit mycket att göra, Julia har varit här hemma mycket, vilket är väldigt mysigt! ♥ haha, vi hittar bara på massa skit.. ;)
 
Ska försöka uppdatera er mer men lovar ingen förbättring denna veckan för ni märker själva att jag har en del! Men måste säga att ni är grymma som fortfarande håller er kvar och tittar in!
en bild som julia tog när vi var ute på kvällen i måndags



 



Tjejkväll!

Nu funkar appen!
 
Vi hade en riktigt mysig tjejkväll! Först hoppa vi i bubbelpoolen och satt där i ca 3 timmar, haha. Solen var framme och det var jättevarmt så det kändes verkligen som sommar, så otroligt härligt!
När vi kom upp där ifrån så gjorde vi lite hårinpackning, vi använde även ansiktsmask och Alva var gullig och fixade lite med naglarna. Efter det åt vi massa gott och bara satt och snacka, riktigt mysigt!
Det var jättemysigt verkligen och det är definitivt något jag vill göra fler gånger!
Älskar er busungar!



Min dag

Jag hade tänkt att jag skulle berätta och visa bilder ifrån tjejkvällen igår men blogg.se appen funkar inte så jag har inga bilder som jag kan visa, så det får vänta tills appen funkar!
 
Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt. Hade tänkt att jag skulle ha en hel del gjort men det blev liiite ändrade planer, hehe!
Först åkte jag ut till stallet och när jag kom hem så var det så varmt så jag faktiskt la mig i solstolen, trodde inte att jag skulle få så mycket färg, men jag fick faktiskt bikinilinje så det är jag väldigt glad för! ;)
När det blev lite kyligare gick jag in och kolla på två filmer, The last song och Flyga drake. Två riktigt bra filmer! The last song måste jag säga är min favoritfilm just nu, utan tvekan!
Jag hade tänkt att jag skulle pw och göra styrkeövningar men fastnade framför tv, men just nu sitter jag och överväger ifall jag ska träna eller inte, för det är inte försent än!
 



You're like a good song, that I can't get of my mind..

Har ni hört Jason Derulos nya låt? Jag hörde den först igår på radion, tycker faktiskt den är rätt bra!



Lördag

Redan lördag? haha
Idag ska jag ut till stallet så fort som möjligt och fixa där för att sen ska jag och mamma iväg på tjejkväll med mina kusiner! Kommer bli jättemysigt!



Rensar!

Nu har jag rensat bland mina bilder i datorn igen och det blev en hel del jag kunde ta bort!
Just nu sitter jag och äter och laddar upp massa bilder på en lösenordskyddad blogg så att jag vet att bilderna alltid kommer finnas och inte är borta helt, men så slipper de ta massa plats i datorn, (då minneskortet, eller vad man kallar det, blev fullt för några dagar sedan). Datorn har blivit riktigt seg...
min "lunch" idag:
Smoothie / mackor / gifflar / jordgubbe



Hänger inte med!

Allting händer på en och samma gång nu, hinner inte med!
 
Kommer inte bli någon mer uppdatering idag, men allt blir som vanligt imorgon
Någon undrade ifall jag kom in på det gymnasiet jag ville, and guess what, I did!!
Jag och mina älskade vänner ifrån spanskan! ♥



Mina favoriter!

♥ ♥ ♥



Fin för en dag

När jag och Julia var på make up store för ett tag sedan så köpte vi en rolig sak man skulle ha på naglarna. Det såg ut som små pärlor och galna som vi är i fotografering var det det första vi tänkte på när vi såg dom.
Man skulle ha vanligt nagellack och på det skulle du bara trycka lite lätt på pärlorna så skulle dom fastna och stanna där. Kan ju då säga att det är otroligt fint men kan även säga att dom åker av direkt!!
Jag och Julia pysslade med det en bit in på natten men det var inte lönt för när vi vakna dagen efter var dom borta.
Men som sagt så var det super fint men det är bara något man kan ha under dagen eller under kvällen om man ska iväg någonstans!
 
Som tur har jag bilder som kan visa er före och efter:
Före: Tog någon bild på Julias hand mitt i natten när vi var klara med 4 naglar!
Efter: Såhär såg mina naglar ut dagen efter när vi vaknade. Julia hade inga kvar alls, och jag kan ju lugnt säga att där låg mängder med pärlor i sängen runt omkring oss! ;)
fint för en dag



Bilder från Åsbo




Min nästa tävling!

Söndagen den 21/4 är det dags för tävling i Willands RF. Alltså är det dags för tävling nu andra helgen i rad.
Vi är anmälda till en klass bara och det är nationell FEI Lagtävlan.
Det vi fokuserar på men denna start är att få samma känsla som jag fick sista klassen i söndags och helt enkelt bara göra så bra ifrån oss som vi bara kan!
 



En dag full av svar

Denna måndagen för jag svar på många saker, dock är dom flesta hemliga för er just nu men en sak jag kan avslöja för er är att jag får reda om jag kommit in på den skola och linje jag valt, men mer får ni inte veta!
In action photo



Bilder från tävlingen!




Onyttig helg!

Usch, denna helgen har jag verkligen krängt godis! haha, Chips, ostbågar, chocklad och massa små godis. Nej nu är det tillbaka till verkligheten igen och då är det bara träning som gäller!
bjuder på denna låten bara för att den är perfekt att träna till!



Saknar!

Nova modell 2013 ♥



Åsbo PK 14/4

Båda framridningarna gick super! Först kände jag att jag hade lite för lite häst i tygeln, alltså inget stöd. Men jag och Helena tränade på det igår så jag kom ihåg exakt hur jag skulle göra för att få henne dit jag ville. När hon väl var där var hon superfin och var väldigt mjuk och lyssnade fint!
 
Lagtävlan för ponnyallsvenskan gick inne i ridhuset så när vi kom utifrån den fina solen och in i ridhuset blev både jag och Pee Wee helt blinda, först ville Pee Wee inte gå in på banan, haha! Den ritten kändes helt okej. Det är inget jag känner att "oj, det här gjorde vi bra" men inte heller "shit, det där var hemskt", det blev ett missförstånd på långsidan och sen fick jag felridning för att jag fattade galopp liiite för tidigt. Tyckte det var riktigt konstigt för om det står fatta galopp mellan två bokstäver så får man väl fatta galopp vid den först nämda?
I alla fall så fick vi 65 % vilket jag är nöjd med!
 
LA: P1 gick ute och eftersom Pee Wee var så fin på den första framridningen så kortade vi ner den andra 10 min, men vi hade kunnat korta ner 10 min till för det blev ganska ansträngt i slutet på framridningen för jag ville inte skritta så hon blev trött men samtidigt ville jag inte göra något för anstränande.
När vi skulle starta denna klassen skulle man starta utifrån och jag hann inte mer än till halva och då blåste hon i pipan, så det var ju bara till att sätta igång och fatta galopp så att vi skulle hinna, också lite konstigt?
Jag är så galet otroligt nöjd över denna rundan så jag inte riktigt kan beskriva den med ord! Allting gjordes perfekt och Pee Wee var inte tittig ALLS (!!) och vi hade inte en enda miss!
Pee Wee fick otroligt mycket beröm och jag var så nöjd själv, jag var så säker på att vi skulle komma över 65 % men när vi fick protokollet blev procenten en chock, 63 %. Vi blev helt i chock och visste inte vad vi skulle säga riktigt, om man skulle skratta eller gråta?..
Det är inte roligt att bli så nerdömd när man aldrig haft en sådan underbar känsla inne på banan förut. Men jaja, det är nackdelen med bedömningssport!
 
Jag är iallafall riktigt nöjd med dagen, det hade ju nästan inte kunnat bli bättre!
 



Dags för tävling!

Nu har jag precis vaknat och ska börja göra vid mig inför dagens tävling. Det var ett tag sedan man steg upp såhär tidigt inför tävling, dom senaste gångerna har jag fått starta på eftermiddagen och har kunnat ha sovmorgon samtidigt! ;)
Idag har jag inte några speciella mål för vi anmälde till denna tävlingen endast för träning, så mitt stora mål är att jobba loss Pee Wee och få mig själv till att slappna av!
När jag kommer hem från tävlingen senare idag så är det lite små saker som ska fixas inför skolveckan och sen blir det att plugga, som vanligt.
 
Goda nyheter förresten, bestämde mig för att ta med kameran, så vi får hoppas att det blir några bra bilder som jag kan visa er ikväll!



Debut imorgon!

Idag när jag var påväg till Helena för att träna så passade jag på att kolla på startiderna en sista gång och då upptäckte jag att lagtävlan för ponnyallsvenskan var ny nu från och med 2013, programmet är helt nytt och vissa saker har jag nog aldrig sett förut! haha, ja alltså blir det debut imorgon också! Vi får se hur det går, har ridit programmet en gång idag för Helena.
För övrigt så gick träningen jättebra, Pee Wee var lite tjurig i början och skulle ha sina små stofasoner, men när det sen var över så gick det super, känns underbart inför morgondagen!
 
Idag köpte vi även ett nytt stalltäcke till Pee Wee som ska invigas imorgon på tävlingen, så fiint!
brunt och ljus blått, kommer sitta perfekt på henne!



Träning står på schemat!

Igår var jag hos tandläkaren för att be om tandställning och fortfarande vill dom inte ge mig det.. Jag har ett perfekt bett och super fina tänder som det aldrig har varit något fel på och därför vill dom inte ge mig det. Jag känner en som verkligen vill ha tandställning, den enda jag någonsin hört säga "jag vill ha tandställning" och det är jag själv!
 
När jag var klar där så åkte jag till stallet för att rida och fixa och jag märkte att jag har en hel del att göra där ute, haha! Idag ska jag i alla fall träna för Helena och imorgon är det dags för tävling! Så när jag kommer hem från träningen ska jag gå lite i stallet och förbereda både Pee Wee och transporten. Hade faktiskt inte tänkt att jag skulle ta med kameran på denna tävlingen eftersom det bara är jag och pappa som åker och det blir kanske lite mycket att hålla reda på? jaja, vi får se vad jag bestämmer mig för.
För övrigt idag blir det som sagt bara att förbereda inför tävlingen och faktiskt plugga och jag hade tänkt träna lite till här hemma om jag orkar, annars får träningen med Pee Wee räcka!
 
Vi hörs i alla fall senare i kväll!



Världens vackraste ögon!

Igår kom en av mina kusiner på besök, jag och Alva hade faktiskt jätteroligt! Vi tog bilder, vi filma, dansa, lyssna på musik och hittade på en massa skit, tänk vad roligt man kan ha med en 9åring! ;) Deras energi tar aldrig slut!
Måste säga att Alva måste ha världens vackraste ögon, dom är blå och mörkblå. Försökte ta bilder på dom haha, dock är dom ju ännu vackrare i verkligheten!
Bjuder på ett par bilder på oss från igår så länge:
Älskar dig din lilla buse! ♥



Kusin på besök!




Sjuk!

Idag blev jag hemma ifrån skolan då jag inte mådde särskillt bra, Pee Wee får tyvärr också vila idag p.g.a detta!
Idag har jag inte gjort så mycket, mest suttit framför datan och letat efter ny musik, vilket jag har hittat massor av! Såg att någon önskade att jag skulle lägga upp alla mina olika musik stilar jag lyssnar på, så det hade jag tänkt att jag skulle göra till helgen då det kommer ta en hel del tid! haha, hela bloggen kommer fyllas med musik, awsome ;)
Roligt att ni hade några önskemål, ska se till så att jag uppfyller alla också, håll ut!
Här kommer en låt jag hittade idag:
 



Onsdag

Oj, det är redan onsdag! Början på denna veckan har gått super fort!
 
Jag har inte mått så bra dom två senaste dagarna när jag kommit hem från skolan, jag har haft extremt ont i huvudet, varit yr och varm. Vet inte riktigt vad som händer, haha, men det löser sig snart!
 
Igår hade jag i alla fall nationella prov muntligt i matte vilket faktiskt kändes riktigt bra, så vi får hoppas att resultatet blir samma som känslan. För övrigt denna veckan när det gäller skola har jag bara lite saker som ska fixas till imorgon och sen är det lugnt.
 
Idag hade jag tänkt att jag skulle rida ett riktigt jobbigt dressyrpass med Pee Wee på utebanan och verkligen jobba loss henne lite då hon var ganska stel igår när jag joggade henne, men jag kände mig för yr för att göra något åt det.
Ska se om jag kan göra några tidsinställda idag och imorgon men vi får se, har lite bloggtorka så om ni har några ideér så får ni väldigt gärna dela med er!
 
Tänkte att jag skulle bjuda på två mysiga låtar först som jag hittade på en blogg:
 



Pluggtime!

Min eftermiddag/kväll kommer bara att bestå av massa plugg! När jag kommer hem från skolan hade jag tänkt sätta mig och plugga i ungefär 2 timmar och sen byta om och ge mig ut och pw och göra styrkeövningar när jag kommer hem, när jag sen har duschat och ätit så är det dags att plugga igen!
Jag känner ju mig själv rätt bra och vet att det kommer bli någon små ändrig, men det låter perfekt och jag ska försöka föja det! ;)
Pee Wee får vila idag eftersom hon har gått ansträngande i två dagar och för att jag behöver plugga!



Tränings bilder

 



Träningen för Helena igår!

Gårdagens träning gick som sagt super! Pee Wee var faktiskt väldigt fin redan från start, hon var mjuk i sidorna och lyssnade fint. I förrgår red jag ett riktigt nyttigt ridpass på henne som gjorde susen!
Helena ville i alla fall att jag skulle få ha mer stöd i tyglen så vi började längs långsidan i skritt och sedan när hon blev fin där och gick fram till tyglen hela tiden så gjorde vi även det i trav och galopp fast på en volt. Det gick faktiskt riktigt bra och jag fick en "aha" upplevelse om hur jag skulle rida Pee Wee i högervarvet, ett otroligt bra ridpass alltså.
Vi gjorde inte mycket röresler bara lite sluta och där tränade vi på att böja lite extra och få med bakbenen riktigt ordentligt.
Mer än så gjorde vi inte utan jag fick lägga ner henne efter att hon gick bra och jag hade stöd i alla gångarter, vilket faktiskt gick ganska fort! Hon var inte alls tjurig idag när vi pressade henne lite extra och Helena sa att det berodde på att hon blivit så stark nu så att hon känner att hon klarar av det.
Nej, en riktigt bra och nyttig träning igår så idag får Pee Wee vila, ser fram emot nästa tävling!



Totalt ny design!

Nu är äntligen min nya design klar och insatt här på bloggen! Jag är verkligen nöjd och känner att det är en design jag kan ha länge. Allt är nytt så det är bara till att checka in allt!
Ett super stort tack till Frida Axelsson som har hjälpt mig och gjort denna fina design, kolla hennes blogg på http://fridaaaxelsson.blogg.se
 
Vad tycker ni om min ny design? Kommentera gärna



På väg hem!

Just nu sitter jag i bilen påväg hem ifrån träningen för Helena. Pee Wee var superfin idag och jag tror att pappa fått några fina bilder som kommer upp mer ikväll i så fall!




Träning!

Idag ska jag börja med att plugga, har spanska och matte som behövs göras och jag orkar bara inte göra det ikväll, så det är lika bra att få det gjort! Idag har jag även träning för Helena, kameran kanske följer med vi får se.
Ikväll sen ska jag städa mitt rum eftersom jag inte hann göra det igår och sen ska jag bara ta det lugnt, underbart!
 
Imorgon är det tillbaks till skolan och jag har nationellt prov redan på tisdagen, usch!
Igår satt jag och kolla på massa inspirationsbilder inför sommaren, ingen fattar nog hur mycket kag längtar efter sol och värme!
Tumblr_mkvdph0frq1s6feevo1_500_large
295472_498927303483616_1065548284_n_large



Stolt!

Shit vad duktig jag har varit idag! Först har jag varit i stallet och ridit ett ordentligt pass på Pee Wee och sen när jag kom hem var jag och mamma ute och powerwalka och när vi var klara med det gjorde vi styrkeövningar! Mycket träning idag, känns bra



mars bilder

Det är så skönt nu när solen är framme varje dag, nu saknas bara värmen! 
 
Tänkte bjuda på lite bilder som togs i "vintras" till designen men nu när den är klar och bara ska sättas in kan jag visa er resten som inte använts:



SISTER ♥

Saknar min syster så otroligt mycket, tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på oss:
Jag och sister
Jag kör moped med Felicia bakom
I bilen påväg hem ifrån stranden
Bild från i somras, kolla så solbrända vi är!!!!
Biotime!
Nyår!
Gäster på G
Tjejsnack i min säng!
Min senaste födelsedag när jag fyllde 15, tyvärr så kommer inte felicia kunna vara med på min födelsedag i år då hon lever livet i Australien ;)
 
saknar henne enormt! ♥



Planer för idag

  • Stallet. Rida dressyr på Pee Wee
  • Ut och PW eller springa
  • Städa mitt rum
  • plugga
Såhär ser mina planer ut idag, dags att sätta igång!



Dagen!

Hallå bloggen!
Idag har jag bara haft en mysdag. Först körde jag ut till stallet och fixa lite och sen kom Ronja och då bestämde vi oss för att rida ut. Vi skritta i typ 45-50 min och sen trava och galoppera vi lite på utebanan. Riktigt mysigt, speciellt nu i detta underbara vädret!
Pee Wee kändes vädigt bra, arbetade inte henne alls mycket! Hon fick bara sträcka på halsen och göra lite tempoväxlingar. Nöjd!
 
Denna helgen ska jag nog inte hitta på något speciellt, men som ni vet så har jag ett nationellt prov i veckan nu fram till lovet, så därför ska jag plugga lite hade jag tänkt. Försöka iallafall! ;) För övrigt ska jag rida ett dressyrpass på Pee Wee imorgon och sen på söndag väntar träning för Helena, härligt! :)
Längtar till min födelsedag! 25 dagar kvar..
 



Nice pictures!

Knäppte några foton på min katt här om dagen! Tyckte dom var fina/gulliga så tänkte dela med mig



Smoothie

Just nu dricker jag en smoothie! Härligt nu såhär innan jag ska iväg på träning
Haha, inget litet glas heller.. ;)



Ovisade bilder

Jag älskar min lilla ponnybus! Hon bara måste vara världens sötaste, kolla in ögonen!
 Foto: Julia Wesén Cosmo



Sista bilderna frän Hästhagen 31/3




Mitt påsklov i bilder!

Vilket underbart lov måste jag säga! Jag har hunnit med en hel del och jag har bara gjort som jag tyckt varit roligt, så jag är faktiskt redo för skolan nu. Vänta va? Skrev jag verkligen det där?! Har samlat fullt av energi genom att göra roliga saker, inte genom att inte göra någonting. Det är nog så man ska göra för lovet har gått i precis lagom takt! Vilket amazing lov ♥



Bilder från Hästhagen 31/3




Tränings schema!

Såhär ser veckans träning ut:
 
  • Måndag - Pee Wee får vila efter denna tuffa tävlinghelg.
  • Tisdag - Lätt dressyrpass i ridhuset. Hade inte tänkt att det ska vara något ansträngande utan bara lite lösgörande undertiden jag rider lätt för att hon ska slappna av.
  • Onsdag - Träna för Helena
  • Torsdag - Skritta ut i ungefär 50 min. Långa tyglar hela tiden, inget ansträngande alls!
  • Fredag - Vila
  • Lördag - Dressyr i ridhuset
  • Söndag - Träning för Helena
Vilken awesome vecka! Är riktigt nöjd med veckans planering, känner att den blir perfekt för Pee Wee nu och dom dagarna då jag behöver plugga har jag valt att inte göra något som tar lång tid så att jag slipper att stressa.
Det jobbiga är att jag nyss kollat alla veckor fram till sommarlovet när det gäller prov i skolan och då har vi 10 nationella prov kvar och vi har ungefär ett varje vecka!..
jag tänker bara på alla tävlingar jag vill och kommer åka på med min ponnybus!! längtar ♥



Gårdagens tävling!

Den sista dagen i öresundspelen gick faktiskt bra! Det var andra gången vi startade det programet och dessutom nationellt!
Framridningen gick bra men i början var hon var lite bråkig i skolorna men Helena sa till mig att överdriva dom och det funkade super. När jag kom in på banan var jag så fruktansvärt nervös, men bara för att jag skulle glömma bort programmet. Pee Wee var faktiskt ganska lugn, lite spänd uppe vid dommarna men efter att jag ridit förbi där några gånger så gick det ändå helt okej.
När allt väl var igång så gick det ganska bra, vi hade inga större missar utan det är bara små detaljer som ska finslipas nu! När jag kom ut ifrån banan var jag jättenöjd, nöjd över denna helgen helt enkelt!
Helena sa att det var fint men att det är smådetajler som drar ner på poängen och att trotts att detta var bra så kan vi dubbelt så bra på träning och det visar bara att det finns mer att ge!
Nu ska vi bara ut på så många tävlingar som möjligt och få rutin, och jag längtar så!
 
Resultatet blev 60,9 % alltså i stort sett 61 % vilket jag är jättenöjd med, alltid en början!
Jag lyckades även klara pappas mål att jag skulle slå någon i klassen och inte komma längst ner i resultat listan och faktiskt lyckades jag slå 4 st, så även pappa var väldigt nöjd! hihi
 
Tack för all hjälp Helena, mamma och pappa! Det har varit en enormt lärorik helg! :)



RSS 2.0